کابینت یکی از مهمترین و پر استفادهترین عناصر آشپزخانه است که ظاهر و جنس آن، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد. امروزه کابینتها با متریال مختلفی در طراحها و رنگهای متنوعی ساخته میشوند که لازم است با انواع آنها آشنا باشید تا بهترین آن را انتخاب نمایید. بنابراین با ما همراه باشید تا در این مطلب از استاده به بررسی انواع کابینت آشپزخانه بپردازیم.
انواع کابینت آشپزخانه
گفته شد کابینت آشپزخانه انواع مختلفی دارد که از جمله آنها میتوان به کابینت ام دی اف، هایگلاس، ممبران، فلزی و مدرن اشاره نمود.
انواع کابینت ام دی اف
کابینت ام دی اف انواع مختلفی دارد که تفاوت آنها، بیشتر در جنس روکش آنها میباشد. برخی از انواع کابینت mdf به صورت زیر میباشند.
- کابینت ام دی اف با روکش ملامین
یکی از مدلهای کابینت ام دی اف جدید، کابینت ام دی اف با روکش ملامین میباشد. در واقع ملامین، چسبی است که در ساخت این نوع کابینت استفاده میشود، بدین صورت که ورقهای سلولزی را تحت حرارت قرار داده و سپس با استفاده از این چسب، آنها را روی سطح کابینت میچسبانند.
توجه داشته باشید که این نوع کابینت در طرحها و رنگهای متفاوتی ساخته میشود که نظافت آنها بسیار آسان بوده اما در مقابل حرارت، حساس هستند.
- کابینت ام دی اف با روکش چوبی
یکی دیگر از انواع کابینتهای ام دی اف، کابینت ام دی اف با روکش چوبی است. در ساخت این نوع کابینتها از چوبهای طبیعی از قبیل راش، گردو و… استفاده میشود. به طور کلی میتوان گفت که چوب راش، گردو، افرا و بلوط از معروفترین انواع چوب کابینت ام دی اف به حساب میآیند. در واقع استفاده از چوب طبیعی، نمایی بسیار زیبا به آشپزخانه میدهد. این کابینت نسبت به کابینتهای تمام چوب از قیمت مناسبتری برخوردار میباشند. همچنین استحکام بالایی دارند اما از نظر رنگ، از تنوع کمی برخوردار میباشند.
حتما بخوانید: قیمت کابینت ام دی اف و مدل کابینت mdf سفید طلایی
توجه داشته باشید که کابینت ام دی اف روکش ممبران، کابینت ام دی اف روکش لمینت، کابینت ام دی اف روکش چوب، کابینت ام دی اف روکش پلکسی گلس و… برخی از انواع کابینت ام دی اف جدید میباشند.
انواع کابینت هایگلاس
کابینت هایگلاس همان کابینت ام دی اف میباشد با این تفاوت که جنس روکش آن، متفاوت میباشد. در واقع قسمت داخلی اکثر کابینتهای هایگلاس ام دی اف است اما روکش آن، نوعی روکش پلاستیکی بوده که ظاهری براق و شیشهای مانند دارد.
تعمیر جک کابینت آشپزخانه پمپی و گازی امکانپذیر نیست! برای مطالعه کامل مطلب، روی لینک قرار داده شده کلیک کنید.
- کابینت پلی گلاس
کابینت پلی گلاس یکی از کابینتهای هایگلاس میباشد که ظاهری بسیار شفاف و صیقلی دارد. در حقیقت پلی گلاس، روکش کابینت است که باعث خاص شدن ظاهر این کابینت میشود. پلی گلاس نوعی پلاستیک براق است که ظاهری شیشهای داشته بطوریکه وزن آن از شیشه کمتر بوده و از دوام و استحکام بالایی نیز برخوردار میباشد. این نوع کابینت در طرحها رنگهای متنوعی ساخته میشود.
- کابینت هایگلاس اکلیلی
یکی دیگر از انواع کابینتهای هایگلاس، کابینت هایگلاس اکلیلی است که ظاهری بسیار زیبا دارد. این نوع کابینت معمولا دارای تنوع رنگ پایینی بوده و بیشتر در رنگهایی از قبیل سفید و مشکی تولید میشود که داخل این رنگها، اکلیل زیبایی به کار رفته است.
