در این مقاله از استاده می خواهیم به معرفی مبلمان اداری و هر آنچه که در پیرامون آن می باشد صحبت کنیم تا شما را در انتخاب یک مبلمان اداری مناسب یاری دهیم.

همه ما می دانیم که انتخاب و خرید مبلمان به مکانی که می خواهیم برای آن خریداری کنیم بستگی دارد. به عنوان نمونه هنگام خرید مبل برای یک مکان اداری نمیتوانیم از یک مبلمان خانگی استفاده کنیم بلکه باید مبلمان اداری متناسب با آن مکان و فضا را تهیه نماییم. شاید این سوال برای برخی از شما عزیزان پیش بیاید که مبل خانگی و مبل اداری چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت در کل مبلمان ها به سه دسته تقسیم می شوند: 1- مبلمان اداری  2- مبلمان خانگی  3- مبلمان های خاص

نکته قابل توجه: جالب است بدانید امروزه واژه مبلمان اداری تنها برای مبل های اداره یا شرکت استفاده نمی شود در واقع هر لوازمی که برای آماده سازی و مجهز کردن محیط کاری نیاز باشد جزء واژه مبلمان اداری محسوب می گردد از قبیل میز مدیریت، میز منشی، میز های کنفرانس و حتی صندلی ها و … .

مبلمان اداری در واقع همان مبلمان خانگی است که از قالب رسمی تری برخوردار است و طراحی آن متفاوت تر می باشد اما تفاوت آن با مبلمان خانگی استفاده از موادی است که در اسکلت بندی مبلمان های اداری استفاده می کنند که نسبت به مبل های خانگی از دوام و استحکام بیشتری برخوردار هستند. نکته دیگر سبک وزن بودن مبلمان اداری می باشد که به راحتی قابل حمل و نقل باشند، برعکس مبلمان های خانگی که از وزن های بیشتری برخوردار هستند.

انواع مبلمان اداری

مبل اداری: مبل اداری یکی از مهمترین اجزا مبلمان اداری است که نه تنها در نگاه اول، زیبایی و شیک بودن محیط کار را در بردارد بلکه سبک کاری و روحیات مربوط به آن شغل را بازگو می کند.

میز اداری: میز اداری به تنهایی به چند بخش تقسیم می شود: 1- میز مدیریت 2- میز منشی 3- میز کارمندی 4- میز کنفرانس 5- میز گروهی. که هر کدام از این میزها بر اساس تناسب شغلی افراد انتخاب و خریداری می شود.

صندلی اداری: صندلی یکی از مهمترین اجزای مبلمان اداری محسوب می گردد. زیرا همانطور که در مقاله صندلی اداری نیز به آن اشاره شد، صندلی مدیران شرکت ها، پرسنل ها و کارمندان رابطه مستقیم با عملکرد مثبت و بازدهی بالای آن ها در کار دارد. راحتی، ارگونومیک بودن صندلی مهمترین نکته ای است که در خرید صندلی اداری باید به آن توجه داشت.

پارتیشن اداری: پارتیشن اداری وظیفه جداسازی بخش هایی از شرکت را برعهده دارد. اکثرا شرکت های کوچک و یا شرکت هایی که از اتقاق های کمتری برخوردار هستند برای ایجاد بخش های بیشتر از پارتیشن های اداری استفاده می کنند که در دو نوع پارتیشن های دو جداره و تک جداره در بازار موجود می باشند. جنس پارتیشن ها بسته به سبک و طراحی محیط می تواند شیشه، چوب، آلومینیوم و یا MDF باشد.

کانتر: معمولا کانتر ها میزهای کشیده و پهنی می باشند که اکثرا در بانک ها و ادارات پست از آن ها استفاده می کنند.

کتابخانه و فایل اداری: فایل اداری مکان مناسبی است برای نگهداری اسناد و مدارک و اطلاعات موجود در شرکت ها و سازمان ها که ضمن حفظ شدن آن ها، به صورت راحت و مرتب قابل دسترس کارمندان مربوطه می باشد.

