در طی مراحل اصلی احداث ساختمان، انجام سفت کاری ساختمان جزو مراحل اولیه می‌باشد. در واقع بعد از انتخاب زمین ساختمان و انجام نقشه‌کشی و گچ‌ریزی آن، مراحل سفت کاری آغاز می‌شود. این عملیات شامل کندن پی، بتن ریزی، دیوارچینی و تیغه‌چینی، نصب ستون‌های ساختمان و در آخر نصب سقف ساختمان می‌باشد.

انجام این عملیات در مجموع به احداث و ساختن نمای کلی ساختمان مربوط می‌شود.پیش از همه این‌ها باید بتوانید برآوردی از قیمت تمام شده سفت‌کاری ساختمان داشته باشید.

 در این صفحه قصد داریم که به بیان مطالبی در مورد سفت کاری ساختمان و هزینه‌های آن بپردازیم و مراحل انجام آن را ذکر کنیم.

مراحل سفت کاری ساختمان

مراحل سفت کاری ساختمان

برای حفظ ایمنی ساختمان باید در مرحله اول، سفت‌کاری بر طبق اصول و استانداردهای ساختمان‌سازی صورت گیرد. چرا که کم‌کاری و هر گونه بی‌توجهی و نادیده گرفتن اصول و استانداردهای کار در مراحل سفت کاری ساختمان می‌تواند باعث خطرات و آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای افراد سکنه در ساختمان به دنبال داشته باشد.

از این رو با انجام دقیق و صحیح این پروژه مهم برای تمام ساختمان و افزایش ضریب ایمنی آن در برابر خطرات محیطی، ساختمان را ایمن و مقاوم کرد. این یکی از نکاتی است که باید پیش از بحث سفت کاری ساختمان متری چند به آن توجه بسیار زیادی شود.

حتما بخوانید: انجام بازسازی ساختمان به همراه تخمین قیمت

از این رو مراحل سفت کاری ساختمان که کاملا دقیق و اصولی انجام شود، بر طبق موارد زیر می‌باشند:

خاکبرداری زمین ساختمان

مرحله اول برای سفت‌کاری ساختمان مربوط به گودبرداری و خاکبرداری زمین ساختمان می‌باشد. در این مرحله چون تاسیسات ساختمان در سطح پایین ساخته می‌شود باید تمام اصول و جزئیات لازمه برای انجام تاسیسات اصلی ساختمان انجام شود.

برای انجام خاکبرداری ساختمان باید با انواع خاک آشنایی داشته باشید تا بتوانید این مرحله را شروع کنید. یک نوع از خاک، خاک دستی است که چون قابلیت باربری ندارد باید به طور کامل دسته‌بندی و برداشته شود.

نوع خاک نباتی نیز برای سطوح ریشه گیاهان است که برای سطح ساختمان‌سازی مناسب نیست و باید از سطح سفت کاری ساختمان جمع‌آوری شود. در زیر خاک نباتی، نوع دیگری از خاک وجود دارد که معمولاً پی کنی ساختمان بر روی آن انجام می‌شود که به آن خاک طبیعی بکر می‌گویند.

پی ریزی‌های ساختمان 

در مرحله دوم باید قالب‌بندی، بتن ریزی و شناژبندی ساختمان انجام شود. این مرحله از مهم‌ترین قسمت‌های سفت کاری ساختمان است. چرا که محاسبه نیروهای کششی میلگردها برای استحکام باید تعیین و مشخص شود.

اسکلت‌بندی (بتنی یا فلزی) ساختمان

بعد از گذشت مدت زمان یک الی دو هفته از اتمام مرحله قبل، باید اسکلت ساختمان و فونداسیون، مشخص و احداث گردد. اگر لازم باشد که ستون‌ها و اسکلت ساختمان با قالب‌های بتنی انجام شود باید در قالب‌های مورد نظر از این مصالح استفاده شود و تا خشک شدن آن صبر شود. اما اگر اسکلت‌بندی فلزی ساختمان انجام شود باید با ستون‌های فلزی انجام شود.

نصب ستون‌ها و تیرهای اصلی ساختمان

در این مرحله باید قالب‌های بتن تراز شود و پس از اتمام بتن به داخل آن ریخته شود.

