یکی از به‌صرفه‌ترین راه‌ها برای زیباتر کردن نمای داخلی ساختمان خانه و یا شرکت شما، استفاده از نقاشی ساختمان با شابلون است. شابلون جایگزین بسیار مناسبی برای کاغذ دیواری بوده که از تنوع و گوناگونی بسیار بالایی برخوردار است. شما می‌توانید شابلون‌ها را در طرح‌های گوناگونی از فروشگاه‌های فروش رنگ خریداری کنید و یا حتی مطابق با سلیقه خود اقدام به ساخت آن‌ها کنید.

ساخت شابلون و مواد و وسایل مورد نیاز

شما می‌توانید مطابق با سلیقه خود و یا طرحی که در ذهن دارید اقدام به پیاده‌سازی طرح مدنظر خود بر روی کارتن‌هایی با مقاومت بالا کنید.

لیست نقاشان ساختمانی و نصاب کاغذ دیواری در تهران

  • برای این کار کافی است که در وهله اول خرید متراژ کافی از کارتن مقاوم و یا فوم را انجام بدهید. استفاده از کارتن، سبب می‌شود که شابلون نهایی از استحکام بالایی برخوردار باشد و به‌آسانی هرچه‌تمام‌تر به دیوار بچسبد و مهم‌تر از همه رنگ از زیر شابلون به سطح دیوار نفوذ پیدا نکند تا طرح شما تمیز و بدون نقص از آب دربیاید.
  • در این مرحله لازم است که دست‌به‌کار شوید و طرح مدنظر خود را با استفاده از مداد و یا خودکار بر روی کارتن و یا فوم بکشید. دقت داشته جهت سادگی بیشتر می‌توانید پرینت گرفتن طرح بر روی کاغذ را امتحان کنید که این ایده، سهولت نقاشی بر روی فوم و یا کارتن را برای شما دوچندان می‌سازد. پتینه کاری چیست؟ برای آشنایی با پتینه کاری مدرن روی آن کلیک کنید.
  • پس از ترسیم طرح، نوبت به آن می‌رسد که با استفاده از یک کاتر طرح را برش زده و دورتادور آن را با رعایت احتیاط و دقت برش دهید.
  • مرحله آخر نیز مرحله رنگ‌آمیزی کردن شابلونی است که در دست دارید. جهت رنگ‌آمیزی شابلون خود می‌توانید از اسپری رنگ و یا حتی رنگ‌های آکریلیک استفاده کنید.

سایر اقلام مورد نیاز نیز جهت پیاده‌سازی نقاشی ساختمان عبارتند از:

غلطت مناسب

چسب کاغذی

سینی غلطک

استنسیل

نوار فلزی اندازه‌گیری

دستمال (ترجیحاً پارچه‌ای)

رنگ آمیزی ساختمان با غلطک طرح دار کاغذ دیواری را اینجا بخوانید.

انواع مختلف شابلون‌های دیواری

معیار دسته‌بندی انواع مختلف شابلون‌ها بیشتر تحت تأثیر طرح آن بوده و ازاین‌رو می‌توان گفت در حال حاضر سه دسته کلی شابلون در بازار قابل خریداری است:

شابلون‌های دیواری سه بعدی در طرح‌های متنوع.

شابلون دیواری داماسک

شابلون دیواری با طرح‌های گل در سایزهای مختلف

مراحل پیاده‌سازی نقاشی ساختمان با شابلون

  1. بهتر است پیش از هر کاری، اقدام به ساخت رنگ و ترکیب رنگ در داخل سینی غلطک کنید. در طول پروسه ترکیب رنگ، ممکن است نیاز داشته باشید که اقدام به رقیق کردن رنگ‌ها کنید و ازاین‌رو، آشنایی با چگونگی رقیق کردن رنگ‌ها هنری است که حسابی به کارتان خواهد آمد.
  2. بعد از آن نوبت به چسباندن شابلون به دیوار می‌رسد. برای این کار کافی است که شابلون را با استفاده از چسب کاغذی بر روی دیواری که قصد نما دادن به آن را دارید، بچسبانید. بهتر است برای این کار از چسب کاغذی نیم چسب مختص دیوار استفاده کنید و درصورتی‌که این چسب را در اختیار ندارید می‌توانید از یک چسب کاغذ معمولی نیز که با سطحی تماس داده شده و مقدار کافی گرما دریافت کرده استفاده کنید. سطح مذکور می‌تواند از جنس موکت و یا حتی پارچه باشد.
  3. در این مرحله می‌توانید با استفاده از یک غلطک (ترجیحا از جنس فوم) و یا یک اسپری رنگ، رنگ‌آمیزی شابلون را انجام بدهید. علت اصرار بر استفاده از غلطک فومی، جذب پایین رنگ توسط آن است که مانعی سفت و سخت در مقابل شره شدن رنگ به حساب می‌رود. 30 تا از بهترین و جالبترین ایده نقاشی ساختمان 2021 را می‌توانید مشاهده کنید و ایده بگیرید.
  4. دقت داشته باشید که درصورتی‌که شابلون شما دارای طرح ظریفی است، بهتر است از قلم‌مو برای رنگ کردن آن استفاده کنید.
  5. همچنین ضروری است که به هنگام استفاده از غلطک، با سرعت بالایی اقدام به رنگ آمیزی شابلون کنید چراکه کند انجام دادن آن می‌تواند منجر به نفوذ رنگ به قسمت زیر شابلون شود.
  6. لازم به ذکر است که در رنگ آمیزی شابلون توصیه می‌شود که از قسمت‌های خارجی طرح اقدام به رنگ آمیزی کنید و در ادامه کار را به سمت قسمت‌های داخلی ادامه دهید.
  7. درنهایت نیز لازم است با رعایت تمامی جوانب احتیاط و آگاهی پیدا کردن نسبت به خشک شدن کامل رنگ، اقدام به برداشتن شابلون از روی دیواری کنید چراکه ممکن است شابلون بر روی رنگ کشیده شود و افتضاح به بار آید
  8. درنهایت نیز لازم است بااحتیاط کامل، اقدام به کندن چسب دور شابلون‌ها کنید.
  9. در صورت نیاز به استفاده مداوم از شابلون برای طرح‌های تکراری، باید گفت که اکثر شابلون‌ها، چند بار مصرف هستند و شما نیاز به شستشوی مداوم شابلون‌ها، پیدا نخواهید کرد.

جمع‌بندی

همان‌طور که گفته شد یکی از راه‌های باصرفه اقتصادی جهت نما دادن به دیوار ساختمان، استفاده از شابلون برای است که شما می‌توانید از طریق ساخت شابلون در خانه با وسایلی همچون فوم و یا کارتن مقاوم، و یا خرید شابلون‌های آماده، هزینه‌های لازم برای این پیاده‌سازی را به حداقل مقدار ممکن برسانید و برای ساعاتی هر چند کوتاه هم که شده، خودتان را با این هنر جذاب سرگرم کنید.

طبقه بندی شده در