رنگ‌ها بازتاب متفاوتی از نور را به نمایش می‌گذارند. آن‌ها می‌توانند جلوه خانه‌ها را عوض کرده و حال و هوای آن را به‌کلی تغییر دهند. اما تنوع رنگ‌ها و همچنین وجود بخش‌های مختلف در هر خانه مانند اتاق‌خواب، اتاق نشیمن، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و … این چالش را برای انتخاب رنگ نقاشی ساختمان به وجود آورده است که رنگ مناسب هر بخش از خانه را متناسب با کارایی آن بخش انتخاب کنیم.

آنچه در این صفحه به آن می‌پردازیم، بررسی انواع رنگ‌های مناسب برای خانه است که می‌تواند به کار هرکسی که قصد نقاشی ساختمان خود را دارد، بیاید.

انتخاب رنگ مناسب اتاق خواب

روانشناسی رنگ‌ها را که می‌شناسید؟ تقریباً این روزها همه افراد با این مفهوم آشنایی دارند که رنگ‌های اطراف ما تأثیرات متفاوتی بر رفتار، روحیه، میزان خواب و حتی غذا خوردن ما دارند. به‌طورکلی رنگ‌های اصلی مانند  قرمز برای اتاق‌خواب مناسب نیستند. در عوض متخصصان توصیه می‌کنند که از رنگ‌های ملایم و کمرنگ برای پوشاندن دیوار اتاق‌خواب کودکان و بزرگ‌سالان استفاده کنید. رنگ‌هایی مانند، صورتی، آبی روشن، سبز کمرنگ، گلبهی، پسته‌ای، کرمی، سبز آبی، مرجانی، ارغوانی و رنگ‌های این‌چنینی، برای دیوار اتاق‌خواب مناسب‌اند. جالبترین ایده نقاشی ساختمان را اینجا ببینید.

همچنین توصیه می‌شود که از رنگ‌های براق برای دیوار اتاق‌خواب استفاده نکنید. در جهت تأکید باید گفت که رنگ‌های روغنی ظاهری براق دارند و رنگ‌های پلاستیک و آکریلیک مات هستند. رنگ‌های مات، دیوار را صاف، نرم و مخملی نشان می‌دهند. برای اتاق خواب، مخصوصا اگر می‌خواهید دستتان برای تنوع و انتخاب رنگ باز باشد،‌ رنگ روغنی پیشنهاد می‌شود. باید بدانید که رنگ روغن دیر خشک می‌شود و اگر از نوع براق آن استفاده کنید عیوب دیوار بیشتر معلوم می‌شوند.

چند پیشنهاد برای رنگ اتاق خواب زن و شوهر ببینید!

در صورتی که بخواهید از رنگ‌های فانتزی مانند بلکا هم می‌توانید برای اتاق خواب استفاده کنید. زیرا زیبایی و تنوع رنگی بالایی دارد، زیرسازی زیادی لازم ندارد و هم عایق صدا و حرارت است. حتماً توجه داشته باشید که رنگ‌های بنفش تیره (بادمجانی)، قرمز، قهوه‌ای، خاکستری و طلایی می‌توانند در شما اختلال خواب و کم‌خوابی ایجاد کرده و استرس و اضطراب را افزایش دهند. پس از این رنگ‌ها در پوشش دیوار اتاق‌خواب استفاده نکنید.

انتخاب رنگ اتاق نشیمن

انتخاب رنگ مناسب برای اتاق نشیمن

اتاق نشیمن یا همان پذیرایی جایی است که یک چهار دیواری، به خانه‌ای گرم و خانوادگی بدل می‌شود. اینجا جایی است که افراد خانواده و دوستان در کنار هم وقت می‌گذرانند و خاطرات بی‌شماری را خلق می‌کنند. درعین‌حال، اتاق پذیرایی می‌تواند محلی برای گذراندن لحظات پر از آرامش باشد. بسته به شخصیت منحصربه‌فرد هر خانه، رنگ اتاق نشیمن می‌تواند متفاوت باشد و حس متفاوتی را انتقال دهد. آموزش ساخت و ترکیب رنگ استخوانی ساختمان و دیوار را اینجا یاد بگیرید.

در رابطه با نوع رنگ مناسب این بخش از خانه،‌ باید بدانید که رنگ پلاستیک قابلیت شستشو ندارد و اگر خط و خطوطی روی آن بیفتد پاک کردن آن بسیار سخت است. اما در رابطه با نوع رنگ مصرفی سقف، می‌توان از رنگ پلاستیک استفاده کرد. این روزها استفاده از رنگ‌های اکرلیک هم باب شده است که شباهت‌هایی به رنگ روغنی دارد ولی مانند آن‌‌ها قابلین شستشوی بالا ندارد و زودتر هم خشک می‌شود. در ادامه بهترین رنگ‌ها برای اتاق نشیمن را معرفی می‌کنیم:

رنگ سبز برای اتاق نشیمن

سبز رنگ هماهنگی و تجدید زندگی است. از آن جا که این رنگ بازتابی از جهان طبیعی است، برای اتاق نشیمن عالی می‌شود. اگر فضای کافی برای نگهداری گیاهان خانگی نداشته باشید، دیوارهای سبز، زندگی و طراوت را به اتاق نشیمن شما تزریق می‌کنند. این رنگ برای افرادی که رنگ‌های خنثی را نمی‌پسندند، بسیار عالی است.

