طریقه نصب کاغذ دیواری است که شاید در نگاه اول سخت به نظر برسد اما تلاش کردیم در این مقاله از استاده به طور کامل از صفر تا صد نصب کاغذ دیواری را آموزش دهیم. توضیحات کامل در انتخاب کاغذ دیواری مناسب هر منزل، امری تخصصی بوده که در کنار سلیقه شما باید به آن توجه شود. برخی افراد ترجیح می‌دهند که نصب کاغذ دیواری را شخصا برعهده بگیرند که این امر مستلزم توجه به برخی روش‌ها و نکات است. ما در ادامه این مقاله از “استاده” تمام نکاتی لازم را که برای نحوه آموزش نصب کاغذ دیواری در منزل یا محیط کار خود باید بدانید، توضیح خواهیم داد.

امروزه طراحی داخلی منازل، شکل مدرن و جدید به خود گرفته و از محبوبیت طرح‌های سنتی کاسته شده است. استفاده از کاغذ دیواری، علاوه بر زیبا نمودن دیوار منازل شما، عیوب دیوار‌ها را نیز پوشانده و جلوه‌ای شیک به محیط منزل شما خواهد داد. استفاده از کاغذ دیواری مناسب، تا حد زیادی روی فرم منزل شما تأثیر داشته و حتی می‌تواند موجب کوچک‌تر یا بزرگ‌تر دیده شدن منزل شما شود. رنگ کاغذ دیواری نیز بر روحیه افراد منزل تأثیر داشته و با سطح انرژی آن‌ها رابطه مستقیم دارد.

آموزش چسباندن کاغذ دیواری

بر خلاف چیزی که عموم مردم تصور می‌کنند؛ نصب کاغذ دیواری یک کار کاملا تخصصی است و برای نصب آن بهتر است از نصاب ماهر کمک گرفته شود. مراحل و آموزش چسباندن کاغذ دیواری به شرح زیر است:

کتگوری این صفحه مشخص نیست.

  1. برای نصب کاغذ دیواری ابتدا باید سطح دیوار به خوبی زیرسازی شود و رطوبت‌ها، ترک‌ها و پستی و بلندی سطح دیوار اصلاح شوند. برای این کار از سمباده استفاده کنید و آن را روی سطح دیوار بکشید تا قسمت‌های آسیب دیده از روی دیوار برداشته شود.
  2. پس از آن پودر بتونه فوری را با آن حل کنید و برروی قسمت‌هایی که لازم است بزنید وتا جایی که ممکن است سطح را صاف کنید.
  3. پس از چند دقیقه که بتونه خشک شد با سمباده روی آن بکشید تا اضافات بتونه از روی دیوار حذف شود و به سطح صافی برسید.
  4. حال برای بهتر شدن کیفیت کار از چسب زیرساز که برروی دیوار زده می‌شود استفاده کنید. تمام دیوارها را به چسب زیرساز آغشته کنید. فرمول طرز تهیه چسب کاغذ دیواری به‌صورت حرفه‌ای را اینجا آموزش ببینید.
  5. سپس باید کاغذ دیواری‌ها را در قطعات مناسب برای چسباندن به دیوار برش داد و آماده کرد. برای این کار به یک میز احتیاج دارید؛ ابتدا دیوار مد نظر را به دقت اندازه بگیرید و 10 سانت به متراژ آن اضافه کنید که خطایی پیش نیاید.
  6. در این مرحله رول کاغذ دیواری را روی میز بیندازید و اندازه گرفته شده را روی آن برش بزنید. تعداد کاغذ‌های مورد نیاز را اندازه بگیرید و برش بزنید.
  7. پس از برش باید پشت کاغذ دیواری‌ها را به چسب مخصوص کاغذ دیواری آغشته کرد و به دیوار چسباند.با یک برس مخصوص، چسب را در تمام پشت کاغذ دیواری پخش کنید تا به طور مناسب به دیوار بچسبد و حباب زیر آن نباشد.
  8. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که پس از زدن چسب به پشت کاغذ؛ سر کاغذ را روی سر دیگر آن بیندازید تا چسب خشک نشود.
  9. حالا نوبت به زدن کاغذ است. از بالای دیوار شروع کنید. درست به موازات لبه دیوار. آرام به سمت پایین دیوار بیایید و هنگام پایین آمدن به ضربات محکم دست روی کاغذ بزنید تا به خوبی روی دیوار بچسبد.
  10. اگر کاغذ دیواری طرح‌دار است، رول بعدی را باید طوری بچسبانیم که طرح آن کامل شکل بگیرد و قابل مشاهده باشد. باید دقت کرد که کناره‌های کاغذ دیواری نه خیلی از هم دور باشند، نه روی هم قرار بگیرند.
  11. وقتی کاغذ دیواری یک دیوار به طور کامل نصب شد؛ باید اضافه‌های آن را با تیغ کاتر جدا کرد.
  12. در مرحله آخر باید با کمک یک اسفنج، چسب‌های اضافی را پاک کرد. چرا زیر کاغذ دیواری هوا میفته؟ چطور خودمون حباب از بین ببریم؟

دقت داشته باشید که پس از نصب کاغذ دیواری حتما به حباب‌هایی روی کاغذ مواجه خواهید شد که اصلا نباید نگران آن‌ها باشید؛ زیرا پس از 2 تا 3 روز دیگری اثری از آن‌ها نخواهد بود. پس به آن‌ها دست نزنید!

