امروزه هوشمند سازی ساختمان طرفداران زیادی پیدا کرده است. برخلاف تصور اکثریت، هوشمند سازی ساختمان خیلی هم گران نیست. شما میتوانید با مشورت کردن با متخصصین این امر برای انواع هوشمند سازی ساختمان خود اقدام کنید. در این صفحه از خدمات آنلاین استاده سعی داریم تا شما را با انواع هوشمند سازی آشنا کنیم. همان طور که میدانید این کار دارای پروتکلهای مختلف است که در ادامه مطلب برخی از پروتکل های هوشمند سازی ساختمان شرح داده شدهاند.
حتما بخوانید: نصب دوربین مدار بسته بیسیم، تحت شبکه بیسیم و وایرلس
انواع هوشمند سازی ساختمان
انواع هوشمند سازی ساختمان از دو روش بیسیم و باسیم تشکیل شده است:
روش باسیم
در این روش برای برقرار کردن ارتباط از سیم استفاده میشود. به همین دلیل باید سیمکشی ساختمان طبق این روش تعویض شود و همین مورد باعث افزایش مبالغ خواهد شد. اما برخی افراد از این روش در ساختمانهایی که در حال ساخت هستند، استفاده میکنند.
یکی از مزایای این نوع از هوشمند سازی قطع نشدن ارتباط سیستمهای هوشمند با یکدیگر و با سیستم مدیریت است. پس در این روش اختلالی در کنترل و مدیریت برنامهها وجود نخواهد داشت.
تجهیزات هوشمند سازی خانه و ساختمان را در این صفحه از استاده بخوانید.
روش بیسیم
در این روش از شبکه WIFI استفاده میشود. این روش بر خلاف روش قبلی نیازی به تعویض سیمکشی قدیمی منزل ندارد و مبلغی برای تعویض سیمکشی پرداخت نخواهید کرد و برای منازل قدیمی نیز این روش قابل اجرا است. این روش با تمام مزیتها دارای یک عیب است که ممکن است ارتباط بین سیستمهای هوشمند با هم و سیستم مدیریت قطع شود. یعنی اگر مودم به هر دلیلی قطع شود، ارتباط سیستمها با یکدیگر نیز دچار اختلال خواهد شد.
پروتکل های هوشمند سازی ساختمان
پروتکل در این بحث به معنای زبانی است که سیستمهای هوشمند در آن با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. در ادامه شما را با پروتکلهای هوشمند سازی ساختمان آشنا خواهیم کرد.
حتما بخوانید: نصب دزدگیر اماکن همراه تعرفه و اجرت نصب
KNX
از محبوبترین پروتکلها میتوان به این مورد اشاره کرد. یکی از مزیتهای این پروتکل این است که امکان استفاده از آن برای همه موجود است. مزیت دیگر این است که اگر بخشی دچار اختلال و مشکل شود، بقیه قسمتها به فعالیت خود ادامه میدهند. زیرا این سیستم طبق یک واحد مرکزی فعالیتهایش را انجام نمیدهد و هر بخش هوشمند است. در واقع وابستگی بین بخشها وجود ندارد.
اگر به دنبال پروتکلی هستید که دارای ایمنی محیطی، الکتریکی و عملکردی باشد، این پروتکل برای شما انتخاب مناسبی است.
Insteon
یکی از پرطرفدارترین پروتکلهای هوشمند سازی ساختمان محسوب میشود. این مورد به دلیل پشتیبانی از فناوری بیسیم و باسیم و همچنین کارایی ساده، طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. اگر از روش باسیم برای هوشمند سازی استفاده کردهاید و کم و کاستی در این روش مشاهده میکنید میتوانید از این سیستم برای جبران کاستیها استفاده کنید. از مزیتهای دیگر این مورد میتوان به سازگاری با X-10 اشاره کرد. این بدان معناست که شما علاوه بر استفاده از این مورد برای روش باسیم میتوانید قابلیت بیسیم را نیز به شبکه بیفزایید.
Z-Wave
این پروتکل بیسیم است و شما میتوانید با یک نرم افزار کنترل تمام لوازم منزل خود را در دست داشته باشید. پروتکل Z-Wave از فرکانس رادیویی برای ارتباط برقرار کردن با سایر دستگاهها استفاده میکند.
X-10
این پروتکل، اولین بار برای هوشمند سازی ساختمان مود استفاده قرار گرفت. این مورد با ارسال سیگنال، دستورها را به دستگاههای مربوطه انتقال میدهد که زمان و نحوه عملکرد هر دستگاه با این سیگنالها کنترل میشود.
این پروتکل سیگنالها را با سیم کشی منزل ارسال میکند. به همین دلیل نمیتوان به طور کامل به آن اعتماد کرد.
S-Bus
شما میتوانید با استفاده از این پروتکل به ۲۵۰ دستگاه در یک کابل متصل شوید. همچنین این اتصال کاملا منعطف است که یکی از مزیتهای آن محسوب میشود.
Zigbee
معمولا پروتکلهای بیسیم سریعتر هستند که zigbeeنیز از آن دسته به شمار میرود. دیگر مزیت این پروتکل سازگاری با دستگاههای زیاد است. این مورد در شبکه مش عمل میکند. این بدان معناست که از وسیلهای برای رله کردن سیگنال به دستگاههای دیگر و گسترش شبکه استفاده میکند. میتواند بدون متکی بودن به سیم برق متصل باشد و همین مورد باعث سهل شدن اتصال میشود که نمایانگر ایمن بودن آن است.
UPB
این مورد یک پروتکل سیمی است که از خطوط برق موجود در منزل برای اتصال استفاده میکند. معمولا این نوع پروتکلهای هوشمند سازی ساختمان بهخاطر اطمینان بخشیدن در اتصال معروف هستند. البته عیب سیستم آن است که رمزگذاری در برخی موارد سخت است.
PLC BUS
این مورد نیز به وسیله سیم کشی برق منزل ارتباط و اتصال بین دستگاهها را فراهم میکند. شباهت این پروتکل به X-10 بسیار زیاد است و برتری آن نسبت به X-10 این است که اکثر عیوب را برطرف کرده است اما عیب خود پروتکل PLC BUS سازگار نبودن با پروتکل نام برده است.
Thread
یکی دیگر از انواع پروتکلهای هوشمند سازی بیسیم است. این مورد به گونهای است که دستگاههای موجود حتی با پایین آمدن وای فای نیز به فعالیت خود ادامه میدهند.
bluetooth
این مورد نیز بیسیم است و از امواج رادویی برای مرتبط شدن استفاده میکند. سازگاری بسیار خوب بلوتوث دلیل محبوبیت این سیستم است.
infraed
شما میتوانید با این پروتکل هوشمند سازی ساختمان دستگاههایتان را از راه دور کنترل کنید.
Ethernet
این پروتکل سیمی است و تا 100 متر را پشتیبانی میکند. از مزیتهای این پروتکل میتوان به پایین بودن حساسیت نسبت به تداخل الکترومغناطیسی اشاره کرد.
نظرات