امروزه در ادارت و سازمان‌های مختلف از دستگاه حضور و غیاب استفاده می‌شود. نصب درست و راه اندازی صحیح  این دستگاه در کارکرد آن موثر خواهد بود. به همین دلیل در این صفحه با آموزش نصب دستگاه حضور و غیاب آشنا خواهید شد. همچنین برخی اطلاعات دیگر نظیر نحوه اتصال و خروجی گرفتن و همچنین نحوه گزارش گیری از دستگاه حضور و غیاب نیز در این صفحه از استاده بررسی شده‌اند.

آموزش نصب دستگاه حضور و غیاب                

آموزش نصب دستگاه حضور و غیاب و آگاهی داشتن به این امور از مهم‌ترین اقدامات فعالسازی این دستگاه به شمار می‌رود. آموزش نصب دستگاه حضور و غیاب به دو دسته نصب سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می‌‌شود. در ادامه ابتدا به بررسی نحوه قرارگیری و نصب فیزیکی خواهیم پرداخت.

نصب فیزیکی و نحوه قرارگیری دستگاه حضور و غیاب

این سیستم باید در مکانی قرار بگیرد که نزدیک درب ورودی و در معرض دید کارکنان باشد. از سوی دیگر باید در نزدیکی پریز برق قرار بگیرد. البته اگر دستگاه شما تحت وب و آنلاین باشد باید آن را در محل نود شبکه قرار بدهید. نکته بعدی توجه به نور محیط برای سیستمی است که تشخیص چهره برای آن تعیین شده است. در این صورت دستگاه باید در مکانی با نور متعادل و کافی و با حداقل میزان تغییرات نور نصب شود. در این صورت دستگاه امکان تشخیص چهره کارکنان را به خوبی خواهد داشت.

نکته بعدی در آموزش نصب دستگاه حضور و غیاب، تعیین میزان ارتفاع مناسب برای قرارگیری آن است. انواع مختلف این دستگاه قابلیت قرارگیری بر روی دیوار و میز را دارند. انواع دیگر نیز قابلیت حمل و نقل به شکل پرتابل را نیز پشتیبانی می‌کنند. اما به طور کلی مرسوم‌ترین روش نصب، قرار دادن دستگاه بر روی دیوار است که در این مورد ارتفاع از اهمیت برخوردار خواهد شد. در حالت استاندارد ارتفاع دستگاه از سطح زمین باید بین 1.15 تا 1.55 سانت باشد.

نصب نرم افزاری دستگاه حضور و غیاب

در ادامه آموزش نصب دستگاه حضور و غیاب با مراحل نصب نرم افزاری این سیستم آشنا خواهید شد.

  1. در قدم اول فایل نصبی نرم افزار را در سیستم خود اجرا کنید و مراحل را تکمیل کنید. پس از نصب کامل از برقراری اتصال بین دستگاه با سیستم کامپیوتری خود اطمینان حاصل کنید.
  2. در قدم بعدی باید یک فایل اکسل از اطلاعات کارکنان تهیه کنید.
  3. سپس باید همه داده‌های مرتبط با هر یک از کارکنان را در نرم افزار وارد کنید. اگر قصد دارید تا اثر انگشت کارکنان نیز ثبت شود، پس از وارد کردن اطلاعات، اثر اگشت افراد را نیز به نرم افزار انتقال دهید.
  4. در مرحله بعدی وارد نرم افزار شوید و در قسمت اطلاعات کاربران، کارمند مدنظرتان را انتخاب کرده و سپس سایر اطلاعات تکمیلی نظیر این موارد را نیز ثبت کنید: ساعت ورود و خروج، ساعت کاری، اضافه کاری و…

نحوه اتصال دستگاه حضور و غیاب به کامپیوتر

نحوه اتصال دستگاه حضور و غیاب به کامپیوتر

جهت آشنایی کامل با آموزش نصب دستگاه حضور و غیاب باید از نحوه اتصال این دستگاه به کامپیوتر نیز آگاهی پیدا کنید. در ادامه روش‌های مختلف ارتباط این دستگاه با نرم افزار بررسی شده‌اند.

