عملیات نازک کاری ساختمان معمولاً بعد از اتمام زیرسازی ساختار ساختمان‌ها انجام می‌شود، مصالح و موادی که برای روکش‌کاری ساختار رویی و ظاهری ساختمان و زیباسازی داخل ساختمان استفاده می‌شود تعریف این عملیات می‌باشد. در واقع مصالحی که برای انجام زیباسازی دیوارها، سقف و کف منزل استفاده می‌شود، جزو آخرین اقدامات می‌باشد که برای پوشش‌دهی صورت می‌گیرد.

 در این صفحه قصد دادیم که مطالبی را در ارتباط با قیمت نازک کاری ساختمان، ابزار مورد نیاز برای این کار، مراحل انجام آن و همچنین نمونه قرارداد پیمانکار برای نازک کاری بپردازیم.

قیمت نازک کاری ساختمان

فعالیتهزینه به تومان
گچکاریاز 14.000
اجرت سنگ کاریاز 60.000
نقاشی ساختمان7.000 تا 20.000
نصب ایزوگام21.000 تا 25.000
نصب کاشی و سرامیکاز 28.000

یکی از مسائل بسیار مهمی که در برنامه ریزی برای ساخت و ساز در ساختمان ها اهمیت می یابد قیمت نازک کاری ساختمان است که می تواند تعبین بودجه مورد نیاز را تا حد زیادی مشخص نماید.

قیمت نازک کاری ساختمان

برآورد هزینه نازک کاری ساختمان به پارامترهای مختلفی مانند میزان مهارت بنا ساختمان و نیروهای اجرا کننده نازک کاری، متراژ کار، مصالح مورد استفاده، سرعت و کیفیت اجرا و …بستگی دارد. بهتر است پیش از شروع این عملیات اطلاعات کاملی در رابطه با قیمت نازک کاری ساختمان به دست بیاورید تا در مورد بودجه و برآورد هزینه نازک کاری ساختمان به مشکل نخورید.

ابزار نازک کاری ساختمان

ابزار نازک کاری ساختمان

کاردک: کاردک یکی از انواع ابزار نازک کاری است که برای صاف کردن سطوحی مانند گچ و یا برداشتن اضافات استفاده می شود.

ظرف ملات: ظرف ملات یا استنبولی برای ساختن ملات های مختلف در حجم پایین و یا جابجایی آن ها استفاده می شود.

ماله گچ کشی: یکی از انواع ابزار نازک کاری ساختمان که برای صاف کردن گچ روی دیوار استفاده می شود ماله گچ کشی است. این ابزار در سایزهای مختلف برای قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شود.

کاردک بتونه کشی: پیش از مرحله رنگ آمیزی نیاز به یک زیر ساخت برای رنگ مناسب خواهد بود که با استفاده از ابزار کاردک بتونه کشی انجام می شود.

غلطک رنگ: نقاشی ساختمان نیز یکی از قسمت های این عملیات است؛ غلطک رنگ یکی از انواع ابزار نازک کاری ساختمان است که توسط نقاش و در آخرین مراحل استفاده می شود.

شیلنگ تراز: که برای اندازه گیری هم سطح بودن قسمت های مختلف از آن استفاده می شود.

اره برش: در برخی قسمت‌های نازک کاری مثلا سرامیک کاری نیاز به برش در سایز های مختلف مناسب با محیط خواهد بود که از اره برش می توان برای این منظور استفاده کرد.

ابزار اندازه گیری: از دیگر انواع  ابزار نازک کاری ساختمان ابزارهای اندازه گیری است که در بخش های مختلف نازک کاری به دلیل نیاز به دقت بالا به آن ها نیاز خواهد بود .

چک لیست نازک کاری ساختمان

چک لیست نازک کاری ساختمان

برای پیشبرد موفق هر پروژه در بخش های مختلف نیاز به یک چک لیست خوب و کامل خواهد بود. نازک کاری نیز از این امر مستثنی نیست و برای این که بتوانید نازک کاری را بدون اتلاف وقت و بدون نیاز به تخریب و دوباره کاری انجام دهید نیاز به چک لیست نازک کاری ساختمان خواهید داشت.

