لیست تعمیرکاران خودرو در تهران
اما در بعضی از مواقع، ممکن است اتومبیل دچار خرابی شود که در این حالت، ابتدا علایمی آشکار میشوند که در حقیقت یک زنگ خطر محسوب شده تا شما بتوانید در اسرع وقت به رفع خرابی آن، بپردازید. همچنین تعمیر به موقع خرابی خودرو باعث میشود تا از ایجاد مشکلات بیشتر برای اتومبیل و پرداخت هزینههای بیشتر نیز، جلوگیری نمایید. در این صفحه از استاده به بررسی دلایل تقه زدن گیربکس و برخی از اقدامات جهت رفع تقه زدن گیربکس اتومات خواهیم پرداخت.
حتما بخوانید معرفی تعمیرگاه خودرو تهران و تعمیرگاه ماشین خارجی و ایرانی
دلایل تقه زدن گیربکس
یکی از این زنگ خطرهای رایجی که ممکن است برای اتومبیل 206 اتوماتیک پیش آید، تقه زدن گیربکس آن است. در واقع یکی از قطعات بسیار مهم و حساس در اتومبیل، گیربکس آن میباشد که بعضی از افراد، آن را با نام جعبه دنده نیز میشناسند. این قطعه شامل انواعی از چرخ دندههای مختلف است که سرعت و قدرت را کنترل و تغیر میدهد یعنی نیرو را از موتور به چرخهای اتومبیل وارد کرده و در نهایت سبب حرکت اتومبیل خواهد شد.
گیربکس به دو صورت دندهای و اتوماتیک بوده که در نحوه استفاده، با یکدیگر متفاوت میباشند. به طور مثال گیربکس دندهای به این صورت است که راننده برای تنظیم سرعت خودرو باید دسته دنده را به صورت دستی تغییر دهد در حالیکه گیربکس اتومات بدین صورت نیست و راننده برای تغییر سرعت، عمل خاصی را انجام نمیدهد یعنی گیربکس خودرو به طور اتوماتیک، تعویض دنده را انجام میدهد و فقط در مواقعی خاص از جمله دنده عقب، حالت خلاص و پارک خودرو راننده باید یکی از حالتهای مشخص شده روی دنده را انتخاب نماید.
بنابراین در بعضی از مواقع این قطعهی بسیار مهم اتومبیل دچار مشکل میشود که اولین علایم آشکار آن، صدای تقه زدن آن میباشد. بنابراین در چنین شرایطی راننده باید به رسیدگی و تعمیر گیربکس بپردازد تا مشکلات بیشتری برای اتومبیل رخ ندهد. به طور کلی میتوان گفت که تقه زدن گیربکس اتومبیل به دلایل مختلفی اتفاق میافتد.
به طور کلی میتوان گفت این خرابی دلایلی متعددی دارد که از جمله آنها میتوان به رانندگی نادرست، استفاده از روغن نامناسب، شل شدن اتصالات گیربکس، خرابی شیر رادیاتور، خرابی سوپاپهای گیربکس و… اشاره کرد.
علت تقه زدن گیربکس اتوماتیک
رانندگی نادرست رانندگان
یکی از سادهترین و رایجترین دلایل تقه زدن گیربکس اتوماتیک، رانندگی نادرست رانندگان میباشد. منظور از رانندگی نادرست راننده این است که در بعضی از مواقع از جمله تغییر سرعت یا تویض دنده، راننده به صورت خیلی ناگهانی و نادرست عمل کرده که انجام این کار باعث فرسوده شدن بخش کامپیوتری گیربکس اتومات شده و در نتیجه در این بخش، اختلال ایجاد میشود که در چنین شرایطی در طول زمان، گیربکس اتومبیل شروع به صدا و تقه زدن خواهد کرد.
استفاده از روغن نامناسب برای گیربکس
یکی دیگر از دلایل تقه زدن گیربکس اتوماتیک، استفاده از روغن نامناسب برای گیربکس اتومات میباشد. در واقع استفاده از روغن گیربکس مناسب برای نوع اتومات باعث عملکرد درست و روان گیربکس میشود در حالیکه اگر این روغن به دلایل مختلفی کثیف شده باشد یا روغنی با کیفیت پایین برای گیربکس اتومات مورد استفاده قرار گیرد قطعا روانکاری گیربکس ضعیف میگردد و در نتیجه در چنین شرایطی شروع به صدا و معمولا تقه کر، خواهد کرد.
اگر میخواهید بدانید بهترین زمان تعویض روغن موتور چه زمانی است، روی لینک کلیک کنید.
شل شدن اتصالات گیربکس
یکی از مهمترین موارد در تقه زدن گیربکس اتوماتیک، شل شدن اتصالات گیربکس است که این موضوع بیشتر مربوط به خودروهای پژو 206 اتومات میباشد. بنابراین زمانیکه اتصالات گیربکس اتومات شل میشود، گیربکس خودرو در حین حرکت شروع به تقه زدن خواهد کرد.
خراب شدن شیر رادیاتور گیربکس خودرو
یکی دیگر از دلایل این مشکل، خراب شدن شیر رادیاتور خودرو میباشد. در حقیقت گیربکس اتومات برای اینکه بتواند به درستی کار کند باید در یک محیط خنک قرار داشته باشد. به همین دلیل در این نوع سیستم برای عملکرد درست گیربکس، از یک مایع خنک کننده استفاده میشود که این مایع توسط شیر رادیاتور گیربکس خودرو تنظیم میگردد.
