یکی از مشکلات رایجی که ممکن است برای آبسردکن یخچال رخ دهد، کم شدن فشار آب و نیامدن آب از آن است. کم بودن فشار آب یخچال باعث می‌شود که پر کردن یک لیوان آب از آن طولانی و کلافه‌کننده شود. هم‌چنین ممکن است که کاهش فشار آب یخچال بر روی عملکرد یخ‌ساز آبسردکن نیز اثر منفی بگذارد. در این محتوا از استاده قصد داریم که درباره دلایلی که باعث کاهش فشار آب یا قطع شدن آن می‌شوند، توضیحاتی را ارائه دهیم.

دلایل کم شدن فشار آب یخچال

کم شدن فشار آب یخچال می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که برخی از این عیب‌ها به سادگی قابل برطرف شدن هستند و برخی دیگر با تعمیر توسط تعمیرکار و یا تعویض قطعه برطرف می‌شوند. در ادامه به بررسی مهم‌ترین دلایل می‌پردازیم.

مسدود شدن فیلتر آب

مسدود شدن فیلتر آب یخچال

مسدود شدن فیلتر آب یکی از رایج‌ترین دلایل کاهش فشار آب در آبسردکن یخچال است. این فیلتر آب معمولا در زیر درب یخچال یا زیر قسمت میوه و سبزیجات آن قرار دارد. در صورتی که فیلتر آب کثیف بوده و به وسیله املاح آب دچار گرفتگی شده باشد، باید فیلتری جدید متناسب با نوع و مدل یخچال جایگزین نمود. اما اگر فیلتر آب یخچال تمیز بوده، باید فیلتر را به طور صحیح و بادقت مجددا نصب کرد. در صورتی که با انجام این کار مشکل کم بودن فشار آب یخچال برطرف نشود، باید بخش‌های دیگری از یخچال را مورد عیب‌یابی قرار داد.

باز نبودن کامل شیر آب ورودی

در برخی از مدل‌های یخچال که نیازی به پر شدن مخزن آبسردکن نداشته و مستقیما به شیر آب وصل می‌شوند، دلیل کم بودن فشار آب می‌تواند باز نبودن کامل شیر آب ورودی آن باشد. اگر شیر آب تا انتها باز باشد ولی هم‌چنان فشار آب ورودی کم بوده یا آب قطع شده باشد، باید تعمیرکار ماهری به عیب‌یابی یخچال بپردازد. در مواردی ممکن است این شیر ورودی آب خراب شده یا گیر کرده باشد. در موارد دیگری هم ممکن است علت نیامدن آب از آبسردکن یخچال از شیر ورودی آن نباشد.

علت برفک زدن یخچال فریزر بدون برفک چیست؟

درجه یخچال یا فریزر

دلیل کم بود فشار آب یخچال درجه بالای یخچال یا فریزر

در مواردی هم علت نیامدن آب از آبسردکن یخچال این است که درجه یخچال یا فریزر کمتر از بازه صفر تا ده درجه فارنهایت تنظیم شده باشد. این موضوع سبب می‌شود که لوله‌ای که به مخزن آبسردکن یخچال متصل است، یخ زده و مسیر ورودی آب به یخچال مسدود شده و در نهایت آب یخچال قطع شود. برای حل این مشکل ابتدا باید درجه یخچال و فریزر آن را روی مقدار مناسبی تنظیم نمود تا پس از مدت کوتاهی یخ درون لوله ورودی آب یخچال ذوب شده و آبسردکن به حالت عادی برگردد. پیشنهاد می‌کنیم آموزش تنظیم دمای یخچال سامسونگ [ تابستان و زمستان ] را اینجا بخوانید.

رسوب گرفتن لوله‌های آب ورودی

یکی دیگر از دلایل کاهش فشار آب یا قطع شدن آب در آبسردکن یخچال، رسوب گرفتن لوله‌های آب ورودی به آبسردکن است. این مشکل بیشتر در مواقعی رخ می‌دهد که املاح درون آب زیاد بوده و به اصطلاح آب سخت باشد. در این صورت مشکل از یخچال نبوده و برای برطرف کردن آن باید چاره‌ای اندیشید. یکی از راهکارها، نصب دستگاه تصفیه آب قبل از شیر ورودی به آب یخچال است. این موضوع سبب می‌شود که فشار آب آبسردکن نسبت به حالت عادی کمی کم‌تر شود اما در طولانی مدت مشکل رسوب املاح درون لوله‌ها رخ نخواهد داد.

بسته نشدن درب یخچال به طور کامل

بسته نشدن درب یخچال به طور کامل

یکی دیگر از علت‌های نیامدن آب از آبسردکن یخچال، بسته نشدن درب یخچال به طور کامل است؛ زیرا تا زمانی که درب یخچال به درستی بسته نشود، آبسردکن آن کار نمی‌کند. در این صورت باید میکروسوئیچ‌های مربوط به درب یخچال و باز و بسته شدن آن به دقت مورد بررسی قرار گیرد. قسمت دیگری از یخچال که خرابی آن موجب افت فشار آب یا قطع شدن آن می‌شود، کنترل پنل است. تعمیر کنترل پنل یخچال کاری حرفه‌ای و مهم بوده و نیازمند دانش فنی و الکترونیکی است. علت بسته نشدن درب یخچال چیست؟

ایراد داشتن میکروسوئیچ

دلیل دیگری که سبب قطع شدن آب یخچال می‌شود، ایراد داشتن میکروسوئیچ مربوط به اهرم آبسردکن است. اگر به دلایل مختلفی این میکروسوئیچ در آبسردکن خراب شود، با فشار دادن اهرم مربوط به آبسردکن، آب از آن خارج نمی‌شود. گاهی اوقات نیز این اهرم مربوط به آبسردکن دچار شکستگی شده و علت نیامدن آب از آبسردکن یخچال است. تعمیرات مربوط به میکروسوئیچ اهرم آبسردکن یخچال بسیار تخصصی بوده و تنها باید توسط تعمیرکار باتجربه و ماهر در زمینه تعمیرات یخچال انجام گردد.

کاهش سطح آب درون مخزن

کاهش سطح آب درون مخزن

اما در یخچال‌هایی که آبسردکن آن‌ها دارای مخزن آب است، گاهی اوقات دلایل کم شدن فشار آب بسیار ساده بوده و کاهش سطح آب درون مخزن است. در این مدل از یخچال‌ها باید مرتبا سلامت مخزن آب و میزان آب درون آن را برای داشتن عملکرد مناسب آبسردکن، کنترل نمود. مخزن آبسردکن یخچال را بهتر است هر چند ماه یک بار جدا نموده و به دقت تمیز کرد تا اگر رسوبات آب در قسمت‌های مختلف آن تجمع کرده، از بین رفته و آبسردکن بهتر کار کند. بنابراین در این مدل یخچال قبل از اقدام به تعمیر، ابتدا میزان آب درون مخزن یخچال را باید کنترل نمود.

طبقه بندی شده در

با برچسب در