با رسیدن به مهرماه، نیمه‌ی سرد سال آرام‌آرام خود را به خانه‌ها کشانده است. سوز سرمای پاییزی باعث شده تا کم‌کم به سراغ کمد لباس‌های گرم خود برویم و البته پیش از آن به فکر گرم کردن محیط خانه باشیم. تعبیه سیستم گرمایشی مناسب باید بر اساس شرایط آب‌وهوای منطقه زندگی شما و ساختمانی که در آن سکونت دارید صورت بگیرد.

ممکن است در محل سکونت خود موتورخانه و یا سیستم پکیج دیواری یا نصب بخاری گازی نداشته باشید و یا حتی در صورت وجود آن‌ها بازهم نیاز به یک سیستم گرمایی مجزا احساس شود اینجاست که اولین و در دسترس‌ترین گزینه استفاده از بخاری گازی خواهد بود.

پس اگر شما هم می‌خواهید با به کار انداختن و نصب بخاری گازی‌ خود، به استقبال نیمه‌ی سرد سال بروید برای هرچه ایمن‌تر انجام دادن این روند با ما در این صفحه از استاده همراه باشید زیرا در صورت ایمن نبودن روش انجام مراحل نصب بخاری علاوه بر هزینه‌هایی که بابت اتلاف انرژی متحمل می‌شوید ممکن است سلامتی خود و اطرافیان خود را هم به خطر بیاندازید.

علت خاموش شدن بخاری گازی چیست؟

مراحل نصب بخاری گازی

در ابتدا پیش از انجام هر مرحله‌ای باید از باز بودن مسیر دودکش‌ها اطمینان حاصل کنیم. با توجه به غیرفعال بودن لوله‌ی دودکش در یک مدت حداقل 6 ماهه ممکن است به هر دلیلی این مسیر مسدود شده باشد.

آخرین سوالات پرسیده شده در زمینه خدمات شوفاژ و رادیاتور

  1. اگر دودکش کلاهک H شکل نداشته باشد گرفتگی آن محتمل‌تر است. برای چک کردن ابتدا یک جسم با حجم و وزن مناسب را به یک نخ ببندید و با عبور دادن آن از لوله، باز بودن آن را چک کنید. برای چک کردن مکش دودکش نیز ابتدا در مسیر لوله یک چوب‌کبریت روشن کنید اگر شعله به سمت بالا کشیده شود مشکلی نیست اما اگر بی‌حرکت بماند و یا به سمت پایین کشیده شود در مسیر دودکش ایرادی وجود دارد که باید فورا برطرف شود.
  2. هم‌چنین جنس لوله دودکش باید سیمانی یا ورقه‌ی گالوانیزه باشد. دقت داشته باشید که وسیله‌های گازسوز مختلف نمی‌توانند به‌صورت مشترک به یک دودکش نصب شوند.
  3. برای تعیین محل قرارگیری بخاری باید محلی را در نظر گرفت که جریان هوا به‌خوبی برقرار باشد و از وسایل چوبی مانند کمد و وسایلی که خطر آتش‌سوزی آن‌ها را تهدید می‌کند فاصله‌ی حداقل ۵۰ سانتی‌متری را داشته باشد.
  4. بعد از تعیین محل مناسب برای بخاری باید به این نکته توجه کرد که فاصله بخاری از دیوار در کمترین حالت می‌بایست 30cm باشد. بخاری نباید مستقیماً با کف تماس داشته باشد و باید ۵ الی ۷ سانتی‌متر از آن فاصله داشته باشد.
  5. پس‌ازآن نوبت به شلنگ گاز بخاری می‌رسد. میزان بلندی شلنگ نباید خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد. به‌طورمعمول باید بین 70 تا 120 سانتی‌متر طول داشته باشد. جنس آن باید از لوله‌ی پلاستیکی استاندارد باشد و به‌هیچ‌وجه از سایر لوله‌ها ازجمله شلنگ آب نباید به‌جای آن استفاده شود. برای نصب آن باید از 2 عدد بست استاندارد استفاده شود یکی به لوله اصلی گاز و یکی به ورودی گاز بخاری و باید با دقت تمام این فرایند صورت بگیرد تا احتمال نشت گاز به صفر برسد.
  6. سعی کنید تا حد امکان از تعداد لوله بخاری کمی استفاده کنید و در هنگام نصب مطمئن شوید که به‌خوبی به هم چفت شده باشند و فاصله‌ای بین آن‌ها نیفتاده باشد. شیب لوله‌ها به‌هیچ‌وجه نباید منفی یا روبه پایین باشد هر یک متر لوله‌ی افقی سه متر لوله‌ی عمودی نیاز دارد و این نسبت باید به‌صورت دقیق برای سایر طول‌ها نیز استفاده شود. به‌طورکلی مسیر لوله باید عمودی و بدون خم‌های تند با زانوهای کوتاه باشد.
  7. بعدازآن باید اتصالات را بررسی کنیم تا از نشتی ندادن گاز مطمئن شوید برای این کار بهترین روش درست کردن کف است. محل اتصالات را به کف آغشته می‌کنیم به وجود آمدن حباب نشانه‌ی خطر است و باید نشتی گاز بررسی شود.
  8. بعدازاین که تمامی مراحل گفته‌شده را با دقت طی کردید، حالا می‌تواند بخاری خود را روشن کنید.

