پردردسرترین معضل کابینت‌ها و وسایل چوبی آشپزخانه که خیلی وقت‌ها کابوس بزرگ ماست خراب شدن این وسایل و تعمیر وسایل چوبی است. نم کشیدن کابینت‌ها و حشراتی که بعد از نم کشیدن در آن لانه می‌کنند و بوی بدی که در داخل آن می‌پیچد منزجر کننده است.

علاوه بر فضای آشپزخانه مطمئنا شما هم خیلی وقت‌ها با صدای جیر جیر سرویس خواب‌ها متوجه خراب شدن آن شده‌اید. از یک طرف تعویض وسایل چوبی خرج سنگینی را بر دست ما می‌گذارد و از طرف دیگر عوض نکردن آن‌ها باعث نامرتب و کثیف دیده شدن خانه می‌شود. پس بهترین راه تعمیر وسایل چوبی است.

حتما بخوانید: تعمیر کمد دیواری در انواع مختلف به همراه قیمت

تعمیر لوازم چوبی در منزل

تعمیر لوازم چوبی در منزل

یک رفتار خوبی که در بیشتر فرهنگ‌ها وجود دارد این است که در طی فرسودگی وسایلشان تعویض وسایل آخرین مرحله است که به آن فکر می‌کنند و در این بین سعی در تعمیر لوازم چوبی خواهند کرد و اگر بعد از چند بار تعمیر دیگر راهی برای بازسازی مجدد آن وجود نداشت به فکر تعویض می‌افتند.

این کار نه تنها به محیط زیست کمک می‌کند بلکه همچنین موجب ذخیره‌ی پس‌انداز خانواده می‌شود. چه بهتر که ما هم در این وضعیت اقتصادی کمی از این روند الگو بگیریم.

صد البته همیشه هم امکان تعویض وجود ندارد، مثلا وقتی دکوراسیون منزلتان با آن چوب‌ها هماهنگ شده یا مشکل مالی به وجود آمده است. اینجاست که نقش تعمیر وسایل چوبی در منزل به صورت پررنگ‌تری خودش را نشان می‌دهد.

نکات مهم تعمیر وسایل چوبی

نکات مهم تعمیر وسایل چوبی

باید بدانید که لازم نیست حتما وسایل خانه را به مرحله‌ی اوراق شدن برسانید و بعد به فکر این بیفتید که آیا تعمیر لازم دارد یا نه؟

بهتر است نکاتی را در مورد اولین مراحل تعمیر وسایل چوبی با هم مرور کنیم.

  1. هر دو سال یک بار زمانی را برای جلا دادن وسایل چوبی گران قیمت اختصاص دهید که البته باید بگوییم بهتر است این کار را به دست متخصصین این کار بسپارید.
  2. برای این که دوره‌‌ی زمانی تعمیر لوازم چوبی در منزل را کم کنید از قرار دادن وسایل چوبی دوست داشتنیتان در مقابل نور آفتاب خودداری کنید. چون نور خورشید وسایل چوبی را خیلی زود خشک و بی‌کیفیت می‌کند.
  3. سعی کنید لوازم چوبی را در نزدیک حرارت قرار ندهید، حرارت طول عمر وسایل چوبی را خیلی کم می‌کند.
  4. برای از بین بردن خراش‌های سطحی چوب از پارافین استفاده کنید. این کار طول عمر چوب را به دنبال داد. راهکار بهتری نیز برای این مساله وجود داردو آن هم استفاده از مداد ابروی آرایشی خانم‌ها برای پوشاندن خش‌ها است.
  5. آخرین و مهمترین نکته در تعمیر وسایل چوبی همان مشکل همیشگی است. لکه‌های سفیدی که بخاطر رد لیوان روی چوب مانده را چطور تمیز کنیم؟ مقدار کمی روغن روی همان ناحیه بریزید بعد کمی خاکستر سیگار روی لکه بریزید و مشغول جلا دادن چوب شوید.این کار به راحتی لکه ها را از بین می برد. توجه داشته باشید که این مورد هنگام ساخت کمد دیواری چوبی ممکن است پیش بیاید که سازنده برای رفع این مورد از این روش استفاده می‌کند.
  6. در صورتی که در مراسمات پارافین داغ بر روی چوب چکه کرد ابتدا بگذارید تا خنک شده و به حالت جامد درآید سپس آن را با یک تیغ به آرامی از سطح جدایش کنید.

فوت و فن‌های ساخت پولیش

فوت و فن‌های ساخت پولیش

واکس چوب یا همان پولیش برای پاک کردن سطح چوبی را می‌شناسید؟ آیا می‌دانید که همین پولیش را می‌توان در منزل و بدون مواد شیمیایی و آسیب رسان به صورت کاملا طبیعی ساخت؟

  1. اولین مرحله در تعمیر وسایل چوبی در منزل ساخت پولیش است. اما پولیش را چطور و با چه چیزی بسازیم؟
  2. دو پیمانه آب لیمو را گرفته و دو پیمانه سرکه و دو پیمانه روغن زیتون را با هم خوب ترکیب می‌کنیم و ماده‌ی ضذغفونی کننده را به آن اضافه می‌کنیم. در هر بار ساخت این ترکیب، سعی کنید همان مقدار بسازید که نیاز دارید چون اضافه آن قابل نگه داشتن نیست و خراب می‌شود، یعنی کارایی خود را از دست می‌دهد.
  3. بعد قسمتی از دستمال میکروفایبر را به ترکیب ساخته شده آغشته می‌کنیم و روی وسایل چوبی می‌کشیم و این کار را تا زمانی که به نتیجه‌ی مطلوب برسیم ادامه می‌دهیم.

چطور در تمیزکاری‌های روزانه مواظب وسایل چوبی باشیم؟

بسته به نوع چوبی که داریم می‌توانیم با دستمالی مرطوب یا روغنی هر روز وسایل را تمیز کنیم.

لکه‌های سفید روی چوب را می‌توان با کمک مقدار کمی خمیردندان رفع و رفو کرد.

روغنی از روغن برزک و صمغ تهیه کنید و آن را با یک دستمال به سطح چوب بکشید. این کار دوام وسایل چوبی شما را خیلی بالا می‌برد.

در پایان

برخی از قسمت های تعمیر لوازم چوبی در منزل توسط خود شما امکان پذیر خواهد بود ولی با توجه به قیمت بالای اثاث منزل بهتر است در صورتی که آسیب‌ها جدی است با متخصصین این کار تماس گرفته و انجام تعمیرات را به آن‌ها بسپارید.

طبقه بندی شده در