ممکن است فکر کنید که ساخت میز چوبی چندان کار سختی نیست و تنها با چند تخته و میخ کارتان راه میفتد. اما باید بدانید که نجاری کاری است که نیازمند گرفتن اندازه‌های دقیق است که حتی یک سانتی‌متر اختلاف در قطعات می‌تواند نتیجه کار را به‌شدت تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل توصیه می‌شود که حتی ساخت میز چوبی ساده را هم به نجار حرفه‌ای بسپارید. با این کار از کیفیت چوبی که انتخاب می‌شود مطمئن خواهید بود و می‌توانید با خیال راحت از میزتان استفاده کنید.

در این صفحه مروری بر مراحلی داریم که یک نجار حرفه‌ای برای ساخت یک میز چوبی و تاشو باید طی کند و در کنار آن ایده‌های جذاب برای ساخت میز چوبی خواهیم داشت

چه نوع چوبی برای ساخت میز مناسب است؟

برای انتخاب چوب مناسب در ساخت میز چوبی ساده و تاشو، یک نجار حرفه‌ای باید سه فاکتور مهم را بررسی کند. این فاکرتورها در زمان ساخت کابینت توسط کابینت ساز هم در نظر گرفته خواهد شد.

اولین فاکتور دوام چوب است. به دلیل اینکه میز وسیله‌ای است که باید وزن‌های بسیار سنگین حتی در مواردی به اندازه وزن افراد را تحمل کند، دوام چوب بسیار اهمیت دارد. از سوی دیگر اگر چوب بادوامی برای ساخت میز انتخاب نشود، میز خیلی زود کارایی خود را در برابر عوامل طبیعی مانند رطوبت از دست خواهد داد و پوسیده خواهد شد. از آنجاکه سنجش دوام چوب تنها با استفاده از انجام تست سختی جانکا امکان‌پذیر است، پس تنها یک نجار حرفه‌ای می‌تواند از عهده این کار برآید. در این آزمون مقاومت چوب در برابر تورفتگی و فرسایش سنجیده می‌شود.

نکته دوم در هنگام انتخاب چوب مناسب برای ساخت میز چوبی ساده و تاشو، بافت و زبری آن است. منظور از بافت چوب نحوه چیدمان فیبرهای چوبی در ساخت تخته است. درواقع بافت چوب نشان‌دهنده پستی و بلندی‌ها و نقش آن است. اگر در زمان چیدمان فیبرها فاصله میان آن‌ها از حد مشخصی بیشتر یا کمتر شود، کیفیت چوب افت خواهد کرد.

درنهایت مهم‌ترین فاکتور در انتخاب چوب، قیمت آن است. برای اینکه بتوان هزینه تمام‌شده ساخت میز چوبی را کاهش داد، می‌توان از چوب‌هایی استفاده کرد که قبلا برای کار دیگری مورد استفاده قرار گرفته‌اند. چوب‌هایی که در طول زمان کیفیت خود را به اثبات رسانده و تغییر شکل نداده است.

یک نجار حرفه‌ای به چه نکاتی توجه می‌کند؟

اولین نکته‌ای که یک نجار حرفه‌ای برای ساخت یک میز چوبی ساده و تاشو مدنظر قرار می‌دهد، محاسبه میزان چوب مصرفی است. وقتی که شما سفارش خود را به یک نجار حرفه‌ای می‌دهید، او در ذهن خود یا بر روی کاغذ یا با استفاده از ابزارهای کامپیوتری، یک طرح کلی از آنچه شما می‌خواهید می‌سازد. پس از این کار با محاسبه ابعاد تقریبی، میزان چوب مصرفی را تخمین خواهد زد. حالا با توجه به مدل مدنظر شما و مقدار پولی که می‌خواهید هزینه کنید، یک چوب مناسب انتخاب خواهد کرد. در اینجا است که مراحل ساخت میز چوبی کلید می‌خورد.

برای ساخت میز چوبی ساده باید ابتدا روی میز ساخته شود. یک نجار حرفه‌ای این کار را با استفاده از یک تخته در ابعاد مناسب انجام خواهد داد. حال باید زیر میز را ساخت. هدف از این کار چسباندن یک مستطیل به بالای میز است که از تکان خوردن آن جلوگیری می‌کند. مستطیلی که در ساخت زیر میز استفاده می‌شود، معمولا تا لبه‌های میز 8 سانتی‌متر فاصله خواهد داشت. در ساخت این مستطیل، دو جفت چوب باید بریده شود که بر روی ضلع‌های مستطیل قرار خواهند گرفت. این قطعات با استفاده از پیچ یا چسب به لایه بالایی میز می‌چسبند و یک قاب مستطیل شکل را تشکیل می‌دهند.

مرحله بعدی ساخت پایه‌ها است. با استفاده از گیره کردن پایه‌ها به هم می‌توان مطمئن شد که اندازه آن‌ها با دقت خوبی مشابه یکدیگر است. پایه‌ها را باید به خوبی سنباده کشید تا صاف و یکدست شوند. حالا پایه‌ها با چسب یا پیچ به میز چسبانده می‌شوند. در این مرحله باید حتما زاویه میان پایه‌ها و سطح میز 90 درجه باشد. پس از اتمام این مرحله میز چوبی ساده آماده رنگ کردن است.

میزهای تاشو دو دسته هستند. میزهایی که به دیوار متصل شده و با تا شدن می‌توانند فضای بیشتری را در خانه به وجود آورند. این میزها برای خانه‌هایی با فضاهای کوچک مناسب هستند و همچنین می‌توانند به عنوان میز کاری برای لپ‌تاپ هم استفاده شوند. دسته دو میزهایی هستند که دارای پایه‌های تاشو بوده و قابل حمل هستند. در هر دو دسته برای نگه‌داشتن میز و افزایش پایداری آن نیاز به اهرم داریم. این اهرم در واقع باعث می‌شود که هنگام باز شدن، میز ثابت در جای خود نگه داشته شده و نگرانی از بابت لیز خوردن وسایلی که روی آن قرار دارد، به وجود نیاید.

سخن پایانی

ساخت میز چوبی ساده و تاشو به دلیل ظرافتی که دارند، نیاز به تخصص ویژه‌ای دارد که از عهده هرکسی برنمی‌آید. نجارهای حرفه‌ای با استفاده از ابزارهای تخصصی و اندازه‌گیری‌های دقیق می‌توانند با سرعت از پس ساخت یک میز بربیایند. چنین میزی علاوه بر اینکه به دلیل انتخاب تخصصی چوب مناسب از دوام خوبی برخوردار است، می‌تواند اجسام سنگین را به راحتی تحمل کند. همچنین به دلیل دقتی که در فرایند اندازه‌گیری آن به کار رفته، امکان نامیزان بودن پایه‌ها به حداقل می‌رسد.

طبقه بندی شده در