پکیج و رادیاتور از سیستم‌های گرمایشی پرکاربرد منازل به شمار می‌روند. بهترین مکان برای نصب پکیج و رادیاتور در خانه، محلی است که علاوه بر دسترسی راحت، ایمنی بالا و بهترین عملکرد را نیز داشته باشد. ما در این صفحه از استاده مگ قصد داریم به بررسی نکاتی پیرامون مکان نصب پکیج و رادیاتور بپردازیم. خوب است بدانید متخصصین معرفی شده توسط مجموعه ما، خدمات نصب و تعمیر پکیج و رادیاتور را به طور اصولی و در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهند.

بهترین مکان برای نصب پکیج

بهترین مکان برای نصب پکیج می‌بایست حداقل مساحتی با ابعاد 8 متر مربع داشته باشد و شاهد هیچ گونه رطوبتی در آن محیط نباشیم. در غیر این صورت می‌بایست از نصب پکیج در آن محل پرهیز شود.

مکان نصب پکیج و رادیاتور

بهتر است نصب پکیج در محلی قرار گیرد که نزدیک اتصالات گاز و برق باشد تا به راحتی بتوان از آنها برای سیستم گرمایشی استفاده کرد و به آسانی بتواند به انشعابات شوفاژ متصل شود.

پیشنهاد می‌کنیم آموزش تنظیمات پکیج و شوفاژ برای فصل زمستان بخوانید.

همچنین، وجود دودکش پر قدرتی که بتواند حجم مناسبی را مکش کند، از جمله الزامات دیگر نصب پکیج می‌باشد. توجه داشته باشید در محلی که قصد نصب پکیج را دارید، هوا به شکل نفوذ ناپذیر محبوس نشده باشد و به هوای آزاد جریان یابد. به عنوان مثال: می‌بایست از نصب دستگاه در اتاقی که پنجره دوجداره یا درب ضد سرقت دارد، پرهیز نمایید.

محل هایی که نصب پکیج ممنوع است

محل‌هایی که نصب پکیج ممنوع می‌باشد، شامل موارد زیر است:

  • نصب پکیج در ساختمانی که مساحت آن زیر 60 متر مربع می‌باشد، ممنوع است.
  • پکیج نباید بدون استفاده از کابین در بالکن منزل نصب شود. نقش کابین در شرایط ناپایدار جوی و جریان تند هوا پر رنگ می‌شود.
  • نصب پکیج کنار وسایل گرمایشی (اتو، اجاق گاز، آبگرمکن و…) و سرمایشی (کولر گازی، کولر آبی، پنکه و…) ممنوع است.
  • پکیج نباید در مکانی نصب شود که رطوبت زیادی داشته باشد. این محل‌ها عبارتند از: رختکن، حمام، سرویس بهداشتی، زیر زمین و…
  • نباید فاصله پکیج از یخچال و فریزر کمتر از یک متر شود.
  • پکیج نباید در مکانی نصب شود که جریان هوایی به بیرون نداشته باشد.

آموزش روشن کردن انواع پکیج و نکات ایمنی را در این صفحه از استاده مگ بخوانید.

بهترین مکان برای نصب پکیج

محل نصب پکیج در ساختمان دوبلکس

می‌توان محل نصب پکیج در ساختمان دوبلکس را آشپزخانه، تراس، حیاط خلوت و پاسیو واحد در نظر گرفت. به علت فضای زیادی که پکیج اشغال می‌کند و در آشپزخانه فضای کمتری برای وسایل دیگر باقی می‌ماند، معمولا توصیه می‌شود پکیج خود را در قسمت‌های تراس، حیاط خلوت و پاسیو نصب نمایید. اما با این وجود بهتر است جهت انتخاب بهترین مکان، با متخصص مورد اعتماد و با تجربه در این زمینه مشورت داشته باشید.

نکته: توجه داشته باشید به هنگام خرید پکیج برای ساختمان‌های دوبلکس، پکیج انتخابی شما باید ظرفیت قابل قبولی داشته باشد تا بتواند نیاز شما برای عملیات سرمایشی و گرمایشی هر دو واحد را پاسخ دهد.

فضای لازم برای نصب پکیج

فضای لازم برای نصب پکیج باید حداقل متراژ 8 متر مربع را داشته باشد. به عبارتی دیگر، معمولا برای هر کیلو وات توان پکیج، محیطی با ابعاد یک متر مربع در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، اگر توان پکیج شما 12 کیلو وات است، می‌بایست فضایی با مساحت حداقل 12 متر مربع را در نظر داشته باشید.

  • استاندارد محل نصب پکیج در منزل رعایت حداقل فاصله 1 متری از یخچال، فریزر می‌باشد.
  • فاصله یک متری از دیوارهای مجاور نیز می‌بایست رعایت شود.
  • فاصله بین پکیج از کابینت یا کمد کنار آن باید حداقل 15 سانتی متر در نظر گرفته شود.
  • حداقل ارتفاع 1 الی 2 متری از کف زمین نیز باید رعایت شود.

