شاید برای شما نیز سوال: “چگونه محیط خانه را ضد عفونی کنیم؟” و یا “با چه موادی خانه را ضدعفونی کنیم؟” پیش آمده باشد. در این صفحه از استاده قصد داریم علاوه بر پاسخ به سوالات ذکر شده، مراحل و روش‌های ضدعفونی کردن هوای خانه را به شما عزیزان آموزش دهیم و به بررسی روش‌های ضد عفونی کردن منزل بپردازیم. با ما همراه باشید.


بهترین ضد عفونی کننده هوای خانه

ضدعفونی كردن هوای خانه

مواد حساسیت‌زا، باکتری‌ها و ویروس‌های مختلف می‌توانند پس از ورود به هوای داخلی منزل، به آسانی بر سطوح بنشینند و تنفس در این مکان را منجر به بیماری‌های گوناگونی اعم از: آسم، آنفولانزا، سرماخوردگی، سل و… نمایند. به همین جهت ضد عفونی هوای منزل از اهمیت بالایی برخوردار است. در این قسمت به بررسی مهم‌ترین روش‌هایی که جهت ضد عفونی هوای خانه کاربرد دارند، بپردازیم. هریک از روش‌های معرفی شده برای ضدعفونی هوای خانه موثر خواهند بود.

  1. پیاز: پیاز با خاصیت آنتی باکتریال و ضد ویروسی که دارد، می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های طبیعی و بسیار مناسب جهت ضدعفونی کردن هوای خانه برای افراد مبتلا به آسم و آلرژی به شمار می‌رود.
  2. اسپند: دود کردن اسپند همانند دستگاه تصفیه هوای طبیعی می‌تواند نسبت به ضدعفونی کردن هوای خانه بپردازد.
  3. آب و سرکه: جوشاندن ترکیب آب و سرکه و یا اسپری نمودن محلول آنها به عنوان یکی دیگر از روش‌های کاملا طبیعی ضدعفوني كردن محيط خانه کاربرد دارد. کاربردهای قرص ماشین ظرفشویی هنگام نظافت را اینجا بخوانید.
  4. روغن درخت چای: با کمک اسپری روغن درخت چای در هوای منزل قارچ، کپک و هاگ‌های پراکنده در هوا از بین خواهد رفت.
  5. شمع مومی: شمع‌های پارافینی که از نفت به دست می‌آیند به هنگام مصرف دوده و بنزن تولید می‌کنند که برای سلامتی انسان بسیار مضر و خطرناک می‌باشد. بنابراین توصیه می‌شود از شمع دودی به جای شمع پارافینی استفاده نمایید تا بدون داشتن مشکل ذکر شده، در خنثی سازی مواد حساسیت‌زا و آلاینده‌های محیط اطراف نیز نقش داشته باشد. شایان ذکر است شمع مومی برای افرادی که مبتلا به آسم هستند به عنوان یکی از روش‌های مناسب جهت ضد عفونی منزل کاربرد دارد.
  6. لامپ نمکی: لامپ نمکی که به عنوان یکی دیگر از تصفیه‌کننده‌های طبیعی هوای منزل شناخته می‌شود با کمک خارج‌سازی بخار آب از محیط اطراف کار می‌کند و منجر به کم شدن مواد حساسیت‌زا و بیماری‌زا خواهد شد. لامپ نمکی حتی در هنگام خاموشی نیز عملکرد قابل توجهی دارد.
  7. زغال فعال: زغال فعال که بدون بو و جاذب مواد سمی موجود در هوا می‌باشد، در ضدعفونی خانه کاربرد دارد.
  8. گیاهان ضدعفونی کننده‌ی هوا: گیاهانی مانند: نخل پهت برگ، نخل اریکا، نخل شامادورا، نخل بامبو، اسپاتی فیلوم، پیچک انگلیسی، گندمی و… در تصفیه‌ی هوا و ضدعفونی محیط خانه نقش به سزایی دارد.

لازم به ذکر است بخور اکالیپتوس علاوه بر خاصیت آنتی باکتریال و تصفیه‌کنندگی هوا روند درمان بیماری‌های سرماخوردگی، آنفولانزا، سرفه و… را بهبود می‌بخشد.

چگونه خانه را ضد عفونی کنیم؟

اگر شما عزیزان نیز به دنبال پاسخ” چگونه منزل را ضدعفونی کنیم؟” هستید، پیشنهاد می‌شود در ادامه‌ی مطلب با ما همراه باشید. ضد عفونی کردن محیط خانه از قواعد خاصی پیروی می‌کند. مرحله‌ی اول برای ضدعفونی خانه آشنایی با منابع تولید کننده‌ی آلودگی می‌باشد تا بهترین روش مقابله آن را به کار گیری نمایید. استفاده از مواد شوینده رایج‌ترین روش ضدعفونی کردن خانه به شمار می‌رود.

شایان ذکر است پاک‌کننده‌های چند منظوره که بر پایه‌ی الکل، فنیل و مواد سفیدکننده تولید شده اند، به عنوان بهترین ضد عفونی کننده منزل در نظر گرفته می‌شود که در ضدعفونی کف، سرامیک، سنگ، پنجره‌ها و سایر سطوح محکم و مقاوم کاربرد دارد. اما برای ضدعفونی مبل، پرده‌ها و… از مواد دیگری استفاده می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود هنگام خرید شوینده جهت پیشگیری از وارد شدن آسیب به سطح مورد نظر، به توضیحات نوشته شده بر محصول توجه ویژه داشته باشید تا بهترین مواد ضد عفونی کننده منزل را انتخاب نمایید.

