نظافت آشپزخانه و تمیز نگه داشتن محیط آن بی‌شک نشان دهنده میزان حساسیت و پاکیزگی اهل خانه است. آشپزخانه جایی است که معمولا زنان خانه­‌دار بیشتر وقت خود را در آنجا هستند، بنابراین پاکیزه نگاه داشتن آن حین نظافت منزل می‌تواند بر سلامت جسم و روان بانوان خانه­‌دار تاثیر به سزایی داشته باشد.

در ظاهر نظافت آشپزخانه می­تواند کاری دشوار و وقت‌­گیر به نظر بیاید، چنانچه تمیز نگه­داشتن آن نیز چندان آسان به نظر نمی­رسد، چرا که در اثر پخت و پز غذا ناگزیر تعدادی ظرف کثیف شده، محیط گاز و هود آشپزخانه به چربی آغشته می­‌شوند، دست‌ها با قسمت‌­های مختلف از جمله کابینت­‌ها و یخچال و گاز و … در تماس خواهند بود و ناخواسته لکه‌­هایی در جای جای محیط آشپزخانه به‌­وجود می­‌آید.

آشنایی با روش­های نظافت آشپزخانه، ابزار نظافت و دیگر مواردی که ازدر ادامه به تشریح آن خواهیم پرداخت، می‌تواند سختی این کار را برای شما به حداقل برساند.

نظافت هود آشپزخانه

نظافت هود آشپزخانه

در خانه تکانی به دلیل حجم زیاد کارها هنگام اقدام به نظافت آشپزخانه معمولا نظافت هود آشپزخانه از قلم می‌افتد، این در حالی است که هود آشپزخانه محل تجمع چربی­‌ها، جرم و انواع باکتری­‌هاست. اگر هود آشپزخانه به طور مرتب هنگام نظافت منزل مورد توجه قرار نگیرد، تمیز کردن آن بعد از مدتی کار چندان ساده­‌ای نخواهد بود و برای این کار نیاز به شوینده­‌هایی قوی­‌تر از حد معمول خواهید داشت.

جهت اقدام برای نظافت منزل فوری در استاده می‌توانید کلیک کنید و درخواست خود را انجام دهید.

با توجه به نوع هود، چگونگی تعویض یا تمیز کردن فیلتر آن می­تواند متفاوت باشد. این نکته را فراموش نکنید که نظافت هود آشپزخانه می­تواند بر عمر و کارایی هود آشپزخانه شما بیفزاید.

رعایت نکات زیر در هنگام نظافت هود آشپزخانه می­تواند برای شما راهگشا باشد:

  • تمیز کردن فیلتر هوا:

از آنجا که جنس فیلتر به کار رفته در هودها معمولا از فلز است، تمیز کردن آن کار چندان دشواری نیست. کافیست در صورت امکان فیلتر را از هود جدا کرده، سپس با استفاده از یک ظرف آب گرم، مایع ظرفشویی و مقداری سرکه (یا به جای سرکه جوش شیرین)  محلول تمیزکننده را تهیه کنید.

پس از تهیه محلول فیلتر را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آن بگذارید. این کار باعث حل شدن چربی‌­ها در محلول خواهد شد. در مرحله آخر با کمک یک فرچه یا مسواک باقی­‌مانده چربی‌­ها را از فیلتر زدوده و آن را با آب گرم بشویید.

  • تمیز کردن سطح خارجی و داخلی هود:

علاوه بر فیلتر سایر قسمت‌های هود نیز آغشته به چربی می شود، اما طریقه تمیز کردن آن وابسته به جنس هود می­‌باشد. از آنجا که ممکن است در بدنه هود از فلزات زینتی استفاده شده باشد، بی‌­دقتی در انتخاب پاک­‌کننده می­تواند لکه‌­هایی بر سطح فلز بر جای بگذارد. همچنین استفاده از اسکاج برای زدودن چربی­های غلیظ می­تواند به سطح هود آسیب­‌های شدیدی وارد کند.

معمول‌­ترین روش در نظافت هود آشپزخانه استفاده از اسپری­‌های تمیز­کننده است. می­توانید سطوح خارجی و داخلی را به کمک این اسپری­‌ها مرطوب کرده و مدتی آن­را به حال خود رها کنید. سپس پیش از خشک شدن مایع پاک کننده با کمک یک دستمال شروع به نظافت کنید. در پایان قسمت‌­هایی را که همچنان آغشته به چربی هستند، می‌توانید با یک مسواک تمیز کنید.

