امروزه استفاده از پارکت‌ها و نصب پارکت چوبی به عنوان کفپوش رواج زیادی پیدا کرده است؛ به گونه‌ای که انواع پارکت جایگزین فرش و موکت شده‌اند. پارکت چوبی و پارکت لمینت نیز دو نوع بسیار مدرن و محبوب پارکت برای کاربران به شمار می‌روند که هر دو آنها از جنس چوب می‌باشند.

با ما همراه باشید تا در این صفحه از خدمات آنلاین “استاده” ضمن آشنایی با انواع پارکت چوبی و مدل‌های آن، با مراحل نصب آنها نیز آشنا شویم و به تخمین قیمت نصب پارکت چوبی و میزان هزینه لازم جهت بپردازیم.

قیمت نصب پارکت چوبی

خدمتقیمت به تومان
نصب پارکت چوبی6000 تا 10000

به طور کلی عوامل و فاکتورهای متعددی بر قیمت پارکت چوبی با نصب تاثیر می‌گذارد. تعدادی از مهم‌ترین آنها به شرح موارد زیر است:

  • مساحت و متراژ مکانی که قصد نصب پارکت بر روی سطوح کف آن می‌باشد.
  • شرایط محیط و میزان کار لازم جهت انجام زیرسازی‌ها و آماده‌سازی سطوح به منظور نصب پارکت
  • جنس پارکت یا نوع لمینت چوبی مد نظر و برند یا مدل تولیدکننده پارکت
  • میزان ابزار و مصالح به کار رفته به منظور نصب پارکت چوبی
  • اجرت نصاب پارکت و نیاز یا عدم نیاز به خرید ابزارآلات اضافی چون قرنیز و… توسط نصاب

لازم به ذکر است با وجود موارد فوق که باعث تغییر در میزان هزینه نصب پارکت چوبی در اماکن و محل‌های متفاوت می‌گردد، در سال جاری قیمت نصب پارکت چوبی در محدوده‌ای که در جدول بالا آورده شد، به ازای هر مترمربع کف تخمین زده می‌شود که مبلغ برآورد شده بر حسب شرایط محیط و جنس کفپوش انتخابی و همچنین تجربه و مهارت مجموعه نصاب و اجرت آنها، بیشتر خواهد شد.

مراحل نصب انواع پارکت چوبی

پارکت چوبی در دو نوع تمام چوب (solid wood) و پارکت چوب مهندسی شده(engineer wood) عرضه می‌گردد که علی‌رغم وجود ویژگی‌های مشترک در نحوه طراحی این دو مدل، تفاوت‌هایی نیز وجود دارد. درواقع هر کدام از آنها قواعد و اصول ویژه نصب خود را دارند. مراحل کلی نصب انواع پارکت چوبی به شرح زیر است:

قیمت نصب لمینت کفپوش چقدر است؟

پوشاندن کف با فوم مخصوص

پس از انجام زیرسازی‌های لازم جهت رفع پستی و بلندی‌های سطح، به منظور نصب پارکت چوبی و ایجاد پوشش محافظ برای سطح زیرین پارکت‌ها، کف محیط را با فوم مخصوص یا سایلنت بپوشانید. چنین فوم‌هایی عموما از جنس پلی یورتان و پلی اتیلن هستند. لازم است در مرحله پوشش گذاری فوم به موارد زیر توجه شود:

  • وقتی نصب پارکت بر روی سطوح بتنی و یا سطوحی انجام شود که سیستم گرمایشی از کف عبور کرده است، لازم است علاوه بر پوشش فوم، لایه محافظ دیگری مانند پوشش نایلونی برای سطوح بتنی و پوشش آلومینیومی برای مقاومت در برابر سیستم گرمایشی در زیر آنها قرار گیرد تا مقاومت پارکت و طول عمر کارکرد آنها افزایش یابد.
  • فوم‌ها قبل از نصب پارکت چوبی، باید به صورت یکپارچه سطح زمین را پوشش دهند. همچنین کناره‌های فوم نیز با چسب نواری پهن به یکدیگر متصل شود. فوم‌ها نباید هیچگونه همپوشانی و اورلپی با یکدیگر داشته باشند.
  • لازم است فوم‌ها در نقاطی که به دیوارها می‌رسند، به ارتفاع 2 سانتی‌متر از سطح زمین بالاتر باشند. و همچنین میزان بیشتری از کناره‌ها را پوشش دهند.

پوشاندن سطح با چسب مخصوص

به منظور چسباندن پارکت‌ها بر روی سطح از چسب مخصوص استفاده کنید. چسب مخصوص را روی سطوح بریزید و آن را کاملا به صورت یکدست پخش کنید.

