اگر قصد تغییر رنگ کاشی و سرامیک آشپزخانه، حمام و یا دستشویی منزل خود را دارید این مطلب را از دست ندهید. یکی از آسان‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه‌ها برای نقاشی ساختمان و تعییر رنگ و دکوراسیون، نوسازی کاشی و سرامیک‌های قدیمی و آسیب‌دیده، و هم‌چنین بالا بردن دوام و مقاومت کاشی و سرامیک، رنگ کردن آن‌هاست. در این صفحه به بررسی کامل نحوه رنگ کردن سرامیک آشپزخانه و کاشی دستشویی پرداخته‌ایم. همچنین برای خرید رنگ مخصوص کاشی و سرامیک و یا اسپری رنگ، پیشنهاداتی برای شما در این صفحه موجود است. پس با ادامه مطلب همراه ما باشید.

رنگ مخصوص کاشی و سرامیک

از رنگ‌های مختلفی می‌تواند برای رنگ کردن کاشی و سرامیک استفاده کرد؛ از جمله رنگ اکرلیک، اپوکسی و رنگ روغن. این رنگها به طور کلی مزایای زیادی برای این کار دارند، اما در کنار آن تفاوت‌هایی نیز دارند که در انتخاب آن‌ها باید دقت شود. برای این کار باید به میزان چسبندگی رنگ توجه شود. اگر رنگ تهیه شده از چسبندگی بالایی برخوردار باشد، در برابر عوامل بیرونی مانند ضربه، شست‌وشو و … توانایی استقامت خواهد داشت. رنگی که در ادامه به بررسی انواع آن پرداخته‌ایم، مناسب‌ترین مدل برای این امر است.

رنگ مخصوص کاشی و سرامیک

انواع رنگ اپوکسی

رنگ اپوکسی یکی از مناسب‌ترین رنگ‌ها برای کاشی و سرامیک است. رنگ اپوکسی مقاومت زیادی در برابر ضربه و فشار دارد، تاثیرگذاری مواد شیمیایی روی آن کم است و نفوذ آن به داخل درزها و شکاف‌های کاشی و سرامیک زیاد است و از این رو، خاصیت پوشانندگی مناسبی دارد. انواع رنگ اپوکسی به صورت یک جزئی و دو جزئی است که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

رنگ کردن کاشی و سرامیک دستشویی و آشپزخانه

یک جزئی

یکی از مزایای رنگ نام برده شده، نیاز نداشتن به رنگ کردن در لایه‌های متعدد است. این مورد به راحتی روی سطح مدنظر چسبیده و از ماندگاری مناسبی نیز برخوردار است. این مدل برای خشک شدن نیازی به ترکیب شدن با ماده دیگر ندارد و با قرار گرفتن در معرض هوا خشک می‌شود. مدل اسپری آن نیز در بازار موجود است.

دوجزئی

یک جزء آن رنگ و جزء دیگر سخت کننده است. این جزء به خشک شدن رنگ، کمک بسیاری می‌کند. شما می‌توانید به راحتی این مدل را در بازار بیابید.

اگر هنوز تصمیم نگرفته‌اید که از چه رنگ‌هایی استفاده کنید، پیشنهاد می‌شود که مطلب رنگ‌های سرد و گرم و ترکیب آن در نقاشی ساختمان را با کلیک روی لینک قرار داده شده مطالعه کنید و بهترین تصمیم را بگیرید.

اگر به هر دلیلی به رنگ‌های بررسی شده دسترسی ندارید می‌توانید از رنگ زیر نیز استفاده کنید.

رنگ لاتکس

این مدل به تنهایی قابل استفاده نیست. برای استفاده از آن ابتدا باید لایه‌ای اکرولیک استفاده شود و سپس رنگ لاتکس که نام برده شده را به کار ببرید.

اسپری رنگ برای کاشی و سرامیک

یکی از روش‌های رنگ کردن کاشی و سرامیک آشپزخانه، استفاده از اسپری رنگ است. همانطور که گفته شد، رنگ کردن کاشی و سرامیک مزایای زیادی دارد، اما برخی عیب‌ها را نیز دارد که از جمله می‌توان به این‌ها اشاره کرد که انجام این کار، نیاز به زیرسازی گسترده و دقیق دارد و هم‌چنین هنگام رنگ‌آمیزی، علاوه بر سرامیک و کاشی، دوغاب نیز رنگ می‌شود و این موضوع برای رنگ کردن با اسپری نیز صدق می‌کند.

دقت کنید که قبل از رنگ کردن، تمامی قسمت‌هایی که تمایل ندارید رنگ شوند را بپوشانید تا در نهایت کار تمیزی داشته باشید.

آموزش رنگ کردن کاشی دستشویی

رنگ کردن کاشی دستشویی مراحلی دارد که اگر هر یک از آن‌ها با دقت کافی انجام نشود، در نتیجه‌ی نهایی کار تاثیر خواهد داشت. در این بخش از مطلب، به بررسی مراحل رنگ‌آمیزی و نکات مهم آن می‌پردازیم.