احداث سقف

بعد از اتصال تیرهای اصلی ساختمان با سقف، اگر میزان ضخامت تیرها بیشتر از سقف باشد، باید از تفاوت ضخامت از طریق برقراری سقف کاذب اصلاح شود. اما اگر ضخامت تیر و سقف با یکدیگر برابر باشد، نیاز به سقف کاذب برای این مورد نمی‌باشد.

حتما بخوانید: قیمت ایزوگام متری چند است؟ انجام آن توسط متخصص

تیغه‌چینی و تمیزکاری ساختمان

 با انجام تیغه‌چینی دیوارهای ساختمان، اسکلت ساختمان قابل روئت می‌باشد. بعد از تمیزکاری‌های لازمه، مراحل سفت کاری ساختمان به مرحله نهایی رسیده است‎ و باید نازک‌کاری ساختمان آغاز شود.

 قیمت سفت کاری ساختمان 

قیمت سفت کاری ساختمان

تعیین قیمت سفت کاری ساختمان با توجه به متوسط هزینه ساخت بر اساس موقعیت بافت شهری، مساحت واحدها، کیفیت ساخت، تعداد طبقات و نوع آن، نوع اسکلت‌بندی و… کاملا متفاوت می‌باشد. البته هر مرحله از سفت کاری نیز قیمت تمام شده متفاوت خود را دارد.

به طوری که هزینه‌های اجرایی و مجموع آن‌ها که شامل هزینه‌های مصالح، ابزارآلات، حمل‌ونقل و همچنین دستمزد کارگران در هر روز کاری می‌باشد باید به صورت جزئی و دقیق تعیین و برآورد شود.

هزینه سفت‌کاری ساختمان در هر متر مربع با توجه به اسکلت‌بندی بتنی و فلزی نیز متفاوت می‌باشد. به عنوان مثال تعیین قیمت اسکلت بندی بتنی برای مساحت ۱۰۰ متر که سقف نیز در نظر گرفته می‌شود، باید متراژ ۳۰۰ متر برای دو طبقه را در نظر گرفت که هزینه متوسط حدود ۷۰۰ تا یک میلیون برآورد می‌شود.

اما تعیین قیمت اسکلت‌بندی فلزی حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد می‌شود. به صورت کلی نیز معمولا سقف تیرچه بتنی ارزان‌تر از سایر انواع مصالح ساخت سقف تمام می‌شود. و عملا قیمت سفت کاری ساختمان کاهش یابد.

مسئله دیگر در مورد محاسبه هزینه سفت کاری ساختمان مربوط به کیفیت مصالح مورد استفاده برای این کار می‌باشد. با توجه به نوع و کیفیت مصالح مورد نظر که برای انجام سفت‌کاری استفاده می‌شود، همان طور که هزینه‌ها کمی افزایش می‌یابد، در زمان نازک‌کاری ساختمان به دلیل کیفیت بالای مصالح، اتمام کار با ضریب ایمنی بالایی صورت خواهد گرفت.

ابزار سفت‌کاری ساختمان

ابزار سفت‌کاری ساختمان

بر اساس فعالیت‌هایی که تصمیم به انجام آن دارید ابزار سفت کاری ساختمان مختلفی قابل استفاده است و می‌تواند انجام کارها را برای شما آسان تر کند. ابزارهای زیادی در بنایی و سفت‌کاری قابل استفاده هستند که برخی از آن‌ها عبارتند از :

تیشه، کمچه، چکش، دسته، بیل، زنبه، فرقون، بالابر، پیمانه مصالح، متر، گونیا، تراز، شمشه، شاقول، ماله، بنایی، شمشه، ملات کشی، داربست، استانبولی، نردبان و …

همان طور که گفته شد ابزار سفت کاری با توجه به فعالیت‌های مورد نظر می تواند کاملا متفاوت باشد. همچنین این ابزار‌ها می توانند قیمت تمام شده سفت کاری ساختمان را نیز تعیین کند و عملا باعث می شود شما بتوانید به سوال سفت کاری ساختمان متری چند پاسخ دهید.

در پایان

با توجه به نحوه اجرای صحیح سفت کاری، هر چه این میزان دقت و رعایت اصول لازمه برای افزایش ضریب ایمنی ساختمان در حد و میزان بالایی صورت گیرد، مطمئناً خطرات احتمالی و ریسک‌های مربوط به سلامت جان افراد در برابر زلزله و رخدادهای این چنینی کاملاً پیشگیری خواهد شد.

 

طبقه بندی شده در