آموزش نصب کاغذ دیواری روی گچ

به طور کلی نحوه چسباندن کاغذ دیواری روی گچ، بسیار آسان و به صرفه است. اگر شما خانه نو‌سازی را خریداری کرده‌اید و قصد نصب کاغذ دیواری روی آن دارید، بهتر است که به پیمان کار گوشزد کنید تا دیوار را رنگ نکند. رنگ کردن دیوار به جز هزینه اضافی، هیچ مزیتی برای نصب کاغذ دیواری نخواهد داشت. برای نصب کاغذ دیواری روی سنگ و سرامیک میتوانید کلیک کنید و نکات لازم را بخوانید.

در ابتدا دیوار مورد نظر را اندازه گیری کنید و جهت اطمینان، کمی بیشتر از اندازه دیوار، کاغذ دیواری تهیه بفرمایید؛ این کار برای تعمیر خرابی‌های احتمالی کاغذ دیواری بسیار ضروری است. چسب مخصوص چسباندن کاغذ دیواری را نیز تهیه بفرمایید و آن را طبق دستور گفته شده در بروشور چسب، آماده کنید.

در آموزش نصب کاغذ دیواری روی دیوار گچی حتما سطح دیوار خود را از لحاظ زبری و وجود موانع چک کنید. هر‌گونه نا‌همواری روی دیوار را رفع نمایید و سپس اقدام به نصب کاغذ دیواری کنید.

کاغذ دیواری را بر حسب اندازه دیوار و چند سانت اضافه‌تر برش بزنید. دیوار را به چسب مخصوص آغشته کنید و کاغذ را سریعا بچسبانید. می‌توانید این کار را به وسیله یک جسم صاف مثل خط‌کش نیز انجام دهید.

آموزش چسباندن کاغذ دیواری با چسب چوب

چسب چوب یکی از وسایلی است که شما برای آموزش چسباندن کاغذ دیواری به آن احتیاج دارید. برای تهیه یک چسب مناسب جهت نصب کاغذ دیواری، شما باید چسب چوب و آب را با چسب مخصوص ترکیب کنید و سپس استفاده نمایید. توجه داشته باشید که اضافه نمودن چسب چوب به چسب مخصوص یا استفاده از آن به تنهایی، چسبیدن کاغذ دیواری را به تعویق انداخته و زمان بیشتری را از شما بابت این کار خواهد برد.

بهتر است که برای نصب کاغذ دیواری از چسب‌های فاقد چسب چوب استفاده کنید و به راحتی کاغذ دیواری خود را نصب نمایید.

آموزش چسباندن کاغذ دیواری روی کاغذ دیواری

جهت آموزش چسباندن کاغذ دیواری روی کاغذ دیواری قبلی به دو صورت می‌توان این کار را انجام داد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارد. در اولین روش باید کاغذ دیواری روی کاغذ دیواری جدید نصب شود و کاغذ دیواری قبلی در زیر باقی بماند. این کار تنها یک مزیت داشته و آن کم شدن زحمت فرد برای کندن کاغذ دیواری قبلی است. جز این مورد، جدا نکردن کاغذ دیواری قبلی از دیوار، کار درستی نبوده و باعث آسیب رسیدن به کاغذ دیواری جدید خواهد شد مخصوصا زمانی که کاغذ دیواری قبلی دارای ایراد و پارگی باشد. میتوانید آموزش کندن کاغذ دیواری از روی دیوار را اینجا بخوانید.

در روش دوم طریقه نصب کاغذ دیواری شما باید کاغذ دیواری قبلی را به کمک دست یا یک جسم تیز از دیوار جدا کرده و سطح دیوار را کاملا صاف کنید (به وسیله سمباده و بتونه کاری). سپس برای نصب کاغذ دیواری اقدام بفرمایید. انتخاب این روش هیج ضرری برای شما نداشته و از ایجاد مشکلاتی همچون خراب شدن رنگ و طرح کاغذ دیواری جدید، بد فرم نشان دادن کاغذ دیواری جدید و … جلوگیری خواهد کرد.

آموزش چسباندن کاغذ دیواری روی ام دی اف

باید توجه بفرمایید که برای آموزش چسباندن کاغذ دیواری روی ام دی اف باید سطحی کاملا صافی داشته باشیم و هیچ گونه مواد دیگری روی آن نباشد. پس از بررسی این مورد شما می‌توانید کاغذ دیواری را به راحتی روی ام دی اف بچسبانید. اگر سطح ام دی اف یکنواخت باشد، نصب کاغذ دیواری روی آن همانند نصب کاغذ دیواری روی یک دیوار عادی است.

