با وجود این که کاکتوس از سرسخت‌ترین گیاهان شناخته می‌شود؛ اما مانند همه‌ی موجودات زنده نیازمند مراقبت صحیح است. کاکتوس‌ها مدل‌های مختلفی دارند که بنا بر این دسته‌بندی، شرایط نگهداری از آنها با یکدیگر نیز کمی متفاوت می‌شود. تصوری که از شرایط نگهداری از کاکتوس در ذهن عموم افراد وجود دارد این است که چون زیستگاه اصلی این گیاه صحرا و بیابان‌ است، شرایط مطلوب آن نیز محیط خشک، کم‌آب و پر نور است.

بهتر است به این سادگی از کنار موضوع نگهداری از کاکتوس نگذرید و با روش‌های اصولی نگهداری از کاکتوس در قسمت‌های گوناگون منزل آشنا شوید. بدین صورت به شادابی و طول عمر این گیاه آپارتمانی خواهید افزود. در این محتوا از “استاده” درباره تمامی نکاتی که پیرامون نگهداری از کاکتوس در منزل وجود دارد، صحبت خواهیم نمود. با ما همراه باشید.

روش نگهداری کاکتوس در منزل

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام نگهداری از کاکتوس در منزل باید به آن توجه کنید این است که اگر ریشه کاکتوس مدت زمان زیادی در تماس با آب قرار گیرد، دچار پوسیدگی شده و گیاه از بین می‌رود. برای جلوگیری از این موضوع باید کف گلدان کاکتوس دارای سوراخ‌هایی جهت خروج آب اضافی بوده و هنگام کاشتن کاکتوس در گلدان نیز در ابتدا کف گلدان را با مقدار کمی شن بپوشانید. با روش‌های جادویی تقویت گل‌های آپارتمانی آشنا شوید.

ریشه کاکتوس

برخی از کاکتوس‌ها دارای ریشه‌های عمیق و بلند و برخی دیگر دارای ریشه‌های کوتاه و پهن هستند، بنابراین هنگام کاشتن کاکتوس باید به این نکته توجه نموده و گلدان مناسبی را انتخاب کنید تا پس از مدت کوتاهی از ریشه انداختن گیاه مجبور به تعویض گلدان کاکتوس نشده و به آن آسیب وارد نکنید.

خاک کاکتوس

خاکی که کاکتوس در آن کاشته می‌شود در محیط‌های سرد و فصول سرد باید سنگین بوده و ماسه کم‌تری داشته باشد تا آب را در خود نگه ندارد. این موضوع برای فصول گرم سال و محیط‌های گرم برعکس است. دمای مناسب جهت نگهداری از کاکتوس در منزل بین 5 تا 40 درجه سانتی‌گراد است، بنابراین از قرار دادن این گیاه در نزدیکی وسایل سرمایشی و گرمایشی در منزل خودداری کنید.

جهت آشنایی با انواع گیاهان زیر کلیک نمایید:

نور مورد نیاز کاکتوس

میزان نور مورد نیاز برای نگهداری از کاکتوس در منزل برای انواع مختلف کاکتوس متفاوت است. برای درک بهتر این موضوع می‌توانید به تغییر رنگ و ظاهر کاکتوس در میزان نورهای مختلف دقت کنید. اگر کاکتوس از رنگ طبیعی خود به زرد و نارنجی تغییر رنگ دهد به این معنی است که نور بیش از حد و به طور مستقیم به کاکتوس می‌تابد. همینطور اگر میزان رشد گل‌های کاکتوس شما کند باشد و از شادابی لازم برخوردار نباشند، به این معنی است که نور کافی به کاکتوس در منزل نمی‌رسد و باید محل گلدان را تغییر داد.

آفت‌ها و بیماری‌ها

یکی دیگر از مشکلاتی که در هنگام نگهداری از کاکتوس در منزل ممکن است با آن روبه‌رو شوید، آفت‌ها یا بیماری‌های گوناگون کاکتوس است. در صورتی که نگهداری از کاکتوس در منزل اصولی نباشد، شپش‌های بسیار ریزی به ریشه و برگ کاکتوس چسبیده و آن را از بین می‌برند. هم‌چنین نمایان شدن لکه‌های قهوه‌ای روی کاکتوس نشان از وجود کنه در برگ و ساقه کاکتوس دارد.

برای مقابله با آفات کاکتوس‌ها، بهتر است در ابتدا کاکتوس آفت زده را از سایر گیاهان جدا نموده و تا حد امکان با الکل سفید برگ و ساقه کاکتوس را از آفات تمیز کنید. سپس آفت‌کش مخصوص را به قسمت‌های مختلف کاکتوس اسپری نمایید.

