گیاهان آبزی در آکواریوم علاوه بر مزایای بی‌شماری که ایجاد می‌کنند، زیبایی منحصر به‌ فردی را به ارمغان می‌آورند و مکانی برای پنهان شدن یا تولید مثل برخی گونه‌های آبزی هستند. این موضوع سبب می‌شود که محیط مصنوعی آکواریوم به اکوسیستم اصلی یعنی دریا و اقیانوس شبیه‌تر شود. اگر شما نیز قصد کاشت گیاهان آبزی در آکواریم منزل یا محل کار خود را دارید، با ما در این مطلب از “استاده” همراه باشید تا اطلاعاتی کاربردی در این مورد را در اختیار شما قرار دهیم.

کاشت بهترین گیاهان آبزی آپارتمانی

کاشت گیاهان آبزی مناسب در آکواریوم یکی از نکات مهمی است که به دقت زیادی نیاز دارد. اینگونه گیاهان علاوه بر بخشیدن جلوه‌ای بسیار زیبا و چشم‌نواز به آکواریوم و فضای منزل یا محل کار شما، مزایای بی‌شمار دیگری نیز دارند. اینگونه گیاهان مانند سایرین می‌توانند با جذب کربن‌دی‌اکسید هوا، اکسیژن تولید کنند؛ از این رو در تأمین اکسیژن یا غذای مورد نیاز ماهی‌های آکواریوم و پاکسازی آب بسیار مفید واقع می‌گردند.

رعایت چه نکاتی برای کاشت گیاهان آبزی ضروری است؟

بستر مناسب گیاهان آبزی

فراهم نمودن بستر مناسب در آکواریوم برای کاشت گیاهان آبزی اهمیت ویژه‌ای دارد، زیرا این گیاهان بسیار حساس بوده و در هر شرایطی قادر به ریشه انداختن نیستند. انواعی از بهترین گل‌های آپارتمانی مقاوم به سرما و گرما را بشناسید.

بستر مناسب باید از مقدار مشخصی سنگ تشکیل شده باشد که مواد معدنی و املاح مضر موجود در آن، در حداقل مقدار ممکن باشد. همچنین این بستر به دلیل ظرافت و لطافت گیاهان آبزی باید صیقلی و فاقد هرگونه زوایای تیز باشد.

در مراکزی که در زمینه آکواریوم و کاشت گیاهان آبزی فعالیت دارند، عموما بستر مناسب که ترکیبی از سنگریزه و شن‌های ساحل به نسبت مشخص است، به فروش می‌رسد. همچنین، به دلیل این که کار کاشت گیاه آبزی در آکواریوم کمی سخت و حرفه‌ای است، می‌توان این گیاهان را در ظرف کوچک‌تری کاشت و سپس به آکواریوم منتقل نمود. در این صورت، کنترل برگ‌های سالم آنها یا کاشت مجدد و تکثیرشان بسیار راحت‌تر می‌شود.

مواد غذایی مورد نیاز

گیاهان آبزی مانند سایر گیاهان آپارتمانی به توجه زیادی نیاز داشته و لازم است مواد مغذی مورد نیاز آنها به میزان معین تأمین شود. مواد مغذی گوناگونی شامل آهن، منگنز، روی و… برای رشد و ادامه‌ی حیات این گیاهان لازم است. برخی از این مواد از طریق آب و غذای ماهی‌ها تأمین شده و در برخی موارد نیز بنا به تشخیص فرد متخصص در این زمینه، ممکن است نیاز به افزودن ‌آنها به آب آکواریوم باشد.

در این صفحه از “استاده” با راز نگهداری گل‌های آپارتمانی آشنا شوید.

نور

نور مناسب، از دیگر مواردی است که برای رشد و زنده ماندن همه‌ی گیاهان از جمله گیاهان آبزی ضروری است. در تأمین نور مورد نیاز گیاهان آبزی، باید ماهی‌ها و گونه‌های جانوری موجود در آکواریوم را هم در نظر داشته و با توجه به ابعاد آکواریوم از لامپ‌های فلورسنت یا هالوژن برای تولید منبع نور استفاده نمود. با روش‌های جادویی تقویت گل‌های آپارتمانی آشنا شوید.

انواع گیاهان آبزی آپارتمانی

در یک دسته‌بندی کلی می‌توان این گیاهان را در سه دسته:

  1. رو آبی
  2. میان آبی
  3. زیر آبی

تقسیم نمود. نوع رو آبی همان‌طور که از نامشان پیداست، روی سطح آب آکواریوم قرار می‌گیرند. این گیاهان نیازی به کاشتن در بستر نداشته و مواد آلی موجود در سطح آب آکواریوم را به خود جذب می‌کنند.

