با نزدیک شدن به فصل بهار، کارهای مربوط به تغییرات دکور منازل و اسباب و اثاثیه‌ها آغاز می‌شود تا فضای منزل نیز شرایط بسیار عالی را برای تغییر و دگرگونی اوضاع بهاری به همراه داشته باشد. جدا از لوازم دکوری و تغییر مبلمان منزل، مبحث سقف کاذب و رنگ آمیزی کناف کاری سقف پذیرایی نیز در تزیین این قسمت مهم خانه تأثیر خود را خواهد گذاشت. در ادامه قصد داریم که به بیان توضیحات لازم در ارتباط با نحوه رنگ آمیزی گچبری سقف منزل بپردازیم.

آموزش رنگ آمیزی کناف سقف

رنگ کردن کناف سقف پذیرایی به دلیل اینکه تأثیر بسیاری روی فضای منزل دارد، بسیار مهم است. برای رنگ آمیزی کناف سقف پذیرایی منزل طبق مراحل زیر پیش بروید:

  1. سوراخ کاری و زیرسازی

بعد از اینکه کناف در ساختمان اجرا شد، نوبت به سوراخ‌کاری‌های هالوژن و برق کشی آن‌ها است. در واقع این کار را برای جلوگیری از دستکاری کناف می‌شود. قبل از رنگ آمیزی کناف، سوراخ هالوژن را با گردبر برش زده و به دلیل استفاده از دریل هنگام کار، امکان ترک خوردن کناف وجود دارد؛ بنابراین قبل از رنگ زدن کناف باید جای شاسی‌ها مشخص شود و برقکار به نحوی کار را انجام دهد که به کناف آسیبی نرسد.

  1. انتخاب بتونه

دومین مرحله مربوط به انتخاب بتونه است. به‌طورکلی دو نوع بتونه رایج برای کناف وجود دارد؛ نوع اول بتونه گچی است که قیمت ارزان‌تری هم دارد و معمولاً برای مصارف داخلی و مکان‌های خشک کاربرد دارد. نوع دوم بتونه پلیمری است که انعطاف پذیری و مقاومت بیشتری در برابر رطوبت دارد و به همین دلیل برای مصارف خارجی و مکان‌های مرطوب مناسب‌تر است؛ البته این نوع بتونه قیمت بالاتری هم دارد.

  1. بتونه کاری کناف

درست کردن بتونه، کار ساده‌ای بوده که نحوه ساخت آن نیز روی کیسه نوشته شده است. برای ساخت بتونه مقداری آب را در ظرفی بریزید و سپس پودر کناف را به آن اضافه کنید تا خمیری نرم و یکدست را به دست آورید. دقت داشته باشید که هر گونه دستکاری در بتونه باعث سفت و جامد شدن آن می‌شود. همچنین اندازه مورد نیازتان را از بتونه استفاده کنید؛  چرا که این ماده بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه خشک می‌شود و دیگر کاربرد خود را از دست می‌دهد.

برای اینکه بتونه به خوبی پهن شود از دو کاردک نقاشی استفاده کنید. در این مرحله با استفاده از کاردک، بتونه را به طور کامل روی درزها و پیچ‌های کناف قرار داده و کاردک را به نحوی روی درزها قرار دهید که زاویه‌دار باشد. بتونه را با فشار به داخل درزها فشار دهید؛ پس از اینکه بتونه خشک شد، سطح را با کمک سمباده صاف کنید.

برای گرفتن نتیجه عالی، در ابتدا از سنباده نرم برای صاف کردن سطح استفاده و به تدریج از سنباده زبر استفاده کنید. خشک بودن، تمیزی و بدون آلودگی بودن سطح کار قبل از بتونه کاری و استفاده از ماسک و عینک از نکات مهمی است که در مرحله بتونه کاری باید به آن دقت کنید.

40 ایده گچبری سقف پذیرایی جدید در سال 2024 را مشاهده کنید.

  1. چه توری انتخاب کنیم

انتخاب تور مناسب برای مرحله تور کشی کناف اهمیت بالایی دارد. در واقع استحکام و زیبایی کناف در هنگام رنگ آمیزی تا حد زیادی به انتخاب تور مناسب بستگی دارد. به‌طورکلی دو نوع تور برای انجام کناف کاری در بازار موجود است که شامل نوار فایبرگلاس و توری مخصوص کناف هستند. نوع اول یا همان تور فایبرگلاس از الیاف شیشه بافت شده ساخته می‌شوند. این نوع تور، گزینه مناسبی برای درزهای سخت، دیوار و گوشه‌ها است. نوع دوم توری مخصوص کناف از جنس پلیمر یا کاغذ است که از آن می‌توان برای درزهای بین صفحات کناف استفاده کرد.

  1. تور کشی کناف

قبل از انجام این مرحله از رنگ آمیزی کناف ساختمان، از خشک شدن بتونه حتماً مطمئن شوید. در این مرحله، تمام درزها باید تورکشی یا تیپ اندازی شوند. در نظر داشته باشید که در مرحله تور کشی کناف، باید محل اتصالی که از صفحات مجزای پنل نصب شده‌اند، تور کشی شوند. اگر در این مرحله از تیپ اندازی استفاده شود باید تور مصرفی به گونه‌ای انداخته شود که محل برش را به خوبی بپوشاند. مزیت و دلیل استفاده از تور کناف به این دلیل است که تور کناف به جلوگیری از ترک خوردگی کناف کمک کرده و باعث نگهداری پنل‌ها با بتونه می‌شوند.