نگهداری کاکتوس در حیاط

هنگام نگهداری از کاکتوس در حیاط باید نکات زیادی را در نظر گرفت. کاکتوس در حیاط نباید مدت زمان بسیار طولانی در معرض تابش نور خورشید باشد؛ در این صورت کاکتوس سوخته و رنگ‌ آن قهوه‌ای می‌شود. همچنین کاکتوس نباید به طور مداوم در محیط مرطوب باشد. برای مثال اگر کاکتوس در حیاط به طور مرتب زیر بارش باران قرار گیرد، پس از مدت کوتاهی به دلیل ذخیره بیش از حد آب در تنه‌ی خود دچار ترک‌خوردگی شده و از بین می‌رود.

نگهداری کاکتوس گوشتی

یکی از معضلاتی که همواره کاکتوس‌های گوشتی را تهدید می‌کند، ابتلا به بیماری‌های قارچی و در نهایت پوسیدگی زودهنگام ریشه‌ی آنها است. یکی از کارهایی که باعث جلوگیری از این موضوع می‌گردد افزودن خاک زغال به خاک گلدان کاکتوس است. همچنین، کاکتوس‌های گوشتی به دلیل ذخیره کردن آب درون برگ‌های خود به میزان کم‌تری از آب نیاز دارند.

در میان انواع مختلف کاکتوس‌های گوشتی، آنهایی که دارای رنگ تیره‌تری هستند نسبت به کاکتوس‌های گوشتی روشن‌تر برای نگهداری در منزل مناسب‌تر هستند؛ زیرا به نور کم‌تری برای رشد نیاز دارند.

نگهداری کاکتوس در بالکن

بیشتر شرایطی که برای نگهداری از کاکتوس در حیاط ذکر شد، برای نگهداری از کاکتوس در بالکن نیز صادق است. محیط بالکن نسبت به محیط بسته منزل به دلیل وجود گردش هوا، برای جلوگیری از ابتلای کاکتوس به قارچ و آفت مناسب‌تر است. اما باید دقت داشت که کاکتوس در بالکن نسبت به محیط منزل به آب بیشتری نیاز خواهد داشت.

لازم است گلدان کاکتوس در بالکن را ماهانه کمی چرخاند تا همه‌ی قسمت‌های کاکتوس در معرض تابش نور قرار گیرد. در صورتی که بالکن شما دارای حفاظ شیشه‌ای است باید در فصول گرم سال که تابش خورشید مستقیم است، به محل قرارگیری گلدان کاکتوس دقت داشته باشید؛ زیرا شیشه سبب تجمع نور و افزایش شدت تابش نور و در نهایت سوزاندن کاکتوس می‌شود.

روش نگهداری کاکتوس رنگی در خانه

کاکتوس‌های رنگی در نور مستقیم خورشید ماندگاری نداشته و حتما باید آنها را در نور غیرمستقیم و مناسب نگهداری نمود. در فصل‌های گرم سال باید کود مناسب جهت رشد و سلامت کاکتوس رنگی به خاک افزود. همچنین باید میزان آب مناسب به واسطه روش‌های اصولی چه از زیر گلدان و چه از داخل گلدان متناسب با نوع کاکتوس رنگی به آن داده شود.

در صورتی که بیش از حد به کاکتوس رنگی آب داده شود، پس از مدت کوتاهی کاکتوس‌های رنگی سیاه شده و نرم می‌شوند. خاک کاکتوس‌های رنگی نیز باید خاک مخصوص کاکتوس بوده و نباید از خاک‌های سبک و تزیینی که رطوبت زیادی را در خود حفظ می‌کنند، استفاده نمود.

 روش نگهداری کاکتوس رنگی در خانه

نگهداری کاکتوس در زمستان در خانه

کاکتوس‌ها مانند برخی دیگر از گیاهان در فصل زمستان به استراحت می‌روند؛ اما این به این معنی نیست که در این فصل نیاز به مراقبت و نگهداری ندارند. بلکه باید کاکتوس را در فصل زمستان در قسمت خشک و خنک خانه نگهداری نمود تا از آفات و بیماری‌ها به دور بماند. به طور کلی در زمستان، کاکتوس به میزان آب کم‌تری نیاز دارد و ماهی یک‌ بار آبیاری برای آن مناسب خواهد بود.

طبقه بندی شده در

با برچسب در