گونه‌ی دیگر یعنی گیاهان میان آبی ریشه‌های محکمی نداشته و معمولا به صورت ساقه‌هایی با برگ‌های ریز هستند. سرعت رشد گیاهان آبزی این دسته بالا بوده و پس از مدتی باید قد آنها را کوتاه نمود.

گیاهان زیر آبی که از ماندگارترین گونه‌های گیاهان آبزی هستند، ریشه در بستر مناسب کف آکواریوم دارند. در ادامه چند نوع از بهترین گیاهان آبزی برای زیباسازی آکواریوم در منزل یا محل کار را به شما معرفی می‌کنیم:

کرفسی (Azolla Wisteria)

azolla wisteria
کرفسی (Azolla Wisteria)

این گیاه از دسته گیاهان رو آبی بوده و تنها با خرید یک بوته کوچک از آن و قرار دادن در آکواریوم، در مدت زمان کوتاهی روی سطح آکواریوم را به صورت کامل می‌پوشاند. بنابراین باید سطح آکواریوم را مرتب بررسی کنید تا کاملا پوشانده نشود؛ مگر اینکه از انواع ماهی‌های گیاه‌خوار در آکواریوم خود داشته باشید.

نیلوفر

نیلوفر
نیلوفر

این گیاه بسیار زیبا نیز از گیاهان آبزی رو آبی است که کم‌تر در آکواریوم‌های کوچک منازل یا محل کار دیده می‌شود. اما می‌توان در آکواریوم‌های بزرگ یا حوضچه‌های دارای ماهی‌های طلایی از آنها استفاده نمود.

ایندین آمبولیا

ایندین آمبولیا
ایندین آمبولیا

این گونه گیاهی به نور زیادی نیاز داشته و دارای برگ های سبز و قهوه‌ای است. همچنین، زیبایی زیادی به محیط می‌بخشد. گفتنی است این گیاه آبزی شباهت زیادی به گیاهان بادبزنی دارد.

شبدر آبی

شبدر آبی
شبدر آبی

نگهداری از این گیاه آبزی ساده بوده و علاوه بر محیط‌های پر نور، قادر به رشد و تکثیر در محیط‌های سایه نیز است. علاوه بر موارد ذکر شده، قابلیت کاشت در آکواریوم‌های با عمق کم‌تر را نیز دارند.

عدسک آبی

عدسک آبی
عدسک آبی

این گیاه که سرعت رشد آن نیز بالا بوده به صورت برگ‌های کوچک بیضی است که در سطح آب شناور می‌شوند. این گیاه آبزی مواد مغذی آب را جذب نموده و دوباره به چرخه باز می‌گرداند.

تیزک صغیر

تیزک صغیر
تیزک صغیر

این گیاه دارای خارهای کوچکی روی بدنه و برگ‌های خود است و محل مناسبی برای اختفای ماهی‌ها ایجاد می‌کند.

آگریا (آلودای برزیلی)

آگریا
آگریا (آلودای برزیلی)

این گیاه با زیبایی چشم‌نواز خود در بیشتر آکواریوم‌ها دیده می‌شود. آگریا از جمله گیاهان آبزی بوده که قادر به رشد و تکثیر در محدوده‌ی بزرگی از میزان دما، نور و مواد مغذی است. این گیاه آبزی با نام گیاه دم‌ گربه‌ای نیز شناخته شده است.

آب بشقاب

آب بشقاب
آب بشقاب

آب بشقاب نام دیگر گونه‌ای از گیاهان آبزی است که ماندگاری خوبی در آکواریوم‌ها دارد. این گونه گیاهی دارای برگ‌های دایره‌ای بوده و برای رشد و تکثیر تنها به نور مناسب نیاز دارد.

علف مرداب

علف مرداب
علف مرداب

این گونه از گیاهان آبزی به آگریای برزیلی که پیش‌تر نام برده شد، بسیار شباهت دارد؛ با این تفاوت که علف مرداب در آب‌های با دمای بالا قادر به رشد و تکثیر نیست.

نکته نهایی

علاوه بر موارد نام برده شده در مطلب فوق، در مراکز مخصوص فروش آکواریوم نیز گیاهان آبزی بسیار گوناگون و زیبایی وجود دارند که با توجه به وضعیت آکواریوم و گونه‌ جانوری، انتخاب و کاشته می‌شوند. در این صورت، علاوه بر ایجاد جلوه و ظاهر جذاب در محیط منزل یا محل کار، شرایط مناسب برای زندگی گونه‌های جانوری موجود در آکواریوم را هم می‌توان فراهم نمود.

طبقه بندی شده در