استفاده از دستگاه تردمیل در منزل به معنای توجه به سلامتی قلب و حفظ تناسب اندام است. در کنار استفاده از آن باید به تعمیر، مراقبت و روغن‌کاری آنها توجه کنید. توجه به این موارد به معنای بالابردن زمان مفید استفاده از تردمیل، بهبود فعالیت آن و نیاز کمتر به استفاده از خدمات تعمیر تردمیل است. با توجه به کاربرد مفید این وسیله ورزشی در حفظ سلامتی باید سعی کرد که از آن حفاظت کرد تا استهلاک آن کاهش یابد. یکی از راه‌های بالابردن عمر مفید تردمیل روغن کاری درست و اصولی آن است. در این صفحه قصد داریم درباره روغن کاری تردمیل اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.

روغن کاری تردمیل چگونه انجام می‌شود؟

برای روغن کاری تردمیل ابتدا پیچ‌های تسمه را باز کنید و تسمه را آزاد کنید. قسمت مرکزی تسمه برخورد زیادتری با پا هنگام پیاده روی یا دویدن دارد. پس در این قسمت بیشتر روغن بریزید. حدود 30ml روغن، اندازه قابل قبولی است. در مرکز، دو طرف تردمیل و تسمه آن روغن کاری کنید. برای این کار در هر طرف تسمه 15ml روغن بریزید.

قسمت زیر تسمه و نوار نقاله نیاز به روغن‌کاری دارد، بعد از اینکه روغن روی تسمه و نوار نقاله ریخته شد، برای اینکه به تمامی قسمت‌های تسمه نفوذ کند، بعد از پایان روغن کاری، پیچ های اتصال را سفت کنید و سرعت حرکت تردمیل را روی کمترین سرعت مانند سرعت 3 و یا ۴ قرار دهید. در این صورت کل قسمت‌هایی که نیاز به روغن دارد، کاملا آغشته خواهد شد.

انجام این کار در خانه تقریبا راحت است و شاید خودتان از پس آن بر‌آیید و البته برخی تردمیل‌های باکیفیت و پیشرفته روغن کاری را به صورت خودکار و بر حسب نیاز دستگاه انجام می‌دهند.

چرا دستگاه تردمیل نیاز به روغن‌کاری دارد؟

روش‌های متعددی برای تعمیر، سرویس و نگهداری از تردمیل وجود دارد که با توجه به شرایط تردمیل باید از آنها استفاده کرد. اما روغن کاری تردمیل نزدیک‌ترین، آسان‌ترین و سریع‌ترین راه برای نگهداری از این وسیله ورزشی است. روغن کاری موجب بهبود راندمان کاری تسمه و موتور شده و عمر مفید آنها را بالا میبرد. با انجام همین روش ساده و کم هزینه می‌توان از هزینه‌های سنگین تعمیر و تعویض قطعات تردمیل رهایی پیدا کرد. البته روغن کاری باید با توجه به قطعاتی که نیاز به روغن کاری دارند انجام شود.

از مزایای قابل توجه روغن کاری تردمیل این است که ساییدن بین تسمه و موتور را به میزان زیادی کم می‌کند. این کار به روان سازی دستگاه کمک می‌کند. این موضوع را در نظر داشته باشید که بدون روغن کاری در هنگام استفاده از دستگاه، احساس می‌کنید تسمه به نرمی حرکت نکرده و خشک است. اگر روغن کاری انجام نشود، در هنگام دویدن تسمه به سمت چپ یا راست میرود. همچنین تسمه اگر خشک باشد، صداهای ناخوشایندی ایجاد می‌کند و مطمئنا حواس شما را از تمرین پرت خواهد کرد و در نهایت ممکن است به تعمیر موتور تردمیل احتیاج داشته باشید.

چه زمانی باید به تردمیل روغن زده شود؟

به طور متوسط بهتر است این کار به صورت ادواری و هر سه ماه یک‌بار و یا به عبارتی هر 40 ساعت کارکرد انجام شود. این کار باید به صورت مستمر درواقع فواصل زمانی مشخص انجام شود تا باعث بهبود کیفیت فعالیت تردمیل شود. اگر دمای محیطی که تردمیل در آن قرار دارد زیاد باشد، شرایط آب و هوایی گرم موجب تبخیر شدن روغن می‌شود. به همین دلیل در تعداد دفعات بیشتری باید این کار را انجام دهید. البته به غیر از موارد ذکر شده باید به مسائلی چون کیفیت تسمه، وزن کاربر و نوع کفش ورزشی توجه کنید.

اگر کیفیت نوار نقاله پایین باشد، روغن کاری خیلی مهم‌تر است. علاوه بر آن مواد و متریال تسمه در ایجاد اصطکاک بیشتر یا کمتر موثر است. هرچه جنس تسمه بهتر باشد، اصطکاک کمتر و نیاز کمتری به روغن کاری دارد.

اگر شما وزن بالایی دارید، در این صورت بین تسمه و تخته زیرین ساییدن زیادتری پیش می‌آید. در نتیجه نیاز مبرمی به روغن کاری احساس می‌شود.

روغن مناسب تردمیل چیست؟

برای انجام روغن کاری تردمیل بهتر است از روغن سیلیکونی استفاده کنید. البته انواع مختلف روغن در بازار وجود دارد؛ اما بهترین روغن برای این کار روغن سیلیکونی است، زیرا باعث می‌شود دمای دستگاه در اندازه ۳۵ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد باقی بماند و عملکرد خوبی داشته باشد. برای روغن کاری تردمیل به هیچ وجه از روغن‌هایی که از نفت ساخته شده‌اند، استفاده نکنید. این محصولات مانند WD_40 اصلا برای تجهیزات ورزشی توصیه نمی‌شوند و به آنها آسیب می‌رساند.

کلام پایانی

توجه به تردمیل و روغن کاری آن راهی ارزان و سریع برای مراقبت از تردمیل و عمر مفید آن است. برای این کار بهتر است در انتخاب روغن دقت کنید و این کار را به صورت ادواری تردمیل انجام دهید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در