قهوه ساز به یکی از دستگاه‌های پرکاربرد در روزمره تبدیل شده است و بسیاری از افراد در خانه و یا محل کار خود از قهوه ساز استفاده می‌کنند. گاهاً ممکن است این دستگاه دچار مشکلاتی از قبیل کم شدن فشار، خیس بودن تفاله، سرد بودن قهوه، تلخ شدن قهوه، روشن نشدن دستگاه و… شود که اینگونه مشکلات می‌توانند در قالب ظاهر نامطلوب قهوه و یا خود دستگاه نمایان باشند.

در این صفحه از استاده مگ قصد داریم تا شما را با مشکلات رایح دستگاه قهوه ساز و همچنین راهکارهای لازم به منظور برطرف کردن این مشکلات آشنا کنیم. با ما همراه باشید تا در ادامه با رایج‌ترین مشکلات قهوه سازها مانند مشکلات قهوه ساز دلونگی، علت خامه ندادن قهوه ساز مباشی و راه حل رفع عیوب آنها آشنا شوید.

بررسی مشکلات رایج قهوه ساز

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، مشکلات قهوه ساز تنها به یکی دو مورد ختم نمی‌شود و عیب‌های متعددی را می‌تواند شامل شود. در ادامه، بسیاری از این مشکلات بررسی شده‌اند.

روشن نشدن دستگاه قهوه ساز

اگر دستگاه قهوه ساز شما روشن نمی‌شود، در ابتدا به تنظیمات پنل آن رجوع کنید و از تنظیم بودن آن مطمئن شوید. علت روشن نشدن قهوه ساز می‌تواند دو مورد زیر باشد:

  • تنظیم نبودن پنل دستگاه
  • خرابی قطعات داخلی دستگاه

از آن جایی که دستگاه قهوه ساز بسیار حساس است و تعمیر و بررسی قطعات داخلی آن به تخصص نیاز دارد، بهتر است بررسی خرابی‌های آن را به تعمیرکار ماهر بسپارید و از باز کردن خودسرانه دستگاه بدون آگاهی‌های لازم بپرهیزید.

آب جوش در دستگاه قهوه ساز بالا نمی‌آید

در صورت مشاهده این مورد، به احتمال زیاد مشکل از سوپاپ دستگاه قهوه ساز است. ممکن است به دلیل انسداد یا خمیدگی سوپاپ این اتفاق افتاده باشد.

برای برطرف کردن مشکل، سوپاپ را بررسی و در صورت وجود انسداد، آن را برطرف کنید و یا اگر هرگونه خمیدگی وجود دارد، به رفع آن بپردازید. در صورتی که مهارت کافی در انجام این کار را ندارید، از فرد ماهر و متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

علت خیس بودن تفاله قهوه

یکی از مشکلات قهوه ساز که شاید پس از خروج قهوه با آن مواجه شوید، خیس بودن تفاله قهوه است. در برخی موارد، اگر مشکل شدید باشد ممکن است حتی بر روی تفاله قهوه نیز آب جمع شده باشد. در این بخش از محتوا قصد داریم تا شما را با علل مختلف خیس بودن تفاله قهوه آشنا کنیم:

کم ریختن قهوه

همانطور که می‌دانید، بسکت پرتافیلتر باید با مقدار مناسبی از قهوه پر شود؛ نه بیشتر و نه کمتر از حد معقول. در صورتی که این مقدار کمتر از حد مناسب باشد، فاصله‌ای ایجاد می‌شود که موجب جمع شدن آب و خیس ماندن تفاله می‌شود.

هر دستگاه با توجه به فشار و قدرتی که دارد، با یک اندازه مشخص از ذرات پودر قهوه عملکرد بهتری را ایفا می‌کند. اگر این ذرات بیش از حد ریز باشند، آب توانایی عبور از آن را به خوبی نخواهد داشت و جمع شدن آب را شاهد خواهیم بود. هنگام خرید و یا آسیاب کردن قهوه به این نکته توجه کافی را داشته باشید.

قدرت کم دستگاه

هر چقدر قدرت دستگاه کمتر باشد، عبور آب از ذرات قهوه سخت‌تر صورت می‌گیرد و در نهایت ممکن است باعث جمع شدن آب و خیس ماندن تفاله قهوه شود.

تمپ کردن قهوه با روشی نادرست

همانطور که در مطالب بالاتر به این نکته اشاره شد، باید به فاصله بین ذرات قهوه متناسب با قدرت دستگاه توجه شود. اگر ذرات زیادی ریز باشند، تمپ کردن زیادی صورت بگیرد یا فضای مناسبی برای عبور آب وجود نداشته باشد، تفاله قهوه خیس باقی می‌ماند.