آموزش نصب کاغذ دیواری روی کاشی

آموزش نصب کاغذ دیواری روی کاشی کمی دشوار بوده و نیاز به زیر سازی اصولی دارد. برای انجام این کار شما باید روی کاشی یا سرامیک را به کمک ابزار مناسب کاملا صاف کنید و جای خالی بین کاشی‌ها را نیز با گچ پر کنید. پس از انجام این موارد می‌توانید کاغذ دیواری را روی کاشی نصب بفرمایید.

آموزش نصب کاغذ دیواری روی سیمان

تمام سطوحی که با سیمان پوشیده می‌شوند، بسیار زبر و نا‌صاف هستند. نصب کاغذ دیواری روی دیواری که تماما از سیمان پوشانده شده امکان پذیر نبوده و نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. برای انجام این کار می‌بایست سطح دیوار را به وسیله گچ و بتونه بپوشانید و پس از آن، کاغذ دیواری را نصب کنید. درواقع نحوه نصب کاغذ دیواری روی سیمان بسیار آسان است و ابتدا باید سطح سیمان را صاف کرد.

آموزش نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن

رنگ روغن به دلیل ترکیبات خاص خود، روی سطح دیوار کمی چربی ایجاد نموده و برای چسباندن کاغذ دیواری مناسب نیست. اگر در این حالت شروع به نصب کاغذ دیواری کنید، چسب مخصوص روی دیوار نمانده و کاغذ دیواری شکل بدی به خود خواهد گرفت.

نکته مهم در آموزش نصب کاغذ دیواری روی رنگ روغن این است که باید با استفاده از برخی ابزار، دیوار را از حالت لغزنده خود دربیاورید و سپس کاغذ دیواری را روی آن بچسبانید. این لغزندگی با زدن چسب‌های مخصوص زیرکار کاغذدیواری رفع خواهد شد.

آموزش نصب کاغذ دیواری روی کناف

کناف یکی از سطوح تزئینی است که امروزه استفاده از آن بسیار رواج پیدا کرده است. جهت آموزش نصب کاغذ دیواری روی کناف اگر می‌خواهید که روی این سطح کاغذ دیواری مورد علاقه خود را نصب کنید در ابتدا باید به طرح کناف توجه کنید. اگر طرح کناف شلوغ باشد، کاغذ دیواری شما جلوه نداشته و نتیجه خوبی از نصب آن نخواهید گرفت. اگر سطح کناف و کاغذ دیواری شما با هم همخوانی داشته باشد باید همانند سایر سطوح، نا‌همواری‌های کناف را بر‌طرف نموده و سپس کاغذ دیواری را نصب کنید. شرح کامل نصب کاغذ دیواری روی دیوار کناف را میتوانید مطالعه کنید.

نصب کاغذ دیواری روی شیشه

جهت انجام نصب کاغذ دیواری روی شیشه می‌توانید مانند مراحل توضیح داده شده در بالا اقدام کنید. توجه داشته باشید که موارد زیر را حتما در نظر بگیرید:

  • نیازی به زیر سازی مثل بتونه کاری و گچ کاری نمی‌باشد.
  • اگر نمای پشت شیشه برای شما مهم است باید هر دو طرف شیشه را کاغذ دیواری کنید.
  • اگر از قبل بر روی شیشه چسب وجود داشته باشد حتما باید نسبت به کندن آن اقدام کنید.

آموزش برش کاغذ دیواری

برای برش دادن کاغذ دیواری توجه به چند نکته ضروری است که این نکات به شرح زیر است:

  • اندازه دیوار خود را به طور دقیق محاسبه کنید. کاغذ دیواری را با توجه به اندازه دیوار تقسیم بندی کنید.
  • مهم‌ترین نکته در در نحوه برش کاغذ دیواری، توجه به طرح کاغذ دیواری است. حتما دقت کنید که در هنگام برش زدن، طرح‌ها در کنار هم بیفتند و اگر طرحی به دو قسمت تقسیم شده، حتما باید در زمان نصب، طرح‌ها طوری قرار بگیرند که همدیگر را کامل کنند.
  • پس از آن با توجه به نوع دیوار، اقدامات پیش از نصب را انجام داده و کاغذ دیواری را با چسب مخصوص نصب بفرمایید.
  • چون در نحوه نصب کاغذ دیواری تجربه کافی ندارید همیشه یک رول بیشتر از کاغذ دیواری برای اطمینان بیشتر خریداری کنید تا در صورت کم آوردن کاغذ حین نصب خیالتان آسوده باشد یا باقی مانده رول مصرفی را نگاه دارید تا در صورتی خراب شدن قسمتی از آن، بتوانید کاغذ دیواری را تعمیر نموده یا قسمت‌هایی از آن را اصلاح کنید. برای محاسبه تعداد رول کاغذ دیواری می‌توانید مطالعه کنید.

فیلم آموزش نصب کاغذ دیواری

طریقه نصب کاغذ دیواری را میتوانید به صورت ویدیو مشاهده نمایید:

طبقه بندی شده در