سیستم گرمایش از کف، نوعی از سیستمهای مدرن امروزی است که این روزها به دلیل نکات مثبت زیاد آن، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. در این سیستم به دلیل توزیع یکسان گرما در کل قسمتهای خانه، مصرف انرژی بهینهتر است. همچنین به دلیل این که در زیر کفپوش منزل تعبیه میشود، برخلاف سایر سیستمهای گرمایشی مثل بخاری و شوفاژ، فضای دکوراسیون خانه را اشغال نمیکند.
علاوه بر این موارد، سیستم گرمایش از کف موجبات آسایش و راحتی را در فصول سرد سال فراهم نموده و دغدغههای سایر سیستمها از جمله ایجاد رطوبت در دیوار، سخت شدن تنفس در برخی قسمتهای خانه، بالا بودن دما در ارتفاع بیشتر از دو متر و… را ندارد. از این رو در این صفحه از استاده میخواهیم درباره خدمات نصب سیستم گرمایش از کف و نحوه اجرای آن توضیحاتی را ارائه نماییم.
خدمات نصب سیستم گرمایش از کف
خدمات نصب سیستم گرمایش از کف به دلیل داشتن مراحل متعدد و زیرسازیهای پیچیده، نسبت به انواع دیگر سیستمهای گرمایشی زمانبر و پرهزینهتر است. دو نوع سیستم گرمایش از کف رایج، سیستم الکتریکی و آبی میباشند. هر کدام از این دو روش مزایا و معایبی داشته و نصب آنها متفاوت از دیگری است.
کتگوری این صفحه مشخص نیست.
حتما بخوانید: تعمیر موتورخانه شوفاژ همراه قیمت و معرفی تعمیرکار حرفهای
سیستم گرمایش از کف الکتریکی
در نصب سیستم الکتریکی، از کابلهای دارای جریان برق در زیر سرامیک، پارکت، موزاییک و… استفاده میشود. این کابلهای برق در هنگام نصب به گونهای در کف اتاق توزیع میشوند که در نهایت به یک منبع برق متصل شده و صفحه کلیدی جهت تنظیم آن روی دیوار تعبیه میشود.
در نصب سیستم گرمایش از کف الکتریکی نیازی به استفاده از عایق وجود نداشته و هزینه نصب آن کمتر از سیستم گرمایش از کف آبی خواهد بود.
سیستم گرمایش از کف آبی
در نصب سیستم آبی که رایجتر از نوع الکتریکی است، در لولههای کشیده شده در کف اتاق، از آب گرم یا مخلوط آب گرم و ضد یخ استفاده میشود. گرمای آب جاری در این لولهها از موتورخانه یا پکیج تأمین میگردد. در نهایت، در مناسبترین بخش از کف تمامی لولهها توسط کلکتور جمع شده و به موتورخانه یا پکیج راه مییابند.
برای جلوگیری از هدر رفتن گرما در سیستم گرمایش از کف آبی لازم است عایق کاری کف با دقت بیشتری انجام شود. این موضوع سبب میشود که هزینه نصب سیستم آبی بیشتر شود. اما گفتنی است در نهایت، هزینه مصرف انرژی آن کمتر خواهد شد. انجام عایق کاری موتورخانه همراه قیمت و آموزش عایق بندی موتورخانه را بخوانید.
اجرای لوله کشی گرمایش از کف
طراحی و اجرای لوله کشی گرمایش از کف یکی دیگر از نکات مهمی است که در خدمات نصب این نوع سیستم گرمایشی به آن دقت میشود. لولهکشی گرمایش از کف باید به گونهای باشد که لولهها از روی یکدیگر عبور نکنند. همچنین، به صورت یک دست با فواصل یکسان برای توزیع یکنواخت گرما اجرا شوند.
حتما بخوانید: لوله کشی روکار آب، پکیج و رادیاتور همراه نحوه لوله کشی روکار
در طراحی و اجرای لوله کشی سیستم گرمایش از کف باید قسمتهایی که محل قرارگیری وسایل برقی است، تعیین شود تا لولههای آب گرم از آن ناحیه عبور نکنند و به لوازم برقی آسیبی وارد نشود.
طرح و اجرای لوله کشی گرمایش از کف با توجه به ویژگیهایی مانند مساحت کف، تعداد دیوارها، میزان دمای مطلوب و… انجام میگیرد.
لوله کشی مارپیچ یک طرفه
یکی از طرحهای لوله کشی گرمایش از کف، طرح مارپیچ یک طرفه است. این نوع لولهکشی برای اتاقهای کوچک و راهروها مناسبتر میباشد؛ زیرا آب گرم از یک طرف وارد لولهها میشود. این آب ممکن است تا وقتی که به قسمت انتهایی یک اتاق عریض برسد، دمای خود را از دست دهد.
لوله کشی مارپیچ دو طرفه
نوع دیگر لوله کشی گرمایش از کف، مارپیچ دو طرفه است. در این نوع لوله کشی، یک لوله حاوی آب با دمای کمتر و دیگری حاوی آب با دمای بیشتر است. این موضوع سبب میشود که توزیع دما در سراسر اتاق و فضای موردنظر یکسان باشد.
لوله کشی مارپیچ سه طرفه
طرح لولهکشی مارپیچ سهطرفه یا U شکل نیز روش دیگری از لوله کشی در سیستم گرمایش از کف است. این طرح مناسب اتاقهایی است که از سه دیوار امکان هدر رفتن گرما وجود دارد. در لولهکشی مارپیچ یا حلقهای، مسیر آب از کناره دیوارها آغاز شده و در نهایت در مرکز اتاق خاتمه مییابد.
این روش کمترین میزان اتلاف انرژی را داشته و بالاترین بازدهی را در انواع مختلف لوله کشی گرمایش از کف دارد. به همین دلیل برای اجرا در فضاهایی با مساحت زیاد بسیار مناسب است.
دمای استاندارد گرمایش از کف
در سیستم گرمایش از کف، دمای استاندارد گرمایش از کف و دمای آب گرمی که در لولهها جریان مییابد، بین 30 الی 60 درجه سانتیگراد است. در صورتی که برای دستیابی به همان میزان گرمای تولید شده از طریق شوفاژ باید دمای آب تا 55 الی 75 درجه افزایش یابد.
همین موضوع سبب میشود که انرژی کمتری برای افزایش دمای آب در سیستم گرمایش از کف مصرف شده و این روش مقرون به صرفهتر باشد.
همچنین در روش گرمایش از کف، دما در تمامی سطح اتاق به یک اندازه بوده و به مرور با افزایش ارتفاع و در نزدیکی سقف کاهش مییابد. در صورتی که در سایر سیستمهای گرمایشی دما در نزدیکی سیستم، زیاد و با دور شدن از آن، دما کمتر میشود.
نظرات