نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک جزو به روزترین و پرطرفدارترین نوع رنگ‌آمیزی در ساختمان می‌باشد. دلیل این امر قابل اجرا بودن آن بر روی تمام سطوح و ضدآب و ضدخوردگی بودن آن می‌باشد. همچنین به دلیل عدم کاربرد مواد مضر در رنگ‌های دیگر نقاشی ساختمان در مورد سلامت محیط زیست نیز، رنگ اکریلیک ساختمان در مقایسه با رنگ روغنی و پلاستیکی نکات را مدنظر قرار داده است. در ادامه قصد داریم که مزایای رنگ اکریلیک ساختمان را بررسی کرده و نکاتی را در مورد خرید و شرایط استفاده از نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک بیان کنیم.

نحوه نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک

نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک امر ساده‌ای بوده و تنها باید رنگ مدنظرتان را خریداری و کار را آغاز کنید. برای بی‌نقص شدن نتیجه، نیاز به آگاهی از چندین نکته بوده که در ادامه افزون بر توضیح هر مرحله، نکات مهم را نیز بیان خواهیم کرد. به‌طورکلی مراحل نقاشی ساختمان با رنگ آکریلیک به شرح زیر است:

انتخاب رنگ مناسب

هنگامی که بخواهید با رنگ آکریلیک سطح مدنظرتان را رنگ‌آمیزی کنید، با رنگ‌های مختلفی مواجه خواهید شد. به عبارتی رنگ آکریلیک برای شیشه و فلز یکسان نبوده و باید نسبت به خرید رنگ مناسب سطح خود اقدام کنید. هر کدام از رنگ‌ها فرمولاسیون مخصوص خود را دارند تا بهترین عملکرد را برروی سطح موردنظر داشته باشند.

تعیین مقدار رنگ لازم

برای اینکه هنگام نقاشی ساختمان با رنگ آکریلیک، رنگ کم نیاورید، باید مقدار موردنیاز را ابتدای کار معین کنید. بدین منظور می‌توانید مساحت سطح را با ضرب کردن طول و عرض به دست آورده و با تقسیم کردن آن بر 30، مقدار آن را به گالون به دست بیاورید.

البته پیشنهاد می‌کنیم که افزون بر مقدار به دست آمده، کمی رنگ بیشتری نیز تهیه کنید تا در صورت خطای محاسباتی، حین رنگ کردن به مشکل نخورید.

زیرسازی کامل و مناسب

رنگ عالی و بی‌نقص در نتیجه زیرسازی کامل است؛ برای این کار باید چندین مرحله اعم از آماده‌سازی سطح، بتونه کاری، سمباده‌کشی و غیره را انجام دهید. در ادامه صفر تا صد هر مرحله را بیان و هر آنچه باید بدانید را توضیح داده‌ایم که شامل موارد زیر هستند:

آماده کردن سطح

برای گرفتن نتیجه‌ای عالی، رنگ باید روی سطح صاف، تمیز و خشک اعمال شود؛ بنابراین در صورتی که سطح دارای فرورفتگی، برآمدگی، سوراخ، رطوبت و مسائلی از این قبیل است، حتما ابتدا باید آن‌ها را رفع و سپس نسبت به رنگ‌آمیزی اقدام کنید. برای این کار می‌توانید مواردی از قبیل سمباده‌کشی، پاک کردن سطح از آلودگی‌ها، پر کردن چاله‌ها و غیره انجام دهید. همچنین گردوغبارها را نیز به کمک دستمالی مرطوب خیس کنید تا نتیجه کار بی‌نقص شود.

بتونه کاری

برای داشتن سطحی صاف و با رنگی بی‌نقص، بتونه کاری را فراموش نکنید. بدین منظور کافی است رنگ آکریلیک با حلال آب را با پودر بتونه ترکیب و سپس روی سطح اعمال کنید. توجه داشته باشید که می‌توانید از بتونه مخصوص این رنگ یا بتونه آکریلیک همه کاره نیز استفاده کنید تا به نتایج دلخواه خود برسید.

پس از انجام بتونه کاری حتما سطح دیوار را مجددا بررسی کنید تا از صاف بودن آن خاطر جمع شوید. درصورتی‌که مشکلات دیوار همچنان پابرجا بوده، مجددا بتونه کاری را تکرار نمایید تا به نتیجه دلخواهتان دست پیدا کنید.

