در این صفحه از خدمات آنلاین استاده تلاش می‌کنیم عمده‌ترین دلایل خرابی باتری گوشی را با شما در میان بگذاریم. در این راستا شما را در تشخیص خانگی دلایل خرابی باتری گوشی یاری کرده تا به راحتی بتوانید مشکل باتری گوشی همراه خود را ضمن آگاهی از دلایل خرابی، رفع نمایید و جهت تعمیر موبایل خود اقدام کنید.

معمولا بعد از گذشت سه یا چهار سال از کارکرد گوشی همراه، عملکرد باتری آن دچار اختلال می‌شود و خرابی‌ها آغاز می‌شوند. کاملا طبیعی است که با گذر زمان، گوشی کم کم سر ناسازگاری بگذارد و هنگ کردن‌ها و ارور دادن‌هایش شروع شود. معمولا اولین نتیجه گیری نیز به خرابی باتری مربوط می‌شود. اما از کجا بفهمیم باتری گوشی خراب است؟

خرابی باتری گوشی موضوع عجیبی نیست و شاید طبیعی باشد. اما در کل خبر خوبی نیست. به دلیل مصرفی بودن ذات باتری قرار نیست برای ابد یک باتری داخل گوشی به کار گرفته شود. یک روز هم نوبت تعویض آن فرا خواهد رسید و البته شاید راه حل، تعمیر باتری باشد!

دلایل خرابی باتری گوشی

اولین نکته مهم این است که برای شناسایی خرابی باتری گوشی و پیدا کردن دلیل آن، نیاز به مهارت خاصی نیست. آزمایش بررسی سالم بودن باتری نیز بدون وجود ابزار و وسایل تخصصی توسط خودتان قابل انجام است. اما خیلی خوب است که یک فرد متخصص و البته دلسوز و صادق، گوشی تلفن همراه شما را چک کند و بهترین تشخیص را بدهد.

باتری‌ها در گوشی‌های مختلف و برندهای متفاوت، انواع و اقسام دارند. از آنجایی که این روزها در ایران تشخیص اصل یا فیک بودن آنها نیز از سوی کسی که متخصص نیست تقریبا غیرممکن است، توصیه می‌شود تعمیرات گوشی خود را به مراکز معتبر بسپرید.

گفتنی است نشانه‌های خرابی باتری گوشی به آسانی قابل مشاهده و تشخیص است. در ادامه این مطلب، بعضی از مهم‌ترین علامت‌های خرابی باتری گوشی شرح داده شده‌اند:

خاموش شدن گوشی

در این حالت امکان دارد گوشی موبایل شما خاموش شود و در بعضی از مواقع نیز حتی به راحتی روشن نشود و در این حالت هیچ نشانه‌ای از شارژ یا هشدار نداشته باشید. آیا هارد گوشی موبایل قابل تعمیر است؟ در صورت تمایل می‌توانید این صفحه را مطالعه کنید.

روشن ماندن گوشی در زمان اتصال به شارژر

روشن ماندن گوشی در زمان اتصال به شارژر

در این حالت گوشی همراه فقط در زمان اتصال به شارژ و سوکت شارژر، روشن باقی می‌ماند. گوشی همراه در زمان جدا شدن از شارژر، خاموش می‌گردد. نکته اینجاست که گوشی عملکرد خود را به درستی انجام می‌دهد؛ اما باتری گوشی موبایل توانایی ذخیره انرژی الکتریکی در خود و مصرف آن را ندارد.

4 روش برای نجات گوشی موبایل خیس شده را در این صفحه مطالعه کنید.

خاموش شدن گوشی پس از مدت زمان کوتاه

در این شرایط خاص احتمال دارد گوشی برای چند ساعت در حالت دریافت شارژ باقی بماند. امکان دارد در زمان جدا کردن شارژر نیز نشانگر، شارژ باتری را به صورت 100 درصد نشان بدهد. اما به محض جدا کردن شارژر، باتری با سرعت زیاد و در زمان کوتاهی خالی می‌شود.

داغ شدن باتری و گوشی

به صورت طبیعی باتری های دارای قابلیت شارژ، به دنبال فرآیند شارژ و دشارژ شدن منجر به خروج مقدار کمی گرما از خود می‌گردند. در این راستا تغییرات حرارتی خواهند داشت. احتمال این که سلول‌ها، الکترولیت قابل اشتعال منتشر کنند، وجود دارد. ممکن است در اثر استفاده طولانی مدت از گوشی، باتری به شدت داغ شود. پیشنهاد می‌کنیم آموزش کالیبره کردن باتری گوشی اندروید را بخوانید.

در اکثر مواقع نیز ممکن است در اثر استفاده‌های مکرر، باتری داغ شود و در روند عملکرد گوشی اختلال ایجاد کند.

تورم باتری گوشی

تورم باتری گوشی

بیشتر ابزار الکترونیکی از باتری لیتیوم در نوع یونی استفاده می‌کنند. دستگاه‌هایی مثل گوشی‌های موبایل، لپ تاپ، تبلت، کتابخوان، دستگاه مسیر یاب و رهیاب جزو این دسته از ابزار و دستگاه‌ها هستند..

باتری لیتیوم از نوع یونی دارای عملکرد خوبی است. اما معایب خودش را هم دارد. از جمله آن می‌توان به پایداری کمتر و واکنش پذیر بودن در فضای محدود گوشی اشاره کرد.

وقتی باتری در اثر استفاده بیش از اندازه به پایان عمر خود نزدیک و خراب شود، سلول‌های آن از هم جدا می‌گردند. همین امر باعث متورم شدن باتری به دنبال داغ شدن و گسسته شدن سلول‌های آن خواهد شد. این تورم قابل مشاهده است و علاوه بر آن با کشیدن دست روی آن نیز می توان متوجه باد کردن باتری شد.

باد کردن باتری را می‌توانید به راحتی ببینید. علاوه بر آن با کشیدن دست پشت گوشی می‌توان این مورد را فهمید. بنابراین توصیه می‌شود هنگام بروز خرابی در باتری و بروز تورم یا خرابی آن، در اسرع وقت نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

نشانه‌های خرابی باتری گوشی

به منظور یافتن علت‌های خرابی باتری گوشی باید به نشانه‌های ظاهری خراب شدن باتری گوشی توجه کنیم. خوردگی باتری یکی از همین موارد است. در این مورد باید به قیمت فلزی باتری نیز توجه شود که یکدست و یکنواخت باشد.

لازم به ذکر است ری‌استارت شدن های خود به خود گوشی نیز باید ما را درباره خرابی باتری گوشی نگران کند.

نشانه‌ها عبارتند از:

  • بهم خوردن تنظیمات ساعت و تاریخ گوشی
  • خاموش شدن ناگهانی گوشی حین کار کردن
  • لکه افتادن روی باتری
  • خاموش و روشن شدن گوشی
  • هنگ کردن موبایل.

نتیجه نهایی

عمر مفید باتری گوشی بین 1500 تا 1800 سیکل شارژ متغیر است. هرچه گوشی شما بیشتر به شارژ متصل شود و در مقابل تخلیه شود (هربار این عملیات انجام شود، یک سیکل شارژی حساب می‌شود)، عمر مفید آن زودتر به پایان می‌رسد.

طبقه بندی شده در

با برچسب در