داشتن خلاقیت و ایجاد نمای چشم نواز برای دکوراسیون داخلی ساختمان، نیازمند استفاده از سقف کاذب می باشد. در واقع ابداع و تولید این سقف ها سبب افزایش سرعت در ساخت و همچنین تمیز و منحصر به فرد بودن ساختمان را در پی دارد.

در این صفحه قصد داریم با معرفی سقف کاذب، نحوه اجرای آن و همچنین نکات مهمی که انتخاب باید در نظر داشته باشید ادامه دهیم.

سقف کاذب چیست و مزایای آن

ایجاد پوششی مناسب و با کیفیت بر روی سقف اصلی خانه را سقف کاذب می گویند که دارای مزایا و کاربرد های زیادی است که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

سقف های کاذب انواع مختلفی دارند از جمله: سقف کاذب رابیتس، کناف سقف، پیش ساخته گچی، آکوستیک، تلقی، آلومینیومی، ترکیبی، گریلیوم و مجازی، که هر یک دارای مزایایی می باشند که صحبت در مورد آن ها از این بحث خارج می باشد.

از جمله مزایای سقف کاذب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • پوشش کامل تاسیسات ساختمان از جمله لوله کشی آب، لوله های گاز، سیم کشی و …
  • پوشاندن اسکلت خانه های نوساز بدون نیاز به گچکاری و رنگ ساختمان
  • سبک بودن و دارا بودن قابلیت جا به جایی
  • عایق صدا و انرژی اما نه به اندازه آکوستیک دیوار
  • قابلیت ایجاد نورپردازی
  • متناسب برای نمای داخلی و خارجی ساختمان ها
  • بسیار پر طرفدار برای تالارهای پذیرایی و رستوران ها
  • تعمیرات بدون دردسر آن ها
  • قابل نصب بر روی سقف ساختمان های قدیمی به جهت بازسازی ساختمان
  • همچنین کاهش هزینه ها هنگام ساختمان سازی
  • مقاومت در برابر زنگ زدگی و رطوبت
  • تنوع طرح و رنگ
  • تمیز کردن آسان آن ها
  • امکان نصب دریچه های هواکش بر روی آن ها
  • و …

شرایط اجرای و نصب سقف کاذب

برای اجرا و نصب سقف کاذب معمولا شرکت های طرف قرارداد، تعدادی متخصص را برای بازدید از فضا، در نظر می گیرند تا شرایط نصب آن بررسی شود.

متخصصین با توجه به ابعاد و کاربری ساختمان، بررسی تمام نکات از جمله قدیمی بودن ساختمان و تاسیسات و یا نو بودن آن ها؛ و همچنین نیاز ها و خواسته شما دست به کار می شوند.

مجری اجرای سقف کاذب باید با توجه به شناخت تمامی موارد بالا، نسبت به انتخاب گزینه مناسب برای اجرا و نصب اقدام کند.

از جمله مسائلی که می تواند تغییرات گسترده ای در انتخاب مدل سقف ایجاد کند، میزان رطوبت و تغییرات دمایی فضا است. باید توجه داشت که سقف های کاذب اجرایی و نصب شده را می توان تعمیر کرد و تغییرات کلی آن به هیچ عنوان معقول و به صرفه نیست.

مراحل نصب پانل

برای نصب سقف کاذب ابتدا یکسری میله های فلزی در سقف به صورت عمودی قرار داده شده تا استحکام پنل ها را تامین کند.

این میله ها اکثرا به صورت باکس های مربعی شکل هستند که بر روی هر کدام از آنها پانل مورد نظر قرار می گیرد.

پانل های قرار داده شده بر روی این میله ها نیز به صورت عمود قرار داده شده و سپس به سازه فلزی پیچ می شود.

یک لایه پلاستیکی شکل بر روی هر پانلی وجود دارد که احتمال بروز مشکلاتی مانند تغییر رنگ یا پوسیدگی را کاهش می دهد.

باید توجه داشت که پنل ها با نقشه های قبلی و براساس نیاز مشتری نصب و اجرا می گردد و برای قرار دادن نورهای مخفی و همچنین ایجاد هواکش و دریچه کولر و … در قسمت های خاص سقف، بهتر است موارد را با مجری کار در میان بگذارید.

نکات مهم در انتخاب سقف کاذب

هنگام انتخاب مدل سقف کاذب دقت کنید تا طرحی را انتخاب نمایید که با توجه به متراژ و شرایط محیطی فضای داخلی شما، باعث بهبود هرچه بیشتر دکوراسیون داخلی ساختمان شما شود.

دقت داشته باشید که رنگ ها و ترکیب درست و متناسب آن ها در کنار هم تاثیر فوق العاده ای بر روی نمای داخلی خانه خواهند گذاشت، پس دقت کنید که در کنار استفاده از نورپردازی مناسب، از رنگ مناسبی برای سقف کاذب نیز استفاده نمایید. برای این کار می توانید از طراحان داخلی و یا مدل های مختلف ایده بگیرید.

این نکته را در نظر بگیرید که این نوع سقف ها را برای چه نقطه ای از خانه می خواهید استفاده کنید؟ برای آشپزخانه، اتاق خواب، حمام و سرویس بهداشتی و … . سپس بهترین گزینه را انتخاب کنید.

به طور مثال سقف حمام و دستشویی می توانید از سقف های کاذب ضد آب و یا عایق رطوبتی استفاده نمایید که مقاومت بیشتری در برابر این عوامل دارند.

در پایان:

با دانستن کاربرد ها و مزیت های سقف کاذب می توانید از یک نصاب ماهر و کار بلند بخواهید بهترین اجرا را برای ساختمان شما پیاده سازی نماید و در کوتاه ترین زمان و کیفیت مناسب به پوشش کلی ساختمان شما بپردازد.

طبقه بندی شده در