زامیفولیا، از زیباترین گیاهانی است که در بسیاری از منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گیاه دارای برگ‌هایی درشت با ویژگی‌های خاصی است که با ترتیب منظمی از ساقه آن خارج شده‌اند؛ به همین دلیل بسیاری از افراد، ظاهر آن را با گل‌های مصنوعی اشتباه می‌گیرند. توجه داشته باشید که برای کاشت و نگهداری از این گیاه لازم است درباره روش کاشت زامیفولیا، اطلاعات لازم را کسب کرده و سپس به انجام آن‌ اقدام فرمایید.  

بنابراین با ما همراه باشید تا در این مقاله از “خدمات آنلاین استاده“، روش کاشت گیاه زامیفولیا را بررسی نماییم.    

نحوه نگهداری از گیاه زامیفولیا

برای آنکه بتوانید از گیاه زامیفولیا به خوبی مراقبت و نگهداری کنید، لازم است که با نحوه اصولی کاشت آن آشنا شوید. در واقع عوامل زیادی بر نگهداری زامیفولیا موثر هستند که برخی از مهم‌ترین آنها، به صورت زیر می‌باشند.

آبیاری

آبیاری صحیح گیاه از نکات مهمی است که در هنگام نگهداری از گیاه زامیفولیا باید به آن توجه کرد. در واقع با آبیاری نامناسب گیاه احتمال دارد خاک زامیفولیا غرق در آب فراوان شود. در نتیجه، این مورد باعث می‌شود که ریشه گیاه پوسیده شده و با گذشت زمان، برگ‌های آن نیز زرد شوند. بنابراین زامیفولیا نباید به طور مداوم در خاکی مرطوب و خیس قرار بگیرد. بهترین گیاهان آبزی آپارتمانی را بشناسید.

نحوه آبیاری این گیاه به گونه‌ای است که باید به صورت عمقی انجام شود. به طوری که کل ریشه آن خیس شده و آب باقی مانده نیز از آن خارج گردد.

بهترین زمان جهت آبیاری گیاه زامیفولیا، هر دو هفته‌ یکبار می‌باشد. البته بهتر است ابتدا خاک آن را بررسی کرده و سپس نسبت به آبیاری گیاه اقدام کنید تا در زمانی که خاک زامیفولیا به طور کامل خشک شده است آن را آبیاری نمایید.

دما

گفتنی است دمای مناسب برای نگهداری گیاه زامیفولیا، بازه دمایی بین پانزده تا بیست‌ و سه درجه سانتی‌گراد می‌باشد. البته این گیاه در محیط‌هایی گرم‌تر و با دماهای بالاتر نیز سریع‌تر رشد خواهد کرد. گلهای آپارتمانی مقاوم به سرما و گرما را بشناسید.

توجه داشته باشید که برای نگهداری از زامیفولیا نباید دمای محیط آن به اندازه‌ای باشد که به کم‌تر از هفت درجه سانتی‌گراد برسد.

نور

هنگام نگهداری از گیاه زامیفولیا توجه داشته باشید که نور خورشید مستقیما به آن تابیده نشود. بنابراین بهتر است گیاه را در هنگام صبح که تابش مستقیم خورشید کمتر است در مقابل پنجره قرار دهید. سپس در هنگام ظهر که تابش آفتاب زیاد، سوزان و مستقیم است، آن را از نور مستقیم پنجره دور نمایید.

گفتنی است زامیفولیا با تابش نور لامپ‌های فلورسنت نیز به خوبی رشد می‌کند. بنابراین می‌توان گفت زامیفولیا انتخابی بسیار ایده‌آل و مناسب برای تزیین دفاتر شغلی به شمار می‌آید. بهترین گلهای آپارتمانی سایه دوست را بشناسید.

روش کاشت زامیفولیا

روش‌های متنوعی برای کاشت گیاه زامیفولیا وجود دارد که یکی از رایج‌ترین آنها، استفاده نمودن از ریزوم‌های گل است. در حقیقت با استفاده از ریزوم‌های آن می‌توانید در مدت زمان کوتاهی به کاشت زامیفولیا بپردازید. توصیه می‌شود برای انجام این روش کاشت گلدان‌‌های مناسبی را تهیه کرده و داخل هر گلدان، یک ریزوم قرار بدهید.

یکی دیگر از روش‌های کاشت زامیفولیا، قلمه زنی می‌باشد. در حقیقت شما می‌توانید مقداری از قسمت‌های زایای گیاه مانند ساقه یا برگ آن را از بدنه جدا کرده و داخل لیوان دارای آب قرار دهید. سپس به مدت چند روز صبر کرده تا ریشه بزند. پس از ریشه‌دار شدن گیاه، آن را داخل گلدان با خاک مناسبی بکارید و به صورت صحیح آبیاری نمایید.