سمباده کشی

نقاشی ساختمان با رنگ آکریلیک بر روی سطح ناصاف، مطمئنا نمی‌تواند نتیجه خوبی به دنبال داشته باشد. از این جهت باید به کمک سمباده‌های شماره 80 یا 120 یا 180 نسبت به صاف کردن و از بین بردن برآمدگی‌های سطح اقدام کنید. به دلیل به وجود آمدن ذرات گردوغبار در اثر سمباده‌کشی، حتما از ماسک در این هنگام استفاده کنید تا دچار مشکلات تنفسی نشوید.

پس از اینکه سمباده‌کشی را به اتمام رساندید، باید سطح را از هرگونه گردوغباری تمیز کنید؛ چرا که رنگی آغشته به گردوغبار ظاهر خوبی نداشته و بلکه باعث هدر رفتن تمامی زحماتتان خواهد شد. برای این کار می‌توانید به کمک یک دستمال مرطوب تمامی گردوغبارها را تمیز و پس از خشک شدن سطح، به ادامه کار خود بپردازید.

استفاده از پرایمر

به کار بردن پرایمر مناسب رنگ می‌تواند جلوه و زیبایی رنگ را دو چندان کند. پرایمر مناسب برای رنگ آکریلیک، پرایمر اکلیلی بوده که بر پایه آب است. استفاده از پرایمرها برای جلوگیری از کپک زدن دیوار و تنظیم دمای تبخیر بسیار کاربردی هستند؛ همچنین برای پایداری و ماندگاری رنگ نیز نقش مهمی دارند. برای این کار باید پرایمر را به صورت رقیق استفاده کرده و به کمک غلطک پرایمر یا قلموهای ویژه این کار، آن را روی سطح مدنظرتان اعمال کنید.

آماده‌سازی رنگ

رنگ مورد استفاده برای رنگ کردن ساختمان با رنگ آکریلیک باید غلظت متوسطی داشته باشد؛ به عبارتی خیلی رقیق نبوده و غلیظ هم نباشد. درصورتی‌که حس کردید غلظت رنگ بالا است، می‌توانید از آب برای رقیق کردن آن استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که حداکثر به اندازه 20% وزن رنگ، مجاز به افزودن آب هستید تا کیفیت آکریلیک حفظ شده و از بین نرود.

حال باتوجه‌به کاتالوگ رنگ، باید فام رنگ را آماده کنید. فام رنگ در واقع ترکیب رنگ‌های مختلف برای به دست آوردن رنگ مدنظرتان است. برای مثال اگر می‌خواهید دیوارها را به رنگ زیتونی در بیاورید؛ می‌توانید کمی رنگ زرد به سبز افزوده و به رنگ مدنظرتان برسید.

شروع کنید!

حال که رنگ را آماده کردید و پرایمر خشک شده، مقداری از آن را به داخل ظرفی بریزید و به کمک قلمو آن را بردارید. برای تمیز درآمدن نتیجه، رنگ‌آمیزی را از گوشه‌ها شروع کرده و سپس به رنگ کردن بخش‌های مرکزی بپردازید. پیشنهاد می‌کنیم که برای رنگ‌آمیزی گوشه‌ها از قلمو و برای بخش‌های بزرگ از غلطک با پرزهای متوسط یا بلند استفاده کنید.

توجه داشته باشید که رنگ بر روی غلطک به اندازه بوده و از آن چکه نکند؛ برای این کار می‌توانید آن را روی بخش شیب‌دار و آج‌دار سینی غلطک به سمت جلو و عقب حرکت دهید تا رنگ اضافی گرفته شود. شایان ذکر است که برای رنگ‌آمیزی عالی و کامل باید حداقل دو دست نسبت به رنگ کردن سطح مدنظرتان اقدام کنید.

یکی دیگر از روش‌های رنگ نقاشی ساختمان با رنگ آکریلیک، استفاده از پیستوله است. به کمک این وسیله می‌‌توانید با پاشیدن رنگ بر روی سطح، به رنگ‌آمیزی خود سرعت بخشیده و سطح مدنظرتان را رنگ کنید. برای اینکه رنگ به راحتی به کمک پیستوله و پمپ باد اسپری شود، باید غلظت کمتری نسبت به حالت عادی داشته باشد. برای تنظیم کردن میزان و شدت پاشش باید از پیچ کنترل پیستوله استفاده شود.