بنابراین اگر این شیر، دچار خرابی شود در بخشهای داخلی گیربکس، حرارت ایجاد میشود و در نتیجه تقه زدن گیربکس شروع خواهد شد.
خرابی سوپاپهای گیربکس
یکی دیگر از دلایل تقه زدن گیربکس اتومات، خرابی سوپاپهای گیربکس میباشد. در واقع زمانی که عملکرد این سوپاپها به درستی نباشد، روغن گیربکس خودرو تحت فشار قرار میگیرد و در نتیجه روانکاری گیربکس اتومات خودرو دچار اختلال میشود. بنابراین در چنین شرایطی در هنگام حرکت خودرو صدای تقه زدن آن، به گوش خواهید رسید.
علت تقه زدن گیربکس در دنده عقب
در بعضی از مواقع ممکن است به هنگام استفاده از دنده عقب خودرو، صدای تقه زدن، شنیده شود. این اتفاق، بیشار در خودروهای دنده اتومات از جمله 206 اتومات رخ میدهد.
- یکی از مهمترین دلایل تقه زدن گیربکس در دنده عقب، مربوط به روغن گیربکس و روان سازی آن میباشد. در واقع همان طور که گفته شد اگر روغن گیربکس آلوده باشد یا از کیفیت پایینی برخوردار باشد در روانکاری گیربکس اختلال ایجاد کرده و باعث تقه زدن گیربکس خودرو خواهد شد.
- یکی دیگر از دلایل رایج تقه زدن در دنده عقب، خرابی ساعت گیربکس میباشد که در چنین شرایطی باید به تعمیر ساعت گیربکس بپردازید. در تعمیر ساعت گیربکس نیازی نیست که گیربکس باز شود بنابراین تعمیرکار میتواند به راحتی به تعمیر آن بپردازد.
علت تقه زدن گیربکس هنگام تعویض دنده
در بعضی از مواقع، امکان دارد زمان تعویض دنده و کلاچ گرفتن صدای تقه زدن گیربکس شنیده شود که این تقه زدن نیز به دلایل مختلفی رخ میدهد. مهمترین دلایل تقه زدن هنگام تعویض دنده به صورت زیر میباشند.
- یکی از علتهای تقه زدن گیربکس هنگام تعویض دنده، شکستن فنرهای صفحه خورشیدی است.
- یکی دیگر از دلایل این مشکل هنگام تعویض دهنده، شل شدن فنرهای صفحه کلاچ میباشد که در این موضوع باعث ایجاد ارتعاشات شدید میگردد. در این مواقع باید گیربکس خودرو را باز کرده و به بررسی آن بپردازید.
- یکی دیگر از دلایلی که باعث تقه زدن هنگام گرفتن کلاچ خودرو میشود، کنده شدن لاستیک دسته موتورها میباشد. در این مواقع باید به تعویض آنها بپردازید.
برخی از اقدامات جهت رفع تقه زدن گیربکس اتومات
با توجه به مطالب گفته شده اگر در هیچ کدام از مواردی که به آنها اشاره کردیم، مشکلی نبود و باز هم صدای تقه زدن گیربکس خودرو به گوش رسید میتوانید برای رفع تقه زدن به انجام اقداماتی بپردازید که برخی از آنها به صورت زیر میباشند.
در ابتدا باید سر باطری را جدا کرده و اجازه دهید که اتومبیل به مدت بیست دقیقه در این حالت قرار داشته باشد. بعد از گذشت بیست دقیقه باید سر باطری را سر جای خود قرار داده و سپس پای خود را رو ترمز قرار دهید و دنده را از حالت P به R تغییر دهید. سپس به مدت دو الی سه ثانیه صبر کرده و دنده را از حالت R به N تغییر داده و دوباره به مدت دو ثانیه نیز صبر کرده و سپس دنده را از وضعیت N به D تغییر دهید و مجددا به مدت دو ثانیه صبر نمایید.
توصیه میشود تمام این اعمال را هشت بار در حالت رفت و برگشت انجام دهید. در مرحلهی آخر باید دنده را در وضعیت D قرار داده و شروع به حرکت کنید بطوریکه سرعت را افزایش داده و تمام دندهها را پر کنید. پس از انجام این کار باید کم کم سرعت خود را کاهش دهید تا به صورت کامل ایست کنید.
نتیجه گیری
یکی از قطعات بسیار مهم در خودروی اتوماتیک، گیربکس آن، است و رسیدگی به آن نیز امری غیر قابل اجتناب میباشد. بنابراین زمانی که ساختمان داخلی گیربکس اتومات دچار مشکل میشود، گیربکس خودرو شروع به صدا و تقه زدن خواهد کرد. تقه زدن گیربکس اتومات به دلایل گوناگونی از جمله رانندگی نادرست رانندگان، استفاده از روغنهای نامناسب برای گیربکس، شل شدن اتصالات گیربکس، خرابی شیر رادیاتور گیربکس، خرابی سوپاپهای گیربکس اشاره کرد که در این محتوا از استاده مگ به توضیح آنها پرداخته شد. بنابراین با توجه به مطالب گفته شده، برای اینکه بتوانید از گیربکس اتومات خود، به درستی نگهداری کنید لازم است که اقداماتی نظیر بررسی مایع گیربکس، سرویس دورهای گیربکس، تنظیم نمودن صحیح دنده و… را انجام دهید.
نظرات