در بسیاری از پروسه‌های نقاشی ساختمان به خصوص رنگ آمیزی سطوح زیاد و یا سطوحی مانند درب‌های فلزی و پر پیچ و خم، استفاده از پیستوله برای رنگ کاری دیوار ساختمان جایگزین قلم موی نقاشی و یا غلتک می‌گردد. در این مطلب از استاده قصد داریم به شرح روش‌های نوین نقاشی ساختمان با پیستوله و مراحل رنگ آمیزی دیوار و سقف با این ابزار بپردازیم. همچنین به نحوه اجرای رنگ آکریلیک با پیستوله نیز خواهیم پرداخت. توصیه می‌گردد تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نحوه نقاشی ساختمان با پیستوله

گفتنی است در برخی از قسمت‌های ساختمان به دلیل صرفه جویی در زمان رنگ آمیزی و همچنین جلوگیری از هدر رفتن رنگ نقاشی، از پیستوله به جای قلم مو و غلتک استفاده می‌شود.

لازم به ذکر است در رنگ آمیزی ساختمان با پیستوله لازم است از رنگ‌هایی مانند رنگ روغنی استفاده گردد که قابلیت پاشیدن بر روی دیوار را دارند و از رنگ‌هایی چون رنگ پلاستیک نمی‌توان استفاده نمود.

به طور کلی مراحل نقاشی ساختمان با پیستوله به شرح زیر است:

  • در ابتدا، مخزن رنگ پیستوله را با تینر فوری و بنزین شستشو دهید تا در صورت باقی ماندن رنگ از قبل، کاملا حل شود و در روند رنگ آمیزی جدید اختلالی ایجاد نکند.
  • در مرحله دوم، رنگ مورد نظر خود را با بنزین و تینر حل کنید تا پس از ایجاد غلظت مناسب از آن، قابلیت پاشیدن آن نیز بر روی محل مهیا گردد. در این حالت، رنگ به راحتی خشک می‌گردد.
  • در مرحله بعدی، سطح مورد نظر برای رنگ آمیزی را به صورت کامل با پارچه و سنباده تمیز نمایید تا هیچگونه لکه، ذره گرد و غبار و… باقی نمانده باشد. همچنین، سطوحی که به رنگ آمیزی و نقاشی نیاز ندارند را با روزنامه، نایلون یا پلاستیک بپوشانید تا در هنگام نقاشی، رنگ به آنها پس نزند.

برای پاکسازی رنگ‌های روغنی از سطح مورد نظر از انواع معدنی روان کننده‌ها و برای رفع لک رنگ‌های لاتکس یا آکریلیک از آب و شوینده‌ای مثل صابون استفاده نمایید.

  • قبل از شروع به رنگ آمیزی، سطوح مد نظر را با یک لایه مقدماتی از رنگ آستر رنگ آمیزی نمایید. اگر پس از رنگ آستر نیز همچنان ناصافی‌هایی بر روی دیوار وجود داشت، از سنباده و کاردک به منظور رفع آنها استفاده نمایید و لکه گیری‌های لازم را انجام دهید.
  • در مرحله آخر، پیستوله را با فاصله 30 الی 40 سانتی متری نسبت به سطح مورد نظر قرار دهید و پس از تنظیم فشار پاشش و باد دستگاه پیستوله، به نقاشی ساختمان با پاشش رنگ بپردازید.

لازم به ذکر است رنگ کاری ساختمان با پیستوله نیاز به چندین مرتبه تکرار و تداوم کار دارد. یعنی بعد از هر بار خشک شدن رنگ، لازم است چندین مرتبه عمل رنگ آمیزی را تکرار نمایید تا نتیجه دلخواه حاصل شود.

رنگ پلاستیک بسیار سنگین است و قابلیت پاشش بر روی دیوار توسط پیستوله را ندارد.

ترکیب کردن رنگ با استفاده از تینر روغنی، باعث چرب شدن و سنگین شدن آن می‌شود. در نتیجه، امکان پاشیدن رنگ با پیستوله به دلیل غلظت بالای رنگ وجود نخواهد داشت.

در تمامی مراحل رنگ آمیزی مطمئن باشید که سیستم تهویه مناسب در محیط برقرار است. در صورت لزوم نیز برای جلوگیری از ورود ذرات رنگ و تینر به سیستم تنفسی از ماسک استفاده نمایید.

رنگ آمیزی دیوار با پیستوله

رنگ آمیزی دیوار با پیستوله

رنگ آمیزی دیوار با پیستوله یکی از آسان‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های نقاشی ساختمان به شمار می‌رود. استفاده از این ابزار به شما کمک می‌کند تا بدون هدر رفتن ذره‌ای رنگ، تمامی قسمت‌های دیوار اعم از پیچ و خم‌ها و قسمت‌های فرو رفته، به خوبی رنگ شوند.

رنگ زدن سقف با پیستوله

در انواع ساختمان، نقاشی و رنگ آمیزی سقف به دلیل ارتفاع زیاد آن با سختی زیادی مواجه می‌گردد. در این حالت، استفاده از قلم مو و غلتک برای رنگ آمیزی توصیه نمی‌گردد چرا که دشواری زیاد کار باعث می‌شود تا در نهایت رنگ آمیزی یکنواخت و یکدستی برای سقف حاصل نشود. در این راستا، استفاده از ابزاری چون پیستوله با پاشش رنگ از راه دور بسیار کارآمد خواهد بود و نتیجه مطلوبی را رقم خواهد زد.

تفاوت رنگ روغن و اکریلیک در نقاشی ساختمان چیست؟

اجرای رنگ آکریلیک با پیستوله

اجرای رنگ آکریلیک با پیستوله

گفتنی است با اینکه استفاده از رنگ‌های سبک روغنی برای اجرای نقاشی ساختمان با پیستوله راحت‌تر است، اما از انواع رنگ‌هایی چون لاتکس و آکریلیک نیز می‌توان استفاده نمود.

رنگ آکریلیک یکی از انواع رنگ‌های مورد استفاده در پروسه رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان می‌باشد که به دلیل سرعت اجرای بالا، نیاز به زمان اندک برای خشک شدن و عدم داشتن بو از محبوبیت خاصی برخوردار است.

جهت اجرای رنگ آکریلیک با پیستوله، رنگ را به نسبت بیشتری رقیق سازی کنید و با پمپ باد دستگاه به نقاشی ساختمان با پیستوله بپردازید.

غلظت رنگ پیستوله

غلظت رنگ پیستوله برای نقاشی ساختمان از مهم‌ترین ویژگی‌های رنگ در هنگام استفاده از آن می‌باشد. چنانچه رنگ مورد نظر از غلظت بسیار بالایی برخوردار باشد، توانایی خروج از دهانه پیستوله را نخواهد داشت. در این حالت، جریان پذیری رنگ برای خروج از دستگاه بسیار پائین است و حتی ممکن است باعث انسداد و کیپ شدن پیستوله گردد.

معمولا در اغلب موارد با اضافه شدن رنگ به تینر مناسب، غلظت خوبی از رنگ به دست می‌آید. در این حالت، رنگ مورد نظر در تینر حل شده و به راحتی می‌تواند از لوله‌ها و نازل دستگاه عبور کند. بنابراین رنگ‌هایی با غلظت و چسبندگی زیاد را هم می‌توان به واسطه پیستوله بر روی سطوح پاشید.

طبقه بندی شده در

با برچسب در