در این مقاله از استاده می‌خواهیم درباره بهترین کود برای رشد مناسب گیاهان آپارتمانی از جمله کود هیومیک اسید و کود آهن، ویژگی‌های آن‌ها و هم‌چنین طریقه استفاده از آن‌ها را توضیح دهیم. با دانستن عناصر تشکیل‌دهنده انواع کودهای شیمیایی و تأثیری که بر رشد گیاهان آپارتمانی می‌گذارند، با برنامه زمان‌بندی صحیح می‌توان رشد و شادابی گیاهان آپارتمانی را چندین برابر نمود، پس در این محتوا همراه ما باشید.

بهترین کود برای گیاهان آپارتمانی

گیاهان نیز مانند تمامی موجودات زنده نیازمند تغذیه مناسب هستند. کودهای شیمیایی آسان‌ترین راه برای تغذیه و کمک به رشد گیاهان آپارتمانی است. نکته حائز اهمیتی که درباره کوددهی گیاهان آپارتمانی وجود دارد این است که کود شیمیایی باید بتواند نیازهای گیاه را در بالاترین سطح برطرف نموده و مقدار کافی و زمان‌بندی مناسب به گیاه داده شود.

کتگوری این صفحه مشخص نیست.

کود کامل گیاهان آپارتمانی، کودی است که دارای مقدار مناسبی از عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم، مس، آهن، کلسیم و بور باشد. اما به طور دقیق‌تر می‌توان گفت که بهترین کود برای گیاهان برگ‌دار کودی است تا میزان نیتروژن در آن بیشتر باشد و برای گیاه آپارتمانی که گل می‌دهد بهترین کود، کودی است که شامل فسفر و پتاسیم بوده و سرعت گل‌دهی و ریشه‌دهی گیاه آپارتمانی را بیشتر می‌کند.

وجود نیتروژن در کود گیاه آپارتمانی سبب رشد هر چه بهتر برگ گیاه، وجود فسفر باعث ریشه‌زایی، گل و میوه دادن سریع‌تر گیاه و پتاسیم باعث افزایش مقاومت گیاه آپارتمانی در برابر بیماری‌ها، آفت‌ها و قارچ‌ها می‌گردد.

انواع مختلفی از کودها برای گیاهان آپارتمانی موجود است که هر کدام با توجه به نوع گیاه، ویژگی‌های خاک، شرایط نگهداری از گیاه آپارتمانی و… باید مورد استفاده قرار گیرد. اما در میان انواع مختلف کود گیاهان آپارتمانی که در بخش بعد به تفصیل درباره‌ی آن‌ها توضیح داده خواهد شد، کودهای زیستی بسیار قابل توجه قرار گرفته‌اند. (با ۵ روش جادویی تقویت گلهای آپارتمانی آشنا شوید)

از میان کودهای زیستی، هیومیک اسید که در واقع از بقایای تجزیه شده مواد آلی به وجود می‌آید را بهترین کود گیاهان آپارتمانی می‌دانند. در ادامه درباره خواص هیومیک اسید برای گیاهان آپارتمانی، میزان مصرف و زمان مصرف آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

انواع کود گیاهان آپارتمانی

انواع کود گیاهان آپارتمانی

یکی از معیارهایی که سبب به وجود آمدن انواع مختلف کود برای گیاهان آپارتمانی شده است، معیار نیتروژن- فسفر- پتاسیم (NPK) موجود در کود شیمیایی است. روی بسته‌های کودهای شیمیایی اعداد سه‌تایی نوشته می‌شود که به ترتیب بیان‌گر نسبت هر کدام از این عناصر در کود شیمیایی است.

یکی دیگر از کودهای گیاهان آپارتمانی، کود کریستالون است که به صورت پودر و معمولا در رنگ‌های قرمز و سبز وجود دارد. کود کریستالون سبز رنگ به گیاهانی که تنها برگ دارند و کود کریستالون قرمز رنگ را به گیاهان آپارتمانی گل‌دار توصیه می‌کنند. کود آهن، کود مایع برای گیاه آپارتمانی است که به صورت پودری نیز وجود دارد. همان‌طور که گفته شد کود سوپرفسفات نوع دیگری از کودها است که برای گیاهان آپارتمانی به ویژه گیاهان گل‌دار ضروری است.