رنگ خاکستری اتاق نشیمن

دیوارهای خاکستری، اتاق نشیمن را بزرگ‌تر از آنچه هست، نشان می‌دهند. یک اتاق خاکستری زیبا و دلپذیر هم مناسب دکوراسیون‌های مدرن است و هم خانه‌های کلاسیک و قدیمی. این رنگ، محبوبیت زیادی برای اتاق پذیرایی دارد و ست کردن آن با سایر رنگ‌ها و لوازم خانه ساده‌تر است.

آبی برای اتاق نشیمن

رنگ آبی برای اتاق نشیمن

آبی یکی از محبوب‌ترین رنگ‌های جهان است. آبی به دیوارهای اتاق نشیمن که همه در آن جمع می‌شوند، روح می‌دهد. این رنگ علاوه بر حس آرام بخشی که ایجاد می‌کند، با رنگ‌های خنثی مانند کرم و قهوه‌ای هم به خوبی ست می‌شود. اگر کف خانه شما پارکت یا لمینت است، دیوارهایی به رنگ آبی یک انتخاب شیک خواهد بود.

بژ اتاق نشیمن

انتخاب رنگ بژ برای اتاق نشیمن

بژ یکی از رنگ‌های خنثی است که حس سادگی و اطمینان را القا می‌کند. این رنگ روشن است و اتاق نشیمن با وجود آن، ساده و تمیز به نظر می‌رسد. به علاوه بژ در کنار اکثر رنگ‌ها زیبا و جذاب به نظر خواهد رسید. این رنگ از آن‌هایی است که در طول دوره‌های مختلف بارها و بارها مردم، برای دیوارهای اتاق پذیرایی خود به آن برگشته و از آن استفاده می‌کنند.

انتخاب رنگ کاربردی آشپزخانه

جنس رنگ مصرفی در آشپزخانه بهتر است رنگ روغنی مات نباشد. زیرا این رنگ فضا را دلگیر و تاریک می‌کند. در عوض می‌توان از رنگ‌های براق و روغنی استفاده کرد. قانون کلی که در رابطه با رنگ آشپزخانه این است که رنگ‌های خیلی تیره، خنثی و سرد اشتها را تحریک نمی‌کنند. بنابراین از آن‌ها در رنگ کردن دیوار آشپزخانه استفاده نمی‌شود. در عوض رنگ‌های گرم و پر هیجان برای این کار مناسب‌تر هستند. مانند رنگ‌های:

رنگ قرمز برای آشپزخانه

رنگ قرمز در نقاشی ساختمان برای آشپزخانه

قرمز برای همه آشپزخانه‌ها مناسب نیست اما اگر به شکل اصولی آن را به کار بگیرید، برای تحریک اشتها و ایجاد یک نقطه کانونی چشم‌نواز بسیار مناسب است. این رنگ را می‌توانید با رنگ‌های خنثی مانند سفید یا خاکستری هم ست کنید.

قهوه‌ای خاکی و برنز برای آشپزخانه

رنگ قهوه ای آشپزخانه

این رنگ نشان دهنده حضور خاک و طبیعت است و حس مزرعه‌های روستایی را به خانه شما می‌بخشد. در چنین آشپزخانه‌ای استفاده از رنگ سبز می‌تواند تکمیل‌کننده رنگ‌های موجود باشد.

رنگ سفید آشپزخانه

سفید برای خودش یک امپراتوری جداگانه در آشپزخانه است. این رنگ، به تنهایی می‌تواند تمام یک آشپزخانه را بپوشاند و همچنان زیبا و شکیل باقی بماند. رنگ سفید، تمیزی و سادگی را در ذهن تداعی می‌کند و درعین‌حال نور و روشنایی را هم تشدید خواهد کرد.

رنگ مناسب دستشویی و حمام

در سرویس بهداشتی و حمام خصوصاً اگر متراژ آن‌ها کم باشد، باید به سراغ رنگ‌های روشن رفت که نور را به خوبی بازتاب می‌دهند. رنگ‌هایی مانند سفید، آبی روشن، سبز کمرنگ و صورتی برای سرویس بهداشتی و حمام عالی هستند. خصوصاً آن که نسبت به رنگ‌های تیره، تمیزتر به نظر می‌رسند. به لحاظ جنس رنگ در این مکان پیشنهاد نقاشان رنگ‌های نیمه براق است. زیرا با استفاده از آن‌‌ها هم قابلیت شستشو هم‌چنان وجود دارد و مشکلی برای دیوارها ایجاد نمی‌شود و هم خیلی شاینی و براق نیستند.

سخن آخر

هر رنگ می‌تواند دنیای متفاوتی را برای ما ایجاد کند. پس اهمیت رنگ‌ها ردر روحیات و فضای خانه بسیار زیاد است. از طرفی رنگ‌ها انواع مختلفی همچون روغنی، پلاستیک،‌ اکرلیک بلکا و.. را دارند که هر کدام از این‌ها طبق سلیقه مشتری برای قسمت‌‌های مختلفی پیشنهاد می‌شوند. پس علاوه بر انتخاب رنگ در مورد نوع رنگ انتخابی نیز از نقاش متبحر مشورت بگیرید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در