انواع سیستم گرمایش از کف (برقی، تابشی و پکیج)
امروزه از انواع سیستم گرمایش از کف (Underfloor Heating System) که با نام سیستم گرمایش تابشی نیز معروف است، در بسیاری از منازل، استخرها، کارخانهها و… استفاده میشود و محبوبیت خاصی پیدا کرده است. ما در این مطلب از خدمات استاده قصد داریم به معرفی انواع سیستم گرمایش از کف برقی، تابشی و پکیج بپردازیم و معایب و مزایای آنها را بررسی نماییم. از شما عزیزان دعوت میشود تا در ادامهی مطلب همراه ما باشید.
دسترسی سریع به مطالب
انواع سیستم گرمایش از کف
به طور کلی انواع سیستمهای گرمایش از کف به دو گروه تقسیمبندی میشوند. این مدلها عبارتند از:
حتما بخوانید: تعمیر موتورخانه شوفاژ همراه قیمت و معرفی تعمیرکار حرفهای
سیستم گرمایش از کف الکتریکی یا خشک
دستهی اول: سیستم گرمایش از کف الکتریکی یا خشک که روند انتقال گرما در آن توسط سیمهای برقی انجام میشود.
انواع سیستم گرمایشی الکتریکی:
- فیلم حرارتی که از جنس پلی استر خیلی نازک تولید شده است.
- کابل حرارتی که بازدهی بسیار بالایی دارند و نیازی نیست برای نصب و اجرای آن کفسازی زیادی انجام شود.
سیستم گرمایش از کف هیدرونیک یا آبی
دستهی دوم: سیستم گرمایش از کف هیدرونیک یا آبی که روند انتقال گرما در آن با کمک آب گرم صورت میپذیرد و به علت مقرون به صرفه بودن بیشتر در منازل و ساختمانهای مسکونی کاربرد دارد. خدمات لوله کشی موتورخانه ساختمان و استخر – نقشه و قیمت لوله کشی موتورخانه را بخوانید.
لازم به ذکر است مسیر انتقال گرما در هردو گروه ذکر شده، از کف اتاق به سمت بالا میباشد.
مزایای سیستم گرمایش از کف
مهمترین مزایای انواع سیستم گرمایش از کف شامل موارد زیر میباشد:
مقرون به صرفه برای سوخت و انرژی
رادیاتور برای عملکرد مناسب به دمای 149 الی 167 درجه فارنهایت یا به عبارتی دیگر 65 الی 75 درجه سانتی گراد نیازمند است و تنها مناطق نزدیک به خود را گرم میکند. این در حالی است که انواع سیستم گرمایش از کف تنها با دمای 30 درجه و یا پایینتر نیز میتوانند تمامی نقاط منزل را به صورت کاملا یکنواخت به دمای گرم و متعادلی برسانند. اینگونه سیستمها انرژی کمتری (25 الی 30 درصد کمتر از سایر سیستمهای گرمایشی) مصرف میکنند.
لازم به ذکر است با مجهز نمودن سیستم گرمایش از کف به ترموستات اتوماتیک به شکل قابل توجهی در مصرف انرژی صرفهجویی خواهد شد.
نصب و اجرای آسان
نصب، اجرا و نگهداری از انواع سیستم گرمایش از کف پیچیدگی خاصی ندارد و به راحتی انجام میگردد. خدمات تعمیر شوفاژ و قیمت تعمیرات رادیاتور شوفاژ را بخوانید.
عدم نیازمندی به فضای زیاد
یکی از مهمترین مزایای سیستمهای گرمایش از کف عدم اشغال فضا به شمار میرود که امکان اجرای دکوراسیون داخل منزل دلخواه شما عزیزان را فراهم میآورد و به دنبال آن، آزادی عمل بیشتری خواهید داشت.
امنیت بالا
سیستم گرمایش از کف برخلاف شوفاژ، بخاری و رادیاتورهای موجود در بازار لبههای تیز و خطرناک ندارد و از این جهت استفاده از آن امنیت بالایی دارد. بنابراین با استفاده از سیستمهای گرمایشی از کف دیگر نیازی نیست نگران آسیب دیدن فرزندان خود باشید.
عدم کثیفی سقف، پردهها، دیوارهای اطراف و اثاثیهی منزل
نحوهی انتقال گرما در سیستمهای گرمایش از کف به شکل جریان همرفتی و تابشی میباشد. بنابراین برخلاف بخاری و رادیاتورها با استفاده از سیستم گرمایشی از کف در طول زمان سقف، پردهها، دیوارهای اطراف و اثاثیه منزل سیاه نمیشوند.
راندمان بالا، عدم ایجاد آلودگی صوتی، طول عمر بالا، راحتی و آسایش هنگام استفاده از سیستم گرمایشی از کف به عنوان برخی دیگر از مزایای آن به شمار میرود.
معایب سیستم گرمایش از کف
اما مهمترین مواردی که به عنوان معایب انواع سیستمهای گرمایش از کف در نظر گرفته میشود، به شرح زیر میباشد:
نصب و اجرای زمانبر
این موضوع مربوط به لولهکشی و کفسازی مورد نیاز برای نصب و اجرای سیستمهای گرمایش از کف میباشد. بنابراین نسبت به سایر انواع سیستمهای گرمایشی، نصب و اجرای سیستمهای گرمایشی از کف طولانی و زمانبر است.
هزینه نصب بالا
به علت استفاده از تجهیزات زیاد و پیشرفته، هزینهی نصب سیستم گرمایش از کف کمی گرانتر از سیستمهای گرمایشی معمولی میباشد.
فرآیند گرم شدن طولانی
به طور کلی فرآیند پیشگرمایش سیستمهای گرمایشی از کف نزدیک به 36 ساعت زمان میبرد. این درحالی است که با استفاده از سیستمهای رادیاتوری، محیط اطراف با گذشت 10 ساعت به دمای مطلوب خواهد رسید.
شایان ذکر است در منازل و ساختمانهای مسکونی که مجهز به سیستم گرمایشی از کف هستند، هنگام شروع استفاده از سیستم گرمایشی دمای 20 درجه سانتی گراد تنظیم میگردد و با گذشت هر 12 ساعت تنها میتوان 5 درجه دمای پیش را افزایش داد. بنابراین برای رسیدن به دمای مطلوب 35 درجه سانتی گراد تقریبا 36 ساعت زمان طول میکشد.
از سایر معایب سیستم گرمایش از کف برقی، تابشی و پکیج میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- یکی دیگر از معایب سیستم گرمایشی از کف را میتوان به سنگینتر بودن کف نسبت به دیگر سیستمهای گرمایشی متداول در نظر گرفت.
- پس از پایان کفسازی و نصب سیستم گرمایشی از کف دیگر شرایط ایجاد تغییرات کلی در بخش کف ساختمان ممکن نخواهد بود.
سخن نهایی
گفتنی است نصب سیستم گرمایش از کف برقی، تابشی و پکیج بسیار تخصصی و پیچیده بوده و همچنین تعمیرات آنها نیز در صورت بروز مشکل دشوار است و به صورت کاملا تخصصی انجام میشود. توصیه میگردد به منظور بهرهمندی از خدمات نصب و اجرای سیستم گرمایش از کف با کارشناسان ما در استاده در ارتباط باشید.