کود ارگانیک برای گیاهان آپارتمانی دسته‌ی دیگری از کودهایی است که از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به کودهای حیوانی، خاک‌برگ، کمپوست و ورمی کمپوست اشاره نمود. هر کدام از این کودهای ارگانیک ویژگی‌های خاصی داشته و از برخی از آن‌ها برای سبک کردن خاک و از برخی دیگر برای جلوگیری از ابتلای گیاه آپارتمانی به آفات استفاده می‌شود.

مقدار مصرف هیومیک اسید برای گیاهان آپارتمانی

هیومیک اسید برای گیاهان آپارتمانی

خواص هیومیک اسید برای گیاهان آپارتمانی بسیار قابل توجه است که از میان آن‌ها می‌توان به افزایش جذب مواد مغذی خاک، افزایش رشد و استحکام ریشه گیاه، جلوگیری از شوری و خشکی خاک، حفظ بیشتر آب در ریشه گیاه، گل‌دهی بهتر گیاه آپارتمانی و… اشاره کرد.

برای اینکه پرفروش ترین گلهای آپارتمانی را بشناسید، روی لینک قرار داده شده کلیک کنید.

میزان مصرف هیومیک اسید در گیاهان آپارتمانی از فرمول ثابتی پیروی نمی‌کند و باید با توجه به نوع گیاه و شرایط آن مقدار مناسبی به خاک گلدان اضافه نمود.

زمان مصرف هیومیک اسید برای گیاهان آپارتمانی

زمان مصرف هیومیک اسید برای گیاهان آپارتمانی نیز مانند مقدار آن برای انواع گوناگون گیاهان متفاوت بوده برای مثال برخی از گیاهان پس از هر بار آب دادن به مقدار کمی هیومیک اسید در ریشه خود نیاز دارند. اما در حالت کلی می‌توان گفت پس از گذشت یک و نیم الی دو ماه مواد مغذی موجود در خاک بسیار کاهش می‌یابد و لازم است هیومیک اسید به خاک گلدان اضافه شود.

هم‌چنین دوره‌هایی که گیاه در حال رشد یا در حال پاجوش زدن است، افزودن هیومیک اسید به تسریع روند رشد و کیفیت پاجوش کمک می‌کند.

کود آهن برای گیاهان آپارتمانی

آهن از جمله عناصری است که وجود آن برای تولید کلروفیل و سبز و شاداب ماندن گیاهان آپارتمانی ضروری است. در صورتی که آهن موجود در خاک گلدان کم شود، رشد گیاه آپارتمانی متوقف می‌شود.

کود آهن به شکل‌های مختلف مایع، پودر و کلاته وجود دارد که هر کدام از آن‌ها با توجه به نوع گیاه با دستورالعمل خاصی باید مورد استفاده قرار بگیرند. معمولا هر 10 الی 15 روز گیاهان آپارتمانی به کود آهن نیاز پیدا می‌کنند.

بهترین کود مایع برای گیاهان آپارتمانی

کودهای مایع زیادی برای گیاهان آپارتمانی وجود دارد اما با قطعیت می‌گوییم که هیومیک اسید مایع برای گیاهان آپارتمانی بهترین نوع کود مایع برای گیاهان آپارتمانی است. کود مایع هیومیک اسید را به دو شیوه می‌توان به گیاه افزود، این کود را می‌توان مستقیما به پای گیاه ریخته یا به صورت اسپری به تمامی قسمت‌های گیاه رسانید.

از مزیت‌های هیومیک اسید مایع این است که به راحتی می‌توان از آن استفاده نمود و کمبودهای گیاهان آپارتمانی را در بهترین سطح برطرف کرد. دلیل دیگری که سبب می‌شود هیومیک اسید مایع برای گیاهان آپارتمانی بهترین انتخاب باشد این است که این نوع کود هیچ گونه عوارض جانبی و مخربی برای گیاه به همراه نخواهد داشت.

طبقه بندی شده در

با برچسب در