راه های ضدعفونی خانه باتوجه محل آلودگی، نوع آلودگی و وسعت آن بسیار متنوع و گوناگون می‌باشد که در ادامه به صورت اختصاصی‌تر به بررسی هرکدام می‌پردازیم.

ضدعفونی محیط آشپزخانه

محیط آشپزخانه به عنوان مهم‌ترین فضایی که نظافت آن از اهمیت بالایی برخوردار است، به شمار می‌رود. توصیه می‌شود برای ضدعفونی کردن محیط آشپزخانه از مواد ضدعفونی کننده طبیعی مانند محلول غلیظ شده‌ی سرکه و آب که به نسبت برابر تهیه و با حرارت غلیظ شده است، استفاده نمایید. جهت ضدعفونی کابینت، سرامیک، سینک آشپزخانه و… استفاده از مواد ضدعفونی چند منظوره و یا مخلوط صابون و آب نیز توصیه می‌شود. (8 روش برای پاک کردن چربی از روی کابینت)

بهتر است برای ضدعفونی ظروف مواد غذایی از مایع ظرف‌شویی کمک بگیرید که از خاصیت جرم‌زدایی نیز برخوردار باشد.

اکنون با کمک دستمال تمیز که به محلول سرکه و آب و یا مواد ضدعفونی کننده‌ی چند منظوره آغشته شده است، می‌توانید نسبت به ضد عفونی منزل و فضای آشپزخانه اقدام فرمایید.

ضد عفونی حمام و سرویس بهداشتی

ضد عفونی حمام و سرویس بهداشتی

حمام و سرویس بهداشتی منازل بیشتر از سایر قسمت‌ها در معرض آلودگی قرار دارند. نکاتی که توصیه می‌شود در هنگام ضد عفونی منزل، حمام و سرویس بهداشتی رعایت فرمایید، شامل موارد زیر می‌باشد:

  • برای ضدعفونی حمام و سرویس بهداشتی می‌بایست تمامی قسمت‌های: دستگیره‌ی در، کلید برق، سطل زباله، کف، روشویی، دیوار‌، کاشی‌ها، سردوش، وان، نگهدارنده‌ی مسواک و خمیر دندان، سیفون، نشیمن‌گاه و درپوش توالت فرنگی و… به خوبی ضدعفونی شوند.
  • بهتر است برای ضدعفونی کف حمام و سرویس بهداشتی از مواد ضدعفونی کننده‌ی چند منظوره‌ی حاوی فنیل استفاده شود.
  • ضدعفونی سنگ سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی تنها می‌بایست با مواد شوینده‌ی مخصوص انجام پذیرد.

ضد عفونی ملحفه‌ ها و روبالشتی ‌ها

از آنجایی که ملحفه‌ها و روبالشتی‌ها بهترین شرایط برای زندگی میکروب‌ها و به خصوص ویروس‌ها را دارا می‌باشد، بهتر است به صورت هفتگی نسبت به ضدعفونی آنها اقدام فرمایید.

توصیه می‌شود در ابتدا روتختی، ملحفه و روبالشتی‌ها را با آب گرم و مواد شوینده‌ی ضدعفونی کننده‌ی مناسب شستشو دهید. اگر یکی از اعضای خانواده به بیماری میکروبی و ویروسی مبتلا شده است، ملحفه و روبالشتی ایشان را به صورت جداگانه ضدعفونی نمایید.

برای آگاهی از قیمت سمپاشی ساس تختخوابی و نحوه تخصصی سمپاشی ساس روی لینک قرار داده شده کلیک کنید.

استفاده از جوش شیرین برای ضد عفونی کردن خانه، ملحفه‌ها و روبالشتی‌ها و همچنین از بین بردن بوی نامطبوع آنها کاربرد دارد.

روش ضدعفونی کردن وسایل منزل

اکنون که به پاسخ “چگونه فضای خانه را ضدعفونی کنیم؟” پرداخته شده است، قصد داریم به آموزش و بررسی مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های ضدعفونی وسایل منزل بپردازیم.

جهت ضد عفونی کردن وسایل منزل و از بین بردن میکروب‌ و ویروس‌ها باید از شوینده‌های چند منظوره و مخصوص استفاده شود. توجه داشته باشید که حتما پیش از استفاده از شوینده‌ی مورد نظر دستور العمل و شرایط مصرف آن را به دقت مطالعه فرمایید.

اگر مواد ضد عفونی کننده‌ی چند منظوره در منزل شما موجود نیست، می‌توانید محلول سفید کننده‌ی کلرین را فراهم سازید. برای این کار نیاز است دو قاشق غذاخوری محلول سفید کننده 5.25 الی 6% را با 4 پیمانه آب مخلوط کنید. سپس با استفاده از پارچه‌ی تمیز یا دستما حوله‌ ای آغشته به محلول ساخته شده می‌توانید نسبت به ضد عفونی کردن خانه، سطوح و وسایل آن اقدام فرمایید. بدین منظور 3 دقیقه صبر کنید و سپس مکان مورد نظر را با آب شستشو دهید. همچنین اسپری محلول سفید کننده بر مکان مورد نظر نیز امکان‌پذیر می‌باشد.

هیچگاه مواد ضدعفونی کننده را با محصولات دیگر شوینده که حاوی آمونیاک می‌باشند، ترکیب نفرمایید. چراکه در غیر این صورت گازهای سمی و کشنده آزاد می‌شود که برای سلامتی انسان بسیار خطرناک خواهد بود.

طبقه بندی شده در

با برچسب در