این روزها ویروس کرونا در هر نقطه از کره زمین استرس و نگرانی‌هایی را به جان انسان‌ها انداخته است که حتی زمانی که در امن‌ترین نقطه دنیا یعنی منزل خود هستیم، از استرس آن در امان نیستیم و مدام فکرامان به آن مشغول می‌باشد.

کووید-19 که زیر شاخه‌ای از ویروس کرونا می‌باشد علارغم تمام ترس و دلهره‌ای که در دل‌های ما انداخته است؛ با رعایت اصول بهداشتی در زمان نظافت منزل و پیشگیری‌های منطق نظافت محل کار می‌تواند تا حدود زیادی قابل کنترل باشد.

ویروس کرونا می‌تواند تا ۹۶ ساعت روی صفحه نمایش موبایل زنده بماند

تحقیقات نشان می‌دهد که ویروس کرونا می‌تواند تا ۹۶ ساعت روی صفحه نمایش گوشی‌های تلفن همراه کاربران زنده بماند و دوام بیاورد.
ررودرا چاناپاناور، ایمنولوژیست و پژوهشگر در مرکز علم سلامت در دانشگاه تنسی آمریکا که درباره ویروس کرونا تحقیق کرده، می‌گوید این ویروس می‌تواند روی سطوحی همچون صفحه نمایش موبایل‌ها تا ۹۶ ساعت یا ۴ روز در دمای طبیعی اتاق زنده بماند.

که البته این کنترل به‌طور کاملا مستقیمی به رعایت بهداشت فردی و نظافت منزل بستگی دارد.

در این صفحه قصد داریم تمام نکات و اصول بهداشتی را از زمان خروج از خانه تا زمان ورود به خانه و نظافت منزل را برای مقابله با ویروس کرونا مطرح کنیم که تمامی این نکات براساس تاکید وزارت بهداشت جهانی می‌باشد.

مقابله با کرونا در خانه

برای مقابله با این ویروس جهان گیر باید در خانه نیز نکات بهداشتی را رعایت کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:

آماده سازی و نظافت محل کار برای مقابله با کرونا

تا جای ممکن سفرهای کاری را کنسل کنید. در صورت اضطرار قبل از رفتن به سفر کاری، از کارفرما و کارگزار بخواهید تا توصیه‌های ایمنی را در نظر بگیرند.

  • برای ورود به خانه سعی کنید تا جایی که می‌توانید درب را باز نکنید! از اعضای خانه کمک بگیرید و یا پس از باز کردن درب فراموش نکنید که دستگیره‌ها را ضدغفونی کنید.
  • پس از آن بدون آنکه به چیزی دست بزنید دستکش‌های خود را دربیاورید و درون سطل زباله درب‌دار بیندازید و از اسپری ضذغفونی کننده بر روی دستکش‌ها استفاده کنید.
  • از اسپری آنتی باکتریال بر روی لباس‌های خود اسپری کنید تا در صورت وجود ویروس کرونا، کشته شوند. فراموش نکنید که لباس‌های تنتان را از سایر لباس‌ها جدا بگذارید.
  • سپس دست‌های خود را همانطور که در ادامه به آن اشاره خواهد شد، خوب بشویید.
  • این روزها برای نظافت منزل حتما از مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید و تعداد دفعات نظافت را افزایش دهید.

مراقب همکارانمان در محل کار باشیم

اگر سرفه یا عطسه می‌کنید از تماس نزدیک با همکارانمان پرهیز کنیم.

اگر تب دارید، سرفه می‌کنید و در تنفس درچار مشکل هستید به محل کار نروید و به پزشک مراجعه کنید.

  • اسپری کردن آب و الکل سفید برروی همه سطوح را فراموش نکنید! اگر با لباس بیرون بر روی مبل یا صندلی خانه نشستین سریعا به تمیز کردن مبل اقدام نمایید.
  • توجه داشته باشید که الکل صنعتی بدلیل داشتن متانول جذب پوست می‌شود و می‌تواند باعث بیماری‌های چشمی و کلیوی شود. پس از الکل سفید استفاده کنید.
  • فریز کردن مواد غذایی باعث از بین رفتن ویروس کووید-19 نمی‌شود زیرا این ویروس تا دمای منفی 60 درجه زنده می‌ماند مگر اینکه مواد غذایی را تا دمای بالای 70 درجه بپزید یا بین دمای 50 تا 60 درجه به مدت طولانی پخت را انجام دهید. پس مواد غذایی را به خوبی بپزید.
نظافت شخصی در محل کار

در محل کار مراقب دیگران باشیم تا آن‌ها مریض نشوند.

هنگامی که سررفه یا عطسه می‌کنید، بینی و دهانتا را با دستمال بپوشانید.
سپس دستمال آلوده را سریعا در یک سطل در بسته بیاندازید.

بعد از عطسه یا سرفه دست‌های خود را بشویید.

دقت داشته باشید که این روزها به دلیل انجام خانه تکانی عید نوروز به هیچ عنوان به فکر استخدام نظافتچی نباشید حتی شرکت‌هایی که به صورت کاملا بهداشتی و در اختیار گذاشتن تجهیزات بهداشتی اعم از لباس، ماسک، دستکش و … به کارگران اقدام می‌کنند.

نظافت شرکت و محل کار

محل کار خود را برای مقابله با کرونا آماده کنید.

دورکاری را در شرکت خود تبلیغ کنید. از کارکنان خود بخواهید تا برای جلوگیری از شیوع کرونا در میان کارکنان و خانوادهشان در امکان شلوغ نروند و از وسایل نقلیه عمومی استفاده نکنند و در خانه بمانند.

