از سالیان دور تا به امروز گچبری یکی از شناخته شده ترین و محبوب ترین اموری است که برای زیبا تر شدن و خاص تر شدن معماری داخلی و در پی آن طراحی دکوراسیون داخلی متفاوت و لوکس می باشد که بنا بر سبک معماری و سلیقه افراد توسط استادکاران مجرب و حرفه ای انجام می پذیرد.

به طور کلی از گچبری در همه قسمت های داخلی خانه همچون پذیرایی، آشپزخانه، اتاق خواب، نشیمن و … متناسب با سلیقه و نوع معماری داخلی انتخابی خود استفاده می کنند و نمای خانه را چندیدن برابر می کنند.

در این صفحه قصد داریم به انواع گچبری ساختمان، سبک و مدل های آن بپردازیم و تصاویری از به روز ترین گچ بری های دو سال اخیر را در اختیار شما قرار دهیم.

انواع گچبری ساختمان:

حرفه گچ کاری تنها مورد استقبال آپارتمان ها و ساختمان های مسکونی قرار نمی گیرد بلکه بسیاری از تالارهای مجلل پذیرایی، مساجد، سالن های کنفرانس بین المللی، شرکت ها، رستوران ها و … نیز از این

به طور کلی گچبری ساختمان به سه روش انجام می پذیرد:

  1. گچ بری سطح: پیاده سازی طرح بر روی سقف و یا دیوار خانه به طور کامل.
  2. گچ بری تک: که یک قسمت خاص و ویژه ای از خانه را به آن اختصاص می دهند همچون سر در پذیرایی.
  3. گچ بری حاشیه: طرحی که بر روی کناره دیوار و یا سقف و … تکرار می شود.

سبک و مدل های گچبری:

طراحی معماری داخلی و به طور کلی زینت بخشیدن به دکوراسیون داخلی منزل و محیط کار هر فرد می تواند بسیار متفاوت باشد؛

به طور مثال گروهی از افراد با استفاده از کاغذ دیواری در سبک های مدرن و یا کلاسیک خانه خود را متفاوت می کنند و یا با الهام گرفتن از چوب و انواع سنگ به خانه خود زینت می بخشند.

اما استفاده از گچبری در نمای داخلی ساختمان نیز دارای سبک های متفاوتی می باشد که می توانید با انتخاب مدل مورد نظر خود و به کارگیری از یک گچبر حرفه ای و مجرب پس از اتمام سیمانکاری، به خانه خود زینتی دو چندان هدیه دهید.

دانستن این نکته نیز مهم است که شما می‌توانید به جای استفاده از گچ بری از سقف کاذب نیز استفاده کنید و هزینه کمتری پرداخت کنید.

انواع سبک و مدل های گچ بری عبارتند از: گچبری مدرن و سنتی

گچ بری سنتی:

درواقع تمامی آثار کچ بری که از زمان قدیم بر روی دیوار ها موجود بوده و بیشتر تلفیقی از باغ و بلبل و بهشت می باشد را روش سنتی می نامند که این نوع از گچ بری را بیشتر در قصر ها و یا خانه های اشراف زادگان قابل مشاهده بوده است و به دلیل شکوه و زیبایی بیش از حد و احترام مردم در معماری داخلی مساجد و یا مکان های مذهبی نیز مورد استقبال قرار می گرفت. اما گچبری سنتی خود نیز انواع مختلفی می باشد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد:

گچ بری هشته یا برهشته:

دارای برجستگی قابل توجه نسبت به سطح می باشد که در بین مردم بسیار باب بوده که پیشینه آن به زمان باستان می رسد.

گچ بری لایه ای:

در این روش از لایه های مختلفی از گچ های رنگی را به سطح مورد نظر می کشند، سپس گچکار با توجه به درخواست مشتری و با استفاده از مهارت خود به کمک ابزار گچبری طرح مورد نظر را بر روی لایه های گچ تشکیل می دهد.

گچ بری کلوخی یا لکه:

این نوع از گچ بری که به آن غربی می گویند از تمدن غرب الهام گرفته و وارد این هنر ارزشمند ایرانی شده است که طرح هایی افراطی و غلوآمیز را در بر می گیرد.

گچ بری پته:

که از قرن هشتم شکل گرفت و در این روش بر روی کرباش کچ کاری می کردند و آن را آماده گچ بری می ساختند سپس طرح مورد نظر را روی آن پیاده سازی می کردند و همچون قاب به دیوار و یا سقف می آویختند.

گچبری برجسته:

در این سبک ابتدا دیوار و یا سقف مورد نظر را کچ کاری می کردند و قبل از اینکه به طور کامل خشک شود طرح مورد نظر را بر روی آن پیاده می کردند سپس اجازه می دادند تا گچ به طور کامل خشک شود. در این نوع از گچ بری برجستگی مناسبی به چشم می آید.

گچ بری زبره:

این نوع از هنر گچ بری در واقع از ظریف کاری زیادی برخوردار نمی باشد و از گوشه های تیزی برخوردار می باشند. اما در این نوع از هنرنمایی شاهد برجستگی هایی می باشیم که مقدار آن مابین برجستگی های گچ بری هشته و گچبری بجسته می باشد.