لازم به ذکر است کمترین فضایی که بین کلاهک تعدیل پکیج و دریچه انتهایی دودکش باید وجود داشته باشد، 30 سانتی متر گزارش شده است.

فضای لازم برای نصب پکیج

پوشاندن پکیج در بالکن

در صورت نصب پکیج در بالکن، ایمنی دستگاه افزایش می‌یابد؛ زیرا در این شرایط اگر نشتی گاز رخ دهد، سلامتی ساکنین منزل به هیچ وجه تهدید نمی‌شود و احتمال گاز گرفتگی بسیار پایین می‌آید. همچنین برای منازلی که متراژ آنها کمتر از 60 متر مربع می‌باشند نیز نصب پکیج در بالکن راه حل مناسبی به شمار می‌رود.

اما باید توجه داشته باشید که اگر قصد نصب پکیج در بالکن را دارید، پوشاندن دستگاه بسیار حائز اهمیت می‌باشد. در واقع پوشش بالکن، دستگاه را از عوامل محیطی نظیر: تابش مستقیم نور خورشید، باد شدید، برف و باران و… حفظ می‌کند و طول عمر و راندمان آن را افزایش می‌دهد. بدین ترتیب امکان استفاده از پکیج در تمام فصل‌ها فراهم می‌گردد.

روش‌های متفاوتی برای پوشاندن پکیج در بالکن وجود دارد. ساده‌ترین روش، تعبیه سایه‌بان رو به روی دستگاه می‌باشد. روشی دیگر، پوشاندن تمامی قسمت‌های بالکن است تا نمای ساختمان نیز حفظ شود. همچنین شما می‌توانید محفظه‌ای فلزی ضد زنگ برای پوشاندن پکیج خود در نظر داشته باشید که در صورت وجود هواکش درون این محفظه، عملکرد دستگاه تا چندین برابر افزایش می‌یابد.

قوانین اداره گاز برای نصب پکیج

اداره گاز برای نصب پکیج قوانینی وضع کرده است که می‌بایست به درستی رعایت شوند. طبق اساس نامه 17-3-2 و 17-7-5-7 نصب پکیج و سایر دستگاه‌هایی که سوخت آنها با گاز تامین می‌شود، در ساختمان‌های مسکونی و غیر مسکونی که متراژ آنها کمتر از 60 متر مربع می‌باشد، ممنوع است.

علت این سخت گیری مربوط به تولید گاز مونو اکسید کربن در حین فعالیت پکیج است که اگر هوای اتاق محبوس باشد، خطرات جبران‌ناپذیری را در پی خواهد داشت.

اگر چنین شرایطی وجود نداشته باشد، امکان استفاده از دریچه دائمی که به هوای آزاد بیرون راه دارد و در جریان است، فراهم گردیده است. بدین ترتیب هوایی که گاز مصرفی برای سوختن نیاز دارد، از طریق هوای خارج از محیط تامین خواهد شد.

قوانین اداره گاز برای نصب پکیج

استاندارد محل نصب رادیاتور در منزل

استاندارد محل نصب رادیاتور در منزل مکانی است که بالاترین میزان سرما و پایین‌ترین میزان از بین رفتن انرژی و گرما را دارا باشد. بهتر است جهت جلوگیری از جریان نداشتن هوای گرم، رادیاتور در نزدیکی وسایل بزرگ مانند: میز ناهارخوری، مبلمان، کابینت و… نصب نگردد و از پرده‌های بلند نیز فاصله داشته باشد.

توصیه می‌شود به منظور افزایش راندمان رادیاتور، برای فاصله آن با پکیج کمترین میزان ممکن در نظر گرفته شود. محل نصب رادیاتور باید عاری از وجود هرگونه رطوبت باشد. به طور کلی، رادیاتور باید در محلی نصب شود که حداکثر ارتفاع کف زمین تا سقف نهایتا 3 متر باشد. در غیر این صورت، می‌بایست برای منازلی که سقف بلندتری دارند، سایر وسایل گرمایشی به کار گرفته شوند.

فاصله رادیاتور از دیوار

توصیه می‌شود به منظور حفظ گردش هوای مناسب و افزایش بازدهی دستگاه، فاصله رادیاتور از دیوار 3 الی 5 سانتی متر حفظ شود.

ارتفاع رادیاتور زیر پنجره

نصب رادیاتور در زیر پنجره با زاویه قائم (90 درجه) انجام می‌گردد تا به درستی تراز باشد و عملکرد بالایی از خود نشان دهد. اگر قصد دارید رادیاتور خود را زیر پنجره نصب نمایید، می‌بایست طول پنجره حدودا مساوی با طول رادیاتور در نظر گرفته شود. همچنین فاصله‌ای که رادیاتور زیر پنجره می‌بایست از کف زمین داشته باشد، حداقل 7 الی 10 سانتی متر می‌باشد.

ارتفاع رادیاتور از کف

بهتر است به منظور حفظ گردش هوای مناسب و افزایش بازدهی دستگاه، ارتفاع رادیاتور از کف حداقل 7 الی 10 سانتی متر حفظ شود.

طبقه بندی شده در

با برچسب در