امروزه برای استفاده از دوربین مداربسته در کوچه، ساختمان و مشاعات قوانینی در نظر گرفته شده که باید به آن قوانین توجه شود. برای مثال بعضی از مردم بر این باورند که نصب دوربین مداربسته در کوچه‌ها و اماکن عمومی موجب نقص حریم خصوصی آن‌ها می‌شود، لذا برای نصب دوربین مداربسته در این‌گونه مکان‌ها، قوانینی وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت نمود که در ادامه این صفحه از خدمات انلاین استاده به توضیح مختصری درباره برخی از قوانین نصب دوربین مداربسته در کوچه، ساختمان و مشاعات خواهیم پرداخت.

امروزه نصب دوربین مداربسته در بسیاری از مکان‌ها از جمله ساختمان‌ها باعث ایجاد امنیت و جلوگیری از جرایم بسیاری شده است.

آیا نصب دوربین مداربسته جرم است؟

در حقیقت نصب دوربین مداربسته جرم محسوب نمی گردد به طوری که مراجع قانونی نیز نصب دوربین مدار بسته را حمایت می‌کنند. اما برای آن که نصب دوربین مدار بسته باعث سوء استفاده از دیگران نشود، قوانینی را مطرح کرده‌اند که باید قبل از نصب دوربین مدار بسته در مکان مورد نظر، قوانین مطرح شده را رعایت کنند. بنابراین اگر فردی از وجود این قوانین، آگاهی نداشته باشد ممکن است مجرم شناخته شده و درگیر دادگاه شود.

برای مثال: طبق ماده چهل و یک منشور حقوق شهروندی، کنترل نمودن افراد به صورت صوتی و تصویری در اماکن عمومی، فروشگاه‌ها و… امری خلاف قانون محسوب می‌شود که این امر موجب نصب غیر قانونی دوربین مدار بسته می‌گردد.

در حالی که اگر این امر با رعایت قوانین نصب دوربین مدار بسته انجام گردد، خلاف قانون به حساب نمی‌آید و مانعی نیز نخواهد داشت.  

قوانین نصب دوربین مداربسته در اماکن عمومی

نصب دوربین مدار بسته در مکان‌های شلوغ یا مکان‌هایی که دارای رفت و آمد‌های زیادی می‌باشند، ممنوع نیست که از جمله این مکان‌ها می‌توان به خیابان‌ها، بزرگراه‌ها، فروشگاه‌ها، مجتمع تجاری و… اشاره نمود. اما نصب دوربین مدار بسته در مکان‌های حساس، ممنوع بوده و برای نصب دوربین مدار بسته نیاز به مجوز می‌باشد که از جمله این مکان‌های حساس می‌توان به پایگاه‌های نظامی، سفارتخانه‌ها و… اشاره کرد. تفاوت دوربین مداربسته IP آی پی و آنالوگ چیست؟ همراه با بررسی جزئیات آن‌ها

قوانین نصب دوربین مدار بسته در کوچه

یکی دیگر از مکان‌هایی که جزء اماکن عمومی به حساب می‌آید، کوچه می‌باشد. برای نصب دوربین مدار بسته در کوچه، باید به این موضوع توجه داشته باشید که کوچه‌ها نیز همانند مجتمع تجاری دارای رفت و آمد می‌باشند. اما این رفت و آمدها محدود هستند. بنابراین برای نصب دوربین مدار بسته در کوچه مورد نظر، بهتر است که:

  1. قبل از نصب دوربین مدار بسته، ساکنین کوچه را از نصب دوربین مدار بسته مطلع کرده و سپس دوربین مدار بسته را نصب نمایید.
  2. همچنین می توان برای اطلاع رسانی وجود دوربین مدار بسته در کوچه‌ها، از تابلو‌های شماتیک دوربین مدار بسته استفاده نمایید.

