با استاده همراه باشید تا در این مطلب به چگونگی طراحی و تجهیز سالن کنفرانس بر مبنای استاندارد‌های لازم بپردازیم و با الزامات انتخاب تجهیزات و همچنین اصول فنی و استاندارد این پروسه آشنا شویم؛ تا با معرفی تیم حرفه‌ای و انتخاب برترین و مناسب‌ترین شرکت یا کمپانی تجهیزکننده در استاده، به طراحی دکوراسیون داخلی اصولی و استاندارد این‌گونه سالن‌ها پرداخته شود.

به‌جهت گفت‌و‌گوی آسان‌تر و تبادل نظر بهینه در زمینه‌های علمی، تخصصی، فنی و…، اغلب ارگان‌ها وشرکت‌های بزرگ، سالن‌های به‌خصوصی تحت عنوان سالن یا اتاق کنفرانس را به یکی از کانون‌های مهم بستر کاری خود برای سخنرانی‌ها و گفت‌وگو‌ها تبدیل کرده‌اند.

سخنرانی‌ها و گفتگو‌های پربازده در سالن کنفرانس مستلزم طراحی و تجهیز ویژه و منحصربه‌فرد آنها به شیوه‌ی مدرن و به دور از سبک‌های سنتی و همگام با تکنولوژی روز می‌باشد تا بهترین استفاده و کارایی از چنین سالن‌هایی حاصل شود.

جهت اقدام برای خدمات زیر در استاده روی آن کلیک کنید:

قیمت طراحی تجهیز سالن و اتاق کنفرانس

امروزه با توجه به ذهنیت خلاق و پیشبرد علم، ماحصل به‌کارگیری تجهیز متنوع و متفاوت در طراحی سالن کنفرانس، سیستم‌های کنفرانس چندمنظوره و به‌روز می‌باشد که شامل پکیج کاملی از ابزارآلاتی مانند: میکروفون، ویدیو پروژکتور، هدفون و سایر وسایل صوتی و تصویری جانبی می‌باشد که تنها با دارا بودن یک فرستنده می‌تواند صدها گیرنده را پوشش دهد و اطلاعات را در صفحه‌ی نمایش ال‌سی‌دی خود به نمایش بگذارد.

قیمت تجهیز سالن کنفرانس به نوع تجهیزات، جنس و برند شرکت سازنده‌ی آنها بستگی دارد. به‌گونه‌ای که قیمت اجزای ساخت کمپانی‌های خارجی به مراتب گران‌قیمت‌تر از تجهیزات داخلی هستند.

سیستم‌های کلی کنفرانس با طراحی ویژه‌ی خود که از باتری لیتیومی ساخته می‌شوند و گارانتی سالانه نیز دارند، قیمت بالایی را به خود اختصاص می‌دهند. لازم به ذکر است با جست‌وجوی برترین شرکت‌ها و کمپانی‌های ارائه‌دهنده‌ی تجهیزات اتاق‌های کنفرانس می‌توانید مناسب‌ترین مجموعه‌ها را بیابید و از خدمات تجهیزات آنها با کیفیت بهینه و گارانتی استفاده کنید.

به‌طور کلی از عوامل مهم و تعیین‌کننده در قیمت‌گذاری طراحی و تجهیز سالن کنفرانس می‌توان به متراژ و وسعت سالن، سبک و نحوه‌ی طراحی و اجرای پروژه، تعداد پرسنل موردنیاز در پیشبرد طرح و همچنین مواد و متریال‌های مصرفی اشاره کرد.

طراحی سالن کنفرانس

از آنجایی‌که طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و ارائه‌ی تمهیدات لازم در‌جهت فراهم نمودن تجهیزات آن از فرم و سبک قدیمی خود خارج شده است، توجه به نکات اصولی در طراحی این سالن‌ها متناسب با تکنولوژی روز، بسیار حائزاهمیت می‌باشد.