  1. چسباندن تور

بعد از اینکه تور مناسب را انتخاب کردید، حالا نوبت به چسباندن تورها به محل درزها و گوشه‌ها است. انجام این مرحله به مهارت بالایی نیاز دارد که باید از گچ مخصوص کناف یا چسب بتونه استفاده کنید. ابتدا چسب یا گچ را به طور کامل روی نوار تور بمالید؛ سپس تور را در محل مورد نظر قرار دهید و بعد از چسباندن تور، چسب را به طور یکنواخت روی نوار پخش کنید.

در نهایت با سنباده زدن سطح را صاف و یکدست کنید. در این مرحله، تمیزی، خشک بودن سطح کناف بسیار اهمیت دارد و پس از این مرحله باید درزهای کناف را بتونه کاری کنید.

  1. بتونه کردن درزهای کناف

یکی از اصلی‌ترین مراحل در رنگ آمیزی کناف سقف پذیرایی منزل، درزگیری کناف است. درزهایی که در فضای خالی بین صفحات کناف وجود دارند، باید برای ایجاد ظاهر زیبا و یکپارچه کاملاً پر شوند. بعد از اینکه تورکشی کناف و بتونه کاری کاملاً خشک شد، حالا به اندازه ۳۰ الی ۴۰ سانت بتونه کاری کنید تا در مراحل رنگ آمیزی کناف مشکلی پیش نیاید. یک روز بعد از بتونه کاری درزهای کناف، نوبت به لایه‌کشی روی درزها و محل اتصالات است که یک نقاش ماهر باید چند بار این کار را انجام دهد.

  1. سمباده زنی

بعد از اینکه بتونه کاری به طور کامل انجام شد اکنون نوبت به سمباده‌کشی تمام سطح کناف است که برای این کار باید از سمباده نیمه نرم برای یکنواخت کردن سطح استفاده کنید. در محل اتصال پنل‌ها باید توسط نقاش موجی نرم ایجاد شود که بعد از نقاشی این محل‌ها مشخص نباشد. در نهایت با آستر زدن کناف کل سطح کناف را با رنگ آستر بپوشانید. حالا بعد از مرحله لکه‌گیری، نوبت به رنگ آمیزی نهایی است.

  1. انتخاب رنگ کناف

یکی از قدم‌های مهم برای رنگ آمیزی کناف سقف پذیرایی، انتخاب رنگ مناسب برای رنگ آمیزی است. انتخاب رنگ به عوامل متعددی بستگی دارد؛ عواملی همچون نوع فضا، نورپردازی، مساحت ملک و غیره در رنگ‌آمیزی کناف تأثیرگذار هستند.

برای رنگ آمیزی فضاهایی با متراژ کمتر، رنگ روشن مناسب‌تر بوده و باعث دل باز شدن فضا می‌شود. همچنین در صورتی که فضا نورپردازی طبیعی داشته باشد، انتخاب رنگ‌های سرد مناسب‌تر است.

  1. آستری زدن

بعد از اینکه آخرین مرحله رنگ آمیزی انجام شد، نوبت به پیاده سازی یک لایه آستری است.‌ آستری زدن به رنگ کمک می‌کند که رنگ به طور کامل به سطح کناف بچسبد. همچنین آستری زدن از پوسته پوسته شدن رنگ و ترک خوردگی رنگ جلوگیری می‌کند. بعد از اینکه آستری خشک شد حالا نوبت به رنگ آمیزی نهایی است که در این مرحله می‌توان هم از غلطک و هم از قلم استفاده کنید که رنگ کامل خشک شود.

رنگ آمیزی گچبری سقف منزل

با یاد داشته باشید که رنگ آمیزی گچبری سقف منزل برای سالن پذیرایی یک عنصر مهم در دکوراسیون و نقاشی ساختمان می‌باشد. چرا که توجه و تزئین خاص به سقف منزل، نیاز به تزیین‌های دیگر برای دکوراسیون منزل را کم‌اهمیت‌تر خواهد کرد و به فضای اتاق جلوه‌ای دنج‌تر خواهد بخشید.

در برخی از منازل، سقف‌ها ساده و بدون هیچ تزئینی آماده می‌شوند اما برای برخی دیگر از منازل، سقف‌ها را با گچ‌بری‌های حاشیه‌ای، تزیینات پیچیده چون کناف سقف طراحی می‌کنند که شکل و متد خاص و متنوعی را ایجاد می‌کند. این کار می تواند با رنگ آمیزی گچبری سقف منزل جذابیت بیشتری ایجاد نماید .

رنگ آمیزی گچبری سقف منزل یکی از مدل‌های جدید برای تزئین و دکوراسیون داخلی ساختمان استفاده می‌شود که توانسته خیلی سریع جایگزین سادگی و بی‌روح بودن ظاهر گچبری‌های قدیمی شود.

تنوع مدل‌ها و امکان رنگ آمیزی متفاوت و خاص آن یک مزیت ویژه است که باعث این میزان استقبال و کاربرد عمومی شده است. همچنین می توانید برای زیبا شدن سقف منزل از گچبری پیش ساخته استفاده کنید.

در پایان

امروزه دیزاین و طراحی داخلی منزل برای ایجاد یک فضای دنج و دلنشین برای خودتان، مورد توجه تمام افراد قرار گرفته است. از این رو استفاده از روشی که هزینه به صرفه، طرح‌های متنوع و به‌روز، سرعت اجرای بالا، مقاومت بالا و دردسرهای کمی برای اجرا در منزل داشته باشد، بالاترین میزان محبوبیت را خواهد داشت. از این رو استفاده از رنگ آمیزی کناف سقف پذیرایی و یا اتاق های دیگر منزل برای این مورد با توجه به تمام مزایای نام‌برده مورد توجه قرار گرفته است.

طبقه بندی شده در