زندگی‌های پر مشغله و ماشینی امروزی، آپارتمان‌های کوچک و آلودگی هوا، صنعتی شدن و سایر عوامل این چنینی همه و همه باعث شده تا از طبیعت و سبک زندگی قبلی دور شویم و به سمت شهرنشینی و آپارتمان نشینی برویم. نکته اصلی اینجاست که تنها بخش کوچکی از خانه‌ها فضای مناسبی را برای پرورش گیاهان و تقویت گلهای آپارتمانی به خود اختصاص می‌دهند.

آپارتمان‌های امروزی به دلیل نداشتن نور کافی و سایر شرایط رشد گیاهان باید دارای بستر مناسبی برای گل و گیاهان آپارتمانی باشند تا بتوانیم به طراوت و تقویت گلهای آپارتمانی کمک کنیم. تنها به این صورت است که میتوان فضای خانه را کمی شاداب و با طراوت‌تر جلوه داد. راهکار‌‌های زیادی برای تقویت گلهای آپارتمانی وجود دارد که مهمترین آنها در این مقاله از استاده مگ شرح داده می‌شوند.

 زیر گلدانی مناسب برای تقویت گلهای آپارتمانی

زیرگلدانی مناسب گیاهان

خیلی از اوقات که برای مدت طولانی خانه نیستید و یا به سفر می‌روید، برای جلوگیری از خشک شدن گل‌ها و گیاهان خانگی و تقویت گلهای آپارتمانی خود، مقدار مناسب آب را داخل زیر گلدانی بریزید. در این صورت در زمان نیاز، گل آب مورد نیاز خود را از طریق ریشه بالا می‌کشد و خشک نمی‌شود.

  • از ویژگی‌های گلدان استاندارد، سوراخ‌های مناسب در قسمت ته گلدان است.

توجه داشته باشید که سوراخ‌ها باید به اندازه‌ای باشد که آب از گلدان خارج شود و در انتهای گلدان باقی نماند؛ چرا که در این صورت باعث پوسیدگی ریشه‌ها می‌شود.

رعایت چه نکاتی برای کاشت گیاهان آبزی ضروری است؟

  • اندازه گلدان شما باید نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشد.

در برخی از گلهای آپارتمانی و غیره مثل کاکتوس و سانسفریا نباید خیلی گلدان را عوض کرد یا گلدان خیلی بزرگ‌تری در نظر گرفت؛ چرا که ریشه‌های این دسته گیاهان مستعد پوسیدگی هستند. در این صورت رشد آنها متوقف می‌شود.

  • مدت زمان تعویض گلدان نهایت دو سال یکبار است که باید گلدان یک سایز بزرگ‌تر شود.

پیشنهاد می‌کنیم اسامی گلهای آپارتمانی سایه دوست را در این صفحه از استاده مگ مطالعه کنید.

کود تقویت کننده گلهای آپارتمانی

کود تقویت کننده گل‌های آپارتمانی

نیاز به مواد آلی و معدنی در همه‌ گیاهان به نحوی وجود دارد. مهم‌ترین ماده‌ معدنی در گیاهان، نیتروژن و فسفر و پتاسیم است. برای تقویت گل‌های آپارتمانی به مقدار برابر از این سه ماده نیاز است که اصطلاح آن سه بیست است. یک سری گل‌ها نیاز به مواد معدنی دیگر هم دارند.

در این صفحه با راز نگهداری گلهای آپارتمانی آشنا شوید!

کود آهن

در بیشتر گیاهان لازم است. نبودن آن موجب زرد شدن برگ‌های گل می‌شود مثل: گل لیندا.

کود نیتروژن

به سبزتر شدن و رشد گل‌ها و گیاهان کمک می‌کند. با این کود کلروفیل بیشتری وارد گیاه می‌شود و عمل فتوسنتز بهتر انجام شده و گیاه رشد بیشتری دارد.

با واردشدن آن به گیاه، کلروفیل بیشتری نیز وارد گیاه می‌شود. عمل فتوسنتز بیشتر انجام شده و رشد گیاه افزایش پیدا می‌کند.

کود فسفر

فسفر در گیاه باعث رشد ریشه و رشد گیاه می‌شود. در گلهای آپارتمانی کود فسفر و پتاس باعث تقویت آنها می‌شود که می‌توانید آن را از گل‌فروشی‌ها تهیه کنید.

کود هیالورونیک اسید

هیالورونیک اسید باعث می‌شود ریشه‌ گیاه بیشتر غذا جذب کند. این کود همچنین سیستم دفاعی گیاه را قوی‌تر می‌کند. مثلا: در فصل رشد گیاه که از اول بهار تا تابستان است، فصل مناسبی برای استفاده ازاین کود است. مقدار مورد نیاز برای استفاده از هر کود هم روی جلد آن نوشته شده است .