شکل بنا و کاربری سالن مربوطه از مهم‌ترین عوامل دخیل در طراحی چیدمان تجهیزات سالن کنفرانس می‌باشد. ابعاد سالن نیز از دیگر فاکتور‌های مهم در طراحی چیدمان اولیه‌ی سالن از جمله چیدمان میزها، صندلی‌ها و طراحی سیستم صدا و نورپردازی می‌باشد.

برخی از مهم‌ترین اصول اولیه در طراحی و تجهیز سالن کنفرانس به شرح زیر می‌باشد:

  • محل ورود و خروج سالن کنفرانس باید کاملا مجزا از هم و طبق استاندارد‌های اصولی باشد. به‌نحوی که درصورت برگزاری جلساتی با تعداد شرکت‌کننده‌ی بیشتر، مشکلی در خلال عبور و گذر افراد ایجاد نگردد.
  • پیش از تجهیز وسایل و چیدمان آنها در سالن کنفرانس، محل استقرار مناسب کاربران و شرکت‌کنندگان کنفرانس باید کاملا مشخص شود تا تمهیدات لازم در‌جهت استقرار آنها در طولانی‌مدت در مواقع ضروری مورد توجه قرار گیرد. در این راستا با توجه به شکل هندسی و معماری اتاق کنفرانس، قرارگیری اصولی و مناسب میز‌ها و صندلی‌ها لازم است تا درصورت لزوم قابلیت ارتباط و صحبت با تمامی نقاط سالن فراهم شود.
  • چیدمان صندلی‌ها و فاصله‌ی میان آنها بسیار مهم است. به‌گونه‌ای که با توجه به ابعاد و مدل آنها، فاصله‌ی نسبی میان آنها و تامین راحتی کاربران زمان تجهیز و طراحی سالن کنفرانس باید مورد توجه واقع شود.
  • صندلی‌ها باید به‌گونه‌ای انتخاب شوند تا ارگونومی مطلوبی داشته باشند و با فیزیولوژی بدن متناسب باشند. ارتفاع پشتی صندلی باید به‌نحوی باشد که تا شانه‌های فرد را نیز پوشش دهد.
  • رنگ صندلی‌ها، کف‌پوش‌ها و دیوارپوش‌ها باید به‌گونه‌ای انتخاب گردد تا اختلالی در روند نورپردازی و وضوح دید تصاویر ایجاد نشود.
  • جایگاه مسیر‌های سیم‌کشی موردنیاز برای برقراری اتصالات صوتی، تصویری و سخت‌افزاری باید کاملا از قبل مشخص و معین باشد. معمولا این مسیرها در سه جایگاه سقف، کف و داخل میزها قرار می‌گیرد.

تجهیزات اتاق کنفرانس

فراهم نمودن تجهیزات سالن‌های کنفرانس با امکانات دیجیتالی، نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مدرن و به‌روز، از مهم‌ترین گام‌ها در‌جهت تجهیز یک سالن پیشرفته و کارآمد می‌باشد.

میکروفون‌های فوق دیجیتال: تجهیز اتاق کنفرانس بوسیله‌ی میکروفون‌های فوق دیجیتال، سیستم‌های پیشرفته‌ی پخش‌کننده‌ی تصاویر شامل ویدیو پروژکتور‌ها و همچنین صفحات نمایش جانبی از اساسی‌ترین تجهیزات اتاق‌های کنفرانس به‌شمار می‌روند.

میکروفن سالن کنفرانس

درب چرمی و آکوستیک: یکی از تجهیزاتی که امروزه حتی در خانه‌ها نیز کاربرد دارد، استفاده از درب چرمی و آکوستیک برای سالن کنفرانس است. این درب‌ها علاوه بر شکیل کردن طراحی داخلی سبب ایجادی فضایی کاملا آکوستیک خواهد شد که از وارد شدن یا خارج شدن صداها به داخل و خارج سالن کنفرانس جلوگیری می‌کند.

جهت اقدام برای درب آکوستیک چرمی در استاده می‌توانید روی آن کلیک کنید.