بخاری بدون دودکش امنیت و ایمنی دارد؟ چطوری کار می‌کند؟

نکات ایمنی نصب بخاری گازی

بعد از اتمام پروسه نصب بخاری چند اقدام ضروری نیز وجود دارد که باید به‌خوبی به آن‌ها توجه کرد. بعد از مدت‌زمان کوتاه 5 الی 10 دقیقه‌ای بعد از روشن کردن بخاری باید لوله بخاری به‌شدت داغ شده باشد در صورت سرد بودن لوله می‌توان فهمید که مشکلی درروند کار وجود دارد.

گرمای لوله بخاری باید به اندازه‌ای باشد که شما قادر به دست زدن به آن نباشید.

به هیچ عنوان در زمان نصب دودکش بخاری گازی، از یک دودکش برای خروجی چند بخاری استفاده نکنید.

ممکن است به لوله‌های بخاری و وجود درز در آن‌ها مرتبط باشد. مورد دوم کم بودن اکسیژن در محیط و مورد سوم جریان هوای شدید است که راه حرکت هوای داخل دودکش را تغییر می‌دهد. هم‌چنین رنگ شعله بخاری نیز می‌تواند اطلاعات خوبی در اختیار ما بگذارد، رنگ شعله باید آبی باشد در غیر این صورت گواه وجود نقص در سیستم خروجی است.

جهت اقدام برای تعمیر بخاری برقی فن دار و المنت دار در استاده روی آن کلیک کنید.

نشانه‌های گازگرفتی را بدانید!

نشانه های گاز گرفتگی

با توجه به علائمی که در تصویر موجود است به‌خاطر داشته باشید که حتما قبل از استراحت و خوابیدن لوله بخاری را چک کنید و از گرم بودن آن مطمئن شوید تا از مسمومیت و خطرات بعدی جلوگیری شود.

سخن پایانی

ازآنجایی‌که هرساله مرگ در سطح جهان ناشی از گازگرفتگی رخ می‌دهد صرف بررسی‌های نه‌چندان وقت‌گیر و دقت در نکات اصولی هنگام نصب دستگاه‌های گازی ازجمله بخاری‌های گازی اقدامی آسان اما کارساز برای نجات جان ما و اطرافیانمان است. خواهشمندیم با صرف مدت‌زمانی محدود از پیشامدهای ناگوار جلوگیری کنید و با آرامش به استقبال روزهای سرد اما دل‌نشین پیش رو بروید.

طبقه بندی شده در