درختچه‌های آپارتمانی مقاوم به گرما را در این صفحه از استاده مگ مطالعه کنید.

سم‌ها و روش مقابله با بیماری گلهای آپارتمانی

سم‌ها و روش مقابله با بیماری گل‌های آپارتمانی

قبل از هر چیز جلوگیری از آفت نزدن و یا مریض نبودن گل و گیاهان لازم است. بنابراین، دقت کنید که هنگام خرید گل دچار پلاسیدگی و یا آفت زدگی نباشد.

به محض مشاهده‌ زردی و یا بیماری قارچی برروی گل، آن را از سایر گل‌ها جدا کرده تا بقیه‌ گل‌ها آلوده نشوند.

در صورت وجود آفات و یا شپشک روی گل‌ها، بهترین کار سوار کردن آن است. با تعویض کردن خاک گلدان نیز می‌توانید برای جلوگیری از قارچ‌های ایجاد شده بر روی گیاه یا روی ریشه، آن را از خاک درآورده و با کمک قارچ کش تمیز کنید. بعد از آن مجدد داخل گلدان بگذارید.

پیشنهاد می‌کنیم روش نگهداری از گل یشم را در این صفحه از استاده مظالعه کنید.

راه‌های خانگی جهت تقویت گل‌ها

راه‌های خانگی جهت تقویت گیاهان آپارتمانی

قرص آسپرین

از دیگر راه‌های افزایش رشد و گل دهی گیاهان آپارتمانی قرص آسپرین است که سبب تقویت و رشد بهتر گیاهان آپارتمانی می‌شود. میزان مصرف آن ماهانه است. شما می‌توانید یک عدد قرص را درون یک لیوان آب حل کنید و پای گلدان گیاهی خود بریزید.

قرص ال دی

شاید باور کردنی نباشد اما قرص ال دی هم جزو قرص‌هایی است که برای تقویت گلهای آپارتمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ال دی جزو قرص‌های هورمونی است و به‌خاطر داشتن هورمون‌های استروژن سبب تقویت و رشد بهتر گیاهان آپارتمانی می‌شود.

طریقه‌ مصرف آن به این صورت است که می‌توانید دو ماه یکبار یا هر یک ماه و نیم یکبار آن را داخل یک لیوان آب حل کرده و پای گلدان خود بریزید.

قرص آهن

قرص آهن از دیگر قرص‌هایی است که گیاه شما را تقویت می‌کند و در هر خانه‌ای هم‌ موجود است. جهت تقویت گیاهان خود‌ می‌توانید ماهی یک عدد قرص را داخل لیوان حل کرده و به گیاه بدهید.

این قرص به تقویت گلهای آپارتمانی کمک می‌کند و رشد آن را نیز تسریع می‌بخشد.

در آخر برای تهیه‌ کود خانگی به منظور تقویت گیاهان آپارتمانی خود لازم است این نکته را بدانید که بسته به میزان گلهای آپارتمانی شما کودهایی برای تقویت گیاهان آپارتمانی مفید هستند که نیتروژن بالاتری دارند. لازم است در هنگام خرید کود به این نکته توجه کنید. کود‌هایی که نیتروژن کافی داشته باشند و گیاهان آپارتمانی شما از آن تغذیه کنند، رشد موثر و سالانه‌ خوبی خواهند داشت و این نوع کودها باعث رشد سریع‌تر برگ گیاهان می‌شوند.

استفاده از کود مایع برای تقویت گل آپارتمانی

استفاده از کود مایع برای تقویت گیاهان آپارتمانی

استفاده از کود مایع یکی دیگر از روش‌های ساده و کاربردی‌ برای تقویت گیاهان آپارتمانی است. شما می‌توانید محلول کود مایعی که به نسبت نیاز گیاهان خود خریداری کرده‌اید را داخل ظروف اسپری ریخته و با نسبت ۵۰ درصد با آب آبیاری مخلوط کنید و به گیاهان اسپری کنید.

این کار را در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب انجام دهید که بهترین زمان برای انجام این کار است. همچنین توجه داشته باشید که هنگام اسپری کود مایع به گیاهان، تمامی برگ‌های زیرین گیاه نیز اسپری شده باشد.

بعد از انجام این شیوه کود دهی به گیاهان آپارتمانی خود می‌توانید با تهویه‌ مناسب و یا باز گذاشتن پنجره‌ها از ایجاد باکتری‌هایی که در رطوبت رشد می‌کنند نیز جلوگیری کنید.

طبقه بندی شده در