نمایشگر: ازجمله تجهیزاتی است که بعنوان اساسی‌ترین ابزار تصویری موردنیاز اتاق‌های کنفرانس نصب می‌گردد. در این خصوص نمایشگر‌های ال‌سی‌دی با قابلیت نمایش تصویر سخنران در تصویر و همچنین دیتا پروژکتور‌ها با قابلیت نمایش تصاویر کامپیوتری بر روی پرده در طراحی سالن‌های کنفرانس به‌کار گرفته می‌شوند.

سیستم صوتی و تصویری: در رابطه با سیستم صوتی و تصویری در تجهیز سالن کنفرانس، دو نوع سیستم صوتی کاملا مجزا در طراحی سالن‌های کنفرانس به‌کار گرفته می‌شود که شامل سیستم‌های صوتی با قابلیت پخش صدا بوسیله‌ی بلندگو‌ها و همچنین سیستم میکروفون‌های کنفرانس می‌باشد. تجهیزات جانبی صوتی سالن و اتاق کنفرانس نیز شامل مواردی مانند میکروفون رومیزی، آمپلی‌فایر و باند و بلندگو می‌باشد.

سیستم صوتی و تصویری سالن کنفرانس

دوربین‌های روباتیک: به‌جهت مستندسازی صوتی و تصویری کنفرانس یا جلسه بدون نیاز به فیلم‌بردار، دوربین‌های تصویربرداری و مانیتور‌های قابل حمل رومیزی نیز از دسته تجهیزات مهم تصویری سالن کنفرانس به‌شمار می‌روند.

سیستم کنترل مرکزی و ویدیو کنفرانس: نیز از اساسی‌ترین و مهم‌ترین سیستم‌های سالن ویدیو کنفرانس هنگام طراحی و تجهیز آن به‌شمار می‌روند که سیستم ویدیو کنفرانس شرایط برقراری ویدیو کنفرانس‌های زنده به‌طور همزمان با سایر نقاط جغرافیایی و قابلیت ارسال همزمان تصاویر و صوت را فراهم می‌کند. با سیستم کنترل مرکزی نیز اعمالی همچون بالا و پائین شدن اتوماتیک پرده‌های پروژکتور، خاموش و روشن شدن چراغ‌ها و مهتابی‌ها، باز و بسته شدن پرده‌ها و کرکره‌ها و همچنین تنظیم شدن سیستم سرمایشی و گرمایشی و تنظیم درجه حرارت فضا کنترل می‌گردد.

آکوستیک کردن دیوار: یکی از مواردی که بسیار حائز اهمیت می‌باشد آکوستیک دیوار است که همچون آکوستیک درب سبب جلوگیری و نفوذ سروصدا به داخل و خارج از اتاق یا سالن کنفرانس می‌شود. همانطور که می‌دانید وجود فضایی آرام در ایجاد تمرکز بالا برای کاربران بسیار مهم و غیر قابل انکار است. برای استفاده از خدمات و اقدام برای اجرا و قیمت آکوستیک دیوار وارد این صفحه شوید.

از دیگر موارد مهم در طراحی سالن‌های کنفرانس کاربرد و اجرای لمسه دیوار است. جهت دریافت اطلاع بیشتر و اقدام برای لمسه کاری دیوار روی آن کلیک کنید.

سیستم‌های ثبت رای‌گیری: از دسته تجهیز سالن کنفرانس دیگری که بسته به کاربری و نیاز کاربران در برخی سالن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، سیستم‌های ثبت رای‌گیری و همچنین سیستم‌هایی با قابلیت ترجمه‌ی همزمان متن سخنرانی می‌باشند.

دوربین‌های تحت‌شبکه: امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری پیچیده ازقبیل دوربین‌های تحت‌شبکه با قابلیت انتقال تصاویر بر روی تلفن همراه نیز دسته‌ی دیگری از تجهیز سالن کنفرانس هستند که طی سال‌های اخیر با تکنولوژی روز و مدرن وارد بازار شده‌اند.

سیستم‌های نورپردازی: نیز از دیگر تجهیزات لازم و ضروری سالن‌های کنفرانس به‌شمار می‌روند.