به طور کلی می‌توان گفت که اگر نصب دوربین مدار بسته به منظور امنیت و حفاظت از محل سکونت باشد، مانعی وجود ندارد. ولی در صورتی که قصد نصب دوربین مدار بسته در کوچه را داشته باشید به طوری که رفت و آمد همسایگان نیز کنترل شود، باید قبل از نصب دوربین مدار بسته، رضایت و اجازه همسایگان گرفته شود. استفاده از دوربین مداربسته داهوا فراگستر، برای مشاهده لیست قیمت و نمایندگی داهوا کلیک کنید

قوانین نصب دوربین در صورت رضایت ندادن همسایگان چیست؟

در برخی از موارد ممکن است که برخی از همسایگان اجازه نصب دوربین مدار بسته در کوچه را ندهند، در چنین مواردی بهتر است افرادی که قصد نصب دوربین مداربسته در کوچه را دارند جهت گرفتن مجوز با مراجعه به آگاهی محل خود و ذکر دلایلی بر نا‌امن بودن کوچه مورد نظر، درخواست خود را به صورت کتبی ارائه دهند. معمولا افراد باید برای گرفتن مجوز به مراجع قضایی و نیروی انتظامی مراجعه کنند. لازم به ذکر است که گفته شود اگر نصب دوربین مداربسته برای مفاسد اخلاقی و جاسوسی استفاده گردد، در صورت شکایت، با مجازات شدیدی رو به رو خواهید شد. بهترین دوربین‌ مداربسته شرکتی و خانگی کدام است؟

قوانین نصب دوربین مدار بسته در ساختمان

هنگامی که قصد نصب دوربین مدار بسته در مشاعات ساختمان‌های مسکونی مانند حیاط، راه‌پله، پارکینگ و… را دارید، باید از تمام اعضای ساختمان اجازه کتبی بگیرید. در واقع مدیر ساختمان با توجه به نیاز ساختمان، تعداد و محل قرار گیری دوربین‌های مدار بسته را تعیین می نماید. بهترین نوع دوربین مدار بسته مخفی برای منزل کدام است؟

  1. برای نصب دوربین مدار بسته در اتاق‌های ساختمان، باید افرادی که در آن مکان زندگی می کنند یا رفت و آمد دارند از وجود دوربین مدار بسته مطلع باشند.
  2. پس از آن باید مجوز رسمی تهیه کنید.
  3. و در آخر دوربین مداربسته را در مکان مورد نظر نصب نمایید.

نصب دوربین مدار بسته در مکان مورد نظر باید به گونه‌ای باشد که بر همگان آشکار باشد. به عبارتی دیگر، دوربین مدار بسته باید به گونه‌ای قرار داشته باشد که به صورت مخفی نصب نشده باشد. اگر فردی بدون مجوز قانونی، دوربین مدار بسته را به صورت مخفی نصب کند، با پیگرد قانونی و مجازات روبه‌رو می‌شود. بنابراین اگر صاحب یک ملک اداری یا شخصی، قصد نصب دوربین مدار بسته به صورت مخفی را دارد باید با گرفتن مجوز رسمی از مراجع قانونی، در بازه زمانی محدودی اقدام کند.

قوانین نصب دوربین مداربسته در مشاعات

مالکیت ساختمان‌ها به دو بخش تقسیم می‌شود که شامل بخش‌های اختصاصی و بخش‌های مشترک (مشاعات) می‌باشد که هر کدام از این بخش ها برای نصب دوربین مدار بسته، دارای قانون و مقرراتی هستند.

به طور کلی برای نصب دوربین مدار بسته در مکان‌های مشاع و خصوصی باید با داشتن مجوز رسمی صورت بگیرد، در غیر این صورت اگر به واسطه نصب دوربین مدار بسته شکایتی انجام شود، فردی که بدون مجوز این عمل را انجام داده، جریمه سنگینی باید پرداخت کند.

نتیجه گیری

نصب دوربین مدار بسته باعث برقرای امنیت و کاهش تخلفات می‌شود. اگر نصب دوربین مدار بسته به صورت غیر مجاز یا  بدون مجوز صورت گیرد، علاوه بر این‌که امری غیر قانونی بوده، امری غیر اخلاقی نیز می‌باشد.

دوربین مدار بسته را می‌توان در بسیاری از اماکن از جمله کوچه‌ها، ساختمان و مشاعات نصب کنید، همانطور که در این متن گفته شد باید نصب دوربین مدار بسته در این اماکن با رعایت قوانین انجام شود تا امری خلاف قانون محسوب نگردد.

طبقه بندی شده در