توجه داشته باشید که در تصویر پایین وجود اکلیل در رنگ کابینت، خیلی مشخص نیست اما در واقعیت اگر محیط آشپزخانه دارای نور پردازی مناسبی باشد، اکلیلها به خوبی، خود را نشان میدهند که این امر باعث خیره شدن نگاه افراد به کابینت هایگلاس اکلیلی خواهد شد.
انواع کابینت ممبران
کابینت ممبران یکی از جدیدترین و پرطرفدارترین کابینتها است که در رنگهای متنوع و طرحهای زیادی ساخته میشود. این نوع کابینت دارای بدنه ام دی اف بوده و روکش آن از جنس پیویسی میباشد. همچنین این نوع کابینت دارای نقشها و خطوط برجستهای است که زیبایی کابینت را دو چندان کرده است.
حتما بخوانید: قیمت طراحی کابینت آشپزخانه 3D همراه نمونه سهبعدی
- کابینت ممبران کلاسیک
یکی از رایجترین انواع کابینت ممبران، کابینت ممبران کلاسیک است که در ساخت این نوع کابینت از طرحها، نقشهای منبت کاری و گلهای برجستهای استفاده میشود که وجود آنها باعث زیبا و خاص شدن آشپزخانه میشود. طراح برای بیشتر جلوه دادن این نوع کابیت، از دستگیرههای طرحدار، تاج و ستون استفاده کرده و اپنی که برای این مدل نیز استفاده میکند معمولا سنگی میباشد. امروزه در بیشتر خانههای سلطنتی از این نوع کابینت استفاده میشود.
کابینت ممبران در رنگهای متفاوتی مانند گردویی، سفید، سفید صدفی، طلایی و… ساخته میشود. برای آشنایی بیشتر با این نوع کابینت به مشاهده تصویر پایین بپردازید.
انواع کابینت فلزی
کابینت فلزی یکی از قدیمیترین کابینتها به شمار میآید که با تولید کابینتهای جدید، طرفداران آن، کم شده است. البته توجه داشته باشید که امروزه انواع جدیدی از کابینتهای فلزی تولید شده است که دارای طرحها و رنگهای متفاوتی میباشند. برخی از انواع کابینت فلزی به صورت زیر میباشند.
- کابینت فلزی فولادی
کابینت فلزی فولادی یکی از انواع کابینت فلزی است که بدنه و درب آن از ورقهای فولادی ساخته شده است. این نوع کابینت رنگپذیر بوده و از مقاوت بالایی برخوردار میباشد و از لحاظ قیمت نیز نسبت به سایر انواع کابینتها، بسیار مناسب و ارزان میباشد.
توجه داشته باشید که رطوبت باعث زنگ زدن این نوع کابینت فلزی میشود، بنابراین کابینت فلزی فولادی در برابر رطوبت بسیار حساس میباشد.
- کابینت فلزی استیل
یکی دیگر از انواع کابینتهای فلزی، کابینت فلزی استیل میباشد. کابینت فلزی استیل از مقاومت بالایی برخوردار است اما از آنجایی که این نوع کابینتها رنگ پذیر نیستند، تنوع رنگ در آنها بسیار پایین است. معمولا از این نوع کابینت علاوه بر آشپزخانه منازل در محیطهای دیگری از قبیل بیمارستانها، مراکز تجاری و… استفاده میشود. کابینت فلزی استیل برخلاف کابینت فلزی فولادی در برابر رطوبت حساسیتی ندارد و قیمت آن نیز بالا میباشد.
انواع کابینت مدرن
کابینت مدرن یکی دیگر از پرطرفدارترین کابینتها است که با متریال مختلفی در طرحها و رنگهای متنوعی تولید و به بازار عرضه میگردد.
- کابینت مدرن دو رنگ
کابینت مدرن دو رنگ، یکی از انواع کابینت مدرن است که هنگام استفاده از آن، همانطور که از نامش مشخص است از دو رنگ برای کابینت استفاده میشود. معمولا برای استفاده از این نوع کابینت، یکی از رنگها روشن بوده( سفید، کرم) و رنگ دوم، تیره میباشد. طراح دکوراسیون داخلی رنگ دوم را بر اساس رنگ سایر المانها در آشپزخانه یا رنگ دیوارها انتخاب میکند.
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم به بررسی انواع کابینت آشپزخانه بپردازیم تا با اطلاعات بیشتری، کابینت مورد نظر خود را خریداری کرده و استفاده نمایید.
نظرات