تجهیز استاندارد اتاق کنفرانس

هنگام اقدام برای تجهیرات سالن کنفرانس مدرن و کارآمد، ضمن توجه بر زیبایی دکوراسیون داخلی در وهله‌ی اول، توجه به اصول فنی و معماری، چهارچوب استاندارد‌ها و ضوابط سیستم معماری و آکوستیک، پروژکتور‌ها و سیستم‌های تصویری، طراحی دیوارپوش‌‌ها و کف‌پوش‌ها و همچنین سیستم صوتی و پخش‌کننده‌ی صدا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

برخی از مهم‌ترین اصول فنی حائزاهمیت و حیاتی در تجهیز سالن کنفرانس شامل موارد زیر می‌باشد:

  • رعایت اصول نورپردازی در تجهیز سالن کنفرانس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و تنظیم دقیق شدت نور در تمام نقاط سالن باید طبق استاندارد‌های لازم باشد.
  • در یک سالن کنفرانس مجهز و استاندارد ضمن توجه به ابعاد و وسعت سالن، برای هر یک از صندلی‌ها، مساحتی حدود 7 تا 8 مترمکعب فضا برای پخش صدا موردنیاز است.
  • در ساخت دیوار‌های کناری سالن‌های کنفرانس و همچنین دیوارپوش‌ها، پوشش مناسب با قابلیت جذب طیف گستره‌ای از فرکانس‌ها باید به‌کار گرفته شود. کف‌پوش‌ها نیز باید منعکس‌کننده‌ی صدا و پوشیده از فرش‌های کم‌تراکم و سخت باشند.
  • سیستم نورپردازی سالن کنفرانس باید به‌گونه‌ای طراحی شود که نورافکن‌ها و چراغ‌ها با ظاهر و دکوراسیون سالن متناسب باشند و علاوه بر آن، نوری به‌طور مستقیم در زاویه‌ی لنز دوربین‌ها و پرده‌های پروژکتور قرار نگیرد و به چشمان شرکت‌کنندگان نیز آزاری نرساند.
  • نور‌های محیطی باید به‌نحوی باشند که حتی درصورت نور اندک نیز تمام اشیای داخل سالن به‌خوبی قابل رویت باشند و سایه‌های اشخاص و تجهیزات نیز در روند نورپردازی اختلالی ایجاد نکند.
  • در تجهیز سیستم صوتی و تصویری، مواردی همچون لرزش نور و یا عدم وضوح تصاویر و ویدیو‌ها نباید اتفاق بیفتد.

تجهیزات سالن کنفرانس خود را به چه کسانی بسپریم؟

از آنجایی‌که طراحی و تجهیز سالن کنفرانس مرحله اجرایی بسیار فنی و تخصصی را دارا می‌باشد و نیازمند تجربه و دانش علمی و عملی در تامین استاندارد‌های لازم این‌گونه سالن‌ها می‌باشد، همواره مشاوره از کارفرمای مجرب و تعیین اهداف، امکانات و توقعات کاربران از سالن کنفرانس، از اساسی‌ترین کارهایی است که نیازمند توجه ویژه می‌باشد.

درخصوص طراحی، چیدمان و نصب تجهیزات سالن‌های کنفرانس، شرکت‌ها و کمپانی‌های معروف مختلفی در داخل کشور فعالیت می‌کنند که مشتریان و خریداران می‌توانند با مشورت و کسب مشاوره از چنین مجموعه‌هایی از خدمات کارشناسان مجرب و باتجربه‌ی آنها بهره‌مند شوند.

در این راستا، کسب راهنمایی و مشورت از یک مشاور و پیمانکار باتجربه پیش از شروع عملیات، نقش به‌سزایی در پیشبرد پروژه در زمانی کوتاه و با کیفیت خوب دارد.

یک پیمانکار مجرب و با دانش فنی و علمی باید توانایی‌هایی ازقبیل توان طراحی و اجرایی قوی در تجهیز سالن کنفرانس و آشنایی کامل با تاییدیه‌های فنی و مقررات ملی اصول ساختمان‌ها و کارنامه‌ی پروژه‌های مشابه را نیز دارا باشد.

طبقه بندی شده در