 رنگ اکریلیک روی دیوار گچی

رنگ اکریلیک روی دیوار گچی

اکثر دیوارهای منازل از جنس گچ می‌باشد و همین امر باعث می‌شود که در رنگ‌آمیزی به اصول لازمه و نوع رنگ کاربردی توجه شود. مهمترین نکته برای استفاده از رنگ اکریلیک روی دیوار گچی، زیرسازی درست و اصولی آن برای انجام بهتر رنگ‌کاری می‌باشد.

 اگر می‌خواهید که در ساختمان نوساز از رنگ اکریلیک روی دیوار گچی استفاده کنید، باید اول از روغن الیف برای روغن‌کاری سطح استفاده کنید. در واقع کیفیت نقاشی با رنگ اکریلیک روی دیوار گچی بستگی به مرغوبیت و کیفیت انجام روغن زیرکار دارد.

 البته انجام درست و اصولی رنگ اکریلیک روی دیوار گچی نیاز به بتونه‌کاری، درزگیری پستی و بلندی دیوار، سمباده‌کاری، اجرای دو مرحله‌ای نقاشی با رنگ اکریلیک روی دیوار، لکه‌گیری وغیره دارد که بهتر است برای اجرای باکیفیت آن کار را به یک نقاش با و متخصص بسپارید. می‌توانید از متخصصین معرفی شده در استاده جهت نقاشی ساختمان کمک بگیرید.

 در مجموع می‌توان برخی از مزایای نقاشی با رنگ اکریلیک روی دیوار و سایر سطوح مورد استفاده را به شرح زیر بیان کرد:

  • غلظت بالای رنگ و پوشش‌دهی مناسب سطوح 
  • خشک شدن سریع 
  • ماندگاری و دوام بالا
  • قابلیت اجرا بر روی تمام سطوح
  • قابلیت شستشو راحت و سریع
  • سازگار با طبیعت
  • بدون بو بودن و عدم آسیب به سلامتی نقاش در زمان اجرای رنگ‌کاری
  • عدم ایجاد حساسیت در زمان نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک

 اما به طور کلی باید بگوییم که نقاشی با  رنگ اکریلیک دیوار در مقایسه با سایر رنگ‌های پلاستیکی و روغنی انتخاب بسیار بهتری است.

 رنگ اکریلیک برای سقف

رنگ اکریلیک برای سقف

اگر قصد رنگ‌آمیزی سقف منزل را دارید، بهتر است که از رنگ‌های مخصوص سقف و متناسب با محیط مورد نظر استفاده کنید. چرا که عمل رنگ برای سقف با دیوار کاملا متفاوت می‌باشد و نوع رنگ استفاده شده برای سطح نیز باید متفاوت باشد. در مقایسه بین تمام رنگ‌های روغنی، اکریلیک، پلاستیک، مولتی کالر وغیره، رنگ اکریلیک برای سقف بهترین انتخاب و خرید می‌باشد. 

به دلیل استفاده روزافزون از پنل‌های کناف کاری سقف برای، بهترین رنگی که قابلیت پوشش‌دهی بالا و مقاومت و ماندگاری بالایی دارد، رنگ اکریلیک ساختمان می‌باشد. همچنین رنگ‌آمیزی سقف جزو پردردسرترین سطوح برای نقاشی می‌باشد.

استفاده از رنگ اکریلیک برای سقف به دلیل راحتی اجرا و خشک شدن سریع‌تر آن که امکان اجرای لایه دوم را برای تنها یک ساعت بعد ایجاد می‌کند، بهترین انتخاب می‌باشد.

در پایان

 نقاشی ساختمان با رنگ اکریلیک به دلیل پوشش‌دهی بالا، دوام عالی و همگام‌سازی که با محیط زیست دارد، معمولاً در مقایسه با سایر رنگ‌ها، انتخاب ارجح‌تری برای رنگ‌آمیزی به شمار می‌رود. پس در انتخاب کیفیت رنگ دقت کنید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در