چند نکته طلایی قبل از خرید مبلمان اداری

برای اینکه در انتخاب یک مبلمان اداری خوب موفق باشید ابتدا لازم است متناسب با شغل و حرفه خود، روحیه و سلیقه پرسنل و یا افرادی که به آنجا مراجعه می کنند را در نظر بگیرید به عنوان مثال اگر شما مدیر یک مجموعه آموزشی می باشید بهتر است از مبلمان های اداری کلاسیک استفاده کنید ولی در صورتی که شما از شغلی برخوردار هستید که بیشتر با افراد جوان و عاشق هنر سر و کار دارید مناسب است که از مبلمان های اداری مدرن بهره مند شوید، زیرا فضای محیط کاری، چیدمان و طراحی آن نقش مستقیمی در جذب و ایجاد انگیزه میان مشتریان و ارباب رجوع و پرسنل دارند.

مورد دیگری که باید در انتخاب یک مبلمان اداری مناسب رعایت کنید، متراژی است که باید می خواهید برای آن مبلمان تهیه کنید. برخی از شرکت های تازه تاسیس به دلیل کمبود جا از مبلمان هایی با ابعاد کوچکتر و سبک تر استفاده می کنند که همه فضا صرفا مبلمان نباشد و فضای کافی برای رفت و آمد راحت پرسنل و مشتریان وجود داشته باشد. اکثر طراحان (متناسب با شغل مجموعه) برای فضاهای کوچک، به سبب ظرافت و سبکی از مبلمان اداری مدرن استفاده میکنند. هیچگاه نمیتوان گفت مبلمان های اداری مدرن از برتری بیشتری برخوردارند یا مبلمان های اداری کلاسیک، زیرا بسته به شرایط شغلی هر کدام طرفداران خود را دارند.

خرید و قیمت مبلمان اداری

از دیگر نکات مهم و قابل توجه کیفیت و استحکام بالای اسکلت (فلزی یا چوبی) مبل اداری می باشد، از آن جایی که ما نمی دانیم در طول روز چه تعداد افراد با چه وزن و چه احتیاطی روی آن می نشینند پس هنگام خرید مبلمان دقت کافی بر دوام آن داشته باشید.

ارگونومیک بودن مبلمان های اداری از دیگر مواردی است که هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید. همانطور که در مقاله صندلی ارگونومیک بیان کردیم، ارگونومی از آسیب پذیری و صدمه به سلامت فیزیکی افراد جلو گیری می کند و حتی باعث بهبود گونه ای از آسیب ها از جمله خستگی شانه ها و پاها، درد در ناحیه لگن، کوفته شدن عضلات و … خواهد شد.

نکته دیگری که می توان به آن اشاره کرد در واقع صدا ندادن و یا به اصطلاح غژغژ نکردن مبلمان هنگام استفاده از آن می باشد این موردی است که به طور مستقیم بر رفتار و عملکرد افراد تاثیر گذار خواهد بود.

استفاده از روکش هایی که به راحتی قابل شست و شو باشند نیز از جمله نکات مهمی می باشد که هنگام انتخاب مبل اداری و صندلی اداری باید به

آن توجه داشت، همانطور که میبینید در تولید برخی مبلمان های اداری از روکش های چرم استفاده می کنند تا در صورت کثیف شدن به راحتی و در زمان اندک نظافت شوند

جدا شدن قطعات مبلمان اداری از دیگر ویژگی های مهم هنگام انتخاب مبلمان می باشد تا در صورت بروز مشکل، قطعه به راحتی جدا شده و تعمیر شود و  نیازی به خرید مبلمان جدید نباشد و خیلی از افراد فقط جنبه زیبایی مبلمان را می بینند، مبلمان های اداری مناسب علاوه بر زیبایی ظاهری باید تمام نکات ذکر شده را برخوردار باشند.