به منظور چسباندن پارکت تمام چوب، به نوعی از چسب تحت عنوان چسب چوب نیاز است. بنابراین لازم است تا به منظور قرار دادن تایل‌ها در کنار یکدیگر، درزهای میان آنها به دقت چسبکاری شوند. مراقب باشید کوچکترین فشاری به سطح آنها وارد نشود.

چسباندن پارکت‌ها و چفت کردن قطعات آن

تایل‌ها و قطعات پارکت چوبی را از بسته‌بندی خود خارج کنید. ضمن چسباندن درزهای جانبی آنها به یکدیگر و یا قفل کلیک‌های کناری آنها،  قطعات را به طور منظم روی سطح چسبکاری شده قرار دهید و بر روی زمین بچسبانید.

مراحل نصب انواع پارکت چوبی

بریدن قسمت‌های اضافی

پس از اطمینان از نصب دقیق پارکت چوبی بر روی سطح، قسمت‌های اضافی آنها را توسط اره برقی ببرید.(از نقاطی چون گوشه‌ها و کناره‌های دیوار) در صورت نیاز فواصل مابین پارکت‌ها را با قرنیز چوبی پوشش دهید.

دقت کنید که همواره باید فاصله‌ای در حد چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر مابین قطعات پارکت و کناره‌های دیوار در نظر گرفته شود تا در صورت مصرف طولانی مدت و انبساط و انقباض پارکت‌ها، مشکلی به وجود نیاید و قطعات پارکت دچار شکستگی نشوند.

تمیزکاری پس از نصب پارکت چوبی

سطح پارکت‌ها را کاملا از هرگونه آلودگی و گرد و غبار پاک کنید. در صورت نیاز، با استفاده از سنباده و یا لاک درزها، منافذ باقی مانده در لابه‌لای پارکت‌ها را پر کنید و آنها را از بین ببرید.

استفاده از غلتک مخصوص

در نهایت برای اطمینان از چسبیدن قطعات پارکت به صورت کاملا محکم،  بر روی پارکت با غلتک مخصوص حرکت کنید. با این کار تمامی اجزا به خوبی می‌چسبند و کوچکترین حرکت یا لغزشی باعث از بین رفتن چسب آنها نمی‌شود.

اگر پس از نصب پارکت چوبی، صدای جیرجیر به گوش می‌خورد، برای آگاهی از دلیل این صدا و نحوه برطرف کردن آن کلیک کنید. (رفع صدای جیر جیر لمینت و صدای پارکت و دلیل صدای لمینت و پارکت)

اقدامات قبل از نصب

  1. در ابتدا نیاز است تا زیرسازی‌های لازم جهت از بین بردن ناهمواری‌ها در محل نصب پارکت چوبی، انجام شود.
  2. پیش از شروع عملیات نصب پارکت چوبی، از سلامت کفپوش زیرین و فعلی کف آسوده خاطر شوید. مراقب باشید سرامیک‌ها و موزائیک‌ها شکستگی ندارند و لق نیستند. اگر سطح مورد نظر سیمانی است، لازم است تا هیچگونه ناهمواری نداشته باشد و کاملا صاف و صیقلی باشد.
  3. سطح سرامیک‌ها و کفپوش زیرین را از نظر وجود نم یا رطوبت بررسی کنید. در صورت وجود رطوبت فراوان، نسبت به برطرف کردن منشا آن و پاکسازی سطوح کف و انجام میکروب‌زدایی و سم‌پاشی اقدام کنید.
  4. طول و عرض محیط و ابعاد هر یک از گوشه‌های محیط مورد نظر را اندازه بگیرید. نسبت به تهیه پارکت چوبی و مطابقت ابعاد آنها با متراژ اندازه‌گیری شده اقدام کنید.( لازم به ذکر است پس از محاسبه متراژ و تعین مساحت کلی، 10 درصد را نیز به عنوان جبران تخته‌ها یا قطعات آسیب دیده اضافه کنید.) همچنین نوع وسایل و ابزار مورد نیاز نصب پارکت چوبی از جمله گوه، کاردک، چکش،متر و دستکش مخصوص را ضمن مشورت با نصاب و پیش از شروع فرآیند نصب مشخص کنید.
  5. به میزان دما و رطوبت محیط مورد نظر توجه داشته باشید. تمامی پارکت‌ها را دو الی سه روز قبل از نصب، در محیط مدنظر بگذارید تا با شرایط محیط و دمای کف کاملا سازگار شود.

طبقه بندی شده در