استفاده از گیاهان خانگی، علاوه بر افزایش زیبایی محیط، در روحیه افراد نیز تاثیر بی‌نظیری دارد. سیکاس یکی از این گیاهان است که بسیار سر سبز بوده و وجود آن در خانه، باعث زیباتر شدن محیط و منتقل شدن احساس طراوت و شادابی به افراد می‌شود. البته توجه داشته باشید که نگهداری از سیکاس باید به نحو صحیح انجام گیرد  تا با طراوت مانده و برگ‌های آن نیز زرد نگردد. پس روش نگهداری صحیح از گیاه سیکاس از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد. بنابراین با ما همراه باشید تا در این مقاله از استاده مگ به معرفی سیکاس و طرز نگهداری از آن بپردازیم تا بتوانید به خوبی از این گیاه زیبا مراقبت نمایید. 

معرفی گیاه سیکاس

معرفی گیاه سیکاس

سیکاس یکی از گیاهان زینتی است که از آن در خانه و فضای سبز استفاده می‌شود. سیکاس دارای ظاهری بسیار زیبا بوده و از ساقه‌ ضخیم و برگ‌های سبز و کشیده‌ای تشکیل شده است. همانطور که اشاره شد استفاده از این گیاه در خانه، باعث زیباتر شدن دکوراسیون داخلی می‌شود. بنابراین بسیاری از افراد علاقه دارند که این گیاه را خریداری کرده و نگهداری کنند. البته توجه داشته باشید که سرعت رشد این گیاه، پایین بوده و به همین علت قیمت آن نسبت به سایر گیاهان خانگی بالاتر می‌باشد.  

روش نگهداری گیاه سیکاس در خانه

برای نگهداری گیاه سیکاس در خانه، باید بدانید که این گیاه با چه شرایط محیطی از قبیل نحوه و میزان آبیاری، میزان نور خورشید، میزان رطوبت و…. سازگار می‌باشد. بنابراین مهم‌ترین نکاتی که باید هنگام نگهداری سیکاس در خانه به آن‌ها توجه کرده و رعایت کنید به صورت زیر می‌باشند.

روش نگهداری گیاه سیکاس در خانه
  • نحوه آبیاری

هنگام نگهداری سیکاس در خانه، نحوه صحیح آبیاری آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه داشته باشید همانطور که اشاره شد، ساقه این گیاه ضخیم می‌باشد که این امر باعث ذخیره سازی آب در ساقه خواهد شد. بنابراین می‌توان گفت که این گیاه، گیاهی است که در برابر کم آبی از مقاومت بالایی برخوردار است. بنابراین هنگامیکه خاک گلدان سیکاس، رطوبت دارد از آبیاری آن، خودداری کنید و هنگام خشک شدن خاک، به آبیاری بپردازید.

توجه داشته باشید که میزان آب برای آبیاری باید به گونه‌ای باشد که خاک را مرطوب کند نه اینکه گیاه را در آب غرق نماید، چون انجام این کار موجب پوسیدگی ریشه می‌شود. معمولا باید این گیاه را در فصول گرم سال، در هفته، دو نوبت آبیاری نمود.

  • نور

یکی دیگر از عواملی که هنگام نگهداری سیکاس در خانه باید به آن توجه کنید، میزان نور مناسب جهت رشد این گیاه می‌باشد. سیکاس گیاهی است که با تابش نور خورشید بر آن، به خوبی رشد می‌کند. بنابراین می‌توانید آن در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.

البته توجه داشته باشید که هنگام برگ دهی این گیاه، بهتر است که گلدان را در محلی قرار دهید که نور خورشید به صورت غیر مستقیم به گیاه تابیده شود. در واقع تابش مستقیم نور خورشید هنگام برگ دهی گیاه، باعث می‌شود که برگ‌های گیاه خشک شوند و به خوبی رشد نکنند. همچنین توصیه می‌شود برای آنکه سیکاس، رشد یکنواختی نداشته باشد بهتر است که هر چند وقت یکبار، آن را جابه‌جا نمایید.

سیکاس
  • خاک مناسب

یکی دیگر از مواردی که هنگام نگهداری سیکاس در خانه باید به آن توجه شود، این است که گلدان سیکاس دارای خاک مناسبی باشد تا گیاه به خوبی رشد کند. منظور از خاک مناسب، خاکی سبک است که از زهکشی خوبی برخوردار بوده تا آب را به خوبی از خود عبور دهد. معمولا برای تهیه این خاک از مخلوط موادی مانند ماسه، رس و خاک برگ استفاده می‌شود. (بهترین کود برای رشد گیاهان آپارتمانی چیست؟)

نگهداری سیکاس در زمستان

نگهداری سیکاس در زمستان

معمولا برای اینکه سیکاس به خوبی رشد کند، باید آن در محیطی از خانه قرار دهید که دارای دمای مرطوب معتدل ( پانزده الی بیست‌وپنج درجه سانتی‌گراد) باشد. این گیاه انواع مختلفی دارد که برخی از آن‌ها نسبت به سرما، از حساسیت بالایی برخوردار می‌باشند. لذا پیشنهاد می‌شود که هنگام نگهداری از سیکاس در زمستان، برای آنکه سرما باعث آسیب رسیدن به گیاه نشود، گلدان را به محیطی سر بسته انتقال دهید.

