شستشوی مبل در منزل بهتر است یا در قالیشویی؟
این روزها مبلمان به یکی از اجزاء اصلی و کاربردی خانههای ما تبدیل شده است. در عین حال نگهداری درست و نظافت به هنگام آنها نیز در اولویت بوده؛ چراکه عمر مفیدشان را تحت تاثیر قرار میدهد. تصور کنید مبلمان گران قیمت و تازهای برای منزل خود تهیه کرده و تا مدتها سراغ نظافت و نگهداری از آن نروید.
قالیشویی آپ
استاده در: شستشوی انواع فرش و موکت، مبل شویی، شستشوی تشک خوشخواب
برتریها: شستشوی مجدد فرش و مبل به صورت رایگان در صورت ناراضی بودن مشتری، دارای کارشناس شستشوی فرش ابریشم
قالیشویی شهاب
استاده در: شستشوی انواع فرش و موکت، مبل شویی، شستشوی تشک خوشخواب
برتریها: تضمین کیفیت شستشو فرش و مبل
قالیشویی الوند
استاده در: شستشوی انواع فرش و موکت، مبل شویی، شستشوی تشک خوشخواب
برتریها: تضمین کیفیت شستشو فرش و مبل
بدون شک در مدتی کوتاه از زیبایی اولیه افتاده و چرک تاب خواهند شد که در این شرایط شستن و نظافت مبلمان خیلی سخت میشود. شستشوی مبلمان اصولا به دو روش خانگی و یا توسط قالیشویی انجام میشود که هر کدام ویژگیهای خاص خود را دارند. همراه ما بمانید تا با نحوه شستشوی مبلمان به این دو روش آشنا شده و ببینیم کدام یک بهتر است، قالیشویی یا در منزل؟
دسترسی سریع به مطالب
طرفدار قالیشویی نیستید؟
فرقی ندارد مبلمان منزلتان چرم است یا پارچهای، در هر دو حالت با دو روش میتوان آنها را در منزل نظافت کرد روش اول استفاده از محلولهای خانگی، روش دوم استفاده از دستگاه مبل شویی یا بخارشوی در خانه.
اگر از جنس پارچه بودند با این ترفندها به نظافت اقدام کنید:
ابتدا گرد و خاک روی مبل را تمیز کنید: اولین و اصلیترین کاری که پیش از هر اقدام دیگر باید انجام داد برداشتن گرد و خاک روی مبل است. جارو برقی بهترین گزینه برای گرفتن گرد و خاک روی مبلمان است. با کمک جارو برقی سطح مبل را تمیز کرده و کوسنها را برداشته و بتکانید.
از یک برس نرم کمک بگیرید: میتوانید یک برس را که دندانههای نرم و قابل انعطاف دارد بر مبل کشیده تا غبار موجود بر پارچه را کاملا تمیز کند.
سطوح فلزی و چوبی را فراموش نکنید: با کمک مواد پاک کننده مخصوص و پارچهای لطیف این سطوح را به محلول آغشته و آنها را تمیز کنید. حواستان باشد که حتما بعد از هر بار شستشوی قسمت های چوبی مبلمان آن را با دستمالی نرم خشک کرده و اجازه ندهید که این مواد روی سطح چوب بماند؛ چراکه موجب پوسیدگی آن در کوتاه مدت خواهد شد.
از محلولهای پاک کننده دستی استفاده کنید: حال نوبت به آخرین مرحله یعنی پاک کردن لکهها از سطح پارچه مبل است. محلولهایی مثل پایه آب و بخارشوی، سرکه و آب اکسیژنه، جوش شیرین و سرکه، جوش شیرین، و… بهترین مواد پاک کننده هستند. البته قبل از هر چیز اطمینان پیدا کنید که محلول مورد استفادهتان به پارچه آسیب نمیرساند. در این مورد میتوانید به اطلاعات موجود برروی برچسب موجود در پشت مبل مراجعه کنید و یا از فروشنده مبل خود در مورد شستشوی آن اطلاعات بگیرید.
