تنها تهیه و نگهداری کپسول آتش نشانی و نصب آن در محیط کافی نیست و باید به طور مرتب آن را شارژ کرده و به پر کردن آن بپردازید و نکاتی را در نگهداری صحیح آن‌ها رعایت نمایید. در این مطلب از خدمات آنلاین استاده نکات نگهداری و شارژ کپسول آتش نشانی و هزینه شارژ کپسول آتش نشانی در سال 1402 توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.

متاسفانه امروزه سوانح سوختگی بخش قابل توجهی را در پذیرش بیمارستان‌‌ها به خود اختصاص داده است. به دلیل سرایت سریع آتش، اگر در همان لحظات ابتدایی بتوانید شعله را خاموش نمایید، از خسارت‌های گسترده مالی و جانی جلوگیری خواهید کرد. همین موضوع سبب می‌شود که وجود کپسول آتش نشانی در همه‌ی منازل، شرکت‌ها، ادارات، بیمارستان‌ها، هتل‌ها و حتی اتومبیل شما لازم و ضروری باشد. 

هزینه شارژ کپسول آتش نشانی

شارژ(گاز و پودر و اجرت)قیمت به تومان
1 کیلو گرمی21.000
2 کیلو گرمی32.500
3 کیلو گرمی45.500
4 کیلو گرمی60.000
6 کیلو گرمی83.000
12 کیلو گرمی140.000
25 کیلو گرمی293.000
50 کیلو گرمی520.000
100 کیلو گرمی960.000
250 کیلو گرمی2.270.000
شارژ کربن دی اکسید به همراه اجرتقیمت به تومان
2 کیلوگرمی27.000
3 کیلوگرمی34.500
4 کیلوگرمی43.000
5 کیلوگرمی51.500
6 کیلوگرمی68.000
10 کیلوگرمی92.500
12 کیلوگرمی114.000
30 کیلوگرمی240.000

در هنگام شارژ علاوه بر پر کردن آن، موارد دیگری نیز بررسی می‌شوند. مواردی مانند سلامت بدنه، تغییر قفل کپسول، سلامت شلنگ و مسیر خروج مواد، تاریخ مصرف کپسول، انجام تست‌های لازم قبل و بعد از شارژ کپسول آتش نشانی و… .

سیستم اعلام و اطفا حریق چیست؟

از روش‌های گوناگونی برای تست کپسول ‌آتش نشانی استفاده می‌شود. برخی مراکز معتبر و حرفه‌ای بعد از تخلیه مواد خاموش‌کننده آتش از کپسول، به پر کردن داخل آن را با یک مایع رنگی می‌پردازند. سپس فشار مخزن را هنگامی که کاملا پر است، اندازه‌گیری می‌کنند. و با فشار مخزن بعد از گذشت چند ساعت مقایسه می‌کنند. در این صورت اگر قسمتی از بدنه دارای سوراخ یا ترک باشد، با نشت مایع رنگی یا تفاوت فشار اندازه‌گیری شده، مشخص خواهد شد.

هزینه شارژ کپسول آتش نشانی به عوامل مختلفی بستگی دارد، برخی از این عوامل عبارت هستند از:

  • نوع کپسول آتش نشانی (پودر، گاز کربن دی‌اکسید، آب و گاز، فوم و…)
  • کیفیت مواد شارژ شده
  • وزن و ظرفیت کپسول آتش نشانی
  • ارائه ضمانت و خدمات پس از شارژ
  • هزینه دست مزد برای ارائه خدمات

متاسفانه امروزه مراکز متعددی در زمینه فروش و شارژ کپسول‌های آتش نشانی فعالیت می‌کنند. که این مراکز مجوز‌های لازم از اتحادیه‌ یا سایر سازمان‌های مرتبط را ندارند. هنگامی که قصد شارژ کردن کپسول آتش نشانی خود را دارید، تنها به مراکز معتبر و متخصص در این زمینه مراجعه بفرمایید.

