حتما درمورد مشکلات کاغذ دیواری و خراب شدن پس از نصب شنیدهاید. و یا برای خودتان هم اتفاق افتاده است که زیرسازی درست انجام نشده باشد. در این صفحه از استاده چند نکته مهم برای زیرسازی کاغذ دیواری را شرح میدهیم. مشاهده خدمات نصب کاغذ دیواری در سایت استاده
قبل از نصب کاغذ دیواری باید مطمئن شویم که سطح دیوار صاف است و هیچگونه کندهکاری، برآمدگی، ترک و ناهمواری وجود ندارد. در صورتی که دیوار صاف نباشد و بخواهیم کاغذ دیواری را روی آن نصب کنیم، با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد. درست نچسبیدن و کنده شدن کاغذ دیواریها از جای خود، یکی از مشکلاتی است که در صورت زیرسازی نشدن ممکن است پیش بیاید. آموزش نصب کاغذ دیواری روی انواع سطوح را بخوانید.
زیرسازی به چه معناست؟
این اتفاق میتواند هزینه زیادی برای ما داشته باشد. در برخی موارد، ما را مجبور به تعویض کاغذ دیواریها کند. زیرسازی میتواند با هزینه و زمان اندک، از مشکلات یاد شده جلوگیری کرده و مانع از به وجود آمدن ایراد روی کاغذ دیواری شود. بهتر است قبل از زیر سازی و نصب کاغذ،خانه خود را آماده کنید تا شکه نشوید.
ابتدا در زیرسازی تمام ایرادات دیوار و ناهمواریهای سطح دیوار برطرف میشود. سپس به راحتی میتوان کاغذ دیواری را روی آن نصب کرد. معمولا نصاب کاغذ دیواری با کاردک و بتونه به برطرف کردن ترکها، فرورفتگیها، برآمدگیها و ناهمواریها میپردازد. همچنین تلاش میکند تمام سطح را به صورت یکسان صاف کند تا کار برای نصب کاغذ دیواری راحت شود. به این صورت بعد از نصب، به دلیل وجود ناهمواری در دیوار، برای کاغذ دیواری مشکلی پیش نخواهد آمد. برای چسباندن کاغذ دیواری از چه چسبی استفاده کنیم؟
چرا باید زیرسازی کنیم؟
اگر زیرسازی به صورت صحیح انجام نشود، بعد از نصب کاغذ دیواری، ممکن است مشکلاتی برای آن پیش بیاید. زیرسازی هم در زمان رنگ کردن دیوار و هم موقع نصب کاغذ دیواری روی آن انجام میگردد. زمانی که کاغذ دیواری، روی دیوار زیرسازی نشده نصب شود، بعد از مدتی دیوار، کاغذ دیواری را پس میزند. بنابراین به دلیل وجود ناهمواری روی سطح، ممکن است بعضی بخشهای آن کنده شده یا باد کند. زیرسازی کردن باعث میشود که هزینه نصب کاغذ دیواری هدر نرفته و در واقع موجب بیمه نمودن عمر آن خواهد شد.
زیرسازی انواع ساختمانها
ساختمانهای مختلف، بر اساس نوساز یا قدیمیساز بودن، دو مدل زیرسازی متفاوت خواهند داشت. در ادامه به شرح تفاوتهای زیرسازی برای ساختمانهای نوساز و قدیمی خواهیم پرداخت.
زیرسازی ساختمان نوساز:
در ساختمانهای نوساز، اغلب خرابی و آسیب دیدگی کمتری به چشم میخورد. بنابراین بیشتر تمرکز زیرسازی در رطوبتگیری است. ساختمانهای نوساز معمولا در لایه گچ و خاک خود رطوبت دارند. از آنجایی که معمولا کاغذ دیواری اولین لایهای است که روی دیوار نصب میشود، زیرسازی در این مرحله اهمیت بسیار زیادی پیدا خواهد کرد.
زیرسازی ساختمان قدیمی:
زیرسازی ساختمانهای قدیمی معمولا بیشتر از ساختمانهای نوساز زمان میبرد. در ابتدا باید بررسی شود که دیوار رطوبت نداشته باشد. اگر دیوار رطوبت داشت، نسبت به رفع آن اقدام شود. بعد از رفع رطوبت دیوار، باید با بتونه نسبت به اصلاح فرورفتگیها و ترکها و ناهمواریهای دیوار اقدام کرد. پس از اصلاح ایرادات و انجام مراحل زیرسازی، اجازه داد بتونهی دیوار خشک گردد. بعد از خشک شدن بتونه میتوان کاغذ دیواریها را نصب نمود. هزینه نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن چقدر است؟
زیرسازی در زمان تعویض کاغذ دیواری
نصب کاغذ دیواری جدید رو لایه کاغذ دیواری قدیمی میتواند بعد از مدتی باعث کنده شدن لایه جدید شود. بنابراین باید قبل از تعویض کاغذ دیواری، لایه قبلی را کند. سپس نسبت به نصب کاغذ دیواری جدید اقدام نمود. در صورتی که دیوار صاف و بدون ایراد باشد میتوان بدون زیرسازی لایه جدید کاغذ دیواری را روی آن نصب کرد. اما اگر سطح ناهمواری داشته باشد، باید ابتدا زیرسازی انجام شده و سپس لایه جدید کاغذ دیواری با دقت روی دیوار نصب گردد.
مراحل زیرسازی
شرایط سطح دیوار روی مراحل زیرسازی آن بسیار موثر است. مراحل لازم برای زیرسازی دیوار نمدار با دیوار خشک و دیوار رنگ شده با دیوار گچ و خاک متفاوت است. اما به طور کلی میتوان مراحل زیر را برای آن بیان نمود. باتوجه به شرایط دیوار این مراحل ممکن است تغییر پیدا کند.
- در صورت وجود رطوبت باید منبع آن شناسایی شده و از نشت آن جلوگیری شود.
- قسمتهایی که بیرونزدگی دارند یا متورم شدهاند باید با کاردک خراشیده شوند تا در حین نصب کاغذ دیواری باعث تورم سطح نگردند.
- ترکها و سوراخهای موجود روی دیوار چه کوچک باشند و چه بزرگ باید توسط بتونه اصلاح شوند تا در حین نصب کاغذ دیواری مشکلی ایجاد نشود.
- برای صاف کردن سطح دیوار میتوان از سمباده استفاده نمود. با اینکار میتوان ناهمواریهای ایجاد شده بر اثر بتونه را با آن بهبود داد.
- در این مرحله میتوان از مواد مخصوصی که برای زیرسازی کاغذ دیواری از آنها استفاده میشود، بر روی سطح دیوار استفاده نمود تا زیرسازی بهتری صورت بگیرد.
- در آخر باید صبر کرد تا بتونهها و مواد مخصوص زیرسازی خشک شوند و سپس شروع به نصب کاغذ دیواری نمود.
کلام آخر:
زیرسازی از اقدامات لازم قبل از نصب کاغذ دیواری است. زیرسازی در رنگ کردن دیوار نیز انجام میگردد اما در نصب کاغذ دیواری اهمیت بیشتری دارد. اگر دیوار به درستی زیرسازی شود، مشکلاتی نظیر باد کردن کاغذ دیواری و یا کنده شدن و رطوبت گرفتن آن رخ نداده و میتوان با خیال راحت، کاغذ دیواری را روی سطح زیرسازی شده نصب کرد.
نظرات