علت خیس بودن تفاله قهوه

علت کم فشار شدن قهوه ساز

برای اینکه یک قهوه با کیفیت داشته باشید، لازم است تا فشار مناسبی در دستگاه وجود داشته باشد. اگر قهوه ساز کم فشار شده است، مواردی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت را بررسی و در صورت وجود مشکل، آنها را برطرف کنید.

  • جریان آب و مخزن آب را بررسی کنید. اگر آب به میزان کافی به دستگاه نرسد، آنگاه فشار کمتری را شاهد خواهیم بود.
  • درست است که هر چقدر ذرات قهوه ریزتر باشند، از رقت قهوه کاسته می‌شود و عصاره آن بهتر گرفته می‌شود، اما اگر پودر قهوه زیادی ریز باشد، فشار قهوه ساز بسیار کم خواهد شد. از این رو باید به این نکته توجه کرد.
  • آسیب به گیج فشار، از عوامل کم فشار شدن قهوه ساز است. در صورت شکستگی و یا آسیب این گیج باید تعمیر و یا تعویض قطعه صورت بگیرد.
  • انسداد پمپ دستگاه و یا خرابی واشرها نیز از عوامل دیگر کم فشار شدن قهوه ساز هستند. پمپ قهوه ساز را از نظر انسداد بررسی و مشکلات آن را برطرف کنید.

روشن نشدن قهوه ساز

اگر قهوه ساز به طور کلی روشن نمی‌شود باید مواردی که در ادامه ذکر شده‌اند، بررسی شوند:

مشکلات پریز برق، کابل دستگاه و یا دو شاخه

در صورتی که پریز، برق نداشته باشد، کابل مشکل قطعی داشته باشد و یا دو شاخه معیوب باشد، دستگاه قهوه ساز روشن نخواهد شد. اولین گام برای بررسی روشن نشدن دستگاه، بررسی برق پریز، کابل و دو شاخه است.

اگر مواردی که در مورد اول آورده شد را بررسی کردید و مشکلی نبود، احتمالا مشکل مربوط به المنت است. اگر المنت آسیب دیده باشد و یا اتصالات آن مشکلی پیدا کرده باشند، ممکن است قهوه ساز روشن نشود.

اتصالی کردن مدار کنترل و خرابی کاهنده ولتاژ

از دیگر مواردی که می‌تواند از عوامل روشن نشدن قهوه ساز باشد، اتصالی کردن مدار کنترل است که باید بررسی و عیب‌یابی شود. در نهایت، مورد آخری که می‌تواند روشن نشدن دستگاه را باعث شود، خرابی کاهنده ولتاژ است. اگر این قطعه آسیب ببیند و خراب شود، قهوه ساز روشن نخواهد شد.

عدم خروج قهوه از دستگاه قهوه ساز

اگر قهوه از دستگاه شما خارج نمی‌شود، ممکن است به دلایل زیر باشد:

  • رسوب قهوه
  • رسوب املاح آب
  • پر نبودن مخزن آب دستگاه

اگر مدتی است از دستگاه استفاده نکرده‌اید، باید قبل از استفاده بررسی‌های لازم را انجام دهید تا قهوه رسوب نکرده باشد. این اتفاق عاملی مشابه به دلیل املاح آب نیز می‌تواند داشته باشد. آب با توجه به درجه سختی خود حاوی املاحی است که به مرور زمان می‌توانند با رسوب خود سبب انسداد شود.

پر نبودن مخزن آب نیز از عوامل ایجاد این مشکل است که با پر شدن مخزن برطرف می‌شود.

علت کم فشار شدن قهوه ساز

قطعی برق منزل یا محل کار در هنگام روشن کردن قهوه ساز

اگر هنگام روشن کردن دستگاه قهوه ساز برق قطع می‌شود، مشکل از اتصالات دستگاه است. امکان دارد به دلیل اتصال کوتاه در قهوه ساز، این اتفاق مشاهده شود. قاعدتاً برای برطرف کردن این مشکل باید اتصالات قطعات داخلی قهوه ساز را بررسی و در صورت وجود مشکل، آنها را تعمیر کنید.

گرم نماندن قهوه

به صورت کلی انتظار داریم که از قهوه ساز، یک قهوه‌ داغ تحویل بگیریم و این قهوه در مدتی که در قهوه ساز است، نه سرد شود و نه بجوشد. این وظیفه بر عهده المنت قهوه ساز است. المنت، دمای قهوه را در حد داغ نگه می‌دارد تا از دستگاه خارج شود.

در صورتی که این قطعه آسیب ببیند و یا اتصالی کند، قهوه داغی نخواهیم داشت. بنابراین در صورت مشاهده این مشکل باید مدار برق المنت بررسی و در صورت وجود ایراد، برطرف شود.