دورکاری به شما کمک می کند تا علاوه بر حفظ سلامتی کارکنان کسب و کارشان نیز روی روال سابق حرکت کند.

مقابله با کرونا بیرون از خانه

منظور از مواد شوینده مناسب چیست؟ استفاده از شوینده‌های مایع دستشویی و یا ظرفشویی بسیار مناسب است؛ اما در مقابل استفاده از صابون اصلا توصیه نمی‌شود زیرا خود صابون ممکن است ناقل کووید-19 باشد.

  • زمان شستشوی دست‌ها را به اندازه 30 ثانیه طول دهید و سپس با آب گرم بشویید. همچنین کف دستان و بین انگشتان را فراموش نکنید!
  • دقت داشته باشید که هنگام خروج از خانه و استفاده از وسیله‌های نقلیه عمومی حتما از دستکش و ماسک استفاده کنید.
  • از زدن دست های خود به چشم، گوش، بینی و دهان خودداری کنید و فاصله خود را تا 1 متری افراد حفظ کنید.
  • سعی کنید از سرویس‌های بهداشتی عمومی کمترین استفاده را داشته باشید و در صورت استفاده حتما دستگیره‌ها را ضدغفونی کنید. توجه کنید که ویروس کرونا از طریق ادار و مدفوع منتقل نمی‌شود.
  • حتما در کیف خود پد الکلی و یا مایع آنتی باکتریال داشته باشید تا در صورت بروز مشکل، حتما دست‌های خود را عفونی کنید.
نکات بهداشتی در محل کار

رعایت نکات بهداشتی در محل کار و منزل

دست‌های خود را مرتب با آب و صابون بشویید.

دست‌های خود را هر یک ساعت یک بار با صابون در زمان 30 تا یک دقیقه بشویید.

در پدهای الکلی ویا اسپری الکلی برای نظافت گوشی و دستگیره‌های در استفاده کنید.

لباس‌های خود را پس از ورود به منزل درآورده و جدا از لباس‌های تمیز بگذارید.

  • در این ایام رفتن به رستوران‌ها، کافه‌ها، سینماها و به‌طور کلی مکان‌های عمومی شلوغ خودداری کنید.
  • اگر علائم سرماخوردگی، آنفولانزا دارید و یا سابقه بیماری خاصی دارید حتما از ماسک هنگام بیرون رفتن استفاده کنید.
  • به دلیل مشخص شدن علائم کرونا ویروس بعد از 14 روز باید بسیار مراقب بود؛ پس سعی کنید تنها در موارد ضروری به بیرون از خانه بروید.
  • هنگام استفاده از عابر بانک‌ها خودکارهای موجود در موسسه‌ها حتما از دستکش استفاده کنید و یا آن‌ها را ضدعفونی کنید.

پیشنهاد می‌کنیم 5 راه برای ضد عفونی کردن میوه و سبزیجات را در این صفحه مطالعه کنید.

اسباب کشی و کرونا!

اسباب کشی و کرونا

یکی از دغدغه‌هایی که در این بهبوهه کرونا ممکن است برای برخی از خانواده‌ها گیش بیاید و آن‌ها را نگران کند، اسباب کشی می‌باشد.

بسیاری از افراد وقتی حتی به اسباب کشی در کرونا فکر می‌کنند استرس و نگرانی بیش از حدی به آنها وارد می‌شود که این عامل، گرفتاری به این ویروس را تشدید می‌کند.

پس اولین اقدامی که در برای اسباب کشی در زمان کرونا لازم است انجام دهید دور کردن خود و اعضای خانوادتان از اضطراب و دلهوره می‌باشد.

در این زمان سعی کنید اسباب‌های خود را، خودتان بسته بندی کنید و از کارگر بسته بندی اسباب کشی استفاده نکنید؛ زیرا نمیدانید که این افراد به کووید-19 ناقل هستند یا خیر!

سعی کنید با همکاری اعضای خانواده به بسته بندی مبلمان و کارتن کردن لوازم بپردازید و پس از پایان کار به یک باربری مطمئن اعتماد کنید و به جا به جایی منزل بپردازید.

اسباب کشی در زمان کرونا

حتما در نظر داشته باشید که ماشین اسباب کشی به خوبی ضدعفونی شده باشد! پس از رسیدن به منزل یا مکان جدید حتما در نظر داشته باشید که قبل از ورود وسایل به خانه، آن‌ها ضدعفونی کنید.

برای این کار محلولی از آب و وایتکس می‌تواند بهترین گزینه باشد. یک واحد وایتکس یا آب ژاول را با 5 تا 6 واحد آب خنک ترکیب کنید و تمام وسایل را با کارتن و یا پلاستیکی که دور آنها است ضدعفونی کنید؛ سپس لوازم را در گوشه‌ای از خانه بگذارید تا مزاحم همسایه‌ها نشوید..

در این قسمت از اسباب کشی کرونایی! نوبت به بازکردن وسایل می‌رسد. دوباره با همان محلول تمام وسایل را ضدعفونی می‌کنید و سر جای خود قرار می‌دهید.

این کار ممکن است بسیار زمان‌بر باشد؛ اما ارزشش را دارد. پس با دوری از استرس و این راهکار اسباب کشی در کرونا را انجام دهید.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی

در پایان:

به‌خاطر داشته باشید که راه در امان ماندن از این این ویروس فراگیر علاوه بر رعایت نظافت فردی، منزل و محل کار، کنترل استرس و امید به آینده روشن می‌باشد.

طبقه بندی شده در