گچبری مدرن:

در این نوع از هنر بی نظیر دیگر استفاده از نقوش پرنده، گل و … بی معنی می باشد و گچبر از خطوط منحنی و یا خطوط صاف برای جلوه بخشیدن به معماری داخلی ساختمان استفاده می کند. امروزه گچبری مدرن طرفداران بسیاری دارد و اکثرا مورد استقبال جوانان مدرن و به روز می باشد.

اجرای این هنر مدرن به دو صورت امکان پذیر می باشد:

  1. اجرای آن زمان بازسازی ساختمان با توجه به طرح درخواستی شما و خراب کردن گچ بری های قدیمی
  2. استفاده از گچبری از قبل ساخته شده که به راحتی می توانید طرح مورد نظر خود را در اندازه و سایز های مختلف از بازار سفارش دهید و هنگام ساخت و بازسازی منزل یک گچبر حرفه ای و ماهر این امر را پیاده سازی کند.

از جمله برتری های گچ کاری مدرن نسبت به گچ کاری سنتی می توان به این نکته اشاره کرد که کارایی بیشتری دارد به این منظور که می توان از آن ها برای پوشاندن قسمت هایی از خانه که مورد استفاده نمی باشند و یا از جلوه خانه می کاهند استفاده نمود

همچنین از گچبری سقف پذیرایی که یکی از محبوبترین امور در دکوراسیون داخلی هر خانه ای محسوب می گردد و در سال های اخیر توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است با استفاده از کناف و یا گچ بریهای از قبل ساخته شده شکل می گیرد که در زیر می توانید نمونه هایی از این هنر مدرن را مشاهده نمایید.

سبک ها و مدل های مختلفی در این نوع از گچ کاری موجود می باشد که می توان به نور مخفی، دور لامپی، لاکچری، ارک آشپزخانه، رابیتس کاری سقف و … اشاره نمود.

نکته مهم: از مزایای استفاده از گچکاری از قبل ساخته شده می توان به این نکته اشاره نمود که پس از نصب به راحتی می توانید اقدام به نقاشی ساختمان کنید و دیگر نیازی به خشک شدن گچ نمی باشد. همچنین این سازه ها از وزن های بسیار سبکتری برخوردار می باشند.

به دلیل هزینه های زیاد جهت اجرای گچ بریهای سنتی اکثر افراد تنها به گچبری سقف پذیرایی بسنده می کردند اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و ساخت سازه های کم حجم تر با قیمت های مناسب تر می توانید از گچ بریهای مدرن در همه قسمت های خانه خود از جمله آشپزخانه، اتاق خواب، راهرو و … استفاده نمایید.

دقت داشته باشید که جهت اقدام به هر نوع گچبری می بایست ابتدا جهت رفع رطوبت ساختمان اقدام کرد.

مزایای گچبری مدرن نسبت به سنتی:

اگر بخواهیم در یک جمع بندی کلی به طور خلاصه بیان کنیم:

  • قیمت کمتر
  • زمان اجرای کمتر
  • کارایی بیشتر
  • رنگ کاری آن پس از نصب
  • سبک بودن
  • تاثیر زیبای ترکیب نور در گچبری سقف پذیرایی و سقف آشپزخانه

نکات مورد توجه هنگام گچ بری:

هر گچ بر حرفه ای و کاربلد با آگاهی به موارد زیر کار خود را آغاز می نماید:

  1. ارتفاع سقف که نکته ای حائز اهمیت می باشد؛ به طور کلی برای سقف هایی با ارتفاع استاندارد و یا کوتاه تر از آن از گچ بری مدرن و برای سقف هایی با ارتفاع بیشتر و بلندتر از گچ بری سنتی بهتر است استفاده کرد که در مورد دوم بسته به سلیقه شخصی فرد دارد.
  2. سعی می کند متناسب با سلیقه و دکوراسیون داخلی کار خود را اجرا نماید. اگر دوست دارید سایر وسایل خانه خود را مدرن خریداری کنید هیچ گاه از گچ بریهای سنتی استفاده نکنید زیرا در آخر حتما پشیمان خواهید شد و منزل شما جلوه زیبایی نخواهد داشت.
  3. استفاده از رنگ مناسب: اگر ترجیح دادید که از مدل سنتی استفاده کنید، استادکار باید سعی بر این داشته باشد که با استفاده از ترکیب رنگ متعادل آرامش بصری را در مخاطب القا دارد.
  4. گچ بر ماهر قبل از هر گونه اقدام شما را با انواع و مزیت های آن آشنا می کند.

نکته مهم: گچکار ماهر قبل از اجرای گچ بری ابتدا محل مورد نظر را با دقت بررسی می نماید تا در صورت نیاز به گچکاری فورا اقدام نماید.

و در آخر: سعی کنید از زیاده روی در استفاده از طرح های شلوغ خود داری نمایید و بیشتر از طرح هایی استفاده کنید که در حین سادگی و زیبایی، قابل اجرا در سایر قسمت های خانه از جمله حمام، اتاق خواب، راهرو و … باشد و تنها برای دیوار و یا سقف پذیرایی مناسب نباشد .

طبقه بندی شده در