امروزه با تغییر و تحول مصالح ساختمانی که عایق کاری نیز جزو آن بوده است، عایق‌های رطوبتی جایگزین ایزوگام برای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع در فصول پاییز و زمستان که میزان بارش‌ها بسیار شدیدتر می‌شود و به خصوص در مناطق مرطوب که البته این میزان بارش باران بیشتر است، باید برای آب‌بندی قسمت‌ها و بخش‌های مختلف ساختمان‌ها و منازل از عایق بندی های رطوبتی استفاده کنید.

عایق نانو که جایگزین ایزوگام شده‌اند معمولاً در تمام مکان‌ها و قسمت‌هایی که در معرض تماس و برخورد آب و رطوبت هستند مانند پشت‌بام، دیوارهای منازل در مناطق شمالی کشور، استخرها، حمام و سرویس بهداشتی و… استفاده می‌شوند.

 در این صفحه تصمیم داریم تا ضمن معرفی جایگزین ایزوگام به بیان تفاوت‌های هر یک و دلایل انتخاب نانو بخ جای ایزوگام بپردازیم.

نانو بجای ایزوگام

عایق‌های نانو به منظور جایگزین ایزوگام برای جلوگیری از ورود آب و نفوذ رطوبت در داخل ساختمان، مورد استفاده قرار می‌گیرد که از مواد پلیمری ساخته و اجرا می‌شود، میزان مقاومت بالایی را در برابر رطوبت و دوام بالایی را به وجود آورده است. در واقع نانو بجای ایزوگام توانسته است در تمام سطوح ساختمان‌ها که احتمال ورود و نفوذ آب دارد، استفاده شود.

 در واقع اجرای نانو بر روی هر سطح و جنسی چون انواع سنگ‌ها، چوب، سطح بتنی، سیمان، آجرهای نما وغیره باعث شده که کارشناسان و به خصوص مشتریان به نانو بجای ایزوگام برای عایق کاری سطوح ساختمان خود فکر کنند و آن را مورد استفاده قرار دهند.

مزایای قابل توجهی که در صورت به کاربری نانو  مد نظر قرار می‌گیرد باعث شده که بجای پوشش های قدیمی تری مانند ایزوگام استفاده شود:

  • امکان عایق کردن عمقی سطوح مورد نظر و ویژگی عدم نفوذ آب و رطوبت
  • قابلیت غیر قابل اشتعال بودن
  • خاصیت مقاوم در برابر اشعه UV
  • قابلیت شستشو و تمیز شوندگی راحت
  • اجرا و نصب آسان و سریع 
  • ماندگاری و طول عمر استفاده بالا (استفاده تا ۳۰ سال)
  • به صرفه بودن در هزینه‌ها
  • مانع از لق شدن سطوح سرامیکی، موزاییک و سنگی
  • مانع از شکستن و یا ترک خوردن سطوح در برابر تغییرات دمای محیطی 

تمام این مزایا و مواد مثبت که در عایق نانو وجود دارد منجر شده است که نانو بجای ایزوگام مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین این عایق به دلایل مقاومت بالا در برابر ضربه و سایش، تغییرات دمایی و بارش مداوم باران، عدم نفوذ و جذب رطوبت در کلیه مکان‌هایی که در تماس مستقیم و در ارتباط با رطوبت و جریان آب می‌باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بر همین منوال این فرآوری‌های نانو بجای ایزوگام می‌تواند باعث جلوگیری از تاثیرگذاری اشعه‌های ماورای بنفش خورشید ( اشعه UV) بر روی مواد نانو در هر سطح ساختمان و همچنین در هر نوع موقعیت و شرایط جغرافیایی مانع از ورود آسیب و دردسر به سطح ساختمان در صورت بارش‌های شدید باران و جذب رطوبت شود.

 جایگزین ایزوگام و قیرگونی 

به طور کلی در مورد روند تغییر عایق ها، ایزوگام شکل مدرن و جدید قیرگونی می‌باشد و تا به امروز نانو جایگزین ایزوگام و قیرگونی شده است. در واقع ایزوگام که از مواد قیر و پشم شیشه ساخته می‌شود از طریق روش‌های خاص حرارت‌دهی برای سطوح سقف و دیوار‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 اما قیرگونی که مشکلات و دردسرهای زیادی در زمان اجرا و نصب دارد بستگی به پوشش محافظ و شرایط جوی نیز می‌باشد. چرا که انجام و اجرای قیرگونی برای سطوح مختلف و به خصوص در پشت‌بام باید از طریق افراد مجرب صورت گیرد. اما به طور کلی مشکلات و نقاط ضعف هر یک از این دو مورد باعث شده است که نانو جایگزین ایزوگام و قیرگونی شود.

البته نقطه قوتی که این عایق در مرحله اجرا دارد، باعث شده است که بسیار سریع جایگزین ایزوگام و قیرگونی بشود و میزان استقبال و استفاده وسیعی از آن صورت گیرد.

در پایان

در مجموع باید گفت که چون عایق بندی ساختمان جزو مهمترین عملیاتی می‌باشد که باید به صورت درست و اصولی انجام پذیرد، به همین دلیل باید به نوع عایق بندی و کیفیت کارکرد آن نیز توجه داشت. امروزه که نانو جایگزین ایزوگام و قیرگونی شده است، توانسته امنیت و اطمینان را بابت عدم نفوذ آب و رطوبت برای هر نوع ساختمان و مکان در هر نوع شرایط جغرافیایی در پی داشته باشد.

طبقه بندی شده در