نقاشی ساختمان علیرغم ظاهر آسانی که دارد مهارتی است که هرکسی از عهده آن برنمیآید. به دست آوردن نتیجهای که در پایان کار بتواند چشمها را به خود خیره کرده و تا سالها بر روی دیوارهای خانه ما نقش ببندد، تنها به دست کسی امکانپذیر است که سالها در این حرفه تجربه کسب کرده و از اشتباهات خود درس گرفته باشد.
در نوشتاری که میخوانید قصد داریم تا اشتباهات رایجی را مورد بررسی قرار دهیم که ممکن است گریبان گیر هر فردی در هر سطحی در زمان نقاشی ساختمان شود.
انتخاب نامناسب رنگها یا عدم تناسب رنگها با هم
اولین موضوعی که در زمان نقاشی ساختمان به ذهن هرکسی میرسد، انتخاب رنگی است که میخواهید دیوارهای خانه خود را با آن رنگآمیزی کنید. باید بدانید نقاشی ساختمان پروسهای است که ممکن است تا ده سال آینده دوباره برای خانه شما تکرار نشود، بنابراین باید در هنگام انتخاب رنگ چشمانداز چندین ساله خود را در نظر بگیرید. بهعنوان مثال اینکه سقف خانه خود را با رنگ سفید خالص بپوشانید، میتواند در درازمدت برای شما و اعضای خانوادهتان کسلکننده باشد. زیرا تهمایه سرد این رنگ بهمرورزمان فضای خانه شما را سرد خواهد کرد. به همین دلیل توصیه میشود که در رنگآمیزی سقف از رنگهای نسبتا گرمتر مانند کرمی استفاده کنید.
اما استفاده نکردن از رنگ سفید در رنگآمیزی سقف نباید باعث شود که شما استفاده از رنگهای خنثی را در سایر نقاط منزلتان فراموش کنید. استفاده از رنگهای جیغ و متنوع در دیوارهای خانه هم میتواند آرامش شما را مختل کرده و حتی باعث خستگی چشمانتان شود. بهترین کار رعایت اعتدال است. یعنی باید در هنگام انتخاب رنگ تعادل میان آنها را رعایت کرده و در استفاده از رنگهای خنثی یا جیغ افراط نکنید. به خاطر داشته باشید که دیوارهای خانه شما بیشترین چشماندازی است که شما در طول روز با آن برخورد خواهید داشت، بنابراین انتخاب یک رنگ مناسب میتواند تاثیر مناسبی هم بر روحیه شما بگذارد. بهتر است رنگ دیوارها را طوری انتخاب کنید که تا حد امکان با وسایل خانه همرنگ نباشند.
نقاشی ساختمان با هزینه کم!
اگر بتوانیم نقاش یا مجموعهای را داشته باشم که نقاشی ساختمان را با هزینه بسیار پایین و کیفیت خوب برای ما انجام دهد، فوق العاده است. ولی معمولا بعید است که این اتفاق بیوفتد.
هزینه نقاشی ساختمان کاملا براساس نوع رنگ و زمانی که نقاش بر روی زیرسازی بگذارت تاثیر مستقیمی دارد. شک نکنید اگر هزینه مناسب را برای نقاشی ساختمان پرداخت نکنید، هیچوقت از کیفیت کار راضی نخواهید شد. دیوارها و رنگ دیوار همیشه جلوی چشم شما هستند و میتوانید هزینه بیشتری حتی در دراز مدت برای شما داشته باشد.
یک مثال میزنیم: اگر نقاش خانه شما زیرسازی را درست انجام ندهد چه میشود؟ اگر بتونه کاری را به درستی انجام ندهد چه میشود؟ در زمان تحویل هیچ مشاهدهای شما از ترکهای دیوار یا نم ساختمان و… را ندارید؛ هزینه را به نقاش پرداخت میکنید و بعد از یک هفته ده روز نمها، ترکها و… خود را نشان میدهند. مشاهده میکنید رنگ قسمت از دیوار با قسمت دیگری از دیوار همخوانی ندارد و… این مثال فقط برای این زده شد که اگر زیر سازی مناسب در زمان نقاشی ساختمان انجام نشود، چه اتفاقی خواهد افتاد.
در نظر نگرفتن میزان نور دریافتی محیط
یکی از عوامل تاثیرگذار در انتخاب رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان نورگیر بودن یا نبودن ساختمان است. اگر موقعیت ساختمان بهطوری است که نور کافی در محیط وجود داشته و در ساعات طولانیتری میتوان از نور روز بهره گرفت، گستره بیشتری از رنگها برای انتخاب رو به روی شما قرار میگیرد. به علاوه میتوانید برای بهتر به نظر رسیدن محیط ساختمان خود، از بافتها در زمان نقاشی ساختمانتان بهره بگیرید. اما اگر نور کافی در محیط خانه وجود نداشته باشد، انتخاب شما تنها به رنگهایی محدود خواهد شد که بتوانند کمنور بودن محیط خانه شما را جبران کنند.
بدون پوشش رها کردن سطوح جانبی
شاید یکی از سختترین مراحل در زمان نقاشی ساختمان پاک کردن آثار رنگ از قسمتهای مختلف ساختمان باشد. اگر میخواهید که برای انجام این مرحله چندان به دردسر نیفتید و زودتر از زندگی در خانه تازه رنگشده خود لذت ببرید، پیش از آغاز عملیات نقاشی ساختمان باید تمامی سطوح جانبی به ویژه شیشهها را با یک پوشش مناسب بپوشانید. پوشاندن شیشهها در درجه اول اهمیت قرار میگیرد. زیرا وسایل خانه را میتوانید جابهجا کرده و در جایی قرار دهید که در معرض پاشش رنگ قرار نمیگیرند. اما شیشهها در جای خود ثابت هستند و بیشترین اثرپذیری را از پاشش رنگ خواهند داشت.
با رنگ آمیزی زیبا به خانه هایتان انرژی بخشید
سلام
بهترین روش و متریال برای رنگ کاری سطوح و درب و پنجره فلزی و چوبی و چارچوبها
چنانکه شاهد هاله ای از رنگ و سایه روشن های “چوب” در روی در و پنجره ها باشیم ؛ کدام است ؟
منظور بافت چوب و به اصطلاح رنگهای “طرح چوب” که مدتیست مرسوم شده نیست ؛ چون استفاده از غلطک های طرح چوب و سایر ترفندهای مرسوم بسیار تکراری و به شدت “دمده” و اصطلاحا “گل-درشت” میباشد !
منظورم بیشتر در انتخاب خود رنگ و ترکیبات رنگ است ؛ چنان که به رنگی شبیه رنگ چوب های روشن ، مثل راش و صنوبر و تبریزی برسم !
در ضمن زیرسازی و بتونه کاری و سمباده کاری را به غایت انجام داده ام و سطوح مورد نظر برای نقاشی آماده هستند !
همین که موفق شویم قدری از حضور فلزات و خشکی و زمختی سیمان و آهن بکاهیم کفایت میکند !
برای من که نسبت به فلز وسواس دارم ولی پشتکار و سختکوشی هم همیشه همراهم بوده استفاده از نظرات و تجربیات متخصصان و تکنسینهای “کاربلد” و “آموخته” بسیار الهام بخش و کارگشا خواهد بود !
غیر از سمباده و یکدست سازی سطوح نیاز به زبرسازی دیگری هست ؟
خواهشمندم راهنمائی بفرمائید .