آموزش رنگ کردن کاشی دستشویی

زیرسازی

پیش از هر کاری باید به زیرسازی بپردازید. این کار سبب می‌شود تا میزان خطا کاهش یابد و همچنین ماندگاری آن نیز افزایش یابد. در صورت وجود شکستگی ابتدا باید این مشکل را برطرف کنید. همچنین کاشی‌های افتاده را نیز باید مجددا بچسبایند. سپس با پارچه مرطوب، گرد و غبار را تمیز کنید و بعد باید آلودگی‌ها را از بین ببرید. در آخر مواد شوینده را به صورت کامل پاک کنید.

خشک کردن سطح سرامیک و کاشی

سطح مدنظر را با دستمالی مناسب خشک کنید. برای این کار با حوله‌ای تمیز، رطوبت ایجاد شده را از بین ببرید و چند ساعت زمان بدهید تا به صورت کامل خشک شود.

از بین بردن لعاب روی سطوح

حال باید لعاب روی سطوح را از بین ببرید. این مرحله بسیار مهم است و باید با دقت کامل انجام شود تا از بروز هرگونه آسیب جلوگیری شود. می‌توانید از یک کاغذ سنباده 180 استفاده کنید. برای این کار باید آن را با آرامش و به صورت آرام روی سطح کشیده تا درخشندگی آن از بین برود.

ممکن است سنباده باعث ایحاد خش روی سطح شود که خود این موضوع، باعث ظاهر بد سطح پس از رنگ کردن می‌شود. بنابراین دقت داشته باشید که این مرحله با آرامش انجام شود تا تنها لعاب روی سطوح ازبین برود و آسیبی به سطح آن‌ها وارد نشود.

تمیز کردن گرد و غبار حاصل از سنباده‌کشی

پس از انجام مرحله قبل، غباری روی سطح را می‌پوشاند که باید آن را حذف کرد. استفاده از پارچه خشک برا این کار پیشنهاد می‌شود زیرا در صورت استفاده از پارچه نم‌دار، باید تا کامل خشک شدن سطح به آن زمان دهید و سپس به انجام مراحل بعد بپردازید.

پوشاندن سطوح دیگر

هر قسمتی را که قصد ندارید رنگی شود را با ورقه‌های پلاستیکی بپوشانید.

پرایمر

با کمک غلتک یا قلم‌موی مخصوص، پرایمر را روی سطح بزنید. البته برخی افراد در این مرحله رنگ گچ به کار می‌برند و رنگی آنتیک ایجاد می‌کنند.

سنباده‌کشی مجدد

پس از انجام مرحله پیشین، ناهمواری‌هایی ایجاد می‌شود که باید آن را از بین ببرید. برای این کار مجدد سنباده نام برده شده را به کار ببرید. در این مرحله نیز نباید فشار دست زیاد باشد زیرا باعث آسیب رسیدن به سطوح خواهد شد. مجدد با دستمالی تمیز، گرد و غبار ایجاد شده را از بین ببرید.

رنگ کردن کاشی و سرامیک

حال نوبت به اصلی‌ترین مرحله می‌رسد. برای انجام آن باید از غلتک مخصوص استفاده کنید. به این نکته توجه کنید که هیچ نقطه یا ناحیه‌ای نباید دوبار رنگ زده شود. پس سعی کنید همه قسمت‌ها به خوبی رنگ شوند.

چند ساعت زمان دهید تا سطوح کاملا خشک شوند. می‌توانید تا نصف روز صبر کنید تا از خشک شدن آن اطمینان یابید. حال می‌توانید الگوی انتخابی خود را روی سطوح اجرا کنید. (نقاشی ساختمان با غلطک طرح دار و نمونه طرح‌ها)

آموزش رنگ کردن سرامیک آشپزخانه

رنگ کردن سرامیک آشپزخانه نیز مانند رنگ کردن کاشی حمام است و مراحل مشابهی دارند. تمامی مراحل را در ادامه به شما شرح خواهیم داد.

  • همانطور که گفته شد، ابتدا سطحی که قصد دارید رنگ کنید را به صور کامل تمیز کنید. اگر در بخشی نیاز به ترمیم دارد، این کار را انجام دهید. سرامیک‌های شکسته را بچسبانید و در نهایت سطح را با آب و صابون بشویید.
  • پس از اینکه سطح به طور کامل خشک شد، نوبت سنباده‌کشی و از بین بردن لعاب سطح سرامیک است. این کار را با دقت و حوصله‌ی زیاد انجام دهید تا آسیبی به سرامیک وارد نشود. با دستمال (که ترجیحا مرطوب باشد) گرد و غبارها را پاک کنید و مطمئن شوید تا ذره‌ای باقی نمانده است.
  • نوبت پرایمر است. پرایمر را با ابزار مخصوص خود که می‌تواند غلتک و یا قلم‌موی مخصوص خود باشد، روی سطح بزنید و سپس دوباره سنباده‌کشی کنید تا یکدست شود. گرد و غبارها را پاک کنید تا سرامیک، آماده رنگ شود.
  • قبل از اینکه رنگ‌آمیزی را شروع کنید، سطوحی را که قصد ندارید رنگ شوند، بپوشانید پس از این کار، رنگ‌آمیزی را شروع کنید و تمامی قسمت‌ها را با دقت رنگ کنید و در نهایت اجازه دهید خشک شود.

طبقه بندی شده در

با برچسب در