جوشکاری چیست؟ حرفه‌ جوشکاری یکی از مهارت‌ها و فنونی است که نیازمند دانش تخصصی و تجربه فراوان است. به طور کلی به روند وصل کردن دو قطعه‌ فلزی یا غیرفلزی به یک‌دیگر از طریق گرم کردن و ذوب کردن مواد، جوشکاری گفته می‌شود. جوشکاری دارای شاخه‌های گوناگونی است که با توجه به موارد مختلفی مانند جنس فلز، میزان ظرافت، کیفیت جوش و محل اتصال دو قطعه انتخاب می‌گردد.

در یک طبقه‌بندی عمومی می‌توان انواع جوشکاری را به دو شاخه اصلی، جوشکاری ذوبی و جوشکاری حالت جامد تقسیم نمود. هر کدام از این دو نوع جوشکاری دارای زیرشاخه‌های متنوعی هستند. تسلط بر هر شاخه از فرد، جوشکاری ماهر و با تجربه می‌سازد. در این مقاله از استاده مگ همراه ما باشید.

دستگاه جوش اینورتر چیست؟

دستگاه جوش اینورتری چیست؟ این دستگاه نسبت به دستگاه ترانس جوش و روش‌های سنتی جوشکاری، جدیدتر می‌باشد. این دستگاه ویژگی‌های مطلوب و مناسبی دارد. در این دستگاه فرآیند جوشکاری به وسیله جریان بالایی که توسط منبع تغذیه فراهم می‌گردد، انجام می‌شود. دستگاه جوش اینورتر جریان متناوب 220 ولت شهری را به جریان مستقیم تبدیل می‌کند که مقدار این جریان مستقیم خروجی را می‌توان تنظیم کرد و تغییر داد.

از ویژگی‌های دستگاه جوش اینورتر می‌توان به توانایی کار آن با برق خانگی اشاره کرد. یعنی به راحتی می‌توانید این دستگاه جوش را به پریز برق متصل کرده و از آن استفاده کنید.

این دستگاه جوش نسبت به دیگر دستگاه‌های سنتی جوش گران‌تر بوده و بازدهی و کارآیی بالاتری دارد. با دستگاه جوش اینورتری، جوش یکنواخت با قوس الکتریکی مناسب بدون سروصدای آزاردهنده خواهید داشت.

در جوشکاری با دستگاه جوش اینورتری می‌توانید از انواع مختلف الکترودها استفاده کنید. دستگاه جوش اینورتر سبک و کم‌حجم بوده و بیشتر مناسب مواردی همچون کارگاه‌های کوچک است. می‌توان به طور کلی گفت که جوشکاری با این دستگاه سریع‌تر و بهتر از انواع دستگاه‌های سنتی است. ولی باید این نکته را نیز خاطرنشان کرد که دستگاه جوش اینورتر آسیب‌پذیرتر از دستگاه‌های ترانس جوشکاری است.

دستگاه جوشکاری

دستگاه جوش آرگون چیست؟

جوشکاری تیگ یا جوشکاری قوس تنگستن نوعی از جوشکاری است که به دلیل استفاده از گاز آرگون به جوش آرگون شناخته شده است. از دستگاه جوش آرگون برای فلزات سخت و نرم با ضخامت‌های گوناگون می‌توان استفاده نمود. استفاده از دستگاه جوش آرگون نسبت به سایر دستگاه‌های جوش به تخصص و مهارت بیشتری نیاز دارد.

کیفیت جوش به وسیله دستگاه جوش آرگون بسیار بالا بوده از این رو در صنایع زینتی و مواردی که نیاز به ظریف‌کاری دارند، بسیار پرکاربرد است. این دستگاه جوش در صنایع پتروشیمی و دریایی نیز به کار گرفته می‌شود. زیرا برای جوشکاری لوله‌های تحت فشار بالا مناسب است.

از دستگاه جوش آرگون عمدتا برای جوشکاری فلزات مس و آلومینیوم استفاده می‌گردد. در این نوع جوش مواد مذابی کمی به اطراف پاشیده شده و کمترین میزان ضایعات تولید می‌شود. کنترل الکترود در این نوع جوشکاری راحت‌تر می‌باشد. همین دلیل سبب می‌شود که جوش‌های ظریف‌تر و سریع‌تری ایجاد شود.

دستگاه جوش سلولزی چیست؟

دستگاه جوش سلولزی دستگاهی است که شرایط جوشکاری کردن با الکترود سلولزی را مهیا می‌سازد. ولتاژ خروجی این دستگاه 140 تا 160 ولت است. کاربرد عمده آن در صنایع سبک می‌باشد. هم‌چنین جوشکاری به وسیله‌ دستگاه جوش سلولزی مناسب کار در فضای باز است. قوس الکتریکی ایجاد شده در این روش جوشکاری قوی بوده و تمیز کردن ضایعات جوشکاری در آن راحت است.

 در این روش جوشکاری از سیم جوش یا الکترود سلولزی استفاده می‌گردد. سلولز ماده‌ای است که در هنگام سوختن گازهای متنوعی از خود تولید می‌کند. این گازها سبب می‌شوند تا سایر گازهای مخرب وارد حوضچه مذاب نشده و جوش دارای حباب نگردد. هم‌چنین دمای جوش را بالا برده و باعث اتصال بهتر میان دو قطعه می‌شوند.‌

جوشکاری لیزری چیست؟

در جوشکاری لیزری اتصال قطعات در کسری از ثانیه اتفاق می‌افتد. به این صورت که اشعه پرقدرت لیزر، حوض مذابی را در مدت کوتاه تولید کرده و عمل جوشکاری انجام می‌شود. از آن‌جایی که مدت زمان اتصال دو قطعه کم است نیازی به استفاده از گاز محافظ نیست.

جوشکاری لیزری برای متصل کردن فلزات از جمله ورقه‌های حساس و نازک فلزی کاربرد دارد. همچنین علاوه بر جوشکاری فلزات، از این روش برای اتصال مواد غیرفلزی مانند پلاستیک و چوب نیز استفاده می‌گردد.

جوشکاری لیزری نسبت به سایر جوشکاری‌ها آسان‌تر بوده و مصرف برق کم‌تری دارد. جوشکاری لیزری سریع بوده و از راندمان بسیار بالایی برخوردار است. در این روش ضایعات جوشکاری وجود نداشته و هزینه تعمیر و نگهداری دستگاه آن ارزان‌تر است.

از جوشکاری لیزری در صنایع جواهرسازی، ساخت موبایل و قطعات الکترونیکی، عینک‌سازی و تجهیزات پزشکی، صنعت ساختمان و ماشین‌سازی استفاده می‌شود. برخی از دستگاه‌های جوش لیزری قابلیت برنامه‌ریزی و تنظیم میزان جریان لازم برای جوشکاری ضخامت‌های گوناگون را دارند.

طبقه بندی شده در

با برچسب در