انجام بتونه کاری و نحوه اجرای آن روی دیوار یکی از مراحل مادر هنگام رنگ آمیزی دیوارها است که حتما تا به حال درباره اهمیت آن شنیده‌اید. بتونه کاری روی دیوار باعث پوشش دادن و هموار ساختن آن می‌شود تا بتوان روی آن فعالیت‌های دیگری مانند رنگ آمیزی یا کاغذ دیواری انجام داد.

درست كردن بتونه ديوار

شاید برای شما جالب باشد که بدانید بتونه برای نقاشی ساختمان از چه متریالی تهیه شده است و چگونه می‌توان آن را تهیه نمود. باید گفت بتونه ماده‌ای خمیری است و به همین دلیل در سوراخ‌ها و زدگیهای دیوار وارد شده و آن را یکدست می‌کند. بتونه دیوار این نوع بتونه از انواع رایج بتونه کاری است و خود دو نوع متفاوت دارد.

کتگوری این صفحه مشخص نیست.

1.    بتونه روغنی و روش ساخت آن

این بتونه برای دیوار‌های رنگ روغن استفاده می‌شود. برای ساخت آن باید روغن الف و پودر مل را با یکدیگر مخلوط کنیم و سپس رنگ روغن را به آن اضافه کنیم.

چند نکته مهم در ساخت بتونه روغنی:
  • از رنگ روغنی براق استفاده کنید: در صورت عدم استفاده از رنگ براق، بتونه حالت چروکیده می‌گیرد.
  • با توجه به اینکه بتونه کاری روغنی به صورت مایع است باید در هنگام استفاده از آن بیشتر دقت کنید.
  • درصورت تکه تکه شدن بتونه کمی آب سرد به آن بیفزایید تا بتونه خودش را بگیرد و سفت شود.
 درست كردن بتونه ديوار

2.    بتونه پلاستیکی و روش ساخت آن

بتونه پلاستیکی برای دیوارهایی که با رنگ پلاستیک رنگ شده است به کار می‌رود.

نکته مهم در ساخت بتونه پلاستیکی: خمیر بتونه کاری نباید شل باشد و اگر حس می‌کنید بتونه استقامت و غلظت کافی ندارد، به آن چسب چوب اضافه کنید.

بتونه کاری دیوار گچی

بتونه کاری دیوار گچی

بتونه کاری دیوار گچی که با رنگ پلاستیک رنگ می‌شوند، تفاوت‌های خاص خود را دارد. برای تهیه این نوع، باید رنگ پلاستیک  و پودر مل با هم ترکیب شوند.

بتونه کاری کناف

بتونه کاری کناف

ساخت بتونه کناف بسیار ساده است. بتونه کناف سقف تنها ترکیبی از آب و پودر کناف است. بعد از ترکیب آب و پودر کناف باید مخلوط را هم بزنید تا سفت شود.

توجه داشته باشید که در ترکیب بتونه کناف هیچگاه از گچی که برای گچکاری ساختمان استفاده می‌شود استفاده نکنید تا بتونه شکسته نشود و یا ترک نخورد.

نحوه بتونه کاری دیوار

  1. اولین مرحله در بازسازی ساختمان ویا نقاشی ساختمان درست کردن بتونه دیوار، آماده سازی سطح برای بتونه کاری است.
  2. یکی از مهم‌ترین مراحل برای این‌ که به بهترین نتیجه ممکن دست‌یابی داشته باشید، از بین بردن تمام برجستگی‌ها از روی دیوار با سقف می باشد.
  3. این برجستگی‌ها و ناصافی‌ها باید به کمک کاردک و سنگ سنباده به خوبی برطرف شود.
  4. در مرحله بعد باید گرد و خاک و چربی را پاک کنید تا بتونه به خوبی با سطح مورد نظر ارتباط داشته باشد و مستحکم باشد. بهترین وسلیه برای پاک‌سازی آلودگی‌ها یک دستمال نم‌دار ساده است.
  5. از این لحظه بتونه کاری شروع شده است. اولین لایه بتونه باید با کمک کاردک در جهتی که راحت‌تر هستید به درزها زده شود.
  6. سپس می‌بایست زمان کافی به بتونه داده شود تا به خوبی خشک شود.
  7. بعد از خشک شدن بتونه می‌توان با کاغذ سمباده تمام ناهمواری‌های بتونه را از بین برد و سطح را برای نقاشی ساختمان آماده نمود.
نحوه بتونه کاری دیوار

نکاتی که در هنگام بتونه کاری باید رعایت کنیم

  • بتونه کاری یکی از مهمترین زیرسازی‌ها برای نقاشی ساختمان است و این مورد در قیمت نقاشی ساختمان منزل شما تاثیر زیادی دارد.
  • برای بتونه کردن، به جنس و میزان مواد مورد نیاز توجه کنید.
  • بتونه کاری دیوار، بتونه کاری کناف و دیگر قسمت‌ها کاری حساس است که باید توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود، اجرای بتونه دیوار به صورت نادرست نمای نهایی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • اهمیت مرحله سمباده‌زنی بعد از بتونه‌کاری را دست کم نگیرید.
  • برای جلوگیری از کثیف شدن پریزها، زمین و … پوششی روی آن‌ها بیندازید.
  • اگر دیوارهای شما دارای نم هستند، حتما قبل از بتونه کاری اقدامات لازم جهت رفع نم ساختمان را انجام دهید.

در پایان:

برای درست کردن بتونه دیوار ابتدا نوع دیوار را بررسی نمایید و در صورت نداشتن امکانات کافی حتما از یک بنای ماهر در زمینه بتونه کاری استفاده نمایید تا در نهایت دیوارهای صاف و یک‌دستی داشته باشید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در