هزینه شارژ کپسول آتش نشانی

نکاتی درباره کپسول‌های آتش نشانی

اگر هنوز کپسول آتش نشانی برای محیط خود تهیه ننموده‌اید، با مراجعه به مراکز معتبر و ارائه مشخصات محیط خود، کپسول آتش نشانی مناسب به تعداد لازم تهیه کنید. مواد پرشده درون کپسول‌های آتش نشانی معمولا از نوع پودر، گاز کربن دی‌اکسید، فوم یا مخلوط آب و گاز هستند. این کپسول‌ها معمولا در وزن‌ها و ابعاد متفاوتی وجود دارند و قیمت متفاوتی دارند. که با توجه به مساحت محیط مورد نظر شما انتخاب می‌گردند.

محل نصب کپسول، بستگی به ابعاد و وزن آن دارد ولی همه کپسول‌ها باید در ارتفاعی نصب شوند که افراد با هر میزان قد بتوانند آن را بردارند. هم‌چنین در محلی باید باشند که دسترسی به آن‌ها در هنگام خطر و حادثه آسان باشد. کپسول‌های آتش نشانی شارژ شده و پر نباید در معرض هوای خیلی گرم و خیلی سرد، برف و باران یا دیدن آسیب و صدمه قرار گیرند.

بعد از تهیه و نصب کپسول آتش نشانی مناسب، باید دستورالعمل‌ و نحوه استفاده از کپسول را مطالعه کنید. تا در صورت لزوم بدون فوت وقت، از آن استفاده کنید. در نگهداری از کپسول دقت به عمل آورید. و حتما در فواصل زمانی تعیین شده برای بازبینی و شارژ کپسول آتش نشانی، به مراکز معتبر مراجعه کنید.

بعد از این که کپسول شارژ شده خود را تحویل گرفتید باید دقت کنید که پلمپ کپسول باز نشده باشد. و از طرفی پلمپ آن به گونه‌ای باشد که هنگام حادثه به راحتی بتوانید آن را باز کنید. هم‌چنین وزن کپسول بعد از شارژ باید مطابق با وزن استاندارد آن بوده و بدنه آن دچار آسیب نشده باشد.

زمان شارژ کپسول آتش نشانی

زمان شارژ کپسول آتش نشانی

طبق جمله معروف «حادثه خبر نمی‌کند!» همیشه باید در حالت آماده برای مواجهه با آتش‌سوزی باشید. بنابرین لازم است هر ماه یک‌بار کپسول آتش نشانی را بازرسی نمایید. از سلامت قسمت‌های مختلف کپسول مانند شلنگ، اهرم و بدنه اطمینان حاصل کنید. هم‌چنین عقربه فشارسنج کپسول باید در محدوده مشخص قرار گرفته باشد. بهتر است این کار توسط مراکز معتبر کپسول آتش نشانی انجام شود. مدت زمان شارژ کردن کپسول‌ها معمولا زمان‌بر و طولانی نیست.

کپسول‌های آتش نشانی در صورتی که اصلا مورد استفاده قرار نگیرند، باید هر سال یک‌بار مورد بازرسی و شارژ کپسول آتش نشانی مجدد قرار بگیرند. زیرا مواد پر شده ممکن است با گذر زمان کیفیت خود را از دست بدهند. یا کپسول دچار کاهش فشار شود. در صورت استفاده از کپسول به هر مقدار باید در اسرع وقت به بازرسی و شارژ کپسول آتش نشانی اقدام نمایید. زیرا با کم شدن مواد داخل کپسول، فشار مواد هنگام خروج از شلنگ و مقدار فاصله‌ای که مواد پرتاب می‌شوند، کم‌تر خواهد شد.

بعد از هر بار بازرسی و شارژ کپسول آتش نشانی، برچسب یا کارتی به کپسول شما ضمیمه خواهد شد که مشخصات و تاریخ دقیق شارژ، نوع مواد پر شده و فشار مخزن ثبت می‌شود. رعایت فواصل زمانی شارژ با توجه به تاریخ شارژ قبلی ضروری است.

طبقه بندی شده در