دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی یکی از پرکاربردترین دستگاه‌ها در کارخانجات، شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف می‌باشد. با کمک دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی، ورود و خروج پرسنل تعیین می‌گردد. بدین صورت که افراد باید انگشت خود را در محل مناسب (سنسور دستگاه)  قرار دهند تا دستگاه از طریق تشخیص اثر انگشت، فرد را شناسایی کرده و زمان ورود و خروج را ثبت نماید. ما در این صفحه از استاده قصد داریم به آموزش نحوه صحیح ثبت اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب و بررسی نکاتی مهم پیرامون آن بپردازیم.

نحوه ثبت اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب

در این بخش به آموزش مرحله به مرحله نحوه اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب می‌پردازیم.

در ابتدا باید تنظیمات (settings) دستگاه را انتخاب نموده و سپس وارد بخش معرفی کاربران شوید. اکنون گزینه تعریف یا ثبت اثر انگشت را انتخاب کرده و اطلاعات مربوط به کاربر (نام، واحد مرتبط و…) را وارد نمایید. در مرحله بعد می‌بایست انگشت فرد روی سنسور قرار گیرد و به صورت همزمان کلید OK را بفشارید. برای تعریف اثر انگشت‌ دیگر کاربران، همین روال را انجام دهید و در آخر گزینه OK یا تایید را انتخاب نمایید تا اطلاعات ذخیره شود.  

معمولا برای تعریف اثر انگشت، بهتر است که از انگشتان سبابه هر دو دست استفاده شود تا در مواقعی که سنسور دستگاه انشگت سبابه دست راست را شناسایی نکرد، فرد انگشت سبابه دست چپ خود را قرار دهد.

پس از تعریف اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب، افراد با قرار دادن صحیح انگشت خود روی سنسور، ورود و خروج خود را ثبت خواهند نمود.

نرم افزار دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی

هنگام ثبت اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب، لازم است مراحل زیر را با دقت انجام دهید تا اثر انگشت شما مورد تایید قرار گیرد.

مرحله اول

در مرحله اول باید توجه داشته باشید که تنها زمانی که سنسور چشمک می‌زند، انگشت خود را روی آن قرار دهید. طرز قرار دادن انگشت، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در مکانی مناسب قرار گیرد. به این منظور نوک انگشت خود را بین قسمت بالایی و پایینی سنسور بگذارید. توجه داشته باشید که انگشت شما نباید سمت چپ، راست، بالا یا پایین سنسور قرار گیرد. همچنین از قرار دادن نوک انگشت یا چرخاندن و حرکت دادن آن خودداری نمایید.

مرکز اثر انگشت، قسمتی است که بیشترین خمیدگی را دارد و این قسمت باید در مرکز سنسور قرار بگیرد.

نحوه ثبت اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب

مرحله دوم

در مرحله بعد باید انگشت خود را به محل مورد نظر بفشارید. زمانی که انگشت شما روی سنسور قرار دارد، باید این کار انجام دهید. میزان فشار انگشت روی سنسور، نباید خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. در واقع انجام این کار شبیه زمانی است که انگشت خود را روی استامپ قرار داده‌اید و فشار می‌دهید.

مرحله سوم

در مرحله آخر، اثر انگشت شما ثبت می‌شود و پس از آن، زمان ورود یا خروج شما نیز ثبت خواهد شد.  

اثر انگشت ثبت شده باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد تا حالت انگشت و وضعیت شیارهای آن، به خوبی ثبت گردد. بنابراین انجام کارهایی مانند فشار خیلی زیاد یا کم بر روی سنسور، قرار دادن انگشت کثیف، انگشت خیس یا زخمی بر روی سنسور توصیه نمی‌شود.  

نرم افزار دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی

برای انتخاب نرم افزار مناسب برای دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی، باید هنگام خرید نرم افزار با ویژگی‌ها و قابلیت‌های نرم افزار آشنا باشید. برای مثال توجه داشته باشید که نرم افزار مورد نظر دارای زمان‌سنجی دقیق، ظرفیت ذخیره‌سازی بالا، سرعت عملکرد مناسب و… باشد تا کارایی مورد قبولی از خود نشان دهد.

نرم افزار دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی

افراد از نرم‌افزارهای گوناگونی برای کار با دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی استفاده می‌کنند که چند مورد از رایج‌ترین آن‌ها عبارت هستند از:

نرم افزار کسرا

نرم افزار کسرا، یکی از نرم افزارهای دستگاه حضور غیاب اثر انگشتی است که قابلیت‌های زیادی از قبیل نظارت بر تردد پرسنل توسط شناسایی اثر انگشت آن‌ها، قابیلت گزارش گیری، قابلیت سفارشی سازی برای امور متفاوت (مرخصی، جابه‌جایی افراد) و… دارد. معمولا از این نوع نرم افزار برای حضور و غیاب پرسنل و پرستاران استفاده می‌شود.

نرم افزار افق

یکی دیگر از نرم افزارهای دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی، نرم افزار افق می‎باشد که با استفاده از اثر انگشت یا کارت یا چهره افراد، زمان تردد (ورود و خروج) افراد مشخص می‌شود. همچنین غیبت، اضافه کاری و شب کاری افراد نیز در آن ثبت می‌گردد و خروجی گزارش آن به صورت ایمیل، اکسل، عکس یا متن خواهد بود.

نرم افزار OnTheClock

یکی دیگر از نرم افزارهای دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی، نرم افزار OnTheClock می‌باشد که این نوع نرم افزار نیز قابیت‌های زیادی دارد که یکی از آن‌ها شناسایی و ثبت زمان تردد کارکنان از طریق بیومتریک اثر انگشت، کیوسک ثبت زمان یا مرورگر می‌باشد. این نرم افزار با تنظیم نمودن PTO به برنامه ریزی زمانی کارمندان می‌پردازد. همچنین نرم افزار OnTheClock از طریق چت و تلفن پشتیبانی رایگان ارائه می‌دهد. 

نتیجه گیری  

در این مقاله سعی کردیم که شما را با نحوه ثبت اثر انگشت در دستگاه حضور و غیاب آشنا سازیم تا بتوانید با انجام مراحل ذکر شده، به درستی این کار را انجام دهید.

طبقه بندی شده در