امروزه اکثر افراد برای زیباسازی محیط داخلی منزل و آپارتمان و همچنین شاداب سازی فضا از گلهای آپارتمانی استفاده می‌کنند. گلهای آپارتمانی نیاز به مراقبت صحیح دارند. به طور کلی می‌توان گفت برای نگهداری از آن‌ها باید از نکات کلیدی و راز نگهداری گلهای آپارتمانی آگاه بود. در این صفحه از “استاده” با راز نگهداری گل‌ها و گیاهان آپارتمانی آشنا شوید تا بتوانید به خوبی از آنها مراقبت کنید.

با 28 تا از انواع گلهای آپارتمانی و ویژگی‌های آن آشنا شوید

راز نگهداری گلهای آپارتمانی

نور کافی

نور کافی برای رشد گیاهان

نور کافی اولین راز نگهداری گلهای آپارتمانی است. می‌دانیم گیاهان و گل‌ها برای تغذیه و عمل فتوسنتز و به دنبال آن رشد خود به نور نیاز دارند. زمانی که نور کافی به گیاه برسد، سبزینه آن شکل خواهد گرفت. پس به منظور رشد و سالم ماندن گل‌ها باید آنها را در برابر نور مورد نیازشان قرار داد.

توجه کنید که مقدار نور مورد نیاز همه گل‌ها با هم برابر نیست. زیرا امکان دارد زمانی که گلی را در مقابل نور خورشید قرار می‌دهید با خشک شدن و زردی برگ‌های آن مواجه شوید. اکثر گلهای آپارتمانی برای ادامه‌ زندگی به نور غیر مستقیم احتیاج دارند.

در خانه‌های آپارتمانی که نور کمتری وجود دارد، گوشه‌ پنجره‌ جنوبی و بعد از آن غربی، شرقی و شمالی خانه به ترتیب دارای نور‌های بیشتری هستند و محل مناسبی برای نگهداری گلهای آپارتمانی به شمار می‌روند. برای بهتر کردن شرایط گلهای آ‌پارتمانی نباید آنها را در معرض نور شدید آفتاب قرار داد. همچنین باید مقداری فاصله با شیشه‌ پنجره وجود داشته باشد؛ چرا که به دلیل ذره‌بینی بودن شیشه‌ها امکان دارد سوختن برگ گل اتفاق بیفتد.

با ۵ روش جادویی تقویت گلهای آپارتمانی آشنا شوید

هم چنین دقت داشته باشید که دسته‌ای از گلهای آپارتمانی با نور لامپ مهتابی هم نور کافی خود را دریافت می‌کنند. بنابراین برای آگاهی از راز نگهداری گلهای آپارتمانی دانستن عوامل موارد نیاز آنها ضروری است.

رطوبت و آب کافی

مهم‌ترین دلیلی که باعث خشک شدن گلهای آپارتمانی می‌شود، آبیاری نامناسب است. بهتر است در وهله‌ اول میزان آب مورد نیاز گیاه را تشخیص دهید تا با آبیاری کم یا زیاد باعث خشک شدن آن نشوید. 13 تا از بهترین گلهای آپارتمانی سایه دوست و اسامی را اینجا بخوانید.

برای تقویت گلهای آپارتمانی و یا هر نوع دیگری از گیاهان و گل‌ها، آب کافی مهمترین فاکتور است. همانطور که نور زیاد می‌تواند موجب آسیب رساندن به گل‌ها شود، آب زیاد هم سبب پوسیدگی ریشه‌ها و قارچ گرفتن گل‌ها می‌شود.

در گلهای کاکتوسی و بیابانی تنها هفته‌ای یک قاشق غذاخوری آب کافی می‌باشد و راه تشخیص نیاز گل به آب نیز میزان خشکی خاک است.

هر زمان که خاک گل و گیاه خشک باشد، می‌توانید به مقدار نیاز به آن آب بدهید. در این مورد با شناسایی هر نوع گیاه و میزان مورد نیاز آب آن می‌توانید آبیاری مناسب‌تری داشته باشید. از کارهای اشتباه، آب دادن به صورت نامنظم به گیاه است. این کار باعث می‌شود تا گل خشک و یا گندیده شود. در آب دادن به گلهای آپارتمانی باید زمان و فاصله معینی را انتخاب کنید تا آب دادن در مدت زمان نزدیک به هم باعث آسیب به گیاه نشود.

از ملزومات نگهداری از گلهای آپارتمانی می‌توان به سوراخ بودن پایین گلدان‌ها اشاره کرد. در صورت زیاد بودن و مناسب نبودن مقدار آب دریافتی گیاه، آب اضافی از طریق منافذ آنها خارج شده و همچنین این امکان را فراهم می‌کند تا ریشه گل تنفس کند.

