با توجه به اینکه امروز خبری از خانه‌های قدیمی نیست که بتوان درون آنها سبزیجات و میوه‌های متفاوتی کاشت، کاشت سبزی و برخی میوه‌ها در گلدان و جعبه و قرار دادنشان درون آپارتمان ایده خوبی می‌باشد. در ادامه‌ی این مطلب از استاده ، درباره نحوه کاشت سبزی خوردن به طوری که رشد خوبی دارد صحبت خواهد شد .

آموزش کاشت سبزی خوردن در گلدان

برای کاشتن سبزی خوردن در گلدان، ابتدا تهیه ی چند گلدان، خاک،کود، بذر مناسب و پوکه ضروری است .

  • به مدت یک تا نهایتا دو روز بذرهایی که نیاز به خیس شدن دارند را درون آب ولرم قرار دهید.
  • بعد از بیرون آوردن بذر از آب ولرم، با یک پارچه آن را خشک کنيد.
  • قبل از ریختن خاک درون گلدان، باید یک لایه ی نازک از گلدان را با پوکه بپوشانید.
  • خاک را الک کنيد و سپس کمی از آن را درون گلدان بریزید. مجددا آن را زیر و رو کنید و کمی هم آبپاشی کنید .
  • وقت آن رسیده که بذر را اضافه کنید . معمولا حدود 10 عدد بذر سبزی استفاده می‌شود. روی خاک آن هارا بریزید و سپس لایه‌ای ديگر از خاک روي آن اضافه کنيد.

شاید این مطلب نیز برای شما کاربردی باشد: معرفی 13 تا از بهترین گلهای آپارتمانی سایه دوست و اسامی

توجه داشته باشید که اگر مقدار خاک روی بذر خیلی زیاد باشد، بذر حالت خفگی پيدا ميکند و دیگر قابلیت رشد ندارد .

  • سپس خاک را دوباره کمی آبیاری کرده و سپس روی آن را تا چند روز با پارچه یا یک گونی بپوشانید .
  • هروقت سبزی جوانه زد ، پارچه را از روی خاک بردارید و آن را در معرض آفتاب قرار دهید و هر چند روز یکبار که مطمئن شدید خاک خشک است آن را آبپاشی کنيد .
  • بعد از حدود 6 تا 7 ماه به آن کود دهید .

سپس کمی به سبزی فرصت دهید تا رشد کند و بعد آن را مصرف نمایید.

کاشت سبزی خوردن

نحوه کاشتن سبزی در جعبه

طرز کاشت سبزی در جعبه با گلدان که در بالا در این مطلب از استاده ديديد، تفاوت چندانی ندارد . فقط باید توجه داشت که برای کاشت سبزی، جعبه‌هایی به نام بسترهای کاشت بلند وجود دارند که مناسب این کار هستند. می‌توانید آنهارا بطور آماده تهیه کنید یا خودتان با ابزار و کیت وسایل مورد نیاز درست کنید.

در ادامه، توضيحی مختصر درباره ساخت این جعبه خواهیم داشت:

همانطور که گفته شد، ابتدا بايد کيت وسایل مورد نیاز ساخت جعبه را تهیه کنيد. چوب‌های مخصوص که استحکام خوبی دربرابر آب دارند را با اتصالات مقاوم به يکديگر متصل کنيد. دور تا دور چوب‌ها را با مواد محکم و مقاوم دربرابر علف ها و حشرات بپوشانید.

نحوه ی کاشتن سبزی در جعبه

جعبه تقریبا آماده است و بقیه کاشت مانند کاشت سبزی در گلدان انجام می‌شود. فقط توجه داشته باشید که بهتر است هنگامی که سبزی رشد کرد اطراف آن را یک لایه مالچ برای محافظت دربرابر علف هرز اضافه کنید.

نحوه ی آبیاری سبزی خوردن در گلدان

می‌توان گفت مهم‌ترین بخش کاشت سبزی خوردن، بخش نحوه ی آبیاری می‌باشد. سبزی‌ها بنابر شرایط نگهداری اعم از نیاز به رطوبت زیاد یا نسبتا خشک بودن یا…، به طرق متفاوتی آبیاری می‌شوند .

نکته‌ای که برای آبیاری آنها باید مورد توجه قرار گيرد اين است که همانطور که گفته شد وقتی سبزی جوانه زد دیگر نباید خاک خشک بماند و در نتیجه هر روز نیاز به آبیاری دارد. مناسب‌ترین زمان آبیاری صبح زود است.

و نکته قابل توجه دیگر این که نیازی نیست برگ‌ها را آبپاشی کنید. چرا که صرفا ریشه نیاز به آبرسانی دارد و برگ ها به علت آبپاشی زیاد ممکن است پلاسیده شوند.

نحوه ی آبیاری سبزی خوردن در گلدان

آبیاری ریحان :

نیاز به آبپاشی روزانه 3 الی 4 بار و قرار گرفتن در مکانی گرم به مدت 2 الی 5 ساعت دارد.

آبیاری نعناع :

خاک نعناع نیاز به آبرسانی حداقل 2 بار در روز دارد.

آبیاری تره :

تره، سبزی حساسی نسبت به آب است و بنابراین اصلا نباید اجازه دهید خاک آن خشک بماند.

کاشت سبزی در گلدان در زمستان

بسیاری از سبزیجات وجود دارند که در زمستان و هوای نسبتا سرد به خوبی رشد می‌کنند ولی باید توجه داشت که کاشت برخی سبزیجات در حدودا اواسط زمستان با هوای خیلی سرد، دشوار می‌باشد. حتما قبل از کاشت سبزی در گلدان در زمستان، درباره شرایط نگهداری آن تحقیق نمایید.

برخی سبزیجات مقاوم در هوای سرد، کلم بروکلی، چغندر، کاسنی، اسفناج، هویج، گل کلم و… هستند. فقط دقت کنيد که بدلیل دمای پایین هوا، باید گلدان سبزیجات را در مکانی گرم قرار دهید تا خراب نشوند. برای فراهم کردن مکان گرم برای گلدان و سبزیجات، کارهای متفاوتی می‌توان انجام داد اعم از ساخت دیوار به منظور جلوگیری از بادهای شدید و … .سایر مراحل کاشت سبزی در زمستان همانند فصل های دیگر که بالاتر گفته شد، می‌باشد.

بهترین خاک برای کاشت سبزی در گلدان

بهترین خاک برای کاشت سبزی در گلدان

همانطور که در ابتدای این مطلب گفته شد، انتخاب خاک مناسب از مهم‌ترین قسمت‌های کاشت مخصوصا سبزیجات است که بسیار خاک برای رشد آنها حساس است.

يک خاک خوب و مناسب برای کشت سبزیجات، خاکی ترکیب از خاک رس، ریزمغذی‌ها و پرلیت و ماسه رودخانه‌ای می‌باشد که البته باید دقت کنيد از هرکدام در این ترکیب چقدر استفاده کنید.

فقط توجه داشته باشید که پرلیت حتما نیاز این ترکیب از خاک است حتی اگر شده به مقدار کم!

مقدار خاک رس به علت خشک کردن خاک سبزی نباید زیاد باشد. همچنین اگر می‌خواهید بسنجید که خاک شما مناسب است یا نه، می‌توانید PH آن را اندازه گرفته و مقدارش باید حدودا بین 6تا7 باشد.

به دلیل اینکه ترکیب کردن چند خاک و ماسه و کود و … بسیار کار حساس و عملا دشواری است، برخی از ترکیب آماده این خاک استفاده می‌کنند.

طبقه بندی شده در

با برچسب در

,