کابل RS-232

در این روش ارتباط به وسیله یک کابل با سوکت‌های 9 پین یا کابل سریال صورت می‌گیرد. در زمان تخلیه یک سر کابل به پورت سریال کامپیوتر و سر دیگر به دستگاه متصل می‌شود. از این روش معمولا زمانی استفاده می‌شود که  تعداد دستگاه‌ها کم باشد و فاصله میان کامپیوتر و دستگاه حضور و غیاب نیز کم باشد. همچنین باید حجم اطلاعات تردد ذخیره شده برای کارمندان زیاد نباشد و خروجی دستگاه‌ها به صورت پشت سر هم انجام شود.

شبکه LAN

در این روش برای دستگاه یک آی پی مخصوص در شبکه مجوعه  تعریف شده و دستگاه از طریق کابل وارد شبکه محلی آن مجموعه می‌شود. تنظیمات در دستگاه نیز از روی سیستم قابل انجام است و همچنین می‌توان از نرم افزار نیز برای این امر استفاده کرد. به طور کلی می‌توان این روش را بهترین و رایج‌ترین روش برای ارتباط دستگاه با کامپیوتر معرفی کرد.

USB

این روش خود به دو صورت قابل اجرا است که در ادامه بررسی شده‌اند.

روش اول استفاده از usb device

باید دستگاه به وسیله یک کابل به کامپیوتر متصل کرد و اطلاعات را تخلیه کرد. در این روش دستگاه و کامپیوتر باید به یکدیگر نزدیک باشند.

روش دوم استفاده از usb host

اگر دستگاه حضور و غیاب درگاه USB داشته باشد می‌تواند این روش را به کار برد. برای این منظور فلش را به دستگاه متصل کرده و اطلاعات را به آن انتقال می‌دهید. از این روش برای دستگاه‌هایی که با کامپیوتر فاصله زیادی دارند استفاده می‌شود.

WIFI

این ارتباط نیازی به کابل کشی ندارد و دستگاه حضور و غیاب باید ماژول وای فای داشته باشد. علاوه بر این سیستم شبکه نیز باید دارای این قابلیت باشد. در این روش نیز به دستگاه یک آی پی محلی نسبت داده می‌شود و نرم افزار از طریق اتصال به آن، خروجی می‌گیرد.

نحوه خروجی گرفتن از دستگاه حضور و غیاب

نحوه خروجی گرفتن از دستگاه حضور و غیاب

در قدم آخر آموزش نصب دستگاه حضور و غیاب به بررسی روش‌های خروجی گرفتن از این دستگاه پرداخته‌ایم. به طور کلی دو روش برای خروجی گرفتن موجود است.

خروجی گرفتن به وسیله فلش

استفاده از فلش مموری به دلیل از بین بردن نیاز به کابل کشی یکی از روش‌های محبوب به شمار می‌رود. برای این منظور باید از فلش با فرمت FAT32 استفاده کنید. در صورتی که فرمت فلش شما مورد ذکر شده نباشد می‌توانید با ریست کردن آن، فرمت را تغییر دهید. توجه داشته باشید با فرمت کردن فلش تمامی اطلاعات موجود در آن حذف می‌شود، پس پیش از انجام این کار اطلاعات را در محلی دیگر ذخیره کنید. پس از اطمینان از فرمت فلش آن را به دستگاه متصل کنید.

توجه داشته باشید که ممکن است با توجه به مدل دستگاه نحوه خروجی گرفتن متفاوت باشد. در دستگاه نانوتایم و در قسمت منو وارد بخش مدیریت فلش بشوید و گزینه فراخوانی را انتخاب کنید. سپس در گزینه داده‌های تردد، گزینه همه را برگزینید و در نهایت اوکی را انتخاب کنید.  اطلاعات به صورت فایلی با فرمت attlog.dat ذخیره می‌شود. در قدم بعدی باید نرم افزار را داخل سیستم اجرا کنید. سپس در منو گزینه فراخوانی فایل تردد شده را برگزینید. در صفحه باز شده آیکون پوشه باز را انتخاب کرده و فایل تردد را از فلش بر روی نرم افزار انتقال دهید.

خروجی گرفتن به وسیله شبکه

ابتدا دستگاه را با کابل LAN به کامپیوتر متصل کرده و سپس باید از اتصال بین دستگاه و سیستم اطمینان حاصل کنید. برای این کار باید از  دستور ping استفاده کنید. در ادامه باید وارد نرم افزار حضور و غیاب شوید. سپس از منو گزینه فراخوانی ترددها از دستگاه را برگزینید. توجه داشته باشید که این روش نیز ممکن است برای هر مدل از دستگاه حضور و غیاب نحوه اجرای متفاوتی داشته باشد.

طبقه بندی شده در