جوشیدن قهوه

قطعه‌ای به نام ترموستات در قهوه ساز وجود دارد که کاربرد آن، تنظیم دما است. در صورتی که این قطعه آسیب ببیند و یا تنظیمات آن به هم بخورد، دما تنظیم نخواهد شد و ممکن است شاهد جوشیدن قهوه باشیم.

اگر مشاهده کردید که قهوه در حال جوشیدن است، اولین قطعه‌ای که باید بررسی شود، ترموستات است. در این حالت اگر ترموستات تنظیم نبود، باید تنظیم شود و اگر مشکل از تنظیمات نبود، لازم است از نظر سلامت قطعه بررسی شود. ممکن است با تعمیر نتوان مشکل را برطرف کرد؛ در این صورت ترموستات باید تعویض شود.

دقت کنید که وجود رسوب در سوپاپ نیز می‌تواند عاملی برای جوشیدن قهوه باشد. اگر مشکلی در ترموستات مشاهده نشد، به سراغ سوپاپ و بررسی آن بروید و آن را از نظر انسداد و همچنین شکستگی یا آسیب قطعه چک کنید.

گرم نشدن آب

در صورتی که آب توسط دستگاه قهوه ساز گرم نمی‌شود، باید دو مورد بررسی شوند:

جریان برق: اولین مورد، جریان برق است. اگر مشکلی در جریان برق و یا کابل وجود داشته باشد، ممکن است این اتفاق را شاهد باشید.

خرابی المنت: دومین مورد، مربوط به المنت است. اگر جریان برق به خوبی به المنت می‌رسد، اما المنت گرم نمی‌شود، مشکل از این قطعه است و باید تعمیر یا تعویض شود.

تلخ شدن قهوه

اگر قهوه ساز شما قهوه تلخ‌تری را نسبت به قبل به شما تحویل می‌دهد، نشان از رسوب و تمیز نبودن دستگاه می‌باشد. شما باید هر چند وقت یکبار، دستگاه خود را با شوینده‌های مناسبی تمیز کنید تا دستگاه تمیز و رسوب‌هایی که وجود دارند، از بین بروند. علاوه بر شوینده می‌توانید از ترکیب ساده و در دسترس سرکه و جوش شیرین نیز برای تمیز کردن قهوه ساز استفاده کنید.

رقیق بودن قهوه

هنگامی که آب مخزن پر می‌شود، باید دقت داشته باشید که از آب سرد استفاده شود. در صورتی که با آب گرم پر شود، شما قهوه رقیق‌تری خواهید داشت.

دلیل خامه ندادن قهوه ساز چیست؟

خامه دادن قهوه، اصطلاحی است که برای فوم یا همان کف روی اسپرسو به کار برده می‌شود. از آن جایی که خامه دادن قهوه ساز ارتباط مستقیمی با زمان بو دادن قهوه، نوع آسیاب و دستگاه و… دارد، در ادامه به بررسی عواملی می‌پردازیم که از دلایل خامه ندادن قهوه ساز هستند.

مدت زمان برشته شدن دانه قهوه

از مهم‌ترین دلایل خامه ندادن قهوه ساز، مدت زمانی است که از برشته شدن دانه قهوه گذشته است. بهترین مدت زمان، دو روز تا 3 هفته است و اگر بیشتر از این مدت بگذرد، احتمال خامه ندادن قهوه ساز بسیار زیاد است.

اندازه ذرات

دلیل بعدی، اندازه ذرات است که اگر بیش از حد درشت باشند، فشار عبور آب مناسب نخواهد بود و کف ایجاد نمی‌شود. همچنین، اگر فاصله بسیار کم باشد، فشار زیاد از درست شدن خامه‌ خوب جلوگیری می‌کند. توجه کنید که مقدار قهوه ریخته شده در بسکت پرتافیلر نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

نکته: دقت کنید که پرتافیلر تراز باشد و به میزان کافی با قهوه پر شده باشد.

خرابی قطعات قهوه ساز

از دلایل دیگر نیز می‌توان به آسیب دیدن قطعات قهوه ساز اشاره کرد که یک علت خامه ندادن قهوه ساز مباشی نیز همین مورد است.

همانطور که با این مطلب از استاده همراه بودید، در مورد مشکلات رایج قهوه ساز و راهکارهای برطرف کردن آنها صحبت کردیم. همچنین در ارتباط با علل خامه ندادن دستگاه توضیحاتی گفتیم که امیدواریم برای شما عزیزان، مفید واقع شده باشد. شما می‌توانید به منظور بهره‌مندی از خدمات تعمیر قهوه ساز خانگی و صنعتی با کارشناسان ما در استاده در ارتباط باشید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در