معرفی 15 تا گل آپارتمانی مقاوم به سرما و گرما

خاک مناسب

خاک مناسب گیاهان

نگهداری از گیاهان نیازمند خاک مناسب است. گلهای آپارتمانی نیز از این موضوع مستثنی نیستند و خاک مناسب برای نگهداری از آنها مسئله مهمی است. خاک گلهای آپارتمانی نباید فشار داده شود؛ زیرا با این کار تمامی منافذ موجود در خاک بسته می‌شوند و اکسیژن و هوای لازم به گل و خاک آن نمی‌رسد. خاک مناسب برای این گل‌ها خاکی است که کمی ماسه نیز در آن موجود باشد. بهترین گیاهان آبزی آپارتمانی برای زیبایی منزل و محل کار را در این صفحه از استاده مشاهده کنید.

یکی از رازهای نگهداری گلهای آپارتمانی این است که بعد از مدت زمانی باید نسبت به تعویض خاک اقدام کرد.

البته نمی‌توان مدت زمان یکسانی برای همه گل‌ها تجویز کرد. این زمان امکان دارد برای هر گیاه با گیاه دیگرمتفاوت باشد. می‌توان گفت هنگامی که ریشه‌ها به منافذ پایین گلدان برسند باید نسبت به تعویض گلدان اقدام کنید و گلدان بزرگتری تهیه کنید.

نکته قابل توجه در نگهداری این نوع گل‌ها، تعویض خاک و گلدان سبب تمام شدن مواد مغذی است. به این منظور شما می‌توانید پس از گذشت شش یا هفت ماه، گلدان را عوض کنید و از گلدان بزرگتری استفاده کنید.

روش نگهداری از گل یشم از چگونه است؟ هر چند وقت یکبار نیاز به آب دارد و نور کافی برای آن چقدر است؟

هوای مناسب نگهداری گلهای آپارتمانی

در اینجا با سومین راز نگهداری گلهای آپارتمانی آشنا خواهید شد. همه گیاهان مخصوصا گلهای آپارتمانی به هوای مناسب و تازه احتیاج دارند. بنابراین باید درب و پنجره‌ها را گاهی باز بگذارید تا هوای خانه را تعویض کنید که با این کار اکسیژن تازه به گل‌ها می‌رسد و به رشد و ماندگاری آنها کمک خواهد کرد. این کار باعث می‌شود تا برگ‌های گل‌ها شاداب شوند و ساقه‌ آنها نیز قوی و محکم شود.

برای باز کردن پنجره به منظور رسیدن هوای تازه و مناسب، صبح زمان مناسبی است.

دمای مناسب

این باور که دمای پایین برای گلهای آپارتمانی مناسب است، کاملا غلط است. دمای پایین باعث پژمردگی و کم شدن شادابی در گل می‌شود. بنابراین راز مهم دیگر در نگهداری از از گلهای آپارتمانی، تنظیم دما می‌باشد.

در کل سال میانگین دمایی بین ۲۲ تا ۲۵ درجه سانتی گراد برای نگهداری گلهای آپارتمانی مناسب است.

راز نگهداری گلهای آپارتمانی در فصل زمستان

راز نگهداری گل‌های آپارتمانی در فصل زمستان

باید توجه داشته باشید که زمانی که گل شما در این فصل خشک شد، عجله نکنید. بسیاری از گل‌ها و گیاهان در این فصل به خواب زمستانی می‌روند و این خشکی ظاهری است. پس باید تا فصل بهار صبر کنید. در ادامه با چند راز نگهداری گلهای آپارتمانی در فصل زمستان آشنا خواهید شد.

توجه به آفات

شما علاوه بر فصل زمستان در فصول دیگر نیز باید به آفات مضر گل و گیاهان توجه کنید. برخی آفت‌ها به قدری سریع هستند که می‌توانند در یک روز تمام گل را محاصره کنند. در صورتی که مقاومت این آفات زیاد باشد، امکان ترمیم مجدد گل وجود نخواهد داشت.

دمای مناسب نگهداری گلهای آپارتمانی

در زمستان باید به تنظیم دما توجه زیادی کنید. بنابراین لازم است به منظور نگهداری گلهای آپارتمانی خود اتاق را تا حد مناسبی گرم کنید و خاک یا گلدان گل را تعویض نکنید.

رطوبت کافی

اگر مقدار رطوبت خانه در این فصل مناسب باشد، شما برای نگهداری گلهای آپارتمانی با مشکل قهوه‌ای شدن سر برگ گل‌ها روبه‌رو نخواهید شد.

گلدان مناسب

گلدان مناسب، راز مهم نگهداری گلهای آپارتمانی است. زمانی که گلدان کوچک باشد، گل‌ها زودتر خشک می‌شوند. همچنین ریشه‌ها در گلدان به دور خودشان گره می‌خورند و به این صورت رشد گیاه محدود و یا متوقف می‌گردد.

طبقه بندی شده در