رنگ کردن دیوارها، یکی از مرسوم‌ترین و محبوب‌ترین کارها برای پوشاندن دیوارهای گچی و زیباتر کردن آن و همچنین نو کردن ظاهر دیوارهای قدیمی است. برای رنگ کردن دیوار، روش‌ها و مدل‌های رنگ متفاوتی وجود دارد که هر روش و هر نوع رنگ برای کاربرد خاصی مورد مصرف است. رنگ اکریلیک یکی از انواع رنگ‌های موجود در بازار است که در سال‌های اخیر محبوبیت بسیاری یافته است.

لیست نقاشان ساختمانی و نصاب کاغذ دیواری در تهران

این محبوبیت به خاطر برتری‌ها و مزایایی است که نسبت به رنگ‌های قدیمی مثل پلاستیک و رنگ روغن، دارد. در ادامه میخواهیم خصوصیات و معایب و مزایای رنگ اکریلیک را با هم بررسی کنیم و به آن ها بپردازیم.

خصوصیات رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک به خاطر براق بودن و دوام زیادی که دارد، در ابتدا در صنعت خودروسازی از آن استفاده می‌شده است و کم کم و بعد از گذشت زمان، این رنگ به عنوان رنگ دیوار نیز کاربرد پیدا کرد. یکی از خصوصیات رنگ اکریلیک که به سبب آن این روزها خواهان زیادی پیدا کرده است، سازش آن با محیط زیست است.

از دیگر خصوصیات جذاب و جالب این نوع از رنگ‌ها این است که به خاطر غلظت بالایی که دارند، به سرعت روی دیوار خشک خواهند شد و مانند رنگ‌های پلاستیک و روغنی، نیاز نیست شما روزها منتظر خشک شدن دیوارهایتان بمانید.

مزایای رنگ‌های اکریلیک

قطعا برتری‌های رنگ اکریلیک نسبت به رنگ روغن و رنگ پلاستیک باعث این استقبال در صنعت ساختمان سازی شده است و بسیاری از نقاشان ساختمانی، مشتاق و علاقه‌مند به استفاده از این نوع رنگ هستند.

پایه آب

همان‌طور که گفتیم برای رقیق‌تر شدن رنگ‌ اکریلیک از آب استفاده میشود. این موضوع باعث می‌شود تا به طبیعت آسیبی نرسد و رنگ اکریلیک جزو رنگ‌های سازگار با محیط زیست محسوب شود؛ نکته مثبت دیگر درباره رنگ اکریلیک این است که برای انسان هم ضرری ندارد.

بدون بو بودن آن

این رنگ در حین حل شدن با آب، بویی هم ندارد و باعث آزار و اذیت افراد حاضر در محل نخواهد شد، همچنین سلامت ریه و دستگاه تنفسی نقاشان را نیز به خطر نمی‌اندازد. حتما بارها شده است که شما بعد از نقاشی منزل‌تان تا مدت‌ها از بوی بد رنگ در خانه اذیت شده‌اید، با استفاده از رنگ اکریلیک این مشکل برطرف خواهد شد.

قابل اجرا روی همه سطوح

یکی از ویژگی‌های مهم و جذاب رنگ اکریلیک این است که شما روی هر دیواری قادر هستید آن را اجرا کنید؛ فرقی ندارد که دیوار شما آجری باشد یا گچی یا حتی سیمان؛ شما به راحتی می‌تواند سطح مورد نظر خود را با رنگ اکریلیک بپوشانید. میتوانید نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک را بیاموزید.

دوام و ماندگاری

رنگ اکریلیک که به خاطر دوام بالایی که دارد در صنعت خودروسازی کاربرد زیادی دارد، می‌تواند خیال شما را از بابت دوام رنگ روی دیوار بعد از بارها و بارها شست‌وشو و نظافت، راحت کند.

امکان پاک کردن رنگ

یکی از مزایای بزرگ رنگ‌های اکریلیک این است که شما می‌توانید رنگ دیوار خود را تغییر دهید، البته فقط تا زمانی که رنگ روی دیوار خشک نشده است. ممکن است تصور شما مثلا از رنگ سبز برای دیوار، همان چیزی نباشد که اجرا شده است؛ هیچ ایرادی ندارد، بعد از رنگ زدن دیوار، اگر رنگ را نپسندیدید به سهولت می‌توانید با یک دستمال رنگ را از روی دیوار پاک کنید. حواستان باشد بعد از خشک شدن رنگ اکریلیک دیگر این امکان وجود نخواهد داشت.

پوسته پوسته نشدن

رنگ‌های اکریلیک به دلیل حل شدن با آب، پوسته نخواهند شد و ترک نمی‌خورند. این مزیت سبب شده تا در مناطق و شهرهای مرطوب، استقبال از این رنگ بسیار زیاد شود و مردم برای رنگ کردن دیوارهای خانه‌شان تمایلی به استفاده از رنگ روغن نداشته باشند.

قیمت مناسب

شاید باورش سخت باشد اما رنگ اکریلیک با همه مزیت‌هایی که دارد در برابر رنگ روغن قیمت کمتری هم دارد و هزینه نهایی نقاشی ساختمان شما را کاهش خواهد داد. تفاوت رنگ روغن و اکریلیک را میتوانید بخوابید.

تنوع رنگی

از مزیت‌های دیگر رنگ اکریلیک متنوع بودن تناژ رنگ‌هاست که باعث شده بتوانید رنگ مورد علاقه خود را به راحتی انتخاب کنید.

معایب رنگ‌های اکریلیک

رنگ اکریلیک عیب‌هایی هم دارد، پس بهتر است قبل از انتخاب آن برای پوشش دیوارتان آن‌ها را نیز بدانید.

استفاده از ابزار مخصوص

رنگ اکریلیک تنها باید با ابزار مخصوص روی دیوار زده شود و استفاده از قلم مو باعث بی‌کیفیت شدن آن خواهد شد.

درخشندگی کمتر

از معایب رنگ اکریلیک می‌توان به درخشندگی کمتر در برابر رنگ روغن اشاره کرد. حواستان به این نکته نیز باشد که رنگ اکریلیک بعد از خشک شدن مات‌تر خواهد شد؛ این موضوع در خانه‌های کم نور اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد.

کلام آخر

در کل برای انتخاب یک رنگ مناسب برای خانه یا محل کارتان،‌ باید تمام نکات و موضوعات مربوط به آن رنگ را بدانید تا بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشد و بهترین تصمیم را بگیرید مزایا و معایب رنگ اکریلیک را بخاطر داشته باشید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در