حتما بخوانید: اعزام نظافتچی آقا و خانم آماده به کار

چک لیست نظافت آشپزخانه

موردتکرار
تمیز کردن سطوح (اپن، کانتر، کابینت)روزانه
شستن ظروف آشپزخانهروزانه
تمیز کردن فر، اجاق گاز، و مایکروویوهفتگی
تمیز کردن داخل و بیرون یخچال و فریزرهفتگی
تمیز کردن دیوارها و پشت اجاقهفتگی
شستن رومیزی، دستگیره، دم‌کنی و …هفتگی
تمیز کردن سینکروزانه
تمیز کردن کابینت‌ها و درهای آشپزخانههفتگی
نظافت شیشه، پنجره‌ها و درب‌هاماهیانه
تعویض کیسه‌های زبالهبه میزان مورد نیاز
تمیز کردن میز و صندلی‌های آشپزخانههفتگی
تمیز کردن سطوح برش و تیغه‌های چاقوروزانه
تمیز کردن دستگیره‌ها و دکمه‌هاهفتگی
تمیز کردن فیلترهای هود آشپزخانهدو هفته یک بار
تمیز کردن سطوح و تخته‌های چوبیهفتگی
شستشوی پردهسه ماه یکبار
چک لیست نظافت آشپزخانه

تهیه چک لیست نظافت آشپزخانه راهی است برای جلوگیری از هرگونه فراموش­‌کاری در هنگام نظافت آن. چک لیست نظافت آشپزخانه در واقع به شما یادآوری می­کند که هربار بر اساس یک برنامه از قبل تعیین ­شده به نظافت آن مشغول شوید. لیست پیشنهادی ما مراحل زیر است :

  1. باز کردن و شستشوی پرده
  2. تمیز کردن داخل کابینت‌ها و سایر وسایل آشپزخانه
  3. تمیز کردن دیوارهای آشپزخانه و پنجره‌ها
  4. شستن ظروف
  5. تمیز کردن سینک و شیرآلات
  6. تمیز کردن کفپوش آشپزخانه
  7. نصب پرده آشپزخانه

روش نظافت آشپزخانه

روش نظافت آشپزخانه

برای تمیز کردن آشپزخانه چنانچه در بالا عنوان شد، داشتن چک­ لیست و برنامه­‌ریزی می­تواند موثر باشد. روش نظافت آشپزخانه به صورت مرسوم اینگونه است که، کارهایی همچون شستشویی سینک آشپزخانه پس از شستشوی ظروف و تمیز کردن کف آشپزخانه از جمله کارهایی است که می­توانید به صورت روزمره انجام دهید.

همچنین می­‌توانید طبق برنامه از پیش تعیین­ شده تمیز کردن کابینت­‌ها و شستشوی هود، گاز و سایر وسایل، گردگیری و شستشوی آشپزخانه را به­‌صورت هفته­‌ای انجام دهید.

ساده‌­ترین روش نظافت آشپزخانه می­تواند به قرار زیر باشد :

  • ابتدا آشپزخانه را مرتب کرده و وسایل اضافی را جمع کنید، سپس ظروف کثیف را در ماشین ظرفشویی یا سینک بگذارید.
  • مرحله دوم نظافت آشپزخانه شستشوی ظرف­‌هاست. برای این کار می­توانید از شستن ظروف چرب مانند قابلمه و تابه شروع کنید و در آخر به شستن قاشق و چنگال بپردازید. پس از اتمام به شستشوی سینک بپردازید. در ضمن از نظافت سطل زباله نیز غافل نباشید.
  • از بين بردن بوی بد يخچال: راه های ساده ولی كاربردی
  • تمیز کردن وسایل آشپزخانه، که شاید مهمترین آن­ها یخچال باشد. خوراکی­‌های خراب‌­شده را دور بریزید. آنگاه بوسیله شوینده بدنه یخچال را تمیز کنید. سایر وسایل را نیز با کمک شوینده ها پاک کنید و هیچ لکه چربی باقی نگذارید.
  • در نهایت به تمیز کردن دیوار و پنجره‌های آن بپردازید. سپس کفپوش‌ها را تمیز کنید و خشک کنید و بوسیله جاروبرقی همه قسمت‌ها را جارو بکشید.

ابزار نظافت آشپزخانه

ابزار نظافت آشپزخانه

ابزار نظافت آشپزخانه می­تواند شامل تی نظافت برای شستشوی کف آشپزخانه، اسکاج و سیم برای نظافت سینک، انواع شوینده­‌ها برای از بین بردن لک‌­های چربی. این نکته را فراموش نکنید که پیش از نظافت دستورالعمل روی شوینده­‌ها را مطالعه کنید.

از دیگر ابزار نظافت آشپزخانه دستکش‌­های پلاستیکی و پلاستیک زباله را می­توان نام برد. استفاده از دستکش­‌های پلاستیکی دست­‌های شما را در مقابل آلاینده­‌های شیمیایی محافظت می­‌کند.

در پایان

نظافت آشپزخانه و تمیز نگه‌داشتن آن امری ضروری است. زدودن چربی‌ها از سطوح مختلف و وسایل مورد استفاده در آشپزخانه با کمک شوینده­‌ها ، برجای نگذاشتن لکه بر جداره کابینت­‌ها و ظروف، شستن مرتب کف آشپزخانه و پایبندی به چک لیست می­تواند قلب تپنده منزل شما را همواره سلامت نگهدارد.

طبقه بندی شده در

با برچسب در

,