سپس محلول را بر لکه اسپری کرده و آن قسمت را توسط حولهای مرطوب پاک کنید. چند بار این عمل را انجام داده تا لکه به طور کامل از سطح پاک شود. می توانید از این روش برای شستشوی مبلمان چرم نیز استفاده کنید، البته در شستشوی مبلمان چرم حتما باید با حساسیت بیشتری عمل کرده و تا حد ممکن از مواد شیمیایی استفاده نکنید.
حتما بخوانید: نحوه نگهداری از مبل چرم
مزایا و معایب استفاده از دستگاه مبل شویی در منزل
از جمله مزایای شستشو در منزل به کمک دستگاه مبل شویی:
- بوی بد مبلمان را از بین میبرد: با شستن مبل توسط دستگاه و بخارشویی آن دیگر خبری از بوی بدی که از مبل به مشامتان میرسید نخواهد بود.
- تمام نقاط مبلمان را میشوید: این دستگاه قادر است تا مواد شوینده و در انتها بخار را به تمام تار و پود مبل رسانده و آن را به طور کامل نظافت کند.
- مانع پوسیدگی مبلمان خواهد شد: از ویژگیهای استفاده از این دستگاه خشک نمودن سریع مبل بوده که مانع به جا ماندن رطوبت و پوسیده شدن آن خواهد شد.
- و …
معایب استفاده از این دستگاه:
- به جاماندن لکهها بر مبلمان
- از بین رفتن کیفیت پارچه مبلمان
- پوسته پوسته شدن پارچه مبلمان
شستشوی مبل توسط قالیشویی
جهت استفاده از خدمات خشکشویی مبلمان، باید از خدمات قالیشویی استفاده نمود. مراحل شستشوی مبل در قالیشویی به صورت زیر هستند:
لکه گیری
گرفتن پرزهای پارچه
آگاهی از جنس پارچه
آگاهی از نوع لکه
کاربرد مواد شوینده متناسب با لکه
شستشوی کامل با مواد شوینده
شستشوی مبل در قالیشویی با حساسیت بیشتری صورت میگیرد. این حساسیت به خصوص برای مبلهای سلطنتی و چرمی بیشتر است. در خشکشویی اغلب به کمک جارو بخار و دستگاههای شوینده مبل را تمیز و لکه گیری میکنند. این دستگاهها خاصیت آنتی باکتریال دارند و همزمان دارای دستگاههای خشک کن نیز هستند که اجازه ماندگاری نم و رطوبت در مبل را نمیدهند پس مانع پوسیدگی مبلها میشود. شستشوی مبلها در قالیشویی در زمانی کوتاه انجام شده و در بازه زمانی بسیار کوتاه مدت به شما برگردانده میشود.
پس تا به اینجا با چگونگی شستشوی مبلمان در منزل و قالیشویی آشنا شدید. بهتر است در جدول زیر به طور خلاصه ویژگیهای هر دو روش را بخوانیم:
شستشوی مبلمان در قالیشویی | شستشوی مبلمان در منزل |
گردگیری و نظافت سطح مبلمان | گردگیری و نظافت سطح مبلمان |
پرزگیری سطح و شناسایی نوع پارچه مبل | پرزگیری سطح |
استفاده از دستگاه های مخصوص | تهیه محلول های دستی مناسب و استفاده از آن ها در از بین بردن لکه های سطح مبل |
خشک کردن سطح مبل | خشک کردن جای لکه |
باتوجه به آنچه در مورد روند شستشوی مبل در قالیشویی و منزل توضیح داده شد، دیدید که هر کدام دارای مزایا و معایبی مخصوص به خود است. با توجه به شرایط مختلف مانند میزان کثیفی، هزینه مورد نیاز، زمان لازم برای شستشو و … باید تصمیم بگیرید که از کدامیک استفاده خواهید کرد.