انواع برندهای مبلمان اداری

برند steelcase: این برند یکی از مطرح ترین و بزرگ ترین برند های دنیا با بیشتر از یک قرن فعالیت در تولید مبلمان اداری و همچنین طراحی محیط های اداری می باشد. تاسیس این برند در میشیگان آمریکا بود که امروزه با بیش از یازده هزار پرسنل و نمایندگی های کشور های  اروپا، آفریقا، آسیا، استرالیا و نیز برخی از کشور های خاورمیانه به فعالیت خود ادامه می دهد.

برند urban office: یکی دیگر از برندهای مبلمان اداری می باشد که حدود 15 سال سابقه تولید دارد و طراحی مبلمان ها به گونه ای تاشو و انعطاف پذیر می باشد که مناسب مجموعه ها و یا شرکت هایی است که از فضای کوچکی برخوردارند.

برند humanscale: اگر به دنبال مبلمان های اداری ارگونومیک برای شرکت و یا محل کار خود می باشید انتخاب این برند بهترین گزینه می باشد زیرا هدف این برند تولید وسایل مورد نیاز اداری به جهت حفظ سلامتی و پیشگیری از آسیب های جسمانی می باشد. نکته قابل توجه، محصولات humanscale در اکثر برنامه های تلویزیونی زنده و فیلم های مورد توجه جهان مورد استقبال قرار گرفته است.

برند kristalia: این شرکت کوچک ایتالیایی توانسته است علاوه بر کیفیت مبلمان اداری ظرافت را چاشنی کار خود کند و وسایل مورد نیاز شرکت های مطرحی چون گوگل و مایکروسافت را تامین کند.

برند herman miller: از جمله برندهای قدیمی در صنعت تولید مبلمان اداری می توان به برند هرمن میلر اشاره کرد که با تولید صندلی اداری aeron در سه سایز مختلف با قابلیت تنظیم خودکار بر اساس فیزیک بدن می باشد که یک نمونه از این صندلی معروف در مجموعه هنرهای معاصر آمریکا وجود دارد.

قیمت مبلمان اداری

به طور کلی نیاز به مبلمان اداری برای هر شرکت و موسسه ای لازم و ضروری می باشد و خرید یک مبلمان ارگونومیک، کامل و با کیفیت مستلزم هزینه های زیادی می باشد. بسیاری از شرکت های نو پا در ابتدای کار برای صرفه جویی در هزینه های خود از مبلمان های کم هزینه تر استفاده می کنند و پس از مدتی پیشرفت و ترقی، به خرید مبلمان اداری مناسب و کامل برای شرکت خود می پردازند. قیمت مبلمان های اداری در بازار بسیار متفاوت می باشد و بسته به کاربرد، نوع مبلمان اداری و ارگونومیک بودن آن ها با قیمت های متفاوتی رو به رو خواهید شد. شاید یکی از گران ترین اجزای مبلمان های اداری میزهای اداری باشند که برای هر شغل و سمتی گونه ای مخصوص وجود دارد مانند میز اداری، میز کنفرانس، میز منشی و … .

ابعاد مبلمان اداری

همانطور که میدانید هر یک از اجزای مبلمان اداری دارایی طول و اندازه استاندارد می باشند که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:

مبل اداری: ارتفاع نشیمنگاه تا زمین حدود 38 تا 40 سانتی متر و عمق آن ها بین 44 تا 56 سانتی متر می باشد، همچنین ارتفاع تکیه گاه صندلی بین 38 تا 46 سانتی متر می باشد.

میز مدیریت: با عرض 60 تا 76 سانتی متر و طول بین 160 تا 212 سانتی متر و با ارتفاع 75 سانتی متر جز استاندارد های میز مدیریتی می باشد.

میز کارشناسی: عرض این میز بین 60 تا 76 سانتی متر می باشد و طول میز مدیرتی بین 139 تا 180 می باشد. ارتفاع استاندارد این میز نیز 75 سانتی متر می باشد.

کتابخانه و فایل اداری: به طور کلی کتابخانه ها و فایل های اداری ابعاد و اندازه دقیق و استانداردی ندارند زیرا بسته به متراژ فضای شما و همچنین طراحی دکوراسیون داخلی می تواند متفاوت باشند.

چند نمونه چیدمان مبلمان اداری

طبقه بندی شده در