نحوه تکثیر زامیفولیا از ساقه

ساقه گیاه زامیفولیا از قسمت‌هایی است که تکثیر و جوانه زنی گیاه به واسطه آن انجام می‌شود. معمولا استفاده از ساقه جهت تکثیر گیاه زامیفولیا کاری زمان‌بر می‌باشد. تکثیر زامیفولیا از ساقه مراحل متعددی دارد که باید با دقت زیاد نسبت به انجام هر یک از اقداماتی که در ادامه توضیح داده شده‌اند، بپردازید. جهت آشنایی با چگونگی انجام خدمات زیر، کلیک نمایید.

مرحله اول

در مرحله اول، لازم است که قسمت مناسبی از ساقه گیاه را انتخاب نمایید. گفتنی است ساقه مناسب، ساقه‌ای است که اندازه آن کاملا مطلوب؛ نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ باشد.

مرحله دوم

  1. برای انجام این مرحله باید ساقه‌های انتخاب شده را با قیچی یا چاقو از بدنه گیاه جدا نمایید.
  2. همچنین، برگ‌های انتهایی ساقه را نیز جدا کنید.

توجه فرمایید که جهت انجام اصولی کار، مراحل فوق را به دقت و با ترتیب ذکر شده انجام دهید.

مرحله سوم

  1. در مرحله بعدی باید ساقه‌های جمع آوری شده را داخل گلدان شیشه‌ای قرار داده و به میزان یک‌ سوم طول ساقه‌ها، داخل گلدان را از آب پر کنید.
  2. سپس گلدان را در محیطی قرار داده که نور خورشید به ساقه‌‌ها بتابد.
  3. در چنین شرایطی ساقه‌ها با گذشت معمولا چند ماه ریشه خواهند زد.

تذکر: توجه کنید که باید آب گلدان محتوی ساقه‌ها را هر پانزده روز یکبار تعویض نمایید. همچنین آب مورد استفاده برای گیاه باید آبی بدون کلر باشد.   

مرحله چهارم

در این مرحله پس از آنکه ساقه‌ها، ریشه دار شدند، نوبت کاشت آنها داخل گلدان می‌باشد. شما می‌توانید هر یک از ساقه‌ها را داخل گلدان جداگانه‌ای بکارید و یا اینکه بر اساس سلیقه خود چند ساقه را داخل یک گلدان قرار دهید.

  1. برای انجام این مرحله، لازم است گلدانی با زهکشی مناسب انتخاب شود؛ به گونه‌ای که اندازه آن خیلی بزرگ نباشد.
  2. حال، در داخل گلدان به اندازه دو سوم اندازه آن، خاک بریزید. بهتر است از خاکی استفاده کنید که از ترکیب شن، ماسه، برگ و پرلیت تشکیل شده باشد.
  3. سپس ساقه‌ها را داخل گلدان قرار داده و کمی فشار دهید تا به طور کامل داخل خاک قرار بگیرند.
  4. در مرحله بعد در اطراف ساقه‌ها نیز مجددا خاک بریزید تا گلدان کاملا پر شود.

توجه داشته باشید که خاک گلدان نباید به طور کامل، گلدان را پر کند. در واقع بهتر است یک الی دو سانتی‌ متر از سر گلدان خالی بماند.

مرحله پنجم

در آخرین مرحله باید گلدان را به خوبی آبیاری نمایید. در واقع آبیاری نباید نقطه‌ای باشد؛ یعنی باید به گونه‌ای باشد که دور تا دور گلدان آبیاری شود. بنابراین شما با انجام این اقدامات، به تکثیر گیاه زامیفولیا از طریق ساقه آن پرداخته‌اید.   

انواع زامیفولیا

گیاه زامیفولیا، انواع مختلفی دارد که پرطرفدارترین آنها، به صورت زیر می‌باشند.

زامیفولیا کوتوله

زامیفولیا کوتوله یکی از گونه‌های معروف گیاه زامیفولیا بوده که ظاهر زیبایی دارد. معمولا گیاه زامیفولیا به مرور زمان و پس از چند سال تا حدود پنجاه سانتی‌ متر رشد خواهد کرد. بنابراین گیاهی بسیار پرتلاش و زایا به حساب می‌آید.. 

زامیفولیا کوتوله

زامیفولیا سبز

یکی دیگر از گونه‌های زامیفولیا، زامیفولیای سبز است که ظاهری سبز و زیبا دارد. گفتنی است این گیاه می‌تواند نور خورشید را به واسطه براقیت برگ‌های سبز رنگ خود منعکس نماید. این انعکاس به میزان کمی بوده و همین میزان، تاثیر بی‌نظیری در زیبایی محیط مورد نظر دارد.

زامیفولیا سبز

نتیجه گیری  

هنگام نگهداری از زامیفولیا لازم است نسبت به رعایت تمام نکاتی که در مطلب فوق ذکر شد، اقدام نماییم تا گیاه رشد مطلوب و مناسبی داشته باشد. همچنین زامیفولیا، انواع مختلفی دارد که از جمله آن می‌توان به زامیفولیا کوتوله و زامیفولیا سبز اشاره نمود. توصیه می‌گردد جهت بهره‌مندی از خدمات روش کاشت زامیفولیا با کارشناسان ما در “استاده” در ارتباط باشید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در

,