همچنین میزان آبیاری در فصل زمستان نسبت به فصل تابستان، کم‌تر می‌باشد. برای مثال اگر در فصل تابستان، هفته‌ای یکبار به آبیاری سیکاس پرداختید، در زمستان ماهی یکبار، گیاه را آبیاری کنید.  

علت زرد شدن برگ سیکاس

علت زرد شدن برگ سیکاس

در بعضی از مواقع ممکن است برگ‌های سیکاس دچار زردی شوند که این زرد شدن برگ‌ها، به دلایل مختلفی رخ می‌دهد. در واقع برای جلوگیری از زرد شدن برگ سیکاس، لازم است که با علت زرد شدن برگ، آشنا باشیم. بنابراین برخی از مهم‌ترین و رایج‌ترین علت‌های زرد شدن برگ سیکاس به صورت زیر هستند.

  • یکی از دلایل زرد شدن برگ سیکاس می‌تواند خشکی بیش از اندازه هوا باشد. در واقع محیطی که سیکاس، در آن قرار می‌گیرد باید دارای رطوبت نسبی باشد تا برگ سیکاس زرد نگردد.
  • نور محیط یکی دیگر از عواملی است که اگر به میزان استاندارد به سیکاس تابیده نشود ممکن است باعث زرد شدن برگ آن گردد. بنابراین هنگامیکه قصد نگهداری سیکاس در خانه را دارید باید به میزان نوری که به آن تابیده می‌شود، توجه کرده و این گیاه را در محلی قرار دهید که نور خورشید به صورت غیر مستقیم و به میزان زیاد تابیده شود. همچنین می‌توانید سیکاس را در محلی قرار دهید که نور خورشید به صورت مستقیم بوده اما میزان نور، کم باشد.
  • آبیاری بیش از حد سیکاس، یکی دیگر از علت‌های زرد شدن برگ این گیاه می‌باشد که معمولا در چنین مواقعی، برگ‌ها همگی با هم زرد خواهند شد.
  • یکی دیگر از علت‌های زرد شدن برگ سیکاس، ممکن است به خاک گلدان آن مربوط گردد. در واقع استفاده از خاک نامناسب ( خاکی که از مواد مغذی کمی برخوردار می‌باشد.) باعث زرد شدن برگ‌های سیکاس خواهد شد. معمولا در چنین شرایطی، برگ‌های سیکاس به صورت تک و تک (پراکنده) دچار زردی خواهند شد.

با دوام ترین گیاه آپارتمانی کدام است؟ با کلیک روی لینک قرار داده شده، درباره این مطلب بخوانید.

علت توقف رشد سیکاس

علت توقف رشد سیکاس

در بعضی از مواقع، افراد احساس می‌کنند که رشد سیکاس متوقف شده است که این امر نیز به دلایل گوناگونی رخ می‌دهد.

یکی از مهم‌ترین علت‌های توقف رشد سیکاس، تابش نور کم خورشید به این گیاه است. در واقع هنگامیکه شما سیکاس را در محلی قرار می‌دهید که تابش نور خورشید به آن به صورت غیر مستقیم است باید حتما توجه داشته باشید که میزان این نور، زیاد باشد تا گیاه میزان نور مناسب برای رشد را از نور خورشید دریافت کند. بنابراین توصیه می‌شود که از قرار دادن گلدان سیکاس در محل‌های تاریک خودداری کرده و هر چند وقت یکبار آن را در معرض تابش مستقیم نور خورشید نیز قرار دهید.

آموزش قلمه زدن انواع درختان، گیاهان آپارتمانی و گلها را با کلیک روی لینک قرار داده شده، مشاهده کنید.

گیاه سیکاس

یکی دیگر از علت‌های توقف رشد سیکاس، عدم استفاده یا استفاده بیش از حد از کودها و مواد معدنی می‌باشد. در حقیقت خاک گلدان سیکاس به تنهایی قادر به تامین تمام مواد موثر برای رشد گیاه، نیست و باید حتما از کودها و مواد معدنی نیز استفاده نمایید. اما توجه داشته باشید که مقدار استفاده از این کودها و مواد معدنی باید استاندارد (نه خیلی کم نه خیلی زیاد) باشد تا باعث توقف رشد سیکاس نگردد.  

نتیجه گیری  

در این مقاله سعی کردیم که شما را با گیاه سیکاس و عوامل موثر بر رشد آن، آشنا سازیم تا بتوانید با توجه به آن‌ها از گیاه خود نگهداری کنید.

طبقه بندی شده در