تهیه و تدوین این چک لیست از جمله اموری است که بایستی توسط متخصصین این حوزه انجام گیرد. دقت به این نکته الزامی است که چک لیست نازک کاری ساختمان برای هر پروژه با توجه به نیازها و برنامه ریزی های پیش رو تفاوت خواهد داشت و نمی توان از یک چک لیست نازک کاری برای جاهای مختلف استفاده کرد.

 مراحل نازک‌کاری ساختمان 

مراحل نازک کاری ساختمان

برای انجام طراحی داخلی منزل باید مراحل نازک کاری ساختمان به ترتیب اولویت انجام شوند. در واقع چون نازک‌کاری آخرین مرحله پوشش‌دهی ساختمان می‌باشد اگر مراحل به ترتیب اولویت انجام نشود، طراحی ظاهری ساختمان نیز برای زیباسازی سطوح با مشکل و دردسرهایی مواجه خواهد شد. از این رو مراحل بیان شده برای انجام این عملیات که به صورت درست و اصولی صورت گیرد شامل موارد زیر می‌باشد:

  • دیوارچینی ساختمان: مرحله ابتدایی نازک کاری ساختمان به ترتیب اولویت که البته اهمیت بسیاری نیز در پایه کار دارد، دیوارچینی می‌باشد. مصالح مورد استفاده معمولاً آجر، سنگ، بلوک سیمان یا سفالی، ملات و یا ماسه آهک است. هر بلوک در دیوارچینی باید تراز شده و با ضخامت حدود ۲ تا ۳ سانتی‌متر قرار گیرد. البته ضخامت و مقاومت هر یک از دیوارهای ساختمانی باید با توجه به نوع کاربری ساختمان مدنظر قرار گیرد.
  • شمشه‌گیری دیوارهای ساختمان: شمشه‌گیری دیوارهای ساختمان برای انجام عملیات تراز کردن و از بین بردن مصالح بتن و گچ و خاک اضافه در بخش‌های کار شده صورت می‌گیرد. در واقع شمشه بر روی دیوار ساخته شده حرکت داده می‌شود و به صورت اره اضافه‌های مصالح را برش و سطح را کاملا تراز می‌کند.
  • گچ و خاک نازک‌کاری دیوار: یکی دیگر از مراحل نازک کاری گچ و خاک خواهد بود. بعد از الک کردن خاک رس، آن را با گچ مخلوط می‌کنند و سطح دیوار و یا هر سطح مورد نظر را می‌پوشانند. علت استفاده از خاک رس برای این پوشش‌دهی هم به ویژگی پلاستیکی این مواد و هم صرفه مادی آن بازمی‌گردد.
  • سفیدکاری گچ در نازک‌کاری: بعد از خشک شدن گچ و خاک در مرحله قبلی، باید سفیدکاری سطح مدنظر را انجام دهید. اگر قبل از خشک شدن کامل گچ، عمل سفیدکاری را انجام دهید، چون گچ به آب حساسیت دارد، بعد از سفیدکاری معمولا ملات گچ از روی دیوار کنده می‌شود. به همین دلیل بهتر است بعد از خشک شدن کامل گچ، کار سفیدکاری سطح را آغاز کنید.
  • کشته کشی: نیز یکی از مراحل نازک کاری بعد از سفیدکاری سطح و برای صاف کردن ملات و آماده کردن آن است که برای رنگ‌کاری باید انجام شود. ورقه‌های کشته بر روی سطح مورد نظر به صورت یکنواخت کشیده می‌شوند و سطح سفیدکاری را صاف و تراز می‌کنند.
  • سنگ قرنیز: برای مانع شدن از رسیدن نم و رطوبت به گچ دیوار باید در نازک کاری از سنگ قرنیز استفاده شود. برای این امر از انواع سنگ‌هایی در ارتفاع ۱۰ الی ۱۵ سانتی‌متر در جنس‌های مرمر، تراورتین و… استفاده می‌شود. این امر باعث می‌شود که در صورت شستشو، به گچ دیوارها آسیبی وارد نشود.
  • کف‌سازی پایانی: برای کف‌سازی مرحله پایانی نازک کاری نیز از موزاییک و سرامیک برای پوشش‌دهی کف ساختمان‌ها و بخش‌های دیگر سطح مورد نظر استفاده می‌شود.
  • عایق‌بندی اولیه: برای بخش‌هایی که احتمال آب‌بندی و نشتی وجود دارد حتماً باید عایق‌بندی صورت گیرد تا از بروز نم و رطوبت جلوگیری شود. معمولاً برای سرویس بهداشتی و حمام این مرحله از نازک کاری‌های ساختمان با استفاده از مصالح قیر صورت می‌گیرد. 
  • مصالح‌کشی کف ساختمان: مصالح‌کشی کف ساختمان به صورت پخش کردن ملات و ضخامت‌کشی کف سالن‌ها انجام می‌شود.
  • سرامیک و کاشی کاری: نصب این دو بعد از تراز کردن ماسه و گچ صورت می‌گیرد. بعد از خشک شدن کاشی، باید عمل بندکشی نصب آن با سیمان سفید نیز صورت گیرد.
  • عملیات گج کاری مربوط به پوشش‌دهی سقف ساختمان: با توجه به نوع نازک کاری اگر پوشش‌دهی سقف ساختمان نیز لازم باشد باید گچ‌کاری عملیات سقف نیز انجام شود.
  • مراحل اتمامی تمیزکاری: در مرحله آخر نیز تمام اقدامات لازمه برای تمیزکاری سطوح و تحویل به مشتری انجام شود.

نمونه قرارداد پیمانکاری نازک کاری ساختمان

نمونه قرارداد پیمانکاری نازک کاری ساختمان

برای اجرای پیمانکاری ساختمان و انعقاد قرارداد در این رابطه نیاز به نمونه قرارداد پیمانکاری نازک کاری ساختمان خواهید داشت. نمونه قرارداد پیمانکاری برای انجام این عملیات با توجه به نوع پروژه ساختمانی متفاوت است و می توانید یک نمونه قرارداد ساختمان را با کمک متخصصین این حوزه تکمیل نمایید و یا از نمونه قرارداد پیمانکاری نازک کاری آماده استفاده کرده و آن را بنا بر نیاز خود تغییر دهید . بهتر است قبل از تکمیل نمونه قرارداد پیمانکاری نازک کاری ساختمان آن را با یک مشاور حقوقی نیز مورد مشورت قرار دهید.

نازک‌کاری ساختمان چیست؟

نازک کاری ساختمان چیست؟

در پاسخ به سوال نازک کاری ساختمان چیست باید بدانید که این کار معمولاً بعد از اتمام مراحل نهایی فضای داخلی ساختمان صورت می‌گیرد. انجام این عملیات با توجه به نوع محیط و کاربری ساختمان باید با استفاده از مصالح مختلف انجام شود. 

البته برای نازک‌کاری نباید از قطعات سنگین استفاده شود. همچنین باید به ایمنی و خطرات احتمالی در زمان بروز زلزله و مقاوم‌سازی سطح توجه شود.

به طور کلی باید با توجه به شرایط اقلیمی مناطق از یک نوع سازه و مصالحی استفاده شود که با سطح زیرکار نازک کاری اتصال کافی را داشته باشد تا مشکلاتی چون ترک‌خوردگی و آسیب سطوح رخ ندهد. برای پاسخ به سوال نازک کاری ساختمان چیست می توان گفت که لایه محافظ بیرونی با اتصال مناسب را می توان یک نازک کاری خوب دانست. دقت داشته باشید که برآورد هزینه نازک کاری ساختمان یکی از بخش‌های نسبتا سنگین پروژه شما خواهد بود.

در پایان

نازک کاری ساختمان که خود یکی از مراحل ساخت‌وساز و عایق‌بندی برای انجام ساختمان‌سازی می‌باشد شامل اقدامات و عملیات مجزایی است. معمولاً دقت در اجرای هر یک از مراحل نازک‌کاری و الزام به حداکثر کیفیت هم در نوع مصالح و ملات به کار گرفته شده و هم در محاسبات و اقدامات فنی لازمه، از اهمیت بالایی برخوردار می‌باشد.

طبقه بندی شده در