امروزه نیاز به کابینت سازی و وجود آن در هر آشپزخانه ای اجتناب ناپذیر است و همه خانمها علاقه دارند که در آشپزخانه خود کابینت‌های زیاد و زیبایی داشته باشند. به دلیل وجود رطوبت و گرما در داخل آشپزخانه، کابینت‌ها بیش از دیگر وسایل خانه، در معرض پوسیدگی و تغییر رنگ هستند.

اگر برای اولین بار میخواهید برای یک خانه نوساز کابینت سفارش دهید و یا اگر تمایل دارید کابینت‌های خود را تعویض کنید، نیاز به یک فرد ماهر در کابینت سازی دارید تا بتواند کابینتی متناسب با اندازه‌های آشپزخانه و سلیقه شما بسازد.

معمولاً انتخاب افراد از بین دو نوع کابینت فلزی یا کابینت ام دی اف می باشد. در ادامه در مورد نکات مهم در تعمیر یا ساخت آن‌ها صحبت خواهیم کرد.

تعمیر و کابینت سازی فلزی

سؤالی که برای خیلی از خانواده‌ها پیش میاید این است که تعمیر کابینت فلزی بهتر است یا خرید آن؟ در پاسخ باید گفت که اگر کابینت فلزی شما خیلی قدیمی است و توان مالی آن را دارید، بهتر است که دست به کار شوید و سفارش ساخت کابینت ام دی اف بدهید.

اگر هم توان مالی شما کم است،  می‌توانید کابینت فلزی ارزان قیمت دیگری را سفارش دهید. چون تعمیر کابینت فلزی خیلی قدیمی، علاوه بر اینکه برای شما هزینه بالا و نزدیک به هزینه ساخت آن را خواهد داشت از زیبایی و طراوت آشپزخانه شما هم کم می‌کند و شما دوباره بعد از چند سال مجبور به تعمیر آن و دادن پول اضافه هستید.

در حالتی که کابینت فلزی شما خیلی قدیمی نیست و شما به دلیل عدم زیبایی کابینت یا نامناسب بودن دکوراسیون آشپزخانه قصد تغییر و تحولات در کابینت فلزی خود را دارید، کافی است با مشورت با یک کابینت سازی مجرب، با کمی هزینه و انجام کارهایی مانند تغییر رنگ کابینت، تعویض روکش یا دسته‌های آن به وضعیت مورد پسند خود برسید. شما می‌توانید برای تعمیر کابینت فلزی هر یک از امور زیر را از یک کابینت سازی معتبر بخواهید:

  • رنگ زدن رویه
  • جدا سازی کابینت‌ها از همدیگر
  • نصب درب برای کابینت‌هایی که در اثر رطوبت آسیب دیده اند
  • تعمیر دستگیره های زنگ زده، لولا و…
  • تعمیر یا صافکاری بخشهای ضربه دیده رویه کابینت
  • ساخت و یا افزایش طبقه به داخل کابینت

جهت اجرای شیشه بین کابینتی و اطلاع از قیمت شیشه رنگی بین کابینتی کلیک کنید.

در هنگام ساخت کابینت فلزی یکی از مهمترین مؤلفه ها،  انتخاب رنگ است. یک رنگ مناسب می‌تواند فضای یک آشپزخانه دلگیر را به کلی تغییر دهد. استفاده از رنگ های سیرتر برای فضاهای بزرگ و نورگیر و رنگ های روشن تر برای فضای کوچک و کم نور مطلوب تر است و جلوه متفاوتی به دکوراسیون داخلی می بخشد.

هنگام اقدام به کابینت سازی اگر می خواهید از رنگ های شاد استفاده می‌کنید سعی کنید رنگ های مورد نظر را در توناژ متناسب انتخاب کنید و رنگ کابینت را با رنگ‌های دیگر موجود در آشپزخانه خود، ست کنید تا فضایی زیبا خلق کنید.

تعمیر و ساخت کابینت ام دی اف

با پیشرفت تکنولوژی ساخت مواد، چندین سال است که کابینت‌های ام دی اف هم بعد از کابینت چوبی و کابینت فلزی به بازار آمده­اند. حُسن کابینت ام دی اف نسبت به کابینت فلزی این است که در مقابل گرمای آشپزخانه،  مقاومت بالاتری از خود نشان میدهد و رنگ و زیبایی خود را تا مدت بیشتری حفظ می‌کند. ضمن اینکه کابینت ام دی اف، سبک‌تر و کار با آن راحت‌تر است.

توجه داشته باشید که هنگام اقدام به ساخت و یا تعمیر کابینت ها حتما از رطوبت و یا ترک خوردگی دیوار ها مطمئن شوید و در صورت وجود حتما اقدام به گچ کاری نمایید تا مشکل را برطرف شود.

برتری کابینت ام دی اف نسبت به فلزی در هنگام تعمیر کابینت ام دی اف، بیشتر مشخص می‌شود زیرا تعمیر آن خیلی راحت‌تر از کابینت فلزی است و بسیاری از اوقات، شما نیاز به ساخت کابینت ام دی اف ندارید. در واقع فقط برای بار اول است که شما نیاز به ساخت کابینت از نوع ام دی اف پیدا می‌کنید و در زمان‌هایی که این کابینت مشکل پیدا کرد، به راحتی می‌توانید بخش معیوب را دوباره تعمیر یا حتی فقط همان بخش را دوباره بسازید.

قیمت و زمان انجام کار

زمان صرف شده برای کابینت سازی به عوامل مختلفی بستگی دارد که از آن جمله می‌توان به زمان مورد نیاز  برای مراحل مختلف ساخت و نصب و امور جانبی مانند حمل و نقل، پیش نیامدن مشکلات جانبی برای ساختمان و… اشاره کرد. بین 2 الی 3 هفته زمان میبرد تا کار به سرانجام برسد و شما بتوانید ظروف خود را در کابینت جدید بچینید.

پیشنهاد ویژه: شما می توانید برای جلوه دادن بیشتر به آشپزخانه خود از کناف سقف آشپزخانه نیز بهره ببرید و نمای کابینت ها را با این کار چند برابر کنید.

 در مورد هزینه‌ای که برای تعمیر یا ساخت کابینت ام دی اف یا فلزی باید متقبل شوید عوامل زیر دخیل هستند:

  • جنس کابینت که می‌تواند ام دی اف، فلزی، چوبی یا… باشد
  • نوع کابینت که می‌تواند زمینی، دیواری، ریلی، روی اپن آشپزخانه و… باشد
  • تعداد کاگرانی که باید کنار استادکار کابینت کار کنند
  • تعداد کابینت‌ها و متراژی که باید از جنس مورد نظر خریداری شود
  • هزینه حمل و نقل وسایل و دستمزد استادکار و کارگران

توضیح آنکه برخی از کابینت سازی‌ها ابتدا قیمت اصلی اجناسی را که قرار است برای شما بخرند و نصب کنند محاسبه می‌کنند و در کنار اجرت نصب خود، هزینه ایاب و ذهاب و حمل و نقل وسایل را به آن اضافه می‌کنند و آن را از مشتری دریافت می‌کنند.

 برخی از کابینت سازی‌های دیگر هم خرید وسایل و حمل ونقل را به گردن مشتری میاندازند و خودشان به صورت روز مزد، اجرت نصب را دریافت می‌کنند.

کابینت ساز دسته سوم هم برای هر متر کابینتی که نصب می‌کند، بسته به جنس کابینت، به مشتری قیمت میدهد و تمام هزینه‌های جنس، نصب، حمل و نقل و.. را روی هزینه هر یک متر